Η απόφαση ελήφθη: Η Ελλάδα θεσπίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Η Αθήνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως πιο σύντομα από όσο νομίζουμε (…) θα προβεί στην αυτονόητη ενέργεια – σύμφωνα πάντα με το Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή πρακτική – της μονομερούς ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατόπιν θα ζητήσει από τις χώρες με τις οποίες συνορεύει να καθορίσει τα όρια αυτής.

Η ιστορικής αυτής σημασίας απόφαση αποτελεί κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης η οποία και υποστηρίζεται από τρεις πολιτικές δυνάμεις, κάτι όμως το οποίο δεν πρόκειται να εμποδίσει (ελπίζουμε δηλαδή…) και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου να υποστηρίξουν τη συγκεκριμένη ενέργεια. Ας μην ξεχνάμε πως η «ΑΟΖολογία» αποτελούσε το απαραίτητο συστατικό της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία έληξε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

Σε χθεσινοβραδινή εκπομπή στο Kontra Channel, με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Χάρη Μπότσαρη, οι καλεσμένοι αυτής δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους πως βρισκόμαστε πολύ-πολύ κοντά σε κάτι το οποίο προσβλέπει ολόκληρος ο Ελληνισμός και όχι μόνο, αφού τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και πολλές ακόμα χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ρωσία, αναμένουν τη συγκεκριμένη κίνηση για μία σειρά από γεωοικονομικούς και γεωπολιτικούς λόγους, τους οποίου έχουμε αναλύσει πολλάκις στο «defence-point.gr».

Επειδή λοιπόν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, η πρότασή μας είναι οι φίλοι του defence-point.gr να παρακολουθήσουν στη κάτωθι διεύθυνση τη συγκεκριμένη εκπομπή και να βγάλουν μόνοι τους τα απαραίτητα συμπεράσματα. Τα οποία είναι σίγουρο πως θα τους αφήσουν έκπληκτους τόσο από τον πλούτο των πληροφοριών, όσο κυρίως και από τα «συμφραζόμενα» των λεχθέντων εκ μέρους κάποιων εκ των καλεσμένων:

http://www.youtube.com/watch?v=bXyALSMqyCM

Η συγκεκριμένη εκπομπή βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του

Ελληνικού Ιδρύματος Υδρογονανθράκων (elliny.gr) στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.elliny.gr/event.htm#25

Πηγή

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις του τουρκικού Στρατού με το PKK

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις του τουρκικού Στρατού με το PKK με νέες απώλειες του τουρκικού Στρατού. Πιο συγκεκριμένα χτές ένα Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δεκατρείς τραυματίστηκαν όταν ομάδα του PKK επιτέθηκε σε ένα φυλάκιο την ώρα που οι στρατιώτες έτρωγαν το βραδινό τους.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Siirt στο τουρκικό Κουρδιστάν. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Siirt ενώ νέες στρατιωτικές δυνάμεις εστάλησαν για την εξουδετέρωση της ομάδας που εξαπέλυσε την επίθεση.

Την ίδια ημέρα άλλη ομάδα του PKK επιτέθηκε σε ένα άλλο φυλάκιο στην περιοχή Pervari της επαρχίας Siirt χωρίς να αναφερθούν απώλειες. Εν τω μεταξύ ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποίησε στις επιχειρήσεις του κατά του PKK τα νέα τουρκικής κατασκευής πυροβόλα των 155 χλστ Firtina

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εντοπίστηκαν οι ρατσιστές αλλοδαποί ληστές που είχαν χτυπήσει άσχημα μία ελληνίδα

Εντοπίστηκαν οι ρατσιστές αλλοδαποί ληστές που είχαν χτυπήσει άσχημα μία ελληνίδα μέσα στο σπίτι της για να την ληστέψουν. Πρόκειται για ένα 26χρονο Γεωργιανό ο οποίος διέρρηξε μέρα-μεσημέρι το διαμέρισμα της νεαρής κοπέλας με τη βοήθεια ενός συνεργού του που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Οι δύο ληστές δεν έκλεψαν απλά την γυναίκα μέσα στο σπίτι της αλλά με ρατσιστική βία γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μανία των χτυπημάτων αυτών των αλλοδαπών απέναντι σε μία 31χρονη ανυπεράσπιστη γυναίκα «εξέφρασαν» τα αληθινά τους συναισθήματα για τους Έλληνες.

Διότι πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί η νέα τάση των ληστών όχι απλά να απειλήσουν τα θύματα τους κατά την διάρκεια της ληστείας, αλλά η μανία τους να επιφέρουν στα θύματα τους κατά κόρον Έλληνες, όσο το δυνατό περισσότερο πόνο, να τα τραυματίσουν ή ακόμα και να τα σκοτώσουν αφού έχουν πάρει τα λάφυρα τους.

Η συμπεριφορά αυτά καταγράφεται πιο έντονα τα τελευταία χρόνια γεγονός που αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των αλλοδαπών που βλέπουν ότι στην Ελλάδα τελείωσαν τα όνειρα τους λόγω της οικονομικής κρίσης και των καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, δηλαδή την εκδήλωσης μίας μορφής εκδικητικής μανίας έναντι Ελλήνων από αλλοδαπούς ληστές, δεν έχει διερευνηθεί από καμία αρχή από κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα από καμία ΜΚΟ διότι πολύ απλά τα θύματα αυτών των ληστειών είναι Έλληνες πολίτες….

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ...!!! ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ "ΑΜΕΣΩΣ" ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ...!!!

Το ισραηλινό Γραφείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κάλεσε με ανακοϊνωσή του όλους τους πολίτες του Ισραήλ να εγκαταλείψουν «αμέσως» την αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά μετά από πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον τους.

"Το Γραφείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας (που υπάγεται στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου) καλεί όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στο Σινά να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τρομοκρατικές ομάδες που εδρεύουν στη Λωρίδα της Γάζας και άλλα στοιχεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να διαπράξουν στο πολύ εγγύς μέλλον τρομοκρατικές επιθέσεις, απαγωγές κυρίως, με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες στο Σινά», διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Το κείμενο αυτό συνιστά, επίσης, σε όλους τους Ισραηλινούς να αποφύγουν μέχρι νεωτέρας να μεταβούν στην χερσόνησο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης, πολλές εκατοντάδες Ισραηλινοί τουρίστες περνούν τώρα τις διακοπές τους στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας στο Σινά της Αιγύπτου.

Η κατάσταση στην περιοχή του Σινά έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη από την περιορισμένη παρουσία του στρατού, λόγω της αποστρατιωτικοποίησης του τομέα, σύμφωνα με τις ισραηλινο –αιγυπτιακές συνθήκες ειρήνης του 1979.

Το Ισραήλ κατηγορεί ακτιβιστές από τη Γάζα ότι διεισδύουν μέσω της Αιγύπτου για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, όπως οι ταυτόχρονες ενέδρες που στήθηκαν τον Αύγουστο του 2011 από ενόπλους στο νότιο Ισραήλ και προκάλεσαν οκτώ νεκρούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΤΟ PKK ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...!!!

defencenet.gr._ Τουρκική πόλη καταλήφθηκε κατά το μεγαλύτερο

μέρος της πριν λίγες ώρες από το PKK στα τουρκο-συριακά σύνορα,

όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων "Φιράτ" και

επιβεβαιώνουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών. Σε μία

κλασική κίνηση στρατηγικού αντιπερισπασμού οι Κούρδοι

κατάφεραν να διεισδύσουν την νύχτα στην πόλη Σέμντινλι, με

πληθυσμό 58.000 κατοίκους στην επαρχία Χάκάρι, να

εξουδετερώσουν την φρουρά και να ληλατήσουν κυβερνητικά κτίρια.

Οι μάχες έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες στην περιοχή και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία αφού δεν επρόκειτο περί αιφνιδιαστικής ενέργειας, αλλά περί υποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα ένα σύνταγμα του τουρκικού Στρατού που εδρεύει στην περιοχή έσπευσε προς ανακατάληψη της πόλης με την υποστήριξη ελικοπτέρων AH-1W Super Cοbra, αλλά μέχρι τώρα, όπως αναφέρει αξιόπστη πηγή της ελληνικής διακλαδικής υπρεσίας πληροφιών που έχουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από πηγές του ΝΑΤΟ. δεν έχεον καταφέρει τίποτα. καθώς οι προπορευόμενες μονάδες έπεσαν σε ενέδρα και ανακόπηκε η πορεία τους.

Την ώρα που πλησίαζαν τα άρματα Μ60 σε απόσταση 1 χλμ. από το

κέντρο της πόλης, βλήθηκαν από αντάρτες με την χρήση πυροβόλων

των 23 χλστ. Δύο από αυτά ακινητοποιήθηκαν με κατεστραμμένες

ερπύστριες και τα υπόλοιπα υποχώρησαν.

Ο τουρκικός Στρατός αντεπιτέθηκε με πυρά όλλων στην συνοικία Κλέσκ και αυτή την ώρα οι μάχες μαίνονται, καθώς πέρα από τα ΑΗ-1W τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη από το Εσκί Σεχίρ κατευθύνονται ρπος την περιοχή. Στην περιοχή των λόφων Goman, Gostê και Karker οι τουρκικές δυνάμεις προσπαθήσουν να απωθήσουν τους αντάρτες του ΡΚΚ, χωρίς αποτέλεσμα..

Φυσικά το όλο σκηνικό έχει να κάνει με την κατάσταση που

εξελίσσεται στην Συρία καθώς πλέον το ΡΚΚ εχει συμμαχήσει με το

καθεστώς Άσαντ και δέχεται μεγάλα φορτία όπλων από την Συρία.

Παραθέτουμε και το ακριβές κείμενο του κουρδικού πρακτορείου:

"Clashes between People’s Defense Forces (HPG) and Turkish army continue in the region of Şemzinan (Şemdinli) for the last ten days as more and more posts and military positions have been taken over by Kurdish guerrillas. The HPG activity in the area is called a ‘siege’ by the organization itself and a ‘state of war’ by the local community and authorities.

The Turkish army operation in the area is backed up by high technology war planes and artilleries to which HPG units respond with howitzers and heavy weapons. Goman, Gostê and Karker hills and Gediktepe in the clashes area have been taken and controlled by guerrillas who on the other hand have been launching continuous attacks on military posts on the borderline. The Turkish army has been trapped in posts, unable to take action by land and make military shipment to the operation area as the control of all motorways has been taken by guerrillas. The aerial attacks of the army also remain ineffective because of the air defense by guerrilla units.

Uninterrupted aerial and ground attacks of the Turkish army have also inflicted heavy damage on the local community as many villages near the clashes area have been evacuated and vineyards and orchards have been destroyed since the beginning of the intense bombardment of the army.

The Turkish bombing has also targeted guerrilla-controlled Media Defense Areas where guerrillas have taken the control of several points the army has used for defense purposes for a long time. Guerrillas have most recently taken control of Gediktepe border post where the Turkish army had suffered a great loss as a result of a guerrilla action".

ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ... ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ... ΛΕΕΙ Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ...!!!

Πόλεμο μέχρι τον Οκτώβριο βλέπει ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei. Αυτό ανέφερε την περασμένη Παρασκευή στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας την οποία κάλεσε σε αυτό που ονόμασε «το τελευταίο τους πολεμικό συμβούλιο». Όπως τόνισε στους συνομιλητές του ο Ayatollah Ali Khamenei, «το Ιράν θα εμπλακεί σε πόλεμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες» και πιο ειδικά το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα συγκλονιστικά και συνάμα αποκαλυπτικά λόγια του συνήθως ολιγομίλητου ανώτατου ηγέτη του Ιράν αποκαλύπτουν πόσο κοντά η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα νέο πόλεμο στην Μέση Ανατολή.

Στην συνάντηση των στρατιωτικών ηγετών του Ιράν συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας στρατηγός Ahmad Vahidi, ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ayatollah Ali Khamenei Yahya Rahim-Safavi, ο Α/ΓΕΕΘΑ των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Seyed Hassan Firuzabadi, ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Mohammad Ali Jafari, ο διοικητής της επίλεκτης στρατιωτικής δυνάμεων Al Qods στρατηγός Qassem Soleimani, οι Αρχηγοί της Αεροπορίας του Ναυτικού και το Στρατού Ξηράς.

Ο κάθε ένας από τους αξιωματούχους εξημέρωσε τον Ali Khamenei για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δυνάμεις που διοικούν. Μεταξύ αυτών που αποφασίστηκαν στην συνάντηση της Παρασκευής, ήταν η ενίσχυση της προστασίας των πυρηνικών εγκαταστάσεων από διατρητικές βόμβες, με την κατασκευή νέων προστατευτικών στρωμάτων από πέτρες και ενισχυμένο σκυρόδεμα πάνω και από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Στόχος των Ιρανών είναι η προστασία του πυρηνικού τους προγράμματος και των εγκαταστάσεων από τις νέες αμερικανικές διατρητικές βόμβες όπως την GBU-57A/B συνολικού βάρους 30.000 λιβρών οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν και να εξαπολυθούν από βομβαρδιστικά B-2. Το στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth της αμερικανικής Αεροπορίας μπορεί να μεταφέρει μέχρι και δύο βόμβες ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 η Αεροπορία των ΗΠΑ είχε παραλάβει 16 βόμβες GBU-57A/B μήκους 6,2 μέτρων και διαμέτρου 0.8 μέτρα, η οποία σύμφωνα με δοκιμές που έχουν γίνει μπορεί να διατηρήσει μέχρι και 60 πόδια ενισχυμένου σκυροδέματος.

Επιπλέον στην συνάντηση της Παρασκευής αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε περίπτωση προληπτικού πλήγματος κατά του Ιράν από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε ως αντίποινα η επιτάχυνση των διαδικασιών για τον εμπλουτισμό του ουρανίου ώστε αυτό να φτάσει στο 60% ποσοστό απαραίτητο για την κατασκευή πυρηνικών βομβών.

Οι πύραυλοι Shehab-3 αποτελούν το επόμενο μέσο αντίδρασης του Ιράν αφού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ, της Σ. Αραβίας και των αμερικανικών στίχων στην Μέση Ανατολή και τον περσικό κόλπο. Άλλα μέσα αντίδρασης που επιλέχτηκαν είναι η κινητοποίηση της Hizballah στο Λίβανο, των Hamas και Jihad Islami στην λωρίδα της Γάζας, η καταστροφή των τερματικών σταθμών φόρτωσης πετρελαίου της Σ. Αραβίας, η πόντιση ναρκών στα στενά του Ορμούζ. defencenet.gr

Παρέμβαση του Πάπα για τον τερματισμό της βίας στη Συρία

"Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία"

(Κοσμάς ο Αιτωλός)

Παρέμβαση του Πάπα για τον τερματισμό της βίας στη Συρία

Θα ήθελα να ήμουν τηλεόραση!

Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα: “Τι να ζητήσω από το θεό”.

“Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να…με κάνεις τηλεόραση!

Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα.

Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω …να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις.

Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δε λειτουργεί… Όταν είμαι τηλεόραση, θα έχω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται στο σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος.

Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί!

Θέλω τ’ αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου.

Θέλω να νοιώθω ότι η οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε-πότε μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα.

Α! Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.

Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!”

Η δασκάλα που το διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει.

Ο συζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι,τη ρώτησε: “τι συμβαίνει:”

Αυτή απάντησε:”Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου”.

Ο σύζυγος είπε: “Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!” Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε: “Αυτή η έκθεση είναι του γιου μας…!”

http://anti-ntp.blogspot.com