Ποιοι αποφάσισαν να κάνουν την Μεσόγειο από κοιτίδα Πολιτισμού σε κοίτη χαβούζας;

Το παρακάτω χωρίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη είναι ενδεικτικό και όχι σχετικό με τα σημερινά δρώμενα στην Λεκάνη της Μεσογείου.
8¨ Καὶ ὁ δεύτερος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ὡς ὄρος μέγα πυρὶ καιόμενον ἐβλήθη εἰς τὴν θάλασσαν, καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῆς θαλάσσης αἷμα¨, 9 ¨καὶ ἀπέθανε τὸ τρίτον τῶν κτισμάτων τῶν ἐν τῇ θαλάσσῃ, τὰ ἔχοντα ψυχάς, καὶ τὸ τρίτον τῶν πλοίων διεφθάρη¨.
Αυτοί που αποφάσισαν να  εξουδετερώσουν ¨με πρωτοποριακές μεθόδους υδρόλυσης εν πλώ¨ τον όγκο των χημικών της Συρίας.
Αυτοί που θα συμμετέχουν σαν θεσμικοί παρατηρητές στην ασφαλή διαδικασία της αδρανοποίησης του ¨θανάτου¨εν μέσω της θαλάσσης.
Αυτοί που ανέχονται, αυτοί που αδιαφορούν, αυτοί που παρακολουθούν και όλοι αυτοί που διαβιούν πέριξ αυτής της κλειστής θαλάσσιας υδάτινης λεκάνης…
Άραγε γνωρίζουν την μεγίστη πρόκληση που δέχεται σήμερα ο Ανθρώπινος πολιτισμός που ξεκίνησε από αυτό το κομμάτι του πλανήτη  και προήγαγε την πνευματικότητα  και την πολιτισμική κουλτούρα  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου;
Άραγε γνωρίζουν ότι η Μεσόγειος και όλος ο περιξ αυτής χώρος είναι και πρέπει να θεωρείται το ¨¨ πατρικό σπίτι του  Πολιτισμού¨¨ της Ανθρωπότητας;
Γιατί λοιπόν θέλουν να επεξεργασθούν ¨τα ποντικοφάρμακα¨ μέσα στο πατρικό τους σπίτι και δεν πάνε πιο πέρα έξω στις απέραντες  Θαλάσσιες αλάνες του Αντλαντικού ή του Ειρηνικού και αλλαχού που υπάρχει απλωσιά  και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα δεν ασφυκτιούν όπως μέσα στην κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου;
Πέρα από τις δήθεν ανησυχίες, τις διαβουλεύσεις, τις διαβεβαιώσεις και τις επιβεβαιώσεις για την ασφαλή κατάληξη των ενεργειών εξουδετέρωσης του ¨χημικού θανάτου¨ στον κοινό ανθρώπινο νού θα πλανάται μια σκέψη , μία φοβία …
Ποιοι  αποφάσισαν να κάνουν την Μεσόγειο από κοιτίδα Πολιτισμού σε  κοίτη χαβούζας;
Άραγε η Oικολογία δεν είναι πλέον Πολιτισμός;
Πως με μία σημειολογική κίνηση ακυρώνουν τα πάντα;
Σε αυτούς που ¨διασπείρουν¨τον θάνατο, σε αυτούς που θέλουν να τελειώνουν με τον Ανθρώπινο πολιτισμό όπως τον ξέραμε υπάρχει μία απάντηση…
¨Και τούτο προλαβών Ησαϊας εβόησενΩ ο άδης φησίν, επικράνθη, συναντήσας σοι κάτω.¨¨ΕπικράνθηΩ και γάρ κατηργήθη¨.¨ΕπικράνθηΩ και γάρ ενεπαίχθη.¨¨ΕπικράνθηΩ και γάρ ενεκρώθη.¨
¨Πού σου, θάνατε, το κέντρον¨~¨Πού σου, άδη, το νίκος¨
¨Ανέστη Χριστός και σύ καταβέβλησαι¨
¨Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες.¨
¨Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν άγγελοι
Η πρώτη μεγάλη Θάλασσα που κατηυγάσθει από το ΦΩΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ του  ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ήταν η Μεσόγειος Θάλασσα.
Με αυτό το ΦΩΣ ανήγαγε τον πολιτισμό σε υψιτενή επίπεδα.
Αυτό το ΦΩΣ θα διαλύσει εν καιρώ και εν κρυπτώ  τις ανθρωποκτόνες μηχανές που στήσανε στις μέρες και στις ζωές μας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

Πρόταση για απόκτηση Su-35 από την Ρωσία στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες .


Με μια πρόταση διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει της ΠΑ πρόκειται να καταθέσει η Μόσχα προκειμένου να διεισδύσει στην ελληνική «αγορά» μαχητικών.

Η πρόταση προβλέπει την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, καθώς αυτή θα «τρέξει» στο πλαίσιο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συμφωνίας η οποία υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ του Έλληνα  υπουργού Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και το Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σοιγκού.

 Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό ύψος της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 3 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM  ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης.

Οι όροι αποπληρωμής που προσφέρει η ρωσική πλευρά είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί: Με το 30% του κόστους να είναι αποπληρωτέο μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και με το υπόλοιπο του ποσού παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών, είναι δύσκολο – αν όχι αδύνατο- να βρεθεί άλλη καλύτερη και ανταγωνιστικότερη πρόταση για αγορά ενός τόσο προηγμένου μαχητικού.

Έτσι πρόκειται για μια πρόταση η οποία και σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος αυτής είναι άκρως ανταγωνιστική σε σχέση με οτιδήποτε θα μπορούσε να αγοράσει η ΠΑ από άλλες πηγές και δη δυτικές. Παράλληλα η ρωσική πλευρά και για να κατευνάσει τις όποιες ελληνικές ανησυχίες αναφορικά με τη συμβατότητα των αεροσκαφών με το Νατοϊκό σύμπλεγμα επικοινωνιών προσφέρει στην έκδοση για την Ελλάδα τη δυνατότητα προσθήκης δυτικών ηλεκτρονικών όπως συστημάτων ασυρμάτων και IFF.

Πρακτικά το πνεύμα της ρωσικής πρότασης λίγο διαφέρει από την αντίστοιχη αγορά που πραγματοποίησε η Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από τη Γαλλία με τα Mirage 2000.

Επρόκειτο για ένα εντελώς νέο αεροσκάφος σε σχέση με αυτά που διαχειριζόταν μέχρι τότε η ΠΑ με νέα γαλλικής κατασκευής όπλα και εντελώς διαφορετική υποστήριξη. Αγορά όμως που προκάλεσε –και εξακολουθεί να προκαλεί σε ότι αφορά τα Mirage 2000-5- «πονοκεφάλους» στους τουρκικούς στρατιωτικούς  σχεδιασμούς.

Το αεροσκάφος

Το Su-35S το οποίο παραδίδεται ήδη στη ρωσική Αεροπορία, είναι το πρώτο αεροσκάφος του ρωσικού οπλοστασίου το οποία θα έχει τη δυνατότητα να εξοπλιστεί τριπλό σύστημα ραντάρ: ένα στο ρύγχος και από δύο διατάξεις στα χείλη προσβολής των πτερύγων. Πιο ειδικά  ο κύριος ηλεκτρονικός αισθητήρας του Su-35S είναι το νέο ραντάρ της ΝΙΙΡ Ν035  IRbis-E.

Το συγκεκριμένο ραντάρ αποτελεί εξέλιξη του Ν0011 Bars που βρίσκεται στα Su-30MK προσφέροντας σημαντικά καλύτερες επιδόσεις και επιπλέον λειτουργίες. Πρόκειται για σύστημα εκπομπής στη μπάντα «Χ» με παθητική κεραία διάταξης φάσης και ηλεκτρονικής σάρωσης η διάμετρος της οποίας ανέρχεται στα 900 mm

Το IRbis-E διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 20 KW κάτι που του παρέχει μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού επερχόμενου στόχου μεγέθους μαχητικού αεροσκάφους με συνολικό RCS τα 3 τμ  φτάνει τα 400 χλμ. , με γωνία διόπτευσης τις 100 μοίρες στο αζιμούθο και εντοπισμό στόχου που απέρχεται τα 150 km. Όταν το εύρος έρευνας αυξάνεται στις 300 μοίρες, με μηχανική υποβοήθηση, η εμβέλεια για αποκάλυψη ίδιου στόχου ανέρχεται στα 200 km, ενώ στην περίπτωση που η σχετική θέση του στόχου παρουσιάζει επιστροφές από το έδαφος η εμβέλεια αυτή μειώνεται στα 170 km.

Η ηλεκτρονική διάταξη όμως των αισθητήρων του Su-35BM είναι δυνατό να ενισχυθεί από το πρωτοποριακό σύστημα ενεργούς σάρωσης L-Band Tikhomirov NIIP που θα αποτελεί σταθερή προσθήκη και για το νέο ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς T-50.

H διάταξη προσαρμόζεται στο χείλος προσβολής των πτερύγων του αεροσκάφους όπως αναφέραμε προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες ιδιαίτερα εναντίον αεροσκαφών stealth.

Το L-Band AESA

Πιο συγκεκριμένα το L-Band AESA της Tikhomirov μπορεί να εκτελέσει μια σειρά εφαρμογών όπως: Έρευνα και στοχοποίηση αεροσκαφών stealth,λειτουργίες αναγνώρισης φίλου ή εχθρού, παθητική παρακολούθηση και εντοπισμός πηγών εκπομπής Link 16/MIDS, παθητική παρακολούθηση και εντοπισμός ραντάρ που εκπέμπουν στην μπάντα L –όπως το τουρκικό ραντάρ MESA του συστήματος 737 AEW&C, παθητική παρακολούθηση και εντοπισμός πηγών IFF αεροσκαφών, ενεργά αντίμετρα σε περιβάλλον ανταλλαγής δεδομένων Link 16, ενεργά αντίμετρα σε δέκτες συστήματος GPS και ενεργά αντίμετρα σε επίγεια ραντάρ συχνότητας L.

Η τελευταία και σύμφωνα με τη ρωσική πρακτική παραπέμπει στις συχνότητες μεταξύ 1 και 2 GHz, και μήκη κύματος μεταξύ 0,3 και 0,15 μ. Στα προτερήματα χρήσης της μπάντας L συγκαταλέγονται η έρευνα σε μεγάλη εμβέλεια με κεραίες σχετικά μικρού μεγέθους, παροχή δεδομένων σε άσχημες καιρικές συνθήκες όπως και καλή συμπεριφορά σε συνθήκες σε συνθήκες επιστροφών από το έδαφος. Σε ότι αφορά τις σχεδιάσεις stealth τουλάχιστον για περίπτωση του F-35 –αλλά και πιθανότατα και στην περίπτωση του F-22- τα συγκεκριμένα αεροσκάφη έχουν σχεδιαστεί κυριότερα για την απόκρυψη του ίχνους τους σε συχνότητες στην X μπάντα και όχι κάτω από αυτή.

Σε ότι αφορά το σύστημα προώθησης το Su-35S φέρει το νέο κινητήρα  117S με την ώση του ανέρχεται, η μέγιστη, με τη χρήση μετακαυστήρα  στις 31.900 lb (14.500 kgr) για τον καθένα, ενώ η ξηρή του ώση ανέρχεται στις 19.400 lb (8.800 kgr). Οι παραπάνω αριθμοί δίνουν στο αεροσκάφος ένα λόγο ώσης προς βάρους στο 0,84 για το μέγιστο βάρος απογείωσης και στο 1,14 για το τυπικό βάρος απογείωσης

Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που προέρχεται από τη MRPC Avionica στεγάζεται σε δύο ατρακτίδια στα ακροπτερύγια. Πρόκειται για το σύστημα KNIRT1 L175M Khibiny-M Το L175M ακολουθεί τη φιλοσοφία των σύγχρονων μαχητικών τέταρτης και πέμπτης γενιάς σε ότι αφορά τη συνολική του ολοκλήρωση στην ομάδα αισθητήρων του αεροσκάφους.

Παράλληλα το εξαιρετικά προηγμένο  σύστημα ελέγχου πτήσης είναι ένα πολυσύνθετο λογισμικό, το οποίο ελέγχει μια σειρά από επιφάνειες ελέγχου μειώνοντας κατά πολύ το έργο του χειριστή. Το σύστημα αποκαλείται SDU-427 προέρχεται από το Su-47 Berkut και αποτελείται από τέσσερα κανάλια ελέγχου λειτουργίας

Το παραπάνω βοήθησε τους μηχανικούς του σχεδιαστικού γραφείου της Sukhoi στο να μειώσουν την επιφάνεια των ουραίων επιφανειών ελέγχου σε σημείο που να είναι μικρότερες ακόμη και από το αρχικό Su-27, βοηθώντας έτσι εκ του παραλλήλου και στη μείωση του RCS του αεροσκάφους

Βέβαια στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως όσο καλή και άκρως ανταγωνιστική σε σχέση με τα δυτικά προϊόντα είναι η ρωσική προσφορά, είναι αμφίβολο με τους υφιστάμενους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και αγκυλώσεις αλλά και τις συγκεκριμένες πολιτικές ηγεσίες η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια τέτοια αγορά όπλων.

Το γεγονός όμως ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μετά την Κίνα που η Ρωσία προσφέρει το συγκεκριμένο αεροσκάφος δείχνει εξίσου πόσο σημαντικό ρόλο κατέχει η χώρα μας στο γεωπολιτικό ζωτικό χώρο  της Ρωσίας. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουν να το αντιληφθούν καλά οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου.





Τμήμα ειδήσεων defencenret.gr

Ρατσισμός στη Νορβηγία: Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι των αντιρατσιστών!





Μεταφράσαμε αυτό το βίντεο γιατί αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η πολυπολιτισμικότητα όχι μόνο δεν μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελος της κοινωνίας όπως λένε οι προοδευτικοί, αλλά είναι και καταστροφική για τον ντόπιο πληθυσμό! Ούτε καν τα παιδιά δεν μπορούν να συνεργαστούν, όπως λέει και η αντιρατσίστρια μητέρα του Elias. Θα μπορέσουν οι μεγάλοι;






πηγη

Ανακηρύσσουν μονομερώς αυτονομία οι Κούρδοι μετά τις δημοτικές εκλογές.


Η Τουρκία Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, BDP, (Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης), Σελαχατιν Ντεμιρτάς μετά τις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου, οι Κούρδοι θα ανακηρύξουν μονομερώς την αυτονομία τους στις επαρχίες όπου κατοικεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμιγής κουρδικός πληθυσμός.
Δηλαδή οι Κούρδοι της Τουρκίας προχωρούν προς την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους!
Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντιαρμπακίρ, ζήτησε από τους Κούρδους της Τουρκίας και ειδικότερα από τους Κούρδους των νοτιοανατολικών περιοχών, να ψηφήσουν μόνο τους Κούρδους υποψήφιους που ανήκουν στον φιλοκουρδικό κόμμα και κάλεσε σε εκστρατεία κινητοποίησης των κουρδικών μαζών από γειτονία σε γειτονιά, έτσι ώστε μετά τις εκλογές να υπάρχουν σε πολλούς δήμους των περιοχών όπου κατοικούν οι Κούρδοι, δημοτικές αρχές που θα ελέγχονται από το φιλοκουρδικό κόμμα.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνεται, θα στηριχτεί περισσότερο η αναγγελία της ανακήρυξης της αυτονομίας των κουρδικών περιοχών, μια προοπτική που ήδη έχει θορυβήσει την Άγκυρα και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην προεκλογική περίοδο που διανύει η Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.

Ο Ντεμιρτάς δεν παρέλειψε να δηλώσει ανοιχτά πως μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας οι νέες κουρδικές αρχές θα προστατέψουν τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, θα ανακηρύξουν σαν επίσημη γλώσσα των περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους την κουρδική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει προστασία και για τις άλλες γλώσσες των περιοχών αυτών, όπως Αρμενικά, Αραβικά και Ασσυριακά, που θα διδάσκονται επίσης στα μειονοτικά σχολεία των περιοχών που κατοικούν αυτές οι μειονότητες.
Τέλος, κατηγόρησε το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν ότι δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις του για την παραχώρηση αυτονομίας στους Κούρδους και πρόσθεσε ότι η υπομονή των Κούρδων έχει εξαντληθεί και ότι έχουν πάρει την οριστική απόφαση να προχωρήσουν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους.
Υπενθυμίζουμε πως οι Κούρδοι στην Συρία και στο Ιράκ έχουν ήδη προχωρήσει στην δική τους αυτονομία οπότε δεν αποκλείται ένωση των κουρδικών πληθυσμών πολύ σύντομα κάτω από ένα ενιαίο κράτος, οποίο θα είναι απόλυτα συμμαχικό ως προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ!
Ίσως για το λόγο αυτό η Τουρκία με τη σύμπραξη των ελληνικων και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών συνέλαβε εσπευσμένα τους Κούρδους στη γιάφκα του Γκύζη...
Θυμίζουμε ότι οι συλληφθέντες καταζητούνται για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).
Έρχεται σοβαρή περίοδος αστάθειας και αναταραχών στη Τουρκία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προπαγάνδα του BBC: "Θέλω ένα εμφυτεύσιμο τσιπ"



Prison Planet / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Θα θέλατε να έχετε ένα μικροτσίπ RFID εμφυτευμένο κάτω από το δέρμα σας; Εάν και πολλοί συνειδητοποιημένοι άνθρωποι ποτέ δεν θα επέτρεπαν να γίνει κάτι τέτοιο, πολλοί άλλοι, ειδικά από τη νέα γενιά, βλέπουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά.

Τα RFID μικροτσίπ εμφυτεύματα και άλλες μορφές «wearable τεχνολογίας» όλο και περισσότερο θεωρούνται "cool" και "trendy" από τους νέους που θέλουν να "ενισχύσουν" τον εαυτό τους. Και φυσικά τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι υπέρ κάθε "τεχνολογικής προόδου". Για παράδειγμα, το BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Γιατί θέλω ένα μικροτσίπ εμφύτευμα" (Why I Want A Microchip Implant).
Μας λένε ότι τέτοια εμφυτεύματα θα μπορούσαν να λύσουν μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων της κοινωνίας. Η κλοπή της ταυτότητας και η απάτη των πιστωτικών καρτών σχεδόν θα εξαλειφθεί, πολλές άλλες μορφές εγκλήματος θα μειωθούν σημαντικά, τα παιδιά ποτέ δεν θα χάνονται και δεν θα πρέπει να θυμόμαστε μια μεγάλη σειρά από κωδικούς πρόσβασης και αριθμούς PIN, όπως κάνουμε τώρα. Μας λένε ότι αν απλά υιοθετήσουμε μια τέτοια τεχνολογία, η ζωή μας θα γίνει πολύ καλύτερη. Αλλά είναι πράγματι έτσι;
Καθώς η κοινωνία μας γίνεται «ψηφιακά ολοκληρωμένη», οι τεχνολόγοι μας λένε ότι «αναπόφευκτα» η wearable τεχνολογία θα γίνει τόσο κοινή όσο είναι τα έξυπνα τηλέφωνα σήμερα. Και το άρθρο του BBC είναι πολύ πρόθυμο για να φτάσει σύντομα εκείνη την ημέρα ...
Τελικά, τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ προσφέρουν έναν τρόπο να κάνουν το φυσικό σας σώμα ένα αναγνώσιμο μηχάνημα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ένα ενιαίο πρότυπο επικοινωνίας με τα μηχανήματα που στηρίζουν την κοινωνία μας - από την πρόσβαση σε ΑΤΜ – παρά μια ατελείωτη ποικιλία συστημάτων αναγνώρισης: μαγνητικές ταινίες, κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί PIN, ζητήματα ασφάλειας και dongles. Όλα αυτά είναι προσπάθειες για να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στην ψηφιακή και την φυσική σας ταυτότητα και αν τα ξεχάσετε ή τα χάσετε, είστε ξαφνικά αποκομμένοι από τον τραπεζικό σας λογαριασμό, το γυμναστήριο σας, την επιστροφή στο σπίτι σας, την απόδειξη της ταυτότητάς σας και πολλά άλλα. Ένα εμφυτευμένο τσιπ, αντίθετα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως η καθολική μας συμβολική ταυτότητα για την πλοήγησή μας στον ρυθμιζόμενο από μηχανήματα κόσμο.
Και για μερικούς ανθρώπους, εκείνη η ημέρα είναι ήδη εδώ. Στην πραγματικότητα, σε κάποια συνέδρια τεχνολογίας πραγματικά οι άνθρωποι στέκονται στην ουρά για να τσιπαριστούν...
Αυτό το μήνα, στο συνέδριο ‘Transhuman Visions στο Σαν Φρανσίσκο, ο Graafstra έστησε έναν "σταθμό εμφύτευσης" προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να τσιπαριστούν με 50 δολάρια το χρόνο. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα που έχει σχεδιαστεί για τσιπάρισμα κατοικίδιων ζώων, ο Graafstra με ένεση εμφύτευε ένα RFID στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού σε κάθε εθελοντή. Μέχρι το τέλος της ημέρας ο Graafstra είχε δημιουργήσει 15 νέους cyborgs.
Πόσο ανατριχιαστικό είναι αυτό;
Επιπλέον, οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μπαταρίες που τροφοδοτούνται από το ανθρώπινο σώμα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν μια μόνιμη πηγή ενέργειας για την εμφυτεύσιμη τεχνολογία. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του Kristan Harris με τίτλο «Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μπαταρία που φορτίζεται από τον άνθρωπο για τα εμφυτευμένα RFID τσιπ» (Scientists DevelopHuman-Powered Battery For RFID Implantable Chips)...
Μια ομάδα ερευνητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Κίνα έχουν συνεργαστεί  και έχουν δημιουργήσει μια μικροσκοπική εμφυτεύσιμη μπαταρία που τροφοδοτείται από ανθρώπινη ενέργεια. Αυτές οι λεπτές, εύκαμπτες ενεργειακές μηχανές έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε αγελάδες. Η διαδικασία χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως σύμμορφη ενέργεια πιεζοηλεκτρικής συγκομιδής και αποθήκευσης από τις κινήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων, και του διαφράγματος.
Στο μέλλον, λένε, η μπαταρία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει μια σειρά από gadgets. Πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να χρεώσετε το I-phone σας, συνδέοντας το στο σώμα σας;
Chippie
Φυσικά τα μικροτσίπ RFID δεν χρειάζεται ουσιαστικά να εμφυτεύονται για να είναι χρήσιμα. Στην πραγματικότητα, ήδη χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των παιδιών σχολικής ηλικίας σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ...
Κατά την άφιξη του το πρωί, σύμφωνα με το Associated Press, ο κάθε μαθητής στον βρεφικό σταθμό CCC - Τζορτζ Μίλερ θα φοράει μια φανέλα με ραμμένο στο τσιπ RFID. Καθώς τα παιδιά θα μαθαίνουν διάφορα πράγματα, αισθητήρες που θα βρίσκονται στον σταθμό θα καταγράφουν τις κινήσεις τους, θα συλλέγουν πληροφορίες για τα μαθήματα και τα γεύματα. Η διεύθυνση του σταθμού ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για καταγραφή πληροφοριών που απαιτούνται για να λαμβάνουν ομοσπονδιακά κεφάλαια για το πρόγραμμα τους και μόνο.
Και πάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα μικροτσίπ RFID χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των παιδιών, όλη την ημέρα ...
Για εκείνους που πιστεύουν ότι η NSA είναι ο χειρότερος εισβολέας στην ιδιωτική ζωή, σας καλούμε να παρακολουθήσετε ένα απόγευμα με τον Aiden και τον Foster, δύο 11χρονα αγόρια, που τελειώνουν την Παρασκευή το σχολείο. Ο Aiden προσκαλεί το φίλο του στο σπίτι και στέλνουν μήνυμα στους γονείς τους, οι οποίοι συμφωνούν.
Καθώς πηγαίνουν με το λεωφορείο το τηλέφωνο του Foster και ένας αισθητήρας σε ένα βραχιολάκι ειδοποιεί το σχολείο και τους γονείς του για οποιαδήποτε απόκλιση από την κανονική διαδρομή του. Το σχολείο ενημερώνεται ότι οδεύει προς το σπίτι του Aiden έτσι η αστυνομία δεν ειδοποιείται.
Καθώς μπαίνουν στο σπίτι, το ολοκληρωμένο οικιακό δίκτυο αναγνωρίζει τον Aiden και με ένα ping ενημερώνει τους γονείς του, που και οι δύο εργάζονται, οι οποίοι λαμβάνουν το μήνυμα σε κινητά και tablets.
Προχωράμε ταχέως σε ένα δυστοπικό μέλλον στο οποίο θα είναι «φυσιολογικό» η τεχνολογία να παρακολουθεί τις κινήσεις μας 24 ώρες το 24ωρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χαιρετίσουν κατά πάσα πιθανότητα αυτή την αλλαγή, χωρίς να ενδιαφέρονται εάν έτσι ανοίγει η πόρτα για την κατάχρηση αυτής της τεχνολογίας από μια καταπιεστική κυβέρνηση κάποια μέρα.
Ένας άλλος τύπος της «wearable τεχνολογίας» που προχωράει γρήγορα και κερδίζει την αποδοχή είναι το "έξυπνο τατουάζ".
Κανονικά, θεωρούμε το τατουάζ ως «τέχνη του σώματος». Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Δείτε τι γράφει ένα πρόσφατο άρθρο του Gizmodo ...
Ο καθένας από ψυχίατρους έως biohackers ανακαλύπτουν ξανά την φύση του τατουάζ. Με την κατάλληλη τεχνολογία, το τατουάζ μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από απλώς να φαίνεται όμορφο ή χάλια. Μπορεί να γίνει ψηφιακή συσκευή, χρήσιμη και σύνθετη όσο το smartphone στην τσέπη σας. Ακούγεται άγρια ​​φουτουριστικό, αλλά η τεχνολογία υπάρχει ήδη.
Στην πραγματικότητα, μια εταιρεία που ονομάζεται ‘MC10’ εργάζεται πάνω σε ένα ευρύ φάσμα «έξυπνων τατουάζ» που θέλουν να είναι σε θέση να κάνουν κάποια αρκετά άγρια ​​πράγματα ...
Ο επιστήμονας John Rogers κάνει αρκετά απίστευτη δουλειά με ευέλικτα ηλεκτρονικά που κολλάνε στο δέρμα σας σαν ένα προσωρινό τατουάζ. Αυτά τα λεγόμενα «ηλεκτρονικά επισκληρίδια» μπορούν να παρακολουθούν τα ζωτικά σημεία του σώματός σας και να σας ειδοποιούν όταν πάτε να πάθετε ένα ηλιακό έγκαυμα. Ο Ρότζερς και η εταιρεία του ‘MC10’ προσπαθούν σήμερα να βρουν τρόπους για να κάνουν τα ηλεκτρονικά να επικοινωνούν με άλλες συσκευές, όπως smartphones, ώστε να μπορούν να αρχίσουν να δημιουργούν apps.
Και η Motorola έχει πραγματικά μια πατέντα για ένα τατουάζ που θα παίρνει εντολές από λέξεις που δεν θα έχετε καν προφέρει...
Το τατουάζ (δες κι εδώ) αυτό θα είναι στην πραγματικότητα μια ζωγραφιά πάνω από τις φωνητικές σας χορδές που θα υποκλέπτει τις λεπτές φωνητικές εντολές - ίσως ακόμη και εντολές που δεν θα έχετε προφέρει, ή ακόμα και πλήρως εσωτερικούς ψιθύρους που δεν τολμούν να εκφραστούν εάν δεν πάρουν πλήρη εγκεφαλική έγκριση. Θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει ότι δεν είναι μόνο κατοχύρωση πατέντας για μια συσκευή επικοινωνίας πάνω στο δέρμα σας, αλλά για μια επικοινωνία πάνω από την ψυχή σας.
Το ονομάζουν “wearable computing” και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Τι θα δούμε στο μέλλον είναι πιθανόν πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε κάποιος από εμάς θα μπορούσε να φανταστεί αυτή τη στιγμή. Το παρακάτω είναι από ένα πρόσφατο άρθρο του Computerworld ...
Αλλά φανταστείτε ένα μέλλον όπου οτιδήποτε μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε απλά εμφανίζεται μπροστά σας χωρίς καμία ενέργεια ή προσπάθεια εκ μέρους σας. Θα μπορούσατε να τρώτε σε ένα εστιατόριο και το Google Glass θα μπορούσε, για παράδειγμα, να σας πει ότι αυτό είναι το σημείο όπου ο πατέρας σας έκανε πρόταση στη μητέρα σας. Ή ότι ο φίλος σας θα αργήσει λόγω της κίνησης, ή ότι ο σολομός που θέλετε, πήρε κακές κριτικές στο διαδίκτυο, ή ότι το παρκόμετρο σας θα λήξει σε 20 λεπτά, ή ότι η τουαλέτα είναι μέσα από το μπαρ και μετά τις σκάλες δεξιά. Φανταστείτε ότι η αναζήτηση της γνώσης απλά θα μπορούσε να εμφανιστεί στο οπτικό σας πεδίο κατά την ακριβή στιγμή όταν θέλετε να το ξέρετε.
Εκεί μας πηγαίνει το wearable computing.
Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολύ "cool" σε πολλούς ανθρώπους.
Αλλά τι θα συμβεί εάν θα αναγκασθούμε όλοι κάποια ημέρα να έχουμε το «ηλεκτρονικό τατουάζ - ταυτότητα»;
Τι θα συμβεί αν μια καταπιεστική κυβέρνηση χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αυτή για να μας παρακολουθεί και να μας ελέγχει 24 ώρες την ημέρα;
Τι θα συμβεί αν δεν είστε σε θέση να βρείτε μια δουλειά, να έχετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ή να αγοράσει το οτιδήποτε χωρίς την «πρέπουσα ταυτοποίηση» ;
Η τεχνολογία είναι πραγματικά ένα δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να κάνει μεγάλο καλό, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο κακό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Γενναία Γερμανίδα» διέκοψε την προσευχή του ιμάμη μέσα σε ιστορική προτεσταντική εκκλησία κατά την διάρκεια διαθρησκευτικής εκδήλωσης (video)




«Ο Ένοπλος Άντρας : Μία Λειτουργία για την Ειρήνη» ("The Armed Man: A Mass for Peace"), του Ουαλού συνθέτη Karl Jenkins, υποτίθεται ότι θα ήταν μια διαθρησκευτική εκδήλωση που είχε σκοπό «να φέρει κοντά» το Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Μέρος της εκδήλωσης ήταν κατά την διάρκεια της συναυλίας, να βγει στην μέση ένας ιμάμης και κάνει το μουσουλμανικό κάλεσμα σε προσευχή, το γνωστό «Αλλάχ Άκμπαρ». Όταν ο ιμάμης άρχισε το κάλεσμά του, την σιγή του ακροατηρίου διέκοψε η φωνή μιας μικρόσωμης γυναίκας από τα θεωρεία, που άρχισε να διακηρύττει ότι «ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος Κύριος της Γερμανίας» και να φωνάζει, «σπάω αυτή την κατάρα».

Επικαλέσθηκε επίσης το όνομα του Μαρτίνου Λούθηρου και προειδοποίησε το κοινό ότι αυτό που συνέβαινε ήταν "ένα ψέμα".

Το βίντεο κυκλοφόρησε και η μυστηριώδης χριστιανή κυρία έγινε γνωστή στο διαδίκτυο ως η «γενναία Γερμανίδα» (Brave German Woman).

Αυτό συνέβη στις 10 Νοεμβρίου του 2013 στην Μεταρρυθμισμένη Εκκλησία Memorial Church στην πόλη Speyer της Ρηνανίας, η οποία χτίστηκε προς τιμήν του Μαρτίνου Λούθηρου μεταξύ 1893 και 1904.

Δείτε το βίντεο:

Για τους προτεστάντες η συγκεκριμένη εκκλησία δεν είναι μια οποιαδήποτε εκκλησία. Είναι ένα μνημείο για την Προτεσταντική Μεταρρύθμιση και ένα μνημείο για την πνευματική μεταμόρφωση της Γερμανίας.
 
Σε αυτό το πνευματικό ορόσημο, κλήθηκε ένας ιμάμης, χάριν της «ειρήνης» και της «ενότητας», να δώσει το κάλεσμα για την μουσουλμανική προσευχή. Όταν η γενναία Γερμανίδα, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Heidi Mund, άκουσε  για την εκδήλωση, όπως λέει η ίδια, προσευχήθηκε.

«Ρώτησα τον Ιησού, “Κύριε, να πάω εκεί;” Έτσι, όταν οδηγούσα μιάμιση ώρα, σκέφτηκα, “Αξίζει άραγε τον κόπο ή να πάει κάποιος άλλος;” Θεώρησα όμως ότι αυτό ήταν από αδυναμία και τεμπελιά».

Άρπαξε την γερμανική της σημαία, έγραψε πάνω τις λέξεις «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος» και κατευθύνθηκε προς τη συναυλία, χωρίς να ξέρει ακριβώς τι θα κάνει.

«Μέχρι που ο ιμάμης άρχισε να φωνάζει, δεν ήξερα τι να κάνω. Ήμουν  προετοιμασμένη για αυτό που ο Θεός ήθελε να κάνω», λέει στο CBN News.

«Όταν άρχισε το κάλεσμα, θα έλεγα ότι ένιωσα μια ιερή οργή​​», αφηγείται. «Και τότε σήκωσα τη σημαία μου και διακήρυξα ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος πάνω από τη Γερμανία».

«Ήθελα να σπάσω αυτή την κατάρα, επειδή οι μουσουλμάνοι λένε, «Μόνο ο Αλλάχ είναι ο Κύριος. Αυτός είναι ο Θεός, ο μόνος Θεός». Και την έσπασα αυτή την κατάρα μέσα σε αυτή την εκκλησία και την έσπασα πάνω από τη χώρα μου», συνέχισε.

Και η γυναίκα επανέλαβε τα λόγια του Λούθηρου το 1521, όταν αρνήθηκε να αποκηρύξει την πίστη του πάνω στην Αγία Γραφή μόνο: «Εδώ στέκομαι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο» και «Σώστε την εκκλησίας του Μαρτίνου Λούθηρου!»

Στο βίντεο φαίνεται μια άλλη γυναίκα που προσπαθεί να την ηρεμήσει λέγοντας, «Αυτή είναι μια συναυλία για την ειρήνη», ενώ φαίνεται ότι επιχείρησε να της πάρει την σημαία..


Η Mund ακούγεται να λέει στα γερμανικά, «κανείς δεν ακουμπάει την σημαία μου» και «Όχι δεν είναι! Το Allahu Akbar είναι αυτό που ουρλιάζουν οι μουσουλμάνοι ενώ δολοφονούν ανθρώπους! Μην ξεγελιέστε! Μην ξεγελιέστε! Πρόκειται για ένα ψέμα!»

Την πέταξαν έξω από την εκκλησία.

«Θα έπρεπε πετάξουν έξω τον ιμάμη και όχι εμένα, γιατί εγώ είμαι μία πιστή του Ιησού Χριστού, αλλά εκείνος υπηρετεί έναν άλλο θεό. Αυτός ο Αλλάχ δεν είναι ο ίδιος Θεός. Και αυτή δεν είναι η αλήθεια».

«Αυτό το ‘Αλλάχου Ακμπάρ’, το χρησιμοποιούν όταν σκοτώνουν ανθρώπους», υποστήριξε. «Και όταν ακούγεται ένα μουσουλμανικό κάλεσμα «Allahu Akbar» σε μια εκκλησία  η εκκλησία δεν είναι πια εκκλησία, είναι ένα τζαμί».

Μαζί με την Mund στη συναυλία ήταν ο Kamel, ο οποίος δεν έδωσε το πλήρες όνομά του, για λόγους ασφαλείας. Πριν έρθω στην Γερμανία έζησε στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Kamel είπε στο CBN News ότι ένας ιμάμης δεν έχει θέση σε μια εκκλησία.

«Το Ισλάμ είναι ένας από τους λόγους διώξεων, οι μουσουλμάνοι με έχουν διώξει. Δεν θέλουν να πω στους άλλους ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας μου».

Επίσης μαζί με τη Mund, ήταν η Marion, η οποία δεν θέλει να αποκαλύψει το επίθετό της. Ανήκει σε μια ομάδα η οποία αυτοαποκαλείται ‘White Rose’ (Λευκό Ρόδο), όνομα που είχε μια αντι - ναζιστική ομάδα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για την οποία γίνεται λόγος στην ταινία "Sophie Scholl : Οι Τελευταίες Μέρες".

«Το Ισλάμ είναι απάνθρωπο, και για μένα, προσωπικά, δεν υπάρχει καμία διαφορά με τη ναζιστική εποχή. Θέλουμε να δείξουμε στη Γερμανία και στον κόσμο ότι δεν θα υποταχθούμε στον αργό εξισλαμισμό της χώρας μας», δήλωσε η Marion.

Η Mund είπε ότι ξέρει ότι η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή της θα μπορούσε να την θέσει σε κίνδυνο.

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν, ‘Φοβάσαι τους μουσουλμάνους;’ Και το μόνο που μπορώ να πω, είναι ‘Όχι, δεν τους φοβάμαι’ είπε στο CBN News. «Ξέρω ότι ο Θεός μου, ο ζωντανός Θεός της Βίβλου μπορεί να με προστατεύσει για όσο χρονικό διάστημα θέλει. Όταν έλθει η ώρα μου θα πάω σ’ Αυτόν».

Η Mund μεγάλωσε ως άθεη στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Αλλά τώρα, ως πιστή, ποθεί την πνευματική αναγέννηση της Γερμανίας.

«Αισθάνομαι ότι πρέπει να προστατεύσω τη χώρα και το λαό μου. Είμαι μόνο μια  μικρή γυναίκα, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να τους προστατεύσω», είπε.

«Πολλοί λένε ότι η Γερμανία είναι ένα νεκρό πνευματικά έθνος, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για το Θεό μου. Τίποτα. Τίποτα. Τίποτα. Τίποτα», είπε.

«Ανθρωπίνως, αισθάνομαι ότι η χώρα μας έχει χαθεί. Έχει ήδη χαθεί. Έχει τελειώσει. Γιατί βλέπω τόσες πολλές αλλαγές στη χώρα, σε κάθε τομέα», συνέχισε. «Αλλά εγώ εμπιστεύομαι τον Θεό ότι  Εκείνος έχει ένα «Σχέδιο Α» και ότι η χώρα μου δεν έχει χαθεί και ότι θα έρθει και θα αλλάξει την όλη κατάσταση».

Η ίδια είχε βρει το θάρρος να διακόψει μια διαδήλωση φανατικών μουσουλμάνων στη Φρανκφούρτη το 2011. Δείτε το βίντεο:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Όχλος αριστερών και αντίφα επιτίθεται σε συγκέντρωση γονέων και παιδιών που διαμαρτύρονταν για το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία που μιλάει υπέρ της ομοφυλοφιλίας. Η αστυνομία διέλυσε την συγκέντρωση των…γονέων



Περισσότεροι από 1.000 γονείς που αντιτίθενται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιδιώκει να εφαρμόσει «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για τη διαφορετικότητα» συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στη Στουτγάρδη. Οι διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρώσει και δεκάδες χιλιάδες ψήφους διαμαρτυρίας σε μια online αίτηση, δέχτηκαν ξαφνική επίθεση από «αντιφασίστες» τραμπούκους, ενώ η εικόνα που είχαν όλοι ήταν ότι η αστυνομία απέτυχε να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα του συνέρχεσθαι των γονέων.
Η διαμαρτυρία μιας πλατφόρμας γονέων κατά του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που συνέταξε η κυβέρνηση πράσινων και σοσιαλιστών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, που επιδιώκει να εφαρμόσει «σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για τη διαφορετικότητα» στα σχολεία, ήταν να διεξαχθεί στη Schlossplatz της Στουτγάρδης. Πάνω από 1000 γονείς μερικοί μαζί με τα παιδιά τους, ήρθαν για να εκφράσουν τον αντίθεσή τους στην προσπάθεια πρόωρης σεξουαλικοποίησης των παιδιών σχολικής ηλικίας.
Μετά από μια εκδήλωση στη Schlossplatz, η συγκέντρωση ήταν να μεταφερθεί στη Στουτγάρδη μέσα από μια εγκεκριμένη οδό, αλλά ένας όχλος βίαιων αριστερών και ‘antifa’ ομάδων είχε σχηματίσει μια αντι-διαδήλωση, βρίζοντας τους γονείς, ρίχνοντας βόμβες χρώματος και φυσικά επιτέθηκε στην ειρηνική ομάδα των γονέων.

 Πολλοί από τους γονείς με τα παιδιά τους γρήγορα εγκατέλειψαν την περιοχή, δεδομένου ότι δεν αισθανόταν πλέον ασφαλείς. Η αστυνομία κάλεσε τους γονείς να διαλύσουν το συλλαλητήριο, προκειμένου «να αποφευχθεί η κλιμάκωση»! Σημειωτέον ότι η ομάδα των ‘αντίφα’ δεν ήταν μεγάλη. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απουσία στήριξης από την αστυνομία και κατήγγειλαν ότι ένα βασικό δικαίωμα, όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, δεν προστατεύτηκε.
«Προφανώς, δεν περίμεναν μια τέτοια βίαιη αντι-διαδήλωση, παρότι είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας εκ των προτέρων», είπε ο ένας από τους γονείς.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!


20140212-193241.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα βήμα μπροστά προς την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους προχωρούν οι Κούρδοι της Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, BDP, (Κόμμα Δημοκρατίας και Ειρήνης), Selahattin Demirtaş.
Η είδηση αυτή που μεταδόθηκε σχεδόν από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση αλλά και έντονη ανησυχία στην Άγκυρα, είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του αρχηγού του φιλοκουρδικού κόμματος, Selahattin Demirtaş, μετά τις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου, οι Κούρδοι θα ανακηρύξουν μονομερώς
την αυτονομία τους στις επαρχίες όπου κατοικεί στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμιγής κουρδικός πληθυσμός. Η δήλωση έγινε και αυτό έχει την σκοπιμότητα του, στο δημαρχείο του Ντιαρμπακίρ, μια πόλη που οι Κούρδοι της Τουρκίας την θεωρούν σαν πρωτεύουσα τους και η οποία κατοικείται στην συντριπτική της πλειοψηφία από Κούρδους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δήλωση του Selahattin Demirtaş έρχεται ακριβώς μετά τις ανακοινώσεις των Κούρδων της Συρίας που ανακήρυξαν την διευρυμένη αυτονομία τους εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε στις επαρχίες τους από τον αιματηρό συριακό εμφύλιο πόλεμο. Ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντιαρμπακίρ, ζήτησε από τους Κούρδους της Τουρκίας και ειδικότερα από τους Κούρδους των νοτιοανατολικών περιοχών, να ψηφήσουν μόνο τους Κούρδους υποψήφιους που ανήκουν στον φιλοκουρδικό κόμμα και κάλεσε σε εκστρατεία κινητοποίησης των κουρδικών μαζών από γειτονία σε γειτονιά, έτσι ώστε μετά τις εκλογές να υπάρχουν σε πολλούς δήμους των περιοχών όπου κατοικούν οι Κούρδοι, δημοτικές αρχές που θα ελέγχονται από το φιλοκουρδικό κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνεται, θα στηριχτεί περισσότερο η αναγγελία της ανακήρυξης της αυτονομίας των κουρδικών περιοχών, μια προοπτική που ήδη έχει θορυβήσει την Άγκυρα και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην προεκλογική περίοδο που διανύει η Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.
Ο Selahattin Demirtaş δεν παρέλειψε να δηλώσει ανοιχτά πως μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας οι νέες κουρδικές αρχές θα προστατέψουν τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των μειονοτήτων, θα ανακηρύξουν σαν επίσημη γλώσσα των περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους την κουρδική γλώσσα, ενώ θα υπάρχει προστασία και για τις άλλες γλώσσες των περιοχών αυτών, όπως Αρμενικά, Αραβικά και Ασσυριακά, που θα διδάσκονται επίσης στα μειονοτικά σχολεία των περιοχών που κατοικούν αυτές οι μειονότητες. Τέλος, κατηγόρησε το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν ότι δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις του για την παραχώρηση αυτονομίας στους Κούρδους και πρόσθεσε ότι η υπομονή των Κούρδων έχει εξαντληθεί και ότι έχουν πάρει την οριστική απόφαση να προχωρήσουν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους.
Όπως είναι φυσικό η εξέλιξη αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες για την πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία που διανύει μια πολύ κρίσιμη περίοδο και σίγουρα θα δυναμιτίσει το ήδη εύφλεκτο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή με τους Κούρδους στην Συρία και στο Ιράκ να έχουν ήδη προχωρήσει στην δική τους αυτονομία. Άλλος ένα μεγάλος πονοκέφαλος για την Άγκυρα! Σημεία των καιρών ;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


ΠΗΓΗ

ΕΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ... ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΕΒΗΛΑΩΣΑΝ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ...


- Αμόρφωτοι αναρχοάπλυτοι μηδενιστές, βεβήλωσαν τα αγάλματα του Αθανάσιου Διάκου και του Αναστάσιου Καρατάσου απέναντι από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

- Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε καμία σοβαρή πολιτεία στον κόσμο...

- Πλήρης αδιαφορία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (του Μπουτάρη...) για την αποκατάσταση των μνημείων των ηρώων μας εδώ και μέρες... Αλλά αν ήταν κανένα Τούρκικο ή Εβραϊκό μνημείο θα έτρεχε πρώτος πρώτος...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:




el-democracy.blogspot.com - Ελληνων Δικτυο

Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει , εκλογές θα μυρίσει... - Tου Δρ. Βαρδάκα


alt
Λοιπόν σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε...
αλλά είμαστε  μία ωραία ¨αντι -ΤΡΟΙΚΑΝΗ¨ ατμόσφαιρα..είμαστε; (ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ)
Και  ζωή τραβά την ανηφόρα ...
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Με ένα γεμάτο πιστόλι, το οποίο θα ήταν καλό να υπάρχει πάνω στο τραπέζι, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, παρομοίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου την ύπαρξη ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας.

Οι υπουργοί Οικονομικών των "27", όπως  και της Ευρωζώνης, παρέπεμψαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, στις 25 Μαρτίου, την πολιτική απόφαση για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Παρά τη στήριξη πολλών εταίρων, δεν επήλθε συμφωνία, κυρίως λόγω των αντιρρήσεων της Γερμανίας, διευκρίνισε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών. http://www.enet.gr/

 

Από το Σωτήριο έτος του 2010 πάμε στο Σωτήριο έτος του 2014.


31 Ιανουαρίου 2014
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς, μιλά στο Κόκκινο για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης μετά απο σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος. Αιρεται η ασυλία της τρόικας έναντι πιθανών ευθυνών που θα προέκυπταν (ή θα προκύψουν) από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στην Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς .http://stokokkino.gr/article/5389/Sumboulio-tis-Europis-Airetai-i-asulia-tis-troikas-gia-tis-epiptoseis-tou-mnimoniou-stin-Ellada#sthash.4qZ0UQRN.dpuf

 

7  Φεβρουαρίου 2014

 «Η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις της και αυτό μας δημιούργησε πολλά προβλήματα».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, τον περασμένο Σεπτέμβριο η ομάδα Τόμσεν παρέδωσε ένα χαρτί με λανθασμένες δημοσιονομικές προβλέψεις, τις οποίες τελικά και δεν έλαβε υπόψη της η ελληνική κυβέρνηση. «Αν το δεχόμουν, θα ήταν μια μεγάλη καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
«Η Τρόικα έχει κολλήσει, είχε κολλήσει μάλλον, γιατί ελπίζω τώρα, με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, το μυαλό τους θα έχει κάπως προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.».http://www.paraskhnio.gr/

Τελικά είναι το ίδιο περίστροφο που βάλαμε πριν τέσσερα χρόνια στο τραπέζι;
Σίγουρα όμως είναι  δίχως σφαίρες.
Και ξαφνικά κάτι κινείται ...
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

Το ερώτημα  είναι γιατί τώρα βγαίνουν σωρηδόν οι δικαστικές αποφάσεις κατά των μνημονιακών μέτρων; Γιατί τώρα κρίνεται αντισυνταγματικό το χαράτσι την στιγμή που έχει εισπραχθεί στο σύνολο του και έχει αντικατασταθεί με άλλο φόρο επι της ακίνητης περιουσίας; Πηγή capital.gr του Παναγιώτη Στάθη .
Το πολιτικό δυναμικό της χώρας εισήλθε πλέον με τα μούτρα σε ένα άγνωστο πεδίο λεπτών χειρισμών σε όλο το φάσμα των ανοικτών εθνικών θεμάτων της τελευταίας 30 ετίας σέρνοντας μάλιστα πίσω του και την προίκα της οικονομικής πιθανής χρεωκοπίας.
Και ενώ ο Μπαρόζο τους απαγόρεψε να αναφέρουν ακόμα και  την λέξη των εθνικών εκλογών, τρόπος του λέγειν, κάποιοι βάλθηκαν να μπούνε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και να βγούνε μέσα από αυτήν αντιμνημονιακοί.
Αν η κατσίκα δεν μασάει ταραμά, πόσο μάλλον ο Λαός δεν ¨μασάει¨άλλα ψέμματα.
Εκτός κι  αν τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα ...
Ορατός είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης τους επόμενους 18 μήνες.
Την πρόβλεψη αυτή διατυπώνει η Megan Greene, επικεφαλής οικονομολόγος της Maverick Intelligence, αρθρογράφος του πρακτορείου Bloomberg και πρώην στενή συνεργάτης του Nouriel Roubini. 
Όπως υποστηρίζει, σε νέο άρθρο της για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιταλία διαθέτουν κυβερνήσεις εξαιρετικά ασταθείς. "Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία θα μπορούσαν να καταρρεύσουν εντός των επόμενων 12 μηνών, προκαλώντας πανικό στη διεθνή επενδυτική κοινότητα". http://www.bankingnews.gr/
Αυτές τις μέρες μέχρι  και τις Ευρωεκλογές οι  Τοκογλύφοι  θα ¨ψυχανεμίζονται¨το θύμα τους.
Έχουν ανοίξει όλα τα εγχειρίδια διαχείρισης κρίσεων που αφορούν τις ανοικτές υποθέσεις μας στην ΑΟΖ, στις επίσημες μελέτες υδρογοναθράκων, στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων, στην νέα Αμερικάνικη πρωτοβουλία για το Κυπριακό και στις Ελληνο- τουρκικές σχέσεις και περιμένουν με ¨στωικότητα¨ πως θα αποτελειώσουν το πείραμα που ξεκίνησαν πάνω στις Ελληνικές ζωές με το κατάλληλο τελειωτικό  κτύπημα και πάντα προς ίδιον όφελος.
Έτσι εξηγούνται οι ήξεις -αφίξεις της Τρόικας, έτσι εξηγούνται οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις για το αν μας ράψουν καινούργιο κουστούμι για μνημόσυνο- μνημόνιο, έτσι δικαιολογείται και η προσπάθεια των μνημονιακών δυνάμεων που θελουν να το παίξουν ξενέρωτα αντιστασιακοί.
Μπροστά γκρεμός και πίσω ρέμα ...
Από και εδώ και πέρα ο ¨εφιάλτης¨των Εθνικών Εκλογών θα στοιχειώνει τις ζωές κάποιων. Όμως είναι  Δημοκρατικός μονόδρομος και όχι σκοτεινός παράδρομος.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας