Μείωση αποζημιώσεων, ευελιξία στο ωράριο προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης από την Τρόικα

Αυτή την ώρα, οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Προηγήθηκε η πεντάωρη σύσκεψη της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση καθώς η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων (με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας) ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο μισό την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, κ.ά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δ.Καζάκης : Όσο και να θέλει ο Κουβέλης και η συμμορία του τις ένοπλες δυνάμεις να ελέγχονται απο τα φιλαράκια της Μέρκελ,και της χουντάρας των Βρυξελλών,αυτό δεν θα γίνει

Περί Corpus Christi

Είναι τελικά δείγμα πολιτισμού, όταν ανεβαίνει θεατρικό έργο που αποκαλεί τον Χριστό και τους Mαθητές του ως…ομοφυλόφιλους; Τελικά μερικοί πουλάνε πολιτισμό, όχι αναπτύσοντας καινούργιες ιδέες, αλλά λοιδωρόντας τα πιστεύω των άλλων κοινωνικών ομάδων. Και αυτό τον ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ τον αποκαλούν…πολιτισμό.Διότι ο μεταμοντερνισμός παράγει ατομικισμό, ψεύτικη δημοκρατία και τυραννική ελευθερία.
Ο άνθρωπος ζει σ’ ένα κοινωνικό σύνολο, δεν είναι μόνος του. Ακριβώς αυτή η κοινωνικότητα του ανθρώπου περιορίζει και την ελευθερία του. Δε ζούμε μόνο σαν άτομα. Ζούμε και σαν κοινωνικό σύνολο. Βρισκόμαστε συνεχώς σε κάποια κοινωνική ομάδα: οικογένεια, σχολείο, χωριό, πόλη, αθλητική ομάδα, οργάνωση, σωματείο, στρατός, περιοχή, κράτος.
Η ομαδική συμβίωση, λοιπόν, επιβάλλει τις οριακές πυραμίδες της ελευθερίας του ατόμου. Δεν μπορεί κανείς να…
τις υπερβεί, αλλά και αν τις υπερβεί, κινδυνεύει αυτός ο ίδιος να χάσει την ελευθερία του, να δουλωθεί. Δεν είναι πραγματική ελευθερία, όταν ταπεινώνεις, εκθέτεις, υποβιβάζεις το συνάνθρωπό σου, για να προβληθείς εσύ. Αυτό μοιραία, αργά ή γρήγορα, θα έχει και την αντίστροφη φορά. Άλλοι θα σού αποδώσουν κάτι ανάλογο.
Από τα βάθη των αιώνων έρχεται η γνώμη του Πλάτωνα με τη φράση: «Η υπερβολική ελευθερία μεταβάλλεται σε υπερβολική δουλεία και για τον πολίτη και για την πολιτεία».
Η ελευθερία δεν πρέπει και δεν είναι αχαλίνωτη και ασύδοτη αρετή. Καθημερινά στη ζωή μας, στα απλά προβλήματα, και στα σύνθετα, βρισκόμαστε μπροστά στην οριακή τιμή της ελευθερίας. Η δικαιοσύνη, ο αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια, η ηθική, ο ανθρωπισμός, η εθνική συνείδηση, η αυτογνωσία, η αυτοκυριαρχία, σαν συμπληρωματικές αρετές της ελευθερίας, την οριοθετούν και τη διατηρούν στα σωστά πλαίσια. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα όρια της ελευθερίας βρίσκονται ακριβώς εκεί, όπου η ελευθερία του ενός δεν περιορίζει την ελευθερία του’ άλλου.
Κλείνω, παραθέτοντας την αυθεντική φιλοσοφική γνώμη του Πλάτωνα: «Η απληστία της ελευθερίας, ην η δημοκρατία ορίζει μέγα αγαθόν και η των άλλων αμέλεια μεθίστησι την πολιτείαν και παρασκευάζει την τυραννίαν». Δηλ. η ασύδοτη ελευθερία, την οποία η δημοκρατία καθορίζει σαν μεγάλο αγαθό και η αδιαφορία για τα άλλα, που συντελούν στην κοινωνική ζωή, αλλάζει την πολιτεία και προετοιμάζει την τυραννία.
ΥΓ: Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο Μπίστης και η Ρεπούση, στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές της κυβέρνησης. Διότι πολύ απλά ο μεταμοντερνισμός και ο νεοφιλελευθερισμός ΠΡΟΑΓΟΥΝ τονατομικισμό στο όνομα της Δημοκρατίας ο πρώτος και στο όνομα της Ελευθερίας ο δεύτερος. Για τον μεταμοντερνισμό έχουν μιλήσει δύο συγγραφείς, ιδεολογικά προσκείμενοι σε αυτούς που το προάγουν τόσα χρόνια στην Ελλάδα: ο Χάρβει(η κατάσταση της μετανεωτερικότητας) και ο Ήγκλετον(Οι αυταπάτες της μετανεωτερικότητας).
πηγη

Θα ψηφίσει τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα ο Χρυσοχοΐδης

Όπως δηλώνει ο ίδιος στην εφημερίδα ''RealNews'', ειλημμένη είναι η απόφαση του να ψηφίσει το πακέτο των μέτρων, ανεξάρτητα του τι θα αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ.

''Η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να οδηγεί σε εσωτερική αποσταθεροποίηση και σε δεύτερες σκέψεις που αποκλίνουν από ό,τι το εθνικό συμφέρον υπαγορεύει'' σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναγνωρίζει πως η διαχείριση της ''Λίστας Λαγκάρντ'' ''προκάλεσε αναπόφευκτο κόστος στο ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα''.

Ας ελπίσουμε τα πάθημα να έγινε μάθημα και αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης να μην πάει στη Βουλή αδιάβαστος. Υπενθυμίζεται πως δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος

Με την κανονιοφόρο «Αρματωλός» έφτασε στη Θεσσαλονίκη με τιμές αρχηγού κράτους, η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από τον ναό του Πρωτάτου, που βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, και πλήθος κόσμου την υποδέχθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Λευκού Πύργου, ενώ στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές. Τη συνόδευσε αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας με επικεφαλής των πρωτοεπιστάτη, πατέρα Μάξιμο.

«Σε μια περίοδο βαθιάς δοκιμασίας οι Έλληνες στρεφόμαστε προς την Παναγία. Πολιτεία κι Εκκλησία πορεύονται για να στηρίξουν όσους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τη βοήθεια του Θεού, με τη βοήθεια της Παναγίας θα τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση».

Ευχαριστίες προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, που έδωσε τη χαρά να βρεθεί η εικόνα της Παναγίας δίπλα στη δοκιμαζόμενη ελληνική πολιτεία, εξέφρασε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στους ακατάλυτους δεσμούς της Θεσσαλονίκης με το Άγιον Όρος αναφέρθηκε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος συνέδεσε το γεγονός με την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, γι΄ αυτό τη θεωρεί ως πράξη παρηγοριάς για τους πολίτες που πλήττονται από την κρίση.

Η εικόνα του «Άξιον Εστί» σπάνια εξέρχεται από το Άγιον Όρος και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτή είναι η πέμπτη φορά (οι προηγούμενες ήταν το 1963, 1985, 1987, 1999) και η δεύτερη για τη Θεσσαλονίκη μετά το 1985. Η έξοδός της αποφασίστηκε από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, ύστερα από σχετικό αίτημα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, για τις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε η μητρόπολη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Στην παραλία του Λευκού Πύργου η εικόνα τοποθετήθηκε σε στρατιωτικό κιλλίβαντα και ακολούθησε λιτάνευση μέχρι τον ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραμείνει έως το τέλος του Οκτωβρίου και θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "Η ΕΛΕΝΗ"...

Περίεργο πράγμα αυτή η "ελευθερία της έκφρασης"... Η ταινία «Ελένη» (1985), βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη , το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του εμφυλίου, όταν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος ζούσε -παιδί ακόμα- στο χωριό του, τον Λια Θεσπρωτίας.
 Τα γεγονότα και τα πρόσωπα της «Ελένης» είναι πραγματικά και εξιστορούν το παιδομάζωμα που επέβαλλαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ στα χωριά που καταλάμβαναν.

 Η Ελένη Γκατζογιάννη, μητέρα του Νίκου Γκατζογιάννη, θα πληρώσει με την ζωή της, την προσπάθειά της να γλυτώσει τα παιδιά της, βοηθώντας τα να δραπετεύσουν για να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών. Ο Νίκος Γκατζογιάννης, θα επιστρέψει, χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα σαν ανταποκριτής των Νιου Γιορκ Τάιμς και θα προσπαθήσει ν' αναζητήσει τους υπαίτιους του θανάτου της μητέρας του.Η ταινία, ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς (ημι)απαγόρευσης προβολής στην Ελλάδα. Δεν έχει προβληθεί ποτέ από κρατικό ή δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό (διατίθεται μόνο σε βιντεοκλάμπς). Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αρνηθεί να γίνουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα και τους αυθεντικούς χώρους (η ταινία γυρίστηκε στην Ισπανία), ενώ η προβολή της στους ελληνικούς κινηματογράφους διακόπηκε μετά από λίγες ημέρες, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από το ΚΚΕ και οπαδοί του προπηλάκιζαν τους θεατές που πήγαιναν να την δουν.

Απο τη σελίδα του facebook Λέμε όχι στην ανθελληνική αριστερά  nyxtobaths.blogspot.gr

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίνε …τα έθιμα του Πάσχα! (Μιλάμε σοβαρά, δεν κάνουμε πλάκα)

Άβυσσος η ψυχή της κάθε χαζοχαρούμενης ξανθιάς.
Μέσα στον ορυμαγδό αστείρευτης μ@…..ς που συσσωρεύεται σε εκατοντάδες “αναλύσεις” σκουπίδια για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε και η μακράν κορυφαία βλακεία: “Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίνε τα έθιμα του Πάσχα”.
Την ως άνω επιχειρηματολογία αναπτύσσει η εικονιζόμενη κα Λίνα Παπαδάκη, η οποία γράφει στο site του Σταύρακα του Θεοδωράκη. Ως εδώ καμμία έκπληξη, αφού είναι γνωστό οτι έχει μαζέψει κάθε ψωνισμένο κολωνακιώτικο φελό που κυκλοφορεί στην πιάτσα.
Η λογική όμως της κας Παπαδάκη ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ανέκδοτο για τις ξανθιές: Σύμφωνα με την περισπούδαστη ανάλυσή της, οι έφηβοι της επαρχίας, με το που θα παρευρεθούν σε διάφορα έθιμα του Πάσχα, όπως π.χ. “το κάψιμο του Ιούδα”, τους πιάνει μια λύσσα, ένα κατιτίς, ένας ντουβρουτζάς και, τί να κάνουν, τί να κάνουν … τσουπ! …στρέφονται προς τη Χρυσή Αυγή.
Δεν κάνουμε πλάκα!
Διαβάστε την – μακράν – πιο κωμική ανάλυση για την Χ.Α. εδώ.
Καλή διασκέδαση!

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΑ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ"



Η εικόνα του Ιερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Αγίου Χρυσόστομου και το ιερό Ευαγγέλιό του θα βρίσκονται από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου, του ομώνυμου Δήμου Αττικής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις «Δημήτρια» διοργανώνονται για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου και φέτος είναι αφιερωμένες στην Μικρασιατική Καταστροφή και την συμπλήρωση 90 ετών από το φρικτό μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Τις εκδηλώσεις του Ι. Ναού που ξεκινούν από τις 14 Οκτωβρίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους πολλοί αρχιερείς, μεταξύ άλλων, οι Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (14 Οκτωβρίου), ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος (21 Οκτωβρίου) και προσωπικότητες του πνεύματος, ενώ την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στον Ι. Ναό θα γίνει η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού. romfea.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ... ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΕΙ 25 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ... ΒΑΨΕΙ ΤΟΙΧΟΥΣ...!!!

Δεν πίστευε στα μάτια του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης όταν είδε έγγραφο - αίτημα του ΙΚΑ το οποίο τον ενημέρωνε ότι χρειάζεται 30 εκατ. ευρώ για να ανακαινίσει και να μπογιατίσει το κτίριο του!

«Είναι απαράδεκτο σε καιρούς κρίσης, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και την ώρα που το κράτος χρωστά στους πάντες, ορισμένοι να θέλουν χρήματα και μάλιστα εκατομμύρια ευρώ για... φρεσκάρισμα των τοίχων των κτιρίων τους», είπε σύμφωνα με πληροφορίες φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός, ο οποίος βεβαίως «έκοψε» το σχετικό αίτημα. makeleio.gr

ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...



Στην τούρκικη πόλη Suruç στην περιφέρεια της Şanlıurfa έχουν αναπτυχθεί σειρά στρατιωτικών οχημάτων.

Η Διοίκηση Τεθωρακισμένων Μονάδων απέστειλε στο ‘σημείον μηδέν’ των τουρκο-συριακών συνόρων, στρατιωτικά οχήματα συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων και συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας.

Σύμφωνα με το διοικητή της συνοριακής μοίρας το 6ο τάγμα έχει επεκταθεί στη γύρω περιοχή.
Μερικά τεθωρακισμένα έχουν τοποθετηθεί σε υψώματα με ορατότητα τη Συρία και έχουν εγκατασταθεί εκεί συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, γράφει το δημοσίευμα. echedoros-a.gr

ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΓΑΝ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ... ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΡΕΚΑ ΤΟ 1947..!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ, ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΙ ΑΝ ΦΟΡΑΕΙ... ΚΑΝΤΕ ΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΠΟΥ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ....

Οταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων φονιάδων, επιλέχθηκαν οι ιερείς.

Αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβανόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο έφυγαν απο τα χωριά τους και κατέβηκαν στις πόλεις, όπου υπήρχε περισσότερη ασφάλεια. Πολλοί όμως, μή πιστεύοντας οτι κάποιος "έλληνας" θα μπορούσε να τους βλάψει, και αφού κανέναν δεν πείραζαν παρά μόνον επιτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έμειναν.

Από αυτούς, εκατοντάδες δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο, όπως επι Νέρωνα και Διοκλητιανού. Μάλιστα αρκετοί σταυρώθηκαν.

Ομως κανενός το μαρτύριο δεν μοιάζει τόσο με το Θείο Δράμα, όσο του ιερέα Γιώργου Σκρέκα.
Την 27η Μαρτίου 1947, ο ιερέας Γιώργος Σκρέκας, εφημέριος του χωριού Μεγάρχης Τρικάλων, πληροφορήθηκε οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όντως, τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαρτίου μετέβηκαν οι λησταντάρτες στο σπίτι του και του αφαίρεσαν τα πάντα.

Μή αρκούμενοι όμως σε αυτά, αφού άδειασαν τους στάβλους απο τα ζώα και ανάγκασαν τον πατέρα και τον θείο του ιερέα να πάνε τα ζώα στο χωριό Πρόδρομος μαζί με δύο λησταντάρτες, έκλεισαν τον ιερέα μέσα στον στάβλο και άρχισαν να τον δέρνουν άγρια, ζητώντας του κι άλλα χρήματα.

Η γυναίκα του, ακούγοντας τις φωνές και τις κραυγές του άνδρα της, έτρεξε στον Αθανάσιο Ίτσιο, κομμουνιστή απο τα σπουδαιότερα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και σε άλλα μέλη της "αυτοάμυνας" Μεγάρχης. Με δάκρυα τους εκλιπαρούσε να ελευθερώσουν τον σύζυγο της και να πάψουν να τον χτυπούν. Δυστυχώς, ο εν λόγω ιούδας και οι άλλοι δεν θέλησαν να ακούσουν τα παρακάλια της και δεν έκαναν τίποτα για τον συλληφθέντα.

Την ίδια νύχτα παρέλαβαν τον ιερέα Γιώργο Σκρέκα αιμόφυρτο, ημίγυμνο και ξυπόλητο και τον οδήγησαν στο χωριό Γοργογύριο. Ο μελλοθάνατος ζήτησε να δει τον εκεί ιερέα. Με δάκρυα στα μάτια είπε στον ιερέα που ήρθε να τον παρηγορήσει: "Ο Θεός γνωρίζει τί θ'απογίνω. Αν με το μαρτύριο με καλεί δίπλα Του, ας είναι ευλογημένο το όνομα Του, ας γίνει το θέλημα Του".
Κατόπιν τον παρέλαβαν έφιπποι λησταντάρτες και τον έσυραν πεζό μέχρι το χωριό Τύρνα. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση πρώτα στο Ξυλοπάροικο και μετά στο Νεραϊδοχώρι. Εκεί τον βασάνιζαν από τις 29-3, Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Μ.Παρασκευή.
Γυναίκες συμμορίτισες του έλεγαν "γιατί δεν προσεύχεσαι στο Χριστό να έρθει να σε σώσει;", οι δε δήμιοι πιό ωμά "Εσύ που πιστεύεις στο Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν Εκείνον την ίδια μέρα".
Αυτό που έγινε πριν 2 χιλιετηρίδες στον Γολγοθά, επαναλήφθηκε στην Πίνδο.

Μεγάλη Παρασκευή, και οι συμμορίτες έσυραν τον βασανισμένο ιερέα στον Σταυρικό θάνατο. Τον σταύρωσαν επάνω σε ένα έλατο που είχε το σχήμα σταυρού.

Του τρύπησαν τη δεξιά πλευρά με ξιφολόγχη και άνοιξαν πληγές στο μέτωπο του με περόνια.
Οταν ξεψύχησε, έρριξαν το γυμνό σώμα του σε μια χαράδρα και το σκέπασαν με πέτρες και κλαδιά, για να κρύψουν το έγκλημά τους.

Οταν απελευθερώθηκε το Νεραϊδοχώρι από τον Ελληνικό στρατό, ο αξιωματικός Νικόλαος Χόνδρος αναζήτησε και βρήκε το λείψανο του Μάρτυρα.

Το μετέφερε στα Τρίκαλα, όπου έγινε πάνδημη κηδεία.

Το φέρετρο του συνόδευαν 60 ιερείς, ψάλλοντας "Εγώ γαρ τα στίγματα του Κυρίου εν τω σώματι μου βαστάζω".

Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας, στα πλαίσια της "συμφιλίωσης" δεν ανακηρύχθηκε Αγιος από την Εκκλησία, μέχρι σήμερα. Μακάρι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας βοηθάει και να μας προστατεύει από τον Σατανά και τους οπαδούς του.

Τα παραπάνω συγκλονιστικά γεγονότα επιβεβαιώνει και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης:

"῞Οταν ἤμουν ἱεροκήρυκας —σᾶς ὁμιλῶ μὲ παραδείγματα ποὺ ἀντλῶ ἀπὸ μία ἱστορία πενήντα ἐτῶν, μισοῦ αἰῶνος—, ἔφθασα σ᾿ ἕνα χωριὸ τῶν Γρεβενῶν. Βρίσκω τὸν ἱερέα θλιμμένο, πονεμένο, κλαμένο. —Τί ἔχεις; —Τὸ χωριό μου δὲν πιστεύει πιὰ στὸ Χριστό. —Μὴν ἀπογοητεύεσαι, λέω, ἔχε θάρρος· κάτω ἀπὸ τὴ στάχτη ὑπάρχει ἡ σπίθα κρυμμένη. —Θέλεις νὰ δῇς; μοῦ λέει· ἔλα. Μὲ πάει στὸ νεκροταφεῖο. Ἐκεῖ τὰ παιδιὰ τοῦ Μὰρξ καὶ τοῦ Λένιν, ποὺ κυριαρχοῦσαν τότε, εἶχαν ξερριζώσει ὅλους τοὺς σταυροὺς ἀπὸ τοὺς τάφους καὶ στὴ θέσι τους εἶχαν βάλει σφυροδρέπανα καὶ γροθιές! Μισοῦσαν τὸ σταυρό. Καὶ μόνο σὲ μιὰ περίπτωσι τὸν «θυμήθηκαν».

Ἐνῷ ἡ σταύρωσις ὡς τρόπος θανατικῆς καταδίκης ἔχει πρὸ πολλοῦ καταργηθῆ, ἐπὶ τῶν ἡμερῶν μας τὴν ξαναχρησιμοποίησαν· σταύρωσαν ἄνθρωπο! ῏Ηταν ἕνας ἱερεὺς τοῦ ῾Υψίστου εὐλαβής, πιστὸς καὶ πολύτεκνος, ὁ π. Γεώργιος Σκρέκας ἐφημέριος τοῦ χωριοῦ Μεγάρχη – Τρικάλων. Ἄθεοι καὶ ἄπιστοι τὸν ἅρπαξαν ἀπὸ τὴν ἁγία τράπεζα ποὺ ἱερουργοῦσε, τὸν ὡδήγησαν σὰν ἄκακο ἀρνίο ἔξω ἀπὸ τὸ χωριό, κ᾿ ἐκεῖ τὸν σταύρωσαν πάνω σ᾿ ἕνα δέντρο· καὶ ἦταν Μεγάλη Παρασκευή, τοῦ ἔτους 1947"!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ,ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ "ΚΑΘΑΓΙΑΖΟΥΝ" ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ... ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ...

"ΣΤΟΧΟΣ"

Η ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗ ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΤΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ...


ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΣΦΑΖΑΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ...!!!

Δήλωση απάντηση της βουλευτού Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση για τα επεισόδια στο θέατρο Χυτήριο και τις δηλώσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής:

«Είναι προφανές, ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιχειρούν να μας εκφοβίσουν, να πάψουμε να εκφράζουμε την άποψή μας, να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της έκφρασης, τη δημοκρατία και τα αγαθά της. Να επιστρέψουμε στο σκοταδισμό του ολοκληρωτισμού που στοίχισε την αξιοπρέπεια και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Τους απαντώ ότι δεν πρόκειται να μας φοβίσουν.

Ήμουν στο θέατρο Χυτήριο για να σταθώ στο πλευρό της δημοκρατίας απέναντι στο νεοναζισμό, στον ολοκληρωτισμό και στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Θα είμαι πάντα σταθερά σ’ αυτήν την πλευρά. Η πολιτεία πρέπει κι εκείνη να αποδείξει έμπρακτα και τελεσίδικα με ποια πλευρά είναι».

ΠΗΓΗ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ¨Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ"



"Κρούει τον κώδωνα κινδύνου" για καταστάσεις που μπορούν να ξεφύγουν και να οδηγήσουν σε "θερμή" κρίση την Δύση με την Ρωσία ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel.

Ο Β.Γιακούνιν, μάλιστα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ρόδο (είναι ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο) και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.

Έτσι, την επαύριο της καταγγελίας της συνθήκης Συνεργατικής Μείωση των Απειλών CTR (Cooperative Threat Reduction) από την Ρωσία, (βρισκόταν σε ισχύ από το 1990 και έχει ως να ελεγχθούν τα πυρηνικά όπλα μετά την διάλυση της Σοβετικής Ένωσης) λόγω αντιπυραλικής ααπίδας έρχεται ο Β.Γιάκούνιν και προετοιμάζει για "δύσκολες καταστάσεις".

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο, ειδικά στο ζήτημα της κρίσης στη Συρία, όπου η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη», τόνισε σε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel ο 64χρονος Γιακούνιν.

«Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε μια οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη. Η Ρωσία είναι εναντίον της χρήσης εξωτερικών δυνάμεων [για την επίλυση της κρίσης]», συμπλήρωσε ο ρώσος αξιωματούχος, προκαλώντας το εύλογο ερώτημα του γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με την εμπλοκή της χώρας του στο συριακό εμφύλιο.

«Η εμπλοκή της Ρωσίας στηρίζεται στη γνώση που έχουμε για την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Θεωρούμε πως ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ εξακολουθεί να τυγχάνει της υποστήριξης από τη συντριπτική πλειοψηφία του συριακού λαού και γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοι του εξοπλίζονται από κράτη του εξωτερικού», είπε εις εκ των ισχυρότερων ανδρών της Ρωσίας, που βρίσκεται στο «τιμόνι» των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Όσον αφορά στο κατά πόσο η Ρωσία νοιάζεται για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διενεργεί καθημερινά το καθεστώς Ασαντ, ο στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν προειδοποιεί ότι «η εκδημοκρατικοποίηση της Μέσης Ανατολής, όπως επιτάσσεται από τη Δύση, οδηγεί αναπόφευκτα σε μια ολοένα αυξανόμενη επιρροή των ισλαμιστών, οι οποιοι μέχρι πρότινος ήταν περιθωριοποιημένοι».

Τέλος, ο Γιακούνιν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα του πολιτικοποιημένου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που ενέσκηψε πρόσφατα, προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις στην κοινή γνώμη της Ρωσίας. «Έχω την εντύπωση πως η Δύση δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί αυτό το καιρό, από μια ξεδιάντροπη συναυλία μερικών ατίθασων παλιοκόριτσων μέσα σε μια ορθόδοξη εκκλησία», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση της Ρωσίας κατά την περίοδο 2000-2003.

Ο Γιακούνιν είναι από το 2005 ο πρόεδρος του μεγαλύτερου μεταφορικού οργανισμού στον κόσμο, με ένα αχανές δίκτυο γραμμών μήκους 88.000 χιλοομέτρων που το 2011 «έκοψε» 992 εκατομμύρια ατομικά εισιτήρια και μετέφερε 1,2 δισ. τόνους εμπορευμάτων. defencenet.gr

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΦΡΟΝΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ...

parapolitika.gr ._ Το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έχει αρχίσει να επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Αυτό, διότι ο πρωθυπουργός βλέπει πως έτσι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να καταφέρει να ξαναβάλει την οικονομία σε σταθερή τροχιά. Για τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επόμενο εξάμηνο κρίνεται ως το καθοριστικότερο για τις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο πρωθυπουργός.

"Δεν θα διστάσει να οδηγήσει τον τόπο στις κάλπες" αναφέρει με νόημα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Η Τρόικα ζητά και άλλη έκτακτη εισφορά λόγω… τραπεζών!!!

Μια νέα «μαύρη τρύπα», ύψους 555 εκατ. ευρώ, ανέκυψε ξαφνικά στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, και με τους εκπροσώπους των δανειστών να ζητούν να καλυφθεί αυτή είτε με νέα έκτακτη εισφορά είτε με την περικοπή από εφέτος των δώρων στους….
εν ενεργεία υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.
Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υποχρέωση των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων να επιστρέψουν στο Δημόσιο, έως το τέλος του 2012, το ποσό των 500 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει να επιστραφεί με τη μορφή μερίσματος και αφορά στην κρατική ενίσχυση, με προνομιούχες μετοχές, που είχαν λάβει οι τράπεζες το 2008, βάσει του «νόμου Αλογοσκούφη».
Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τρόικας ζήτησαν να μην επιστραφεί στο Δημόσιο το συγκεκριμένο ποσό, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή, Χρήστου Σταϊκούρα, οι οποίοι αντέτειναν ότι πρόκειται για έσοδα, τα οποία έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2012. Μάλιστα, στις 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας, με επιστολή του στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, είχε ζητήσει την πληρωμή από τις τράπεζες των 500 εκατ. ευρώ.
Στις συγκεκριμένες ενστάσεις του οικονομικού επιτελείου, αρχικά η τρόικα πρότεινε είτε να επιβληθεί μια νέα έκτακτη εισφορά είτε να καταργηθούν από εφέτος τα δώρα στους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και στους συνταξιούχους, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» με άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, οπότε η τρόικα αντιπρότεινε, είτε να υπάρξει νέα περικοπή των μισθών είτε να επιβληθεί έκτακτη εισφορά σε όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους, ώστε να καλυφθεί το κενό. Όμως, και η δεύτερη πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από το οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα το θέμα να παραμένει ανοιχτό.
Από: protothema.gr

ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΚΚΑΡΙ... ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ 5 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...!!!



Σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει στην περιοχή Σεμντίνλι στην πόλη Χακάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ανάμεσα στους αντάρτες του PKK και τούρκους στρατιώτες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 5 στρατιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Ηδη ελικόπτερα του στρατού μεταφέρουν στρατιώτες για να ενισχύσουν τις υπάρχουσε δυνάμεις και να απωθήσουν τους Κούρδους αντάρτες. onalert.gr

Συμπαράσταση Χρυσής Αυγής στον Μητροπολίτη Σεραφείμ στην μήνυση κατά του βλάσφημου έργου

Συμπαράσταση Χρυσής Αυγής στον Μητροπολίτη Σεραφείμ στην μήνυση κατά του βλάσφημου έργου
Κλιμάκιο βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή αποτελούμενο από τους Συναγωνιστές Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα παρευρέθη σήμερα το απόγευμα στο Α.Τ. Ομονοίας, συμπαριστάμενο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi" για κακόβουλη βλασφημία. Στην κατάθεση που έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Κυρίου Ιησού Ημών Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση και προκαλούν ανατριχίλα, αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος.

Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό δυναμικών και φωτισμένων Ιεραρχών και δεν θα επιτρέψει την προσβολή της ιστορικής μνήμης ή του θρησκευτικού συναισθήματος του Ελληνικού λαού. Θα συνεχίζουμε να δίνουμε μαχητικά τον Αγώνα ενάντια στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων κι των γραικύλων που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε... ελλαδιστάν. 

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...



Καταδικάζει τα γεγονότα έξω από το «Χυτήριο» η Δημοκρατική Αριστερά

Τα γεγονότα που εξελίχτηκαν έξω από το θέατρο «Χυτήριο» σχολιάζει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν «τα γεγονότα που εξελίχτηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής επαναφέρουν για μία ακόμα φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.

Τώρα, είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν τις αρχές της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις

ΠΗΓΗ

Το ξέρατε πως το σύνθημα "Μαζί - μαζί να φύγουν οι Ναζί|" είναι "εθνικιστικού χαρακτήρα" και πως όσοι εξ ημών το φωνάζουν απειλούν τους δημοκρατικούς θεσμούς;

Ίσως σε άλλες εποχές να σας φαινόταν απίστευτο να ακούσετε απο το στόμα "αριστερών" βουλευτών πως όποιος  τολμήσει  να μιλήσει εναντίον  του παλαιού  ή του  νέου ναζισμού  (όπως και αν αυτός εκφράζεται)  είναι απειλή για τους "δημοκρατικούς θεσμούς" της χώρας. 

Σήμερα όμως που η "αριστερά" , και  ειδικά  εκείνη που  αυτοονομάστηκε  "δημοκρατική", έμαθε  καλά   όχι μόνο "τι ποιεί η δεξιά"  αλλά  να το "ποιεί"  ακόμα καλύτερα απο εκείνη,  δεν πρέπει  να εκπλήσεσθε  που  πέντε βουλευτές της  κατέθεσαν  επερώτηση  , καταγγέλλοντας  όχι φυσικά  τους  τροϊκανούς που  ζητούν  την εκκένωση των  νησιών μας, όχι   τους "λυκόμορφους φορολογητές"  και την  ολιγαρχία  του κεφαλαίου  που  εξοντώνει  με αργό  θάνατο  μισθωτούς,,άνεργους,  συνταξιούχους, αλλά εκείνους τους  Έλληνες  πολίτες  που τόλμησαν   να φωνάξουν  το απαράδεκτο , για την σύγχρονη  ευρωατλαντική  αντίληψη   περί δημοκρατίας , σύνθημα  "μαζί - μαζί  να φύγουν οι Ναζί" φορώντας  ως  έφεδροι  την στολή  τους  και φέροντες το εθνόσημο. 

Αν   αυτοί  οι συμπατριώτες μας μαζί με την στολή και το εθνόσημο  είχαν και  κανένα πανώ  ή σημαία της Χρυσής Αυγής  ή αν  φώναζαν  χρυσαυγίτικα  συνθήματα , είναι σχεδόν βέβαιο  ότι ουδείς εκ της "Δημοκρατικής"  αριστεράς θα  ζητούσε απο τον εισαγγελέα  να  ασκήσει εναντίον τους  δίωξη για "αντιποίηση αρχής". 

Αντιθέτως  θα τους  ερχόταν  "γάντι"  να φανεί    ότι ο στρατός είναι κάτι  που δεν εχει σχέση  με την  "λαϊκή  κυριαρχία"  (αυτήν που ορίζει ρητά  το σύνταγμα) και τον   δημοκρατικά  διαμαρτυρόμενο λαό   αλλά  είναι ένα  "κομμάτι" που  ιστορικά  και  ιδεολογικά  έχει θέση  μόνο στα σκοτεινά  σοκάκια  που σουλατσάριζαν  παλιά  οι μασωνοθρεμένοι  "εθνικόφρονες" του  ΙΔΕΑ και σήμερα  οι  μαυροφορεμένοι   "σταυροφοροι"  του  αγκυλωτού  σταυρού και του εωσφορικού αποκρυφισμού.


Αυτοί λοιπόν  που έλαμψαν  δια της απουσίας τους  απο την συγκέντρωση  της 9ης  Οκτωβρίου  μιλούν  για αυτήν σαν να ήταν  αυτόπτες μάρτυρες   και μάλιστα  έρχονται  να  παίξουν  με θρασύτητα  τον ρόλο  του τιμητή  των δημοκρατικών θεσμών.
Παρακάτω  μπορείτε  να διαβάσετε  αφ΄ενός   την επερώτηση  των   "δημοκρατικών αριστερών" και αμέσως μετά  την  ευστοχώτατη  απάντηση  που δίνει  ο   απόστρατος  κ.Κυπριώτης:

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την "παρέλαση" ένστολων στη λεωφόρο Αμαλίας.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Εθνικής Άμυνας

Β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γ) Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
Κύριοι Υπουργοί,
Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες ....
αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και  απλοί πολίτες.
Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου.

Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών  ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα.
Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.Πραγματοποιήθηκε έρευνα από το ΓΕΣ σχετικά με την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και τη σχέση τους με το στράτευμα; 
2.Προτίθενται να προβούν στην αυστηρή, όσο και παραδειγματική, τιμωρία των συμμετεχόντων;
3.Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ούτως ώστε να αποτρέψουν παρόμοιες ενέργειες; 
4.Για ποιο λόγο αδράνησαν οι Αστυνομικές Αρχές και δεν παρεμβλήθηκαν στην παρέλαση; Θα διενεργηθεί έρευνα στο Σώμα αναφορικά με την ολιγωρία και θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπευθύνους;
5.Θα αναζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ευθύνες μεταξύ πολιτών για αντιποίηση αρχής και στολής, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με τους συμμετέχοντες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Μαρία Γιαννακάκη
Πάρις Μουτσινάς
Γιώργος Κυρίτσης
Βασίλης Οικονόμου
Νίκος Τσούκαλης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΑΡ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΑΡΕΛΑΣΗ" ΤΗΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.



Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. στο Ελληνικό κοινοβούλιο με αφορμή την "παρέλαση" της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων την 9 Οκτωβρίου 2012 στο κέντρο της Αθήνας. Διαβάστε για την ερώτηση εδώ ΔΗΜ.ΑΡ.


Κυρίες και κύριοι της ΔΗΜ.ΑΡ. και οποιασδήποτε πολιτικής ή μη παράταξης που ενοχληθήκατε σχετικά με την εκδήλωση "παρέλαση" της (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων
έχουμε να σας απαντήσουμε τα εξής:


Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν υπηρετήσει τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος και Κύπρου. Μέλη της είναι Έφεδροι οπλίτες και Εν Αποστρατεία Υπαξιωματικοί / Αξιωματικοί οι οποίοι ανήκουν ως υπηρετούντες στα ένδοξα Σώματα των Καταδρομών - Αλεξιπτωτιστών - Πεζοναυτών και Υποβρυχίων Καταστροφών ( Ο.Υ.Κ.) της Ελλάδος και Κύπρου.

Η (Κ.Ε.Ε.Δ.) Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων υπάρχει για να ενώνει όλη τη Εφεδρεία των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος και Κύπρου. Ο σκοπός της είναι να διοργανώνει ασκήσεις στα αντικείμενα των Ειδικών Δυνάμεων στα οποία είχαμε εκπαιδευτεί κατά τη διάρκεια της Θητείας μας.
 
Ο λόγος είναι για να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα ώστε να υπερασπιστούμε τη Πατρίδα και το Ελληνικό Έθνος όποτε μας ζητηθεί. Κάτι που θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει το Ελληνικό Κράτος για την ετοιμότητα της Εφεδρείας.
 
 Αντί αυτού μας έχετε πετάξει στο καλάθι των αχρήστων. 
 
Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω και συνεχίζουμε αυτό που θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει το Ελληνικό Κράτος πληρώνοντας με δικά μας έξοδα για να είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη Πατρίδα και την Εθνική μας Κυριαρχία.

Όσο αφορά την εκδήλωση "παρέλαση" της 9 Οκτωβρίου 2012 στο κέντρο της Αθήνας θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

Κάποιοι από εσάς νομίζετε πως τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι του Cambridge και του Harvard. Για εμάς τους 
Έφεδρους το καλύτερο "πανεπιστήμιο" είναι του Μεγάλου Πεύκου (για κάποιους αστράτευτους Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων) στο οποίο το πρώτο πράγμα που μαθαίναμε ήταν η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ.
 
Η Αγάπη και ο Σεβασμός για τη Πατρίδα που θα χύσουμε και το αίμα μας αν χρειαστεί. Η σκληρή εκπαίδευση 
σε αντίξοες συνθήκες και το δέσιμο μεταξύ μας σαν μια γροθιά που μας κατατάσσει σε μια άλλη "πάστα" ανθρώπων. 

Επειδή τρέχει στο αίμα μας η ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ και το ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ είναι και οι λόγοι που διαμαρτυρόμαστε συνεχώς για την προδοσία της Πατρίδας και το ξεπούλημά της από κάποιους υποταγμένους οι οποίοι είναι ανάξιοι να λέγονται ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κάνετε ζήτημα για την ένστολη διαμαρτυρία μας και επικαλείστε λόγους για αντιποίηση αρχής σε ανθρώπους που έχουμε Τιμήσει τη Στολή, τα Σχολεία και τον Μπερέ μας που φτύσαμε αίμα για να τα αποκτήσουμε.
 
Μπορούμε αν θέλετε να σας καταθέσουμε τα Διακριτικά μας. Άλλωστε μπορεί να τα βρεί οποιοσδήποτε θελήσει στο Μοναστηράκι με 5 Ευρώ. Για εμάς η αξία τους είναι ανεκτίμητη και θα τα έχουμε πάντα μέσα στις καρδιές και στις ψυχές μας. 

Αν νομίζετε όμως ότι με όλα αυτά θα σταματήσουμε να είμαστε στους δρόμους και δίπλα στον δοκιμαζόμενο  Ελληνικό λαό Πλανάσθε πλάνην οικτράν. 


Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους και δεν θα μας σταματήσει τίποτε και κανείς. Έχουμε ορκιστεί
στη Πατρίδα όπως κι εσείς, μόνο που εσείς ξεχνάτε τον Όρκο σας την επόμενη ημέρα. Εμείς τον τηρούμε και θα συνεχίσουμε να τον τηρούμε μέχρι να βρεθούμε στο νεκροκρέβατο. 

Για το νεκροκρέβατο κρατήστε και μια μικρή επιφύλαξη 
γιατί ....

Οχι κύριοι των επιτελείων της Νεας Εποχής και των παραμάγαζων του CDRSEE και του SOROS! Δεν είμαστε ούτε "Ταλιμπάν" ούτε "Χρυσαυγίτες".

Είμαστε  Έλληνες  Δημοκράτες  Ορθόδοξοι  Χριστιανοί που  όπως και σε όλες τις άλλες λαϊκές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, υπερασπιστήκαμε  αυτά  που εσείς μπαζώσατε  με  τόνους  λάσπης για να μπορείτε  τώρα, ανενόχλητοι  να  ολοκληρώσετε  την  βρώμικη  αποστολή της προδοσίας της χώρας  που σας γέννησε και της παράδοσης ενός ολόκληρου λαού  στα  νύχια  των  ξένων  και ντόπιων λυκόμορφων  φορολογητών.

Η έννοια της δημοκρατίας  δεν μπορεί εκ των πραγμάτων  να απειλείται απο εμάς,  τα εκατομμύρια  δηλαδή Ελλήνων Δημοκρατών Ορθοδόξων, αφού έτσι  κι αλλιώς, όπως  και η εθνική μας κυριαρχία  και  αυθυπαρξία  έχει  πληγωθεί θανάσιμα από όλους εσάς.

Απιο εσάς τους  δήθεν "υπερασπιστές" της, τους εντολοδόχους  της  κυβερνητικής κοινοπραξίας  και των δήθεν αντιπολιτευομένων  αλλά επί της ουσίας "μαθητευομένων μάγων" της  "Νέας Εποχής"  και της παλιότερης και νεότερης  "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

Απο εσάς που αφού  ουρούσατε  πάνω στα  μνήματα  των  αγωνιστών  της εθνικής  μας αντίστασης  (παλιάς και νέας) και των  μαρτύρων  της πίστης  και της  ελευθερίας του έθνους , τρέχατε  στο  "ναό της δημοκρατίας ", της  δικής σας  ευρωατλαντικής δημοκρατίας, να  δώσετε  με την ψήφο σας  τη νομιμοφάνεια σε κάθε τι που αποδομούσε την κοινωνία , την οικογένεια,  την οικονομία , την εθνική μας κυριαρχία.Σε κάθε  τι  που  αφορούσε  την φυσική και πνευματική  εξόντωση ενός ολόκληρου λαού .

Απο εσάς  που  δεν αφήσατε απαραβίαστο  ούτε ένα άρθρο του Συντάγματος ,και που σήμερα   τολμάτε να μας λέτε φανατικούς και χρυσαυγίτες.

Είναι δυνατόν  οι  άξιοι διάδοχοι  του Τσολάκογλου, του  Μπουραντά, του Λογοθετόπουλου, να  μιλούν  για  φασισμό και μισαλοδοξία;

Πριν λίγες ημέρες   δεν ήταν  που  ο  ηθοποιός - διαφημιστής  του ΔΗΜΑΡικού  "γίνεται- δεν γίνεται"  Μπέζος,  έλεγε  με κυνισμό  και μισανθρωπία  σαν άλλη Μαρία Αντουανέτα, ότι δεν θα πάθει  τίποτα ο δάσκαλος ή ο καθηγητής αν  ο μισθός  του  πέσει κατά 200- 300 ευρώ;

Πριν απο λίγες ημέρες  δεν ήταν   που  η  ειδική  στους  "συνωστισμούς"των  θυμάτων της Τούρκικης θηριωδίας  και κομματική σύντροφος  του  Κουβέλη , του Ψαριανού, του Μπέζου  και των άλλων που  "καμώνονται" τους  δημοκρατικούς   αριστερούς, ζητούσε  απο τον  υπουργό  Προ- Πο να επέμβει  εναντίον όσων  διαδήλωναν  διαμαρτυρόμενοι για  την  καθύβριση  και προσβολή  του θρησκεύματός τους, μέσω  της θεατρικής νεοεποχήτικης  προστυχιάς  Corpus Christi;

Αυτοί λοιπόν  που θεωρούν  ότι δεν  θα πάθεις και τίποτα αν  φάς  ληγμένα  τρόφιμα , αν  η σύνταξη σου απο τα 380  ευρώ  πέσει  στα 345, αν  μείνεις  για  χρόνια  στο περιθώριο  της ανεργίας, αν  σε χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ σαν ανθρώπινη ασπίδα, αν  σου πάρει  ο Νταβούτογλου  το Καστελόριζο, αν  με εντολή της Τρόϊκας σε διώξουν  απο το νησί σου  γιατί   έχεις μόνο άλλους 149 γείτονες, αν σου κλείσουν τα μισά νοσοκομεία  και τα μισά σχολεία, αν τρώς απο τα σκουπίδια  γιατί  δεν έχεις  ούτε για  ψωμί, αν  το παιδί σου λιποθυμάει  στην τάξη απο την πείνα, αν ο εργοδότης σου  έχει να σε πληρώσει μήνες, αν δεν  έχεις  ούτε  για να θάψεις  τον δικό σου  νεκρό, αν σε φτύνουν όχι  στα μούτρα  αλλά στην ψυχή  βρίζοντας  το μοναδικό σου Στήριγμα και Ελπίδα  τον  Κύριό σου και Σωτήρα σου Ιησού Χριστό.

Αυτοί  είναι  που   χθές σε  έλεγαν "φονταμενταλιστή" , "οπισθοδρομικό", "αντιευρωπαϊστή" και σήμερα σε βαφτίζουν  "αισχρό φανατικό" , μισαλλόδοξο" ή  "χρυσαυγίτη".

Είναι οι ίδιοι  που  ακολουθώντας  τα βήματα του Πάγκαλου  έφτασαν  στο  αποχωρητήριο  της   της Νέας Τάξης Πραγμάτων  για να κοινωνήσουν  απο τον   βούρκο της Νέας Εποχής. 

ΠΗΓΗ

250 άρματα στα σύνορα, τουρκική εισβολή εν όψει;

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι τουρκικές αεροπορικές βάσεις στη Μαλάτια και το Ντιγιάρμπακιρ, ενώ 250 άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί συνολικά σε συνοριακές περιοχές στα τουρκοσυριακά σύνορα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι Τούρκοι εμφανίζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις καθώς η ένταση αντί να εκτονώνεται κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα. Στην κρίση έχει συμβάλει τα μέγιστα και η τουρκική ενέργεια με τον εξαναγκασμό σε προσγείωση του αεροσκάφους που όδευε για τη Δαμασκό και φέρεται να μετέφερε υλικό για ραντάρ που είχε παραλάβει από τη Ρωσία.
Η ενέργεια που στόχο είχε να στείλει μήνυμα προς τη Ρωσία ότι οι ικανότητες συλλογής πληροφοριών των Τούρκων είναι μεγάλες, κατόρθωσε να εξοργίσει τους Ρώσους, ένα κράτος που δεν έχει τη φήμη ότι αφήνει προκλήσεις του είδους αναπάντητες.
Η κατάσταση πλέον μυρίζει μπαρούτι και όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές. Εάν δε όντως ψεύδεται ο Ερντογάν που δήλωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά (γιατί δεν έδειξαν βίντεο; Ούτε αυτό βέβαια θα ήταν επαρκής απόδειξη…) τότε θα πρόκειται για μια ενέργεια που κατηγοριοποιείται ως χειρότερη από απλώς «μη φιλική»…
Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να σύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση ώστε να μην υποχρεωθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της αφού παρά το συμβατικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει και τη συνεργασία των αντικαθεστωτικών με τους Ισλαμιστές εξτρεμιστές συνεργάτες του χρηματοδοτημένους από τις μοναρχίες του Κόλπου, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα λέγεται ότι δεν έχει Σύρους αλλά Ρώσους χειριστές και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες.

ΠΗΓΗ

12/10/2012 - ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤHΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ENANTIA ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ " CORPUS CHRISTI " - ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.....ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕΝ - Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

«Κύριε, γιατί ἔκανες τέτοιον βασιλέα; -Διότι δὲν βρῆκα ἄλλον χειρότερο»

Ἁγίου Ἀναστασίου Σιναΐτου, Ἐπισκόπου Ἀντιοχείας
Γιατί ὁ Θεὸς ἐπιτρέπει οἱ "ἐλέω Θεοῦ" ἄρχοντές μας, νὰ εἶναι συχνὰ ἀνάξιοι; Καὶ ἂν εἶναι "ἐλέω Θεοῦ", καὶ "τεταγμένοι ἀπὸ τὸν Θεὸ" κατὰ τὴν Ἁγία Γραφή, πῶς γίνεται νὰ εἶναι συχνὰ ἀνάξιοι; Ὁ ἅγιος Ἀναστάσιος ὁ Σιναΐτης, μᾶς ἐξηγεῖ...
Ἐρώτησις: Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος λέει ὅτι οἱ ἐξουσίες τοῦ κόσμου ἔχουν ταχθῆ ἀπὸ τὸν Θεό. Πρέπει λοιπὸν νὰ δεχθοῦμε ὅτι κάθε ἄρχοντας ἡ βασιλεὺς ἢ Ἐπίσκοπος προχειρίζεται στὸ ἀξίωμα αὐτὸ ἀπὸ τὸν Θεό;
Ἀπόκρισις: Ὁ Θεὸς λέει στὸν Νόμο: «Θὰ σᾶς δώσω ἄρχοντας σύμφωνα μὲ τὶς καρδιές σας». Εἶναι λοιπὸν φανερὸ ὅτι οἱ μὲν ἄρχοντες καὶ οἱ βασιλεῖς ποὺ εἶναι ἄξιοι αὐτῆς τῆς τιμῆς προχειρίζονται στὸ ἀξίωμα αὐτὸ ἀπὸ τὸν Θεό. Οἱ ἄλλοι πάλι ποὺ εἶναι ἀνάξιοι προχειρίζονται κατὰ παραχώρησιν ἡ καὶ βούλησιν τοῦ Θεοῦ σὲ ἀνάξιο λαὸ ἐξ αἰτίας αὐτῆς ἀκριβῶς τῆς ἀναξιότητος τῶν. Καὶ ἄκουσε σχετικὰ μερικὲς διηγήσεις.
 Ὅταν εἶχε γίνει βασιλεὺς ὁ Φωκᾶς ὁ τύραννος καὶ ἄρχισε ἐκεῖνες τὶς αἱματοχυσίες μὲ τὸν Βονόσο τὸν δήμιο, ὑπῆρχε κάποιος μοναχὸς στὴν Κωνσταντινούπολι, ἅγιος ἄνθρωπος, ποὺ ἔχοντας πολλὴ παρρησία πρὸς....

 τὸν Θεό, σὰν νὰ δικαζόταν μὲ τὸν Θεὸ καὶ ἔλεγε μὲ ἁπλότητα: «Κύριε, γιατί ἔκανες τέτοιον βασιλέα;» Καὶ τότε, ἀφοῦ τὸ ἔλεγε αὐτὸ γιὰ ἀρκετὲς ἡμέρες, τοῦ ἦλθε φωνὴ ἐκ Θεοῦ ποὺ ἔλεγε: «Διότι δὲν βρῆκα ἄλλον χειρότερο».
Ὑπῆρχε καὶ κάποια ἄλλη πόλις στὴν περιοχὴ τῆς Θηβαΐδος ποὺ ἦταν γεμάτη παρανομία, τῆς ὁποίας οἱ πολίτες διέπρατταν πολλὰ μιαρὰ καὶ ἄτοπα πράγματα. Σ' αὐτὴν λοιπὸν κάποιος ἄνθρωπος τοῦ ἱπποδρόμου διεφθαρμένος στὸ ἔπακρον ἀπόκτησε ξαφνικὰ κάποια ψευδοκατάνυξι καὶ πῆγε καὶ κουρεύτηκε μοναχὸς καὶ ντύθηκε τὸ μοναχικὸ σχῆμα. Ἀλλ’ ὅμως καθόλου δὲν σταμάτησε τὶς πονηρὲς πράξεις του. Συνέβη λοιπὸν νὰ πεθάνη ὁ Ἐπίσκοπός της πόλεως αὐτῆς. Τότε παρουσιάσθηκε σὲ κάποιον ἅγιο ἄνθρωπο ἄγγελος Κυρίου καὶ τοῦ λέει: «Πήγαινε καὶ προετοίμασε τὴν πόλι, γιὰ νὰ χειροτονήσουν Ἐπίσκοπο τὸν πρώην ἄνθρωπο τοῦ Ἱπποδρόμου». Πῆγε λοιπὸν αὐτὸς καὶ ἔκανε ὅ,τι τοῦ παρηγγέλθη. Ἀφοῦ λοιπὸν χειροτονήθηκε ὁ προαναφερθεῖς πρώην ἡ μᾶλλον ἔτι φαυλόβιος, ἄρχισε μὲ τὸν νοῦ του νὰ φαντάζεται ὅτι κάτι εἶναι καὶ νὰ ὑψηλοφρονῆ. Τότε τοῦ παρουσιάσθηκε ἄγγελος Κυρίου καὶ τοῦ λέει: «Γιατί ὑψηλοφρονεῖς, ἄθλιε; Σοὺ λέω ἀλήθεια ὅτι δὲν ἔγινες Ἐπίσκοπος, ἐπειδὴ ἤσουν ἄξιος γιὰ ἱερωσύνη, ἀλλὰ γιατί αὐτῆς τῆς πόλεως τέτοιος Ἐπίσκοπός της ἄξιζε».
Γι’ αὐτὸ λοιπόν, ἂν ποτὲ δὴς κάποιον ἀνάξιο καὶ πονηρὸ βασιλέα ἡ ἄρχοντα ἡ Ἐπίσκοπο, μὴν ἀπορήσης, μήτε νὰ κατηγορήσης τὴν πρόνοια τοῦ Θεοῦ. Ἀλλὰ μᾶλλον μάθε ἀπ’ αὐτὸ καὶ πίστευε ὅτι παραδιδόμεθα σὲ τέτοιους τυράννους ἐξ αἰτίας τῶν ἀνομιῶν μας, κι ὅμως πάλι δὲν ἀφήνουμε τὰ κακά μας ἔργα.
 

Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες Έλληνες Ορθόδοξοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικώς όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι που διαμαρτύρονταν χθες το βράδυ ειρηνικά έξω από το θέατρο Χυτήριο για το έργο «Corpus Christi», το οποίο προσβάλει τα χριστιανικά ήθη.

Οι προσαγωγές είχαν ξεπεράσει τις 50, ενώ η ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ ήταν έντονη.

Τελικά η παράσταση δόθηκε κανονικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολίτες μηνύουν πρώην και νυν πρωθυπουργούς και υπουργούς

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, βάσει του νόμου περί «ποινικής ευθύνης υπουργών» οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί μετά από μηνυτήριες αναφορές πολιτών, αλλά και της Χρυσής Αυγής, κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών καθώς και κατά του νυν πρωθυπουργού.
Ειδικότερα οι δικογραφίες αφορούν μηνυτήριες αναφορές:
- Χρυσής Αυγής κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια
- Δορύλαου Κλαπάκη κατά των διατελέσαντων πρωθυπουργών Λουκά Παπαδήμου, Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και κατά των διατελέσαντων υπουργών Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Κώστα Σκανδαλίδη, Προκόπη Παυλόπουλο, Νίκου Σηφουνάκη.
- Ντόρας Κρητικοπούλου κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου και των μελών του υπουργικού Συμβουλίου και των βουλευτών που συμφώνησαν και ψήφισαν τα δύο μνημόνια.
- Αριστείδη Τσιαντού κατά του διατελέσαντος υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου.
epikaira.gr

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Απειλούν να σκοτώσουν χριστιανούς ιδιοκτήτες πανδοχείου γιατί αρνήθηκαν να δώσουν δωμάτιο σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων



Οι χριστιανοί ιδιοκτήτες ενός πανδοχείου καταγγέλλουν τα μηνύματα μίσους που έλαβαν επειδή αρνήθηκαν να δώσουν σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ένα δίκλινο δωμάτιο.
Ο Mike και η Susanne Wilkinson λένε «εκατοντάδες emails την ώρα έρχονται από όλο τον κόσμο, καθώς και τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα - ορισμένα από τα οποία ήταν ακραίου σεξουαλικού περιεχομένου».
Και, επίσης, μας έχουν αποστείλει μηνύματα που μας απειλούν ότι θα «έρθουν και θα μας σκοτώσουν».
Μιλώντας σε μια εθνική εφημερίδα, ο κ. Wilkinson εξήγησε: «Ένα μήνυμα κάποιος το άφησε και ήταν γραμμένο με το χέρι με κεφαλαία γράμματα και έλεγε: «Έρχομαι για να κάψω το σπίτι σας» και στη συνέχεια πολλά βρώμικα λόγια για το τι σκέφτεται για εμάς».
Και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ τρομακτικό. Και έχουμε επισκέπτες, καθώς και παιδιά που ζουν εδώ. Οι άνθρωποι άρχισαν να ακυρώνουν κρατήσεις. Και αυτό έγινε όταν καλέσαμε την αστυνομία. "
Ο Mike και η Susanne Wilkinson 
Ωστόσο, η αστυνομία, παρά την αναζήτηση σε χιλιάδες μηνύματα, δεν ήταν σε θέση να εντοπίσει κάποιο άτομο.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιο από τα μηνύματα προέρχεται από το ομοφυλόφιλο ζευγάρι στο οποίο αρνήθηκαν ένα δωμάτιο.
Ο κ. Wilkinson είπε επίσης ότι είχε λάβει πολλά θετικά μηνύματα.
Ήταν στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, μετά τη μήνυση εναντίον τους από το ομοφυλόφιλο ζευγάρι, τον Michael Black και τον John Morgan.
Η απόφαση του δικαστή αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.
Την υπόθεση Wilkinson την στηρίζεται νομικά η χριστιανική νομική εταιρία Christian Institute’s Legal Defence Fund.
Στη δίκη, η κ. Wilkinson είπε: "Το μόνο που θέλουμε είναι να μπορούμε να ζούμε και να εργαζόμαστε σύμφωνα με την πίστη μας.
"Ο Χριστιανισμός δεν είναι απλά κάτι που κάνουμε στην εκκλησία την Κυριακή - επηρεάζει κάθε τομέα της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού μας και της επιχείρησής μας. Δεν μπορεί να μην υπάρχει χώρος για αυτό στη σύγχρονη βρετανική ζωή. "
Ο James Dingemans QC, που εκπροσωπεί την κ. Wilkinson, είπε ότι ήταν ενάντια στις πεποιθήσεις της πελάτισσάς του, ανύπαντρα άτομα να μοιράζονται ένα κρεβάτι κάτω από τη στέγη της, προσθέτοντας: "Αυτό προστατεύεται από το νόμο περί Ισότητας του 2010 και από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου του 1998",
Σχ. ΚΟ: Αναφορά του ΚΟ για την συγκεκριμένη περίπτωση βλέπε εδώ και από την Daily Mail εδώ.
Σημειώνεται ότι ανάλογο περιστατικό συνέβη με χριστιανούς ιδιοκτήτες ενός ξενώνα στην Κορνουάλη, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν αποζημίωση σε δύο ομοφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι προσβλήθηκαν όταν τους γνωστοποίησαν ότι ο ξενώνας φιλοξενεί μόνο παντρεμένα (ετεροφυλόφιλα) ζευγάρια. Στον ξενώνα αυτόν μάλιστα, δεν γίνονταν δεκτό, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, ακόμα και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, ένας άντρας και μία γυναίκα που δεν ήταν όμως παντρεμένοι. Ποτέ κανένας όμως δεν διαμαρτυρήθηκε. Για την υπόθεση βλέπε αναλυτικά παλαιότερο άρθρο ΕΔΩ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ: "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΠΟΥΝΙ"...!!! ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ...



"Εγώ είμαι το κομμούνι που πρέπει να γίνει σαπούνι!" - Με ποια λόγια του Γκέμπελς παρομοίασε τη δράση της Χρυσής Αυγής; - Δείτε το βίντεο!

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ήταν καλεσμένη σήμερα το πρωί η Λιάνα Καννέλη, με αφορμή τα επεισόδια που συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο Χυτήριο. Όταν η βουλευτής του ΚΚΕ κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα, είπε: "Είναι το τελικό μου σχόλιο!" και διάβασε ένα κείμενο του Γκέμπελς.

Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς ήταν από τους γνωστότερους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστές. Το 1930 ορίστηκε από τον Χίτλερ ως επικεφαλής της Προπαγάνδας του Ράιχ, αρμόδιος, δηλαδή, του NSDAP για τον Τύπο, τις κινηματογραφικές ταινίες, τη Ραδιοφωνία και την Εθνική Παιδεία. Στόχος της δραστηριότητας του ήταν να οδηγήσει το NSDAP στην εξουσία με κάθε μέσο που επέτρεπε το δημοκρατικό Κράτος δικαίου και να ακυρώσει κατόπιν τη δημοκρατική συνταγματική δομή του.

Δείτε ΕΔΩ τα όσα διασκεδαστικά είπε η Κανέλλη στα άλλα κουμμουνια που πρέπει να γίνουν σαπούνια...

ΠΗΓΗ

ΙΔΟΥ Η ΛΟΥΓΚΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ CORPUS CRISTI.... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΥΓΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ....

Αυτή η λούγκρα που βλέπετε, (αριστερά της φωτό) είναι ο δημιουργός του εμετού. Πρόκειται για τον Εβραϊκής καταγωγής (σιγά που δεν θα ήταν σαπούνι αφού τα σαπούνια λυσσάνε ως γνωστόν με το Χριστιανισμό) αμερικανό Τerrence ΜcΝally!!



 "In 1998, the Catholic League for Religious and Civil Rights protested the play "Corpus Christi" by homosexual Jewish playwrite Terrence McNally", διαβάζουμε στο google μόλις γκουγκλάρουμε το όνομά του.... 

Επειδή όλοι αυτοί δηλαδή είναι ξεφωνισμένες κομπλεξικές πουστάρες, προσπαθούν να τους κάνουν όλους σαν τα μούτρα τους, ακόμα και τα ιερά πρόσωπα θρησκειών.. Βέβαια στην Αμερική, την χώρα της Ελευθερίας, ο δημιουργός της σατιρικής ταινίας του Μωάμεθ που μάλιστα τον έδειχνε ως γυναικά και όχι ως πισωγλέντη, (φανταστείτε τι θα είχε γίνει άμα τον έδειχνε και λούγκρα) συνελήφθη και είναι τώρα στο μπαλαούρο.... και εδώ στο Ελλάντα, τολμάνε να μιλάνε όλα τα θολοπροοδευτικά σουργελολουγκράκια για επιστροφή στο μεσαίωνα και για χούντα που απαγορεύει την ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης, επειδή δεν ανεχόμαστε πουστάρες να προσβάλλουν τα ιερά μας πιστεύω....

Καταλάβατε τώρα με τι έχουμε να κάνουμε; 
 
 

ΗΡΘΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ...!!!


Ο Τσατσόπουλος δεν σταμάτησε λεπτό να βρίζει και να προκαλεί... Δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα έλεγε τα ίδια αν ήταν και στο ίδιο στούντιο... Όταν κάποια στιγμή ο Παναγιώταρος ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς η Ακριβοπούλου που σιγοντάριζε τον Τσατσόπουλο, προσπάθησε να επέμβει παρατηρώντας τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, πήρε την πληρωμένη απάντηση... Όταν έβριζε ο Τατσόπουλος δεν σε είδα να μιλάς... Δείτε μετά 25ο λεπτό τι παθαίνει η Ακριβοπούλου...

ΑΣ ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΤΟ ΧΥΤΗΡΙΟ


ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣΚΕΟΔΟΝΙΑ... ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΣΠΑΡΓΑΝΑ... 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1996 ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ...

Η υπόθεση Παναγοπούλου Δοξιάδη

Εξελίξεις στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου και του πρώην συζύγου της, σκηνοθέτη Αποστ. Δοξιάδη και αναστάτωσε την κοσμική ζωή της Αθήνας.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Το Ονομα", η ηθοποιός πέρασε στην αντεπίθεση. Εμπλέκει έμμεσα τον πρώην σύζυγό της με τη δολοφονία του συγγραφέα Κώστα Ταχτσή. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα, αναφέρεται η εξής δήλωση της ηθοποιού:

"Ψάξτε τη δολοφονία του Κώστα Ταχτσή. Ψάξτε να βρείτε ποιοί κρύβονται από πίσω. Ο Ταχτσής λίγο πριν δολοφονηθεί, έγραφε βιβλίο, στο οποίο αναφερόταν εκτενώς στην προσωπική ζωή του Απόστολου Δοξιάδη. Δεν πρόλαβε να τελειώσει το βιβλίο αυτό. Τον πρόλαβε ο θάνατος. Ο συγγραφέας δολοφονήθηκε. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στην αγορά. Τα σημεία όμως όπου αναφερόταν το όνομα του πρώην συζύγου μου, εξαφανίσθηκαν μυστηριωδώς".

Χθες παρουσιάσθηκε στην ασφάλεια Αττικής, για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ο Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος αφού τελείωσε την κατάθεσή του, έκανε δηλώσεις για τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Συγκεκριμένα, ο κ. Δοξιάδης είπε:

"Αυτά τα παράλογα που ακούτε δείχνουν το μέγεθος του πανικού, για την ενοχή τους. Είναι ένοχοι και έχουν κάτι να κρύψουν ".

Η γραμματέας

Στο μεταξύ, χθες, έδωσε σημεία ζωής η γραμματέας της ηθοποιού Αννα - Μαρία Κορομβόκη, η οποία θεωρείται βασική μάρτυρας, για όσα κατηγορεί την πρώην σύζυγό του ο Απόστολος Δοξιάδης, ότι δηλαδή σχεδίαζε τη δολοφονία του και είχε πληρώσει γι' αυτόν τον σκοπό τον Αντώνη Μαχαιρίδη.

Η Αννα - Μαρία Κορομβόκη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Δοξιάδη, ήταν ο άνθρωπος που του αποκάλυψε το σχέδιο αυτό.

Η γραμματέας της ηθοποιού επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, στους οποίους είπε, ότι βρίσκεται στη διάθεσή τους, για να καταθέσει. Η νεαρή γραμματέας πιθανότατα θα κληθεί να καταθέσει τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής, στην ασφάλεια έχουν καταθέσει 12 άτομα, ενώ ο αριθμός των μαρτύρων για την υπόθεση, υπολογίζεται ότι θα φθάσει τους 30.

Ο κ. Δοξιάδης έχει παραδώσει στους αστυνομικούς κασέτες, με συνομιλίες της Βάσιας Παναγοπούλου, όπου η ηθοποιός συζητάει με διάφορα πρόσωπα, τους σκοπούς της εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των κασετών αυτών, είναι και κάποιες όπου η Παναγοπούλου συζητάει με τη γραμματέα της και τον φερόμενο ως δολοφόνο, Αντώνη Μαχαιρίδη.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ρωτήθηκαν είναι επιφυλακτικοί για το κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία τα όσα ακούγονται στις κασέτες.

ΠΗΓΗ

Ο Τούρκος Α/ΓΕΣ προειδοποιεί την Συρία!

Ο τουρκικός στρατός θα απαντήσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα αν συνεχιστούν τα επεισόδια με τις ρίψεις όλμων στα σύνορα της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού Στρατού, στρατηγός Νετζντέτ Οζέλ. ”Απαντήσαμε, αλλά αν συνεχιστούν (τα επεισόδια) θα απαντήσουμε με μεγαλύτερη σφοδρότητα”, δήλωσε ο στρατηγός Οζέλ στην κρατική τηλεόραση TRT.



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απαντούν στα πυρά και τις ρίψεις όλμων που δέχονται στα τουρκικά σύνορα από τη Συρία την τελευταία εβδομάδα.

onalert

"ΜΕΪΜΑΡ ΕΦΕΝΤΗΣ" Ο ΒΑΡΥΜΑΓΚΑΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΑ...


Με ένα κείμενο στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής που φέρει την υπογραφή του, ο κοινοβουλυτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, κάνει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη αποκαλώντας τον "Μειμάρ εφέντη"

"Το ατόπημα Μεϊμαράκη, άλλη μια ένδειξη του... Χατζηαβατισμού της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας

Ο κύριος Μεϊμαράκης προέβη σήμερα σε ένα ατόπημα; Εκανε μια μεγάλη γκάφα; ΄Η το όλο επεισόδιο και οι διάλογοι είναι μια εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και του περίφημου μυστικού ή ανοιχτού διαλόγου πάνω στις εξελίξεις των εθνικών μας θεμάτων; Ελπίζουμε να είναι ένα τραγικό και μόνον ατόπημα που από μόνο του όμως δείχνει το επίπεδο των μηδιζόντων της κυβερνητικής παράταξης που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν γην και ύδωρ στον τούρκο επιβουλέα.
O Πρόεδρος της Βουλής με το θεσμικό του ρόλο θα μπορούσε και να μην είχε δεχθεί τον Νταβούτογλου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρόλα ταύτα και αφού το πρόγραμμα της επίσκεψης του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών προέβλεπε και την επίσκεψη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μπορούσε να αρκεσθεί σε μια τυπική ανταλλαγή διπλωματικών δώρων.
Αντ’ αυτού προτίμησε τις φιλοφρονήσεις και ανέφερε δωρίζοντας το αντίγραφο πλοίου, το Αιγαίο ως «Αιγαίο μας» που προφανώς δεν εννοούσε το Αιγαίο των Ελλήνων αλλά το Αιγαίο Ελλήνων και Τούρκων. Το Αιγαίο, κύριε πρόεδρε, είναι η ελληνική κλειστή θάλασσα που απελευθερώθηκε πριν από 100 χρόνια με ναυμαχίες, πολέμους και θυσίες. Ο,τι απελευθέρωσε ο λαός μας με το αίμα του δεν θα το παραδώσει αμαχητί με δηλώσεις και συμφωνίες γραικύλων. Για να ζήσει η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει στρατηγικό βάθος και το Αιγαίο να γίνει κυριολεκτικά μια Ελληνική λίμνη. Αυτοί είναι οι εθνικά ωφέλιμοι στόχοι που δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκην και πόλεμο. Βλέπουμε την Τουρκία να εφαρμόζει εθνικά ωφέλιμους μακροχρόνιους στόχους και να τους επιτυγχάνει βήμα-βήμα χωρίς την θύελλα μιας πολεμικής σύρραξης.
Ο κύριος Μεϊμαράκης καταγόμενος από μια ηρωική και με υψηλό φρόνημα περιοχή, την λεβεντογέννα Κρήτη , θα έπρεπε να σταθεί σαν παλικάρι απέναντι στον Τούρκο, τιμώντας τουλάχιστον την κρητική καταγωγή του. Αυτά που είπε στον Νταβούτογλου, ας τα έλεγε καλύτερα στους κατοίκους των ακριτικών νησιών , στους Έλληνες αλιείς που δίνουν καθημερινά μάχη με το τουρκικό Λιμενικό και δεν κινούνται και τόσο ελεύθερα στο Αιγαίο μας, στους Έλληνες αεροπόρους που δίνουν καθημερινά μάχες πάνω από το Αιγαίο στα πληρώματα των πολεμικών μας πλοίων.
Τέλος, δεν θα έπρεπε να μιλάει εκ μέρους όλων των κομμάτων. Εμείς οι Χρυσαυγίτες δεν επιθυμούμε καμία συνομιλία και καμία νομιμοποίηση του εχθρού. Προτιμούμε τον ηγετικό και ηρωικό δρόμο του Καπετάν Μιχάλη παρά τον ποταπό και γελοίο δρόμο της Εφεντίνας Καβαλίνας"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΠΗΓΗ

Τι επιδιώκεται με την εκκένωση των μικρονησίδων;

Αποστρατικοποίηση, αλλά και αποστέ-ρηση των δικαιωμάτων (π.χ. υφαλοκρη-πίδα) που απορρέουν από την ύπαρξη κατοικημένων νησιών, συνιστά, μεταξύ άλλων η πρόταση του Πολ Τόμσεν επικεφαλή της τρόικα για την εκκένωση των ελληνικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 ατόμων και μεταφοράς τους σε μεγαλύτερα νησιά, για να υπάρξουν “οικονομίες κλίμακος” σε ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευσης στην ακτοπλοϊα κλπ.
Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά φιλοξενούν ισχυρές φρουρές αφού είναι μόνιμα “στο μάτι του κυκλώνα” από πλευράς Τουρκίας. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες τα νησιά συνιστούν υφαλοκρηπίδα, λόγω ύπαρξης κατοίκων (βάσει του διεθνούς δικαίου, ακατοίκητα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και φυσικά ΑΟΖ.
Νησιά όπως η Γαύδος (με την πολλά υποσχόμενη ΑΟΖ νότια της Κρήτης) οι νήσοι…
Λεβίθα και Κίναρος που ουσιαστικά βρίσκονται μεταξύ των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων ελέγχοντας την στρατηγικής δίοδο βορρά-νότου του Αιγαίου.
Για να μην σχολιάσουμε την πρόταση εκκένωσης των νήσων Αρκιοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος και Γαϊδουρονήσι στα Δωδεκάνησα τα οποία αποτελούν το σύγχρονο πεδίο αντιπαράθεσης της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο, με την Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία αυτών των νησιών και την τρόϊκα να μας προτείνει να τα εγκαταλείψουμε !
Σάλο προκάλεσε το αίτημα της Τρόικας να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που έχουν έως 150 κατοίκους με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα νησιά τα οποία θέλει να ερημώσει η τρόϊκα είναι τα εξής:
Αιγαίο Πέλαγος
Γαϊδουρονήσι 3
Θύμαινα 152
Αντίψαρα 4
Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10
Περιστέρα 5
Πιπέρι 2
Κυκλάδες
Δήλος 14
Μακρόνησος 5
Κάτω Κουφονήσι 60
Ηρακλειά 151
Δωδεκάνησα
Ψέριμος 130
Φαρμακονήσι 74
Τέλενδος 54
Αρκιοί 54
Λέβιθα 8
Γυαλί 10
Σαρία 22
Κίναρος 2
Αργοσαρωνικός
Δοκός Ύδρας 43
Επτάνησα
Καστός Λευκάδας 78
Αντικύθηρα 44
Αντίπαξοι 64
Λιβυκό Πέλαγος
Γαύδος 88 κάτοικοι
Εάν οι προτάσεις αυτές δεν προκαλούν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων τότε τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει και όλα αυτά σύμφωνα με την ΤΡΟΙΚΑ στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του κράτους λές και οι 1077 κάτοικοι των 23 νησιών στο Αιγαίο τον Σαρωνικό και το Ιόνιο είναι υπεύθυνοι για την πτώχευση της χώρας, όταν το κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Γαλάτσι το οποίο παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και 8 χρόνια κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο 75 εκατ. ευρώ.
Πάντως το ΥΕΝ διαψεύδει την πληροφορία για την εκκένωση των νησιών αλλά μετά από όλα αυτά που έχουμε τι να πιστέψουμε τελικά;
Σ.Σ. Πάντως η συζήτηση άνοιξε και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού για τους δωσίλογους που παριστάνουν τους κυβερνήτες, πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ “πάσει θυσία”!

 ΠΗΓΗ