Οι ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν 400 Τούρκους στρατιώτες στη Συρία - Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν όλα τα τουρκικά οχήματα (vid)

ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
 
Οι Ρωσικές δυνάμεις εντόπισαν 400 Τούρκους στρατιώτες οι οποίοι είναι ντυμένοι τζιχαντιστές και έχουν αναπτυχθεί σε χωριά γύρω από την Αζάζ, τη Τζαραμπλούζ και το Χαλέπι μετά από πληροφόρηση από τους Κούρδους και κινούνται προς την κατεύθυνση αφανισμού τους ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά κόβουν τις διόδους εφοδιασμού των χιλιάδων ισλαμιστών σφραγίζοντας τα συροτουρκικά σύνορα.
Oι 400 αυτοί τούρκοι στρατιώτες είναι εκτός των 250 που είχαν σταλεί στα τουρκμενικά χωριά ενώ έχουν αποκλειστικό στόχο την ανακοπή της προέλασης των Κούρδων και συντονίζουν τις επιχειρήσεις των διαφόρων τρομοκρατικών ισλαμιστικών οργανώσεων.
Με το να σφραγίσουν τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας αφήνουν τους ισλαμιστές χωρίς προμήθειες όπλων, πυρομαχικών και τροφίμων και  χωρίς γραμμή υποχώρησης ενώ δεν έχουν κάπου να στείλουν για περίθαλψη τους τραυματισμένους.
Οι Τούρκοι δρουν στο σημείο αυτό συντονίζοντας τις κινήσεις των ισλαμιστικών οργανώσεων ώστε οι Κούρδοι να μην καταφέρουν να κερδίσουν έδαφος, να μην περάσουν τον Ευφράτη και καταλάβουν το βόρειο Χαλέπι.
Παράλληλα η Ρωσία συντονίζει τις κινήσεις της με τη Συρία ώστε να μπλοκάρει τα συροτουρκικά σύνορα και να εξαλειφτεί η τρομοκρατία στο συριακό έδαφος.
Ποια σημεία δείχνουν ενεργό πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας;
Η Τουρκία σταμάτησε όλες της πτήσεις πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο υπό το φόβο κατάρριψης από τους S-400 Triumf.
Ο Σ.Λαβρόφ είπε ότι σταματά τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες ενώ η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 39 τούρκους επιχειρηματίες
Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης αυστηρούς ελέγχους σε τουρκικές εισαγωγές τροφίμων.
Περισσότερα από 1000 τουρκικά φορτηγά  με αγροτικά και βιομηχανικά προιόντα "κόλησαν" στα σύνορα Γεωργίας-Ρωσίας.
Την Πέμπτη ο Ρώσος ηγέτης, B.Πούτιν, στην συνέντευξη με τον Φ.Ολάντ είπε:
"Οι ΗΠΑ γνώριζαν την τοποθεσία και την ώρα που τα μαχητικά μας θα χτυπούσαν συνεπώς και η Τουρκία που ανήκει στον συνασπισμό αυτό το γνώριζε... αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο..δεν θα υπάρξει καμία επανάληψη αυτού του περιστατικού διαφορετικά δεν θα χρειαστούμε την συνεργασία με κανέναν, κανένα συνασπισμό και καμία χώρα"!
Tις τελευταίες δύο ημέρες αν και ο Β.Πούτιν έχει πει  ότι η Ρωσία δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία για "το μαχαίρωμα στην πλάτη" εντούτοις τα ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν από από την Τετάρτη το βράδυ τα ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη έχουν ανατινάξει κάθε τουρκικό όχημα που κινείται ή έχει σταθμεύσει εντός της Συρίας!
Βομβαρδίστηκε το πέρασμα Bab al-Hawa στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, ρυμουλκά, τρακτέρ, φορτηγά που ανήκουν σε Τουρκικές "ανθρωπιστικές' οργανώσεις στα σύνορα με τη Συρία.
Ο Β.Πούτιν δεν έκανε "εκπτώσεις":
Έστειλε απλά τα βομβαρδιστικά του να καταστρέψουν τα οχήμα της τουρκικής οργάνωσης που με το πρόσχημα ανθρωπιστικού φορτίου έστελνε όπλα και πυρομαχικά στους Τουρκμένους ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και σε οποιαδήποτε κλήση του Ρ.Τ.Ερντογάν.
Eπιπλέον, οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία στοχεύουν στην διάλυση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων που πολεμούν τον Μ.Άσαντ.
Βαριά ρωσικά βομβαρδιστικά αυτή τη βδομάδα κόβουν τις διόδους εφοδιασμού των χιλιάδων ισλαμιστών από τη μοναδική πηγή επανεξοπλισμού με προμήθειες όπλων, πυρομαχικών, τροφίμων και μαχητών και τους αφήνουν χωρίς γραμμή υποχώρησης ενώ δεν έχουν να στείλουν κάπου και τους τραυματισμένους τους.
Μετά από μια-δυο βδομάδες εντατικών ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον τουρκικών κομβόι αναμένεται ο συριακός Στρατός με τη Χεζμπολάχ να εξαπολύσουν σφοδρή αντεπίθεση και να τους καταστρέψουν.
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
http://www.triklopodia.gr

Τελικά η Ρωσία έριξε... "πυρηνικά": Απαίτησε από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία (vid)


Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.

Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.

"Θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες".

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε τo μεγάλο τζαμί της Μόσχας.

«Η σημασία της εκδήλωσης, είναι ότι στην τελετή των εγκαινίων όπου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων κοινοβουλίων»

«Σήμερα, οι Ρώσο-τουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και αντοχής, και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις», δηλώνει ο Gavrilov.

«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη ( οι Ρώσοι χαρκτηριστικά την αναφέρουν με το αληθινό της όνομα υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις) , ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του χριστιανικού κόσμου, η Αγία Σοφία.

Η ιστορία του συνδέεται με την ιστορία της Ορθοδοξίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά να προχωρήσει σε μια φιλική κίνηση με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανική Εκκλησία» είπε ο Gavrilov.

Ο Ιερός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την Άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί.

Το 1935, η Αγία Σοφία με απόφαση του κεμαλικού καθεστώτος μετατράπηκε σε μουσείο.

Ο ναός έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, από το 1985.

Η Μόσχα μετά την κατάρριψη από την Τουρκία του μαχητικού της, υποστηρίζει και υιοθετεί όλες τις ελληνικές θέσεις ως προς τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία (κάτι που το απαιτούν άλλωστε οι απανταχού Ορθόδοξοι σε όλον τον πλανήτη πρωτοστατούντων των Ρώσων πολιτών).

Με την απαίτηση αυτή, πλέον η Ρωσία αναγάγει το ζήτημα της Αγίας Σοφίας ως ρωσοτουρκικό θέμα, και δεν είναι πλέον η Ελλάδα μόνη της στην προσπάθεια να αποτραπούν τα ισλαμιστικά σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν που θέλει να την συλλήσει ξανακάνοντάς την τέμενος.

Οι Τούρκοι προφανώς δεν θα δεχτούν αυτή την απαίτηση αλλά και μόνο το ζήτημα τους προκαλεί τρόμο καθώς εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση (όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr) ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας "θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει", και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.

Κάτι που οι Τούρκοι το φοβούνται σφόδρα καθώς είναι οι πρώτοι που φοβούνται την έγερση του "μαρμαρωμένου βασιλιά"

Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, καθώς αισθάνονται ότι κάτι πολύ άσχημο και εσχατολογικό θα τους συμβεί

Επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1935, ξέρουν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να την ισλαμοποιήσουν.

Η εφημερίδα, Σαμπάχ, πρόσφατα παρουσίασε ένα αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya” nın gizlemleri), όπου και φαίνεται ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι φοβούνται πάνω απ'ολα για το μέλλον τους.

Έχουν φοβία στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά.

Φαίνεται πως νιώθουν ότι η πολεμική ενέργεια του Ρ.Τ.Ερντογάν κατά της Ρωσίας ξεκίνησε μια "αλυσίδα" γεγονότων που θα φέρουν πολύ άσχημα μελλούμενα στους Τούρκους.

Συγκλονιστικό ρωσικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για το Βυζάντιο


Γιατί η Ρωσία δεν θα χτυπούσε μέσα στην Τουρκία...

Γιατί η Ρωσία δεν θα χτυπούσε μέσα στην Τουρκία...
Του Ζαχαρία Μίχα*
Η τουρκική ενέργεια να προχωρήσει στην κατάρριψη πεπαλαιωμένου ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 Fencer, το οποίο υποτίθεται ότι παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο, έχει «κλειδώσει» την Τουρκία και τη Ρωσία σε μια τροχιά σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε θεωρητικά να λάβει και στρατιωτική διάσταση. Ωστόσο, αυτό είναι προς το παρόν το λιγότερο πιθανό σενάριο, για μια σειρά από λόγους...
Ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ή κάποιου στόχου στο έδαφος της Τουρκίας θα ήταν απλώς αντιπαραγωγικό και θα ακύρωνε στην πράξη όσα θετικά προέκυψαν για τη Ρωσία σε διάφορα επίπεδα, όπως θα εξηγηθεί παρακάτω, αφού ο αντικειμενικός σκοπός της ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία είναι εντελώς διαφορετικός. Το επιχείρημα είναι ότι οι Ρώσοι θα επιλέξουν ενέργειες που θα ακυρώσουν στην πράξη όλα όσα επεδίωκε η Άγκυρα επιλέγοντας να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, σε ένα σύνολο ενεργειών που θα έχει ως στόχο και να αποτρέψει οποιαδήποτε μελλοντική τουρκική εκτροπή, μέσω παραδειγματικής τιμωρίας.
Τουρκομάνοι & Κούρδοι ως «ρωσικά εργαλεία»
Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν με σφοδρότητα τους Τουρκομάνους έχοντας πλέον και πρόσχημα, μια ενέργεια που θα εμφανίζεται ως τιμωρία απέναντι στην Άγκυρα, επί της ουσίας όμως θα εξυπηρετεί τους τακτικούς στόχους της Μόσχας στο θέατρο της Συρίας, οι οποίοι είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με αυτούς της Άγκυρας. Και αυτό δεν αποτελεί μυστικό.
Η επίμαχη, όμως, περιοχή είναι αυτή όπου βρίσκονται τα κουρδικά καντόνια, τα οποία οι Τούρκοι επιθυμούσαν να τα αποκόψουν, να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και μέσω της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας, να επιχειρήσουν την πληθυσμιακή αλλοίωση, ακυρώνοντας στην πράξη τα όνειρα ενοποίησης των περιοχών που κατοικούνται από Κούρδους σε τέσσερις χώρες, με τελικό στόχο την ίδρυση κουρδικού εθνικού κράτους όταν έρθει «το πλήρωμα του χρόνου» (που θα μεγαλώσει σε φάσεις, σταδιακά), όταν δηλαδή δημιουργηθούν οι συνθήκες – οι ισορροπίες μεταξύ των ισχυρών χωρών που έχουν συμφέροντα και εμπλέκονται στην περιοχή – που θα το επιτρέψουν...
Η Ρωσία, όμως, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσει εδώ, αφού θα μπορούσε να προσεταιριστεί και τους θεωρούμενους ως πλέον σκληροπυρηνικούς Κούρδους, «τρομοκράτες» κατά τους Τούρκους, αυτούς του PKK, οι οποίοι έχουν ως πεδίο δράσης την ίδια την Τουρκία. Εν ολίγοις, οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τους Κούρδους με τέτοιον τρόπο, ώστε να «ματώσουν» την Τουρκία όσο αυτοί επιλέξουν, έως ότου η Άγκυρα προσαρμοστεί στη θέλησή τους. Η δε διέξοδος, όταν και αν αναζητηθεί σε διμερές επίπεδο, είναι προφανές ότι θα περιλαμβάνει και τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας στην Τουρκία, όπως για παράδειγμα το επενδυτικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών εγκαταστάσεων που ανέρχεται ή και υπερβαίνει το μυθώδες ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δεν έχουν οι Ρώσοι μόνο πρόβλημα με την Τουρκία
Οι Τούρκοι έδωσαν στους Ρώσους «σχοινί να τους κρεμάσουν», αφού με την κατάρριψη του αεροσκάφους πρόσφεραν ένα ισχυρότατο πρόσχημα, το οποίο μάλιστα εξυπηρετεί μέχρι ενός σημείου και τη Δύση, που αντιμετωπίζει προβλήματα συνεννόησης και συντονισμού με την ηγεσία της Άγκυρας, καθώς οι Τούρκοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια τη δική τους αυτόνομη και έντονα ισλαμιστικά «χρωματισμένη» ατζέντα σε όλα τα θέματα.
Εν ολίγοις, οι ισορροπίες που χρειάζεται να τηρήσει η Μόσχα είναι αυτές με τους πραγματικούς της αντιπάλους στο ανώτατο γεωστρατηγικό επίπεδο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, δυο παράγοντες που τάχθηκαν πολύ χλιαρά υπέρ της Τουρκίας, με σαφέστατη απροθυμία εμπλοκής σε μετωπική αντιπαράθεση με τη Μόσχα. Οπότε, οι Ρώσοι θα προσέξουν φυσιολογικά να μη δώσουν υπόσταση στο δεδομένο επιχείρημα του Ερντογάν προς τους ηγέτες της Δύσης, ότι οφείλουν να υποστηρίξουν μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ. Εν ολίγοις, η Ρωσία θα διεξάγει έναν άτυπο «πολιτικοστρατιωτικό ανταρτοπόλεμο δι’ αντιπροσώπων» (proxy), σε συνδυασμό με σημειακά στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία, τέτοια που θα ακυρώνουν στην πράξη κάθε επιδίωξη και σχεδιασμό της Άγκυρας.
Αν οι Ρώσοι επέλεγαν «υπεραντίδραση»...
Ας πάρουμε όμως ως υπόθεση εργασίας ότι η Ρωσία προέβαινε σε παρορμητικές ενέργειες, στρατιωτικού περιεχομένου εναντίον της Τουρκίας, (θεωρητικά, π.χ. εάν ρωσικά Su-30 κινούμενα προκλητικά κοντά στα σύνορα ώστε να προκαλέσουν απογείωση τουρκικών μαχητικών, επιχειρούσαν επιδεικτική κατάρριψη εντός τουρκικού F-16 σε τουρκικό εναέριο χώρο) για να επιχειρήσουμε να εικάσουμε τι θα συνέβαινε και αν αυτό θα ήταν συμβατό με τα ρωσικά συμφέροντα.
Η στοχοποίηση της Τουρκίας πέραν κάποιου σημείου που θα θεωρούνταν στη Δύση ως «θεμιτή αντίδραση», θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε συσπείρωση την Ατλαντική Συμμαχία που δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να αναζητήσει τα μέσα μιας αποτελεσματικής αντίδρασης, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υφίστατο ισχυρό πλήγμα η ίδια η αξιοπιστία της ως παρόχου ασφαλείας στα μέλη του, μια εικόνα που δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να την αφήσει να διαμορφωθεί.
Κι αυτό, τη στιγμή που δεν φαίνεται καν να πείθεται η Ατλαντική Συμμαχία από την τουρκική εκδοχή για το σοβαρό επεισόδιο, ένας Οργανισμός ο οποίος σε κάθε περίπτωση διαθέτει τα τεχνολογικά μέσα για να διαμορφώσει σαφή αντίληψη, αυτόνομα, για τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην κατάρριψη του Su-24 Fencer.
Εν ολίγοις, η Ρωσία έχει κάθε κίνητρο να ωθήσει το ΝΑΤΟ στην υιοθέτηση μετριοπαθούς στάσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εξίσωση για τη Μόσχα θα ήταν εντελώς διαφορετική, κατά τρόπον που θα απειλούσε ευθέως αυτούς καθαυτούς τους στόχους της ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία.
...θα έκαναν τη χάρη στο τουρκικό δίδυμο
Εάν αυτό ήταν το αποτέλεσμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είχε ρίξει «νερό στον μύλο» των Ερντογάν και Νταβούτογλου, τη στιγμή μάλιστα που η ρωσική ηγεσία δηλώνει ξεκάθαρα ότι, κατά την εκτίμησή της, η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ήταν σκόπιμη ενέργεια με στόχο να εκβιάσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή, που θα ανέτρεπε την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει. Διότι ασφαλέστερη πρόβλεψη από τη ρωσική αντίδραση, για λόγους διεθνούς εικόνας, αλλά και συντήρησης της ήδη υπάρχουσας για τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο εσωτερικό της χώρας του, δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Αυτό το διαφαινόμενο τουρκικό αδιέξοδο ήταν που οδήγησε την τουρκική ηγεσία να αναλάβει τα πολύ μεγάλα ρίσκα που θα διαπίστωνε κάθε αναλυτής, εάν του είχε ζητηθεί εκτίμηση των πιθανών αποτελεσμάτων μιας τέτοιας ενέργειας εκ των προτέρων. Εν ολίγοις, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα έφερνε τη Ρωσία σε πολύ δύσκολη θέση για λόγους όχι μόνο πολιτικούς, όπως εξηγήθηκαν, αλλά και στρατιωτικούς.
Η αμείλικτη στρατιωτική λογική...
Πέραν όλων των προαναφερθέντων, η γνωστή για τον ψυχρό ορθολογισμό και τον κυνισμό της ρωσική ηγεσία οφείλει να λάβει υπόψη και τα στρατιωτικά δεδομένα. Η γεωγραφία θα έθετε αυτόματα τη Ρωσία σε μειονεκτική θέση από στρατιωτικής απόψεως, ενώ κάθε προσπάθεια κλιμάκωσης μέσω μεταφοράς στρατευμάτων το καλύτερο αποτέλεσμα που θα παρήγαγε θα ήταν ένας πόλεμος, ο οποίος, θεωρητικά μιλώντας, θα είχε τη δυνατότητα να εξελιχθεί ακόμα σε ένα είδος παγκοσμίου πολέμου.
Η υποστήριξη των ρωσικών στρατευμάτων θα ήταν εξαιρετικά δυσχερής (ενδεχόμενο κλείσιμο των Στενών), ενώ οι δυνητικοί αεροπορικοί διάδρομοι μέσω Κασπίας, Ιράν και Ιράκ θα ήταν τουλάχιστον προβληματικοί εάν ο αντίπαλος αποφάσιζε να τους αποκόψει. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντα θεωρητικά μιλώντας, ενδεχόμενες λύσεις για τον πειθαναγκασμό του αντιπάλου να κλείσει το μέτωπο μέσω διαπραγματεύσεων θα συμπεριλάβανε ακόμα και σενάρια που υπάρχουν μόνο σε επίπεδο επιτελικού σχεδιασμού και αφορούν θεωρητικά ενδεχόμενα (contingency planning).
...και τα σενάρια για «Αρμαγεδδώνα»
Τέτοια σενάρια, στην τρέχουσα συγκυρία, θα έμοιαζαν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα οποία ορθολογικές πολιτικές ηγεσίες δεν θα τα επέλεγαν, εκτός κι αν επιθυμούσαν τη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα οδηγούσε στην ανάσυρση από τα συρτάρια των ειδικών, εγχειριδίων περί πυρηνικής αποτροπής...
Μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων από τον βορρά προς τον νότο ή/και προς δυσμάς, με σκοπό να αντιμετωπίσει τη μειονεκτική θέση στο θέατρο της Μέσης Ανατολής είναι αδιανόητα, αλλά πάντα βρίσκονται στη σκέψη υπεύθυνων ηγεσιών που επιθυμούν να αποτρέψουν την επαναφορά του πλανήτη σε καταστάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν ανεξέλεγκτες, έρμαια ακόμα και του τυχαίου, που θα μπορούσαν να παράξουν ως αποτέλεσμα την αμοιβαία καταστροφή... Όσο υπερβολικά και να φαντάζουν, παίζουν ρόλο στο να κρατούν ορθολογιστές κρατικούς δρώντες με συναίσθηση της καταστρεπτικής ισχύος των πυρηνικών οπλοστασίων όσο χαμηλότερα γίνεται στην αποκαλούμενη στα στρατηγικά εγχειρίδια ως «σκάλα της κλιμάκωσης» (escalation ladder) και κάθε βήμα να είναι εξαιρετικά προσεκτικό και υπολογισμένο, αφού, παρά τις μεγάλες διαφορές, λίγοι θα επιθυμούσαν ενδεχομένως επιστροφή σε ψυχροπολεμικές καταστάσεις.
Είναι όμως αυτά τα σενάρια που υποτιμούν ηγεσίες που επιδεικνύουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά (erratic behavior) ενίοτε, χωρίς να υπολογίζουν ότι στο ανώτατο γεωστρατηγικό επίπεδο οι «παίκτες» δεν εκτιμούν και πολύ το να εκβιάζονται, με πιθανό αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση του «παράλογου περιφερειακού δρώντα» και την απόπειρα μεταξύ τους εξεύρεσης στρατηγικού modus vivendi στο οποίο προσαρμόζονται όλοι οι υπόλοιποι.
Κατά συνέπεια, επιστρέφοντας στο θέμα της παρούσας ανάλυσης, ΗΠΑ και Ρωσία επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη αυτοσυγκράτηση και έναν υφέρποντα εκατέρωθεν σεβασμό, προσέχοντας ώστε κάθε κίνηση στη «σκακιέρα» να μην παραβιάσει «κόκκινες γραμμές», παρότι συνεχίζεται η προσπάθεια ο ένας να τραβήξει τον άλλον πιο κοντά στην επιθυμητή λύση, έως ότου εξευρεθεί νέο σημείο ισορροπίας. Και προπαντός δεν ξεχνούν ποτέ την – κατά Καρλ φον Κλαούζεβιτς – υποταγή του στρατιωτικού εργαλείου στην πολιτική (ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα)... Και αν θέλει η κάθε Τουρκία, ας μην προσαρμοστεί.
* Ο Ζαχαρίας Μίχας είναι διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ-ISDA).

Άνεμοι πολέμου: 8 ώρες βομβάρδιζαν οι Ρώσοι τους Τούρκους – «Ζεσταίνουν» μηχανές τα τουρκικά άρματα για εισβολή στη Συρία

«ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΘΗΚΑΝ» ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

του Βασίλη Καπούλα

Βομβάρδιζαν ανελέητα επί οχτώ ώρες με 36 επιδρομές ρωσικά μαχητικά, επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi 24, κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας τις πόλεις ***Azaz και Bab al-Hawa, τα βουνά Jabal al-Turkmen, Jabal al-Akrad, Jabal Nabi Younis ενώ διέλυσαν τουρκικό κομβόι όπλων προς al-Nusra και Ahrar Sham!
O μέχρι τώρα ***απολογισμός είναι 70 νεκροί Tούρκοι και Τουρκομάνοι, 10 τραυματίες ενώ 20 φορτηγά ανατινάχτηκαν.
Nα σημειωθεί ότι το τουρκικό κομβόι στάλθηκε από το ΙΗΗ, ο πρόεδρος είναι στενός φίλος με τον Ρ.Τ.Ερντογάν ενώ είχε αποστείλει και το Mavi Marmara!
Tαυτόχρονα, σε μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη η Τουρκία φαίνεται να έχει αποφασίσει εισβολή στη Συρία με το πρόσχημα προστασίας των Τουρκομάνων, καθώς ο Τουρκικός Στρατός ***μεταφέρει 30 άρματα μάχης M-60T SABRA στην πόλη Yayladağı στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ενώ άλλα 30 είχαν μεταφέρει το καλοκαίρι στην 5η θωρακισμένη Ταξιαρχία στην πόλη Γκαζιαντέπ.
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο ***έδωσε εντολή πλέον οι περιπολίες στα σύνορα να γίνονται ανά 18 τουρκικά F-16 (σήμερα έγινε η πρώτη) υπό το φόβο των Su-30SM!
Επιπλέον, αναγνωρίστηκε αυτός που σκότωσε τον έναν Ρώσο πιλότο του Su-24 και είναι Τούρκος Γκρίζος Λύκος τον οποίο θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω!
O Alparslan Çelik είναι Τούρκος γεννημένος στην Τουρκία κάτοικος της επαρχίας Elazığ και μέλος του MHP και των Γκρίζων Λύκων.
Ο πατέρας του είναι μέλος του MHP και πρώην δήμαρχος του Keban.
Πήγε στη Συρία ως υποδιοικητής της Τουρκμενικής Ταξιαρχίας «PAS» και δημοσιοποίησε ότι αυτός και οι άντρες του σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο, Rumyantsev Aleksadorvich.
Η 103η Ταξιαρχία της συριακής Φρουράς, με την υποστήριξη των Σύρων πολιτοφυλάκων Kardahi και τις συριακές μονάδες του Κοινωνικού Εθνικιστικού Κόμματος της Συρίας Jabal al-Duba, πραγματοποιεί ευρεία επίθεση στην Τουρκμενική περιοχή εναντίον της Al-Nusra.
Μάχες διεξάγονται επίσης και στην περιοχή του Burj al-Kusib και Jabal al-Jabal Akrad .

Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Humanitarian convoy was shot at the border with Turkey

http://national-pride.org

ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΦΟΤΟ1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οργισμένη με την Τουρκία είναι όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα των ιρανικών εφημερίδων σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους.


ΦΟΤΟ2 
Σύμφωνα με τους Τούρκους ανταποκριτές από την Τεχεράνη, οι περισσότερες ιρανικές εφημερίδες που εκφράζουν το ιρανικό καθεστώς όπως οι Emruz, Civan, Bahar και Vatan, καταγγέλλουν με σκληρές φράσεις την Άγκυρα ότι παίζει με την φωτιά, ενώ τονίζουν πως η Τεχεράνη δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή στις τουρκικές προκλήσεις και κατηγόρησαν για άλλη μια φορά την Τουρκία ότι συνεργάζεται με τους δολοφόνους Τζιχαντιστές.

ΦΟΤΟ3 
Μάλιστα η ιρανική εφημερίδα Bahar αναφέρει πως αυτή η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να λάβει την πρέπουσα ανάλογη απάντηση από το Ιράν.
Όπως φαίνεται η Τουρκία άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή και ήδη εισπράττει το αντίτιμο των προκλήσεων της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Ἡ Τουρκικὴ ἀλεποῦ μόλις πήδηξε μέσα στὴν γεωπολιτικὴ παγίδα τοῦ Ἁγίου Παϊσίου

Φωτό: "Ῥωμαίικου Ὁδοιπορικο"
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ μετὰ τὴν κατάρριψη τοῦ Ρώσικου μαχητικοῦ καὶ ἤδη οἱ πρῶτες φρικτὲς εἰκόνες μὲ τὰ κομματιασμένα κορμιὰ τῶν Ρώσων πιλότων ἀπὸ τοὺς Τουρκμένους τζιχαντιστὲς φιγουράρουν στὰ ρωσικὰ δελτία εἰδήσεων σὰν νὰ τοὺς λένε νὰ ἑτοιμάζεται  τὰ κόλλυβά σας γιατί ἐρχόμαστε…
 
Ἀλλὰ καὶ ἡ Τουρκία θὰ ¨τὰ δεῖ ὄλα¨ ἀλλὰ ἀπὸ κάτω καὶ πιασμένη στὰ τέσσερα.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τὴν εἶδε πῶς θὰ πιαστεῖ «Ἡ Τουρκία εἶναι σὰν τὴν ἀλεποῦ. Ὅλο πονηριὲς κάνει. Ὅταν καταλάβει ὅτι ἔχουν στήσει δόκανα γιὰ νὰ τὴν πιάσουν, ἀρχίζει νὰ πηδάει καὶ μὲ τὰ τέσσερα πόδια, καὶ ἔτσι πιάνεται καὶ μὲ τὰ τέσσερα. Αὐτὸ θὰ πάθει καὶ ἡ Τουρκία.»
«Μαρτυρίες προσκυνητῶν Γέροντας Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης 1924-1994»,τόμος 1, Σελ 66.
¨Τή ναυαρχίδα τοῦ Στόλου τῆς Μαύρης Θάλασσας τὸ πυραυλοφόρο...
καταδρομικὸ "Μόσκβα" ξαναστέλνει ἡ Ρωσία ἐπειγόντως στὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο προκειμένου νὰ καλύψει τὰ δυτικά τῆς ρωσικῆς Ἀεροπορίας βάσης στὴν Λαττάκεια ἀπὸ ἐπιχειρήσεις ποὺ πρόκειται νὰ ἀκολουθήσουν στὸ ἄμεσο μέλλον.
Ἡ μετακίνηση τοῦ καταδρομικοῦ  Μόσκβα ἀνοικτά τῆς Λαττάκεια προκαλεῖ  πανικὸ στοὺς Τούρκους ἐπιτελεῖς, καθὼς πρόκειται γιὰ μία πανίσχυρη μονάδα ἐπιφανείας μὲ τρομακτικὸ ὁπλισμό. Πιὸ συγκεκριμένα τὸ σκάφος διαθέτει 16 βλήματα cruise P-500 Bazalt μὲ ἐμβέλεια 550 χλμ., ἀλλὰ πρακτικὰ μὴ ἀνασχέσιμα καθὼς πετοῦν μὲ ταχύτητα 2,5 mach καὶ μποροῦν νὰ προσβάλλουν στόχους τόσο στὴν ξηρὰ ὅσο καὶ στὴν θάλασσα καὶ θεωροῦνται εἰδκὸ ὅπλο κατὰ ἀεροπλανοφόρων. Ἐναλλακτικὰ τὸ καταδρομικὸ μπορεῖ νὰ μεταφέρει ἰσάριθμα βλήματα τῆς βελτιωμένης ἔκδοσης P-1000 Vulkan, ἀλλὰ μὲ τὴ διπλάσια ἐμβέλεια. τοῦ Πάνου Σπαγόπουλου ¨  pronews.gr
Τὰ τέσσερα πόδια τῆς Τουρκικῆς ἀλεποὺς εἶναι τὰ 4 ΜΕΤΩΠΑ ποὺ θὰ ἀνοίξει ταυτοχρόνως.
1. Μὲ τὴν ΣΥΡΙΑ-στὴν Μ. Ἀνατολὴ
2. Μὲ τὴν Ἑλλάδα-στὸ Αἰγαῖο
3. Μ ἐ τὴν ΡΩΣΙΑ-στὸν Καύκασο καὶ στὰ Στενὰ τοῦ Βοσπόρου
4. Ὑπάρχει καὶ ἕνα πληγωμένο ἀπὸ καιρὸ πόδι ποὺ λέγεται ΚΟΥΡΔΙΚΟ καὶ εἶναι καὶ τὸ πιὸ ἐπικίνδυνο γιὰ τὴν Τουρκία.
Μπορεῖ ἐμεῖς σὰν Ἕλληνες νὰ μὴν ἔχουμε τὰ ὑπερόπλα τῶν ἰσχυρῶν τῆς Γῆς ποὺ σήμερα μᾶς τὰ ἐπιδεικνύουν , ἀλλὰ ἔχουμε καὶ ἀεροπλανοφόρα καὶ πυρηνικὰ ὄπλα.
Ἀεροπλανοφόρα εἶναι τὰ νησιά μας καὶ εἶναι αὐτὰ ποὺ θὰ μᾶς κτυπήσουν οἱ γείτονες.
Πυρηνικὰ  εἶναι  τὰ  πνευματικά  μας ὄπλα ἡ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  καὶ  ὁ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌΣ-Ρωμαίικος Πολιτισμός, τὸ γνήσιο Ἀσκητικὸ –Πατερικὸ φρόνημα ζυμωμένο μὲ τὴν ΠΑΡΑΔΟΣΗ τῆς λεβέντικης καὶ ἡρωικῆς ἐπιβίωσής μας.
Αὐτὸ τὸ πνευματικὸ πυρηνικὸ ὁπλοστάσιό μας ἤδη ἐδῶ καὶ πολλὰ χρόνια τὸ κτυποῦν ὄχι οἱ τοῦρκοι ἀλλὰ τὸ ἀντίχριστο εἰσαγόμενο  δαιμονικὸ Εὐρωπαϊκὸ πνεῦμα τῆς καλβινικῆς ἀπορύθμισης .
Τὰ ὄπλα μας αὐτὰ ἂν καὶ φαίνονται ὅτι σκούριασαν στοὺς χαλεποὺς αὐτοὺς καιροὺς  ἑτοιμάζονται πάλι νὰ δώσουν  καρποὺς  μοναδικοὺς στὴν Παγκόσμια Ἱστορία.
Καὶ αὐτὰ τὰ πυρηνικὰ πνευματικὰ ὄπλα δὲν τὰ ἔχουμε κρυμμένα σὲ σιλὸ πυραύλων ἀλλὰ σὲ εἰκονοστάσια καὶ ταπεινὰ προσκυνήματα καὶ κάθε βράδυ τὰ ¨ξεσκουριάζουμε¨ μὲ γονυκλισίες καὶ προσευχές.
ΑΥΤΑ θέλουν νὰ μᾶς τὰ πάρουν γιατί γνωρίζουν ὅτι εἶναι πνευματικὰ θανατηφόρα γιὰ αὐτοὺς καὶ ἄκρως ἐπικίνδυνα.
ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ¨πυρηνικὸ ὄπλο¨ εἶναι καὶ ὁ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ καὶ ἤδη τοὺς καίει μὲ τὰ λεγόμενά του.

Μὲ πνευματικὴ εὐθύνη καὶ συνείδηση
Δρ. Κωνσταντῖνος Βαρδάκας
 

Ο Πούτιν θα απαντήσει.Οι Ρώσοι αισθάνονται προδομένοι από την Τουρκία.Tέλος οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.Οποιοδήποτε τουρκικό αεροσκάφος απειλήσει Ρωσικό ξανά, θα καταρρίπτεται από S-400!

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν φημίζεται για τις" μετρημένες"και "ήρεμες ομιλίες" του.Αλλά τώρα τον είδαμε να είναι έξαλλος και με ξεσπάσματα,μετά την κατάρριψη του Ρωσικού Su-24!Δήλωσε Su-24 bombers of the Russian Aerospace Forces at the Khmeimim airbase in Syria. © Dmitriy Vinogradov αρακτηριστικά: "Μην κάνετε κανένα λάθος , οι Ρώσοι αισθάνονται προδομένοι από την Τουρκία".Ο Πούτιν βρίσκεται επί 15 συνεχόμενα χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας,στα 11 από αυτά σαν Πρόεδρος και τα 4 σαν Πρωθυπουργός.Είναι μαθημένος "να παίζει σκάκι όταν οι άλλοι παίζουν με τα ..πούλια!",όπως πολλοί παρατηρητές σημειώνουν συχνά .Είναι η πρώτη φορά που είδαμε τον Πούτιν τόσο έξαλλο!Ο Ρώσος πρόεδρος αισθάνεται σαφώς ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον
πρόδωσε προσωπικά!Η σημερινή απώλεια είναι αποτέλεσμα μιας πισώπλατης μαχαιριάς.Ο Ρωσικός λαός εδώ και καιρό θεωρηθεί την Τουρκία σαν μια φιλική χώρα .Εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες κάνουν κάθε χρόνο διακοπές στην Τουρκία.Μετά όμως την κατάρριψη του Ρωσικού Su-24 όλοι οι Ρώσοι πολίτες,εγκαταλείπουν μαζικά την Τουρκία!Ο Ρωσικός τουρισμός για την Τουρκία πέθανε οριστικά χτες!           https://www.rt.com/op-edge/323366-turkey-russians-feel-betrayed/       
Η ρωσική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Λατάκια θα ενισχυθεί με το σύστημα S - 400 SAM , το οποίο σύντομα θα αναπτυχθεί εκεί ,είπε ο Ρωσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού ,  την Τετάρτη.Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τρία βήματα που πρέπει να ληφθούν μετά την επίθεση στο ρωσικό Su-24( βομβαρδιστικό), συμπεριλαμβανομένης της παροχής εναέριας κάλυψης για τα μαχητικά αεροσκάφη από κάθε αεροπορική επιδρομή, ενισχύοντας την άμυνα του αέρα με την ανάπτυξη κατευθυνόμενου βλήματος από ταχύπλοα σκάφη στα ανοικτά των ακτών της Λατάκειας, και την αναστολή όλων των στρατιωτικών σχέσεων με την Τουρκία.Το S-400 An S-400 "Triumf" antiaircraft missile system. © Kirill Kallinikovχρησιμοποιείται για την εξασφάλιση της αεράμυνας με τη χρήση μακροπρόθεσμων και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους, που μπορούν να χτυπήσουν στόχους εναέρια έως και 400 χιλιόμετρα απόσταση..Το S-400 είναι σε θέση να χτυπήσει τακτικά και στρατηγικά αεροσκάφη, καθώς και  βαλλιστικούς πύραυλους και πύραυλους Κρουζ.Το σύστημα περιλαμβάνει ένα σύνολο ραντάρ, εκτοξευτές πυραύλων και  θέσεις διοίκησης, και λειτουργεί αποκλειστικά από το ρωσικό στρατό.
Στο Khmeimim,στην αεροπορική βάση στη Λατάκεια, στη Συρία, φιλοξενεί μοίρες Ρωσικής  Πολεμικής Αεροπορίας με Su-27SM και Su-30 μαχητικά αεροσκάφη, Su-34 και Su-24 τακτικά  βομβαρδιστικά, τα οποία  όλα λαμβάνουν μέρος στις αεροπορικές επιδρομές στις ισλαμικές θέσεις.Η αεροπορική βάση προστατεύεται από state-of-the-art συστήματα αεράμυνας και ραντάρ.Το Khmeimim έχει επίσης μια πλήρως λειτουργική μονάδα για τη διατήρηση σταθερού και αεροσκάφη ρότορα-πτέρυγα και την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στους πιλότους.    https://www.rt.com/news/323379-s400-russia-syria-airbase/             Russian Prime Minister Dmitry Medvedev. © Ekaterina ShtukinaΚάποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν «άμεσο οικονομικό συμφέρον» στο εμπόριο πετρελαίου με την τρομοκρατική οργάνωση" Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ , όπως ο ίδιος λεπτομερώς είπε,η πιθανή ρωσική αντίποινα για την κατάρριψη από την Τουρκία του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου στη Συρία την Τρίτη.
«Οι ενέργειες της Τουρκίας είναι εκ των πραγμάτων η προστασία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ,- καλώντας την ομάδα παλαιότερα γνωστή ως ISIS- με το νέο τους όνομα."Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που έχουμε για άμεσο οικονομικό συμφέρον κάποιων Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με την προμήθεια των προϊόντων πετρελαίου εκλεπτυσμένη από τα φυτά που ελέγχονται από την ISIS."
"Οι αλόγιστες και εγκληματικές ενέργειες των τουρκικών αρχών ... έχουν προκαλέσει μια επικίνδυνη κλιμάκωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από κανένα ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των κρατικών συνόρων", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης σε πολλά σημαντικά έργα με την Τουρκία και φραγή τουρκικών εταιρειών από τη ρωσική αγορά.Η Ρωσία έχει ήδη συστήσει στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, επικαλούμενος απειλές κατά της τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα σε αρκετούς τουριστικούς πράκτορες να ακυρώνονται οι εκδρομές προς την Τουρκία, από την αγορά.    https://www.rt.com/news/323373-ankara-defends-isis-medvedev/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

φοτο 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε μεγάλη οικονομική καταστροφή για την Τουρκία εξελίσσεται η υπόθεση της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από τους Τουρκομάνους στον συριακό εναέριο χώρο.

φοτο1 
Μετά από την ανακοίνωση της ρωσικής Δούμας που καλούσε εσπευσμένα τους Ρώσους τουρίστες που βρίσκονται στην Τουρκία να αποχωρήσουν από την χώρα αυτή, έχουν ήδη παρατηρηθεί στα τουρκικά αεροδρόμια εικόνες αποχώρησης των Ρώσων τουριστών που ανήσυχοι φεύγουν από τα τουρκικά τουριστικά θέρετρα καθώς και από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Πόλης και της Αττάλειας, κάτι ανάλογο που είχε γίνει με την Αίγυπτο μετά την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους.
Δεδομένου οι Ρώσοι τουρίστες είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες του τουρκικού τουρισμού που φέτος ένεκα των γεγονότων με τους Τζιχαντιστές και το κουρδικό ΡΚΚ έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τώρα ουσιαστικά καταρρέει με όλες τις σοβαρές συνέπειες στην τουρκική οικονομία που έχει ήδη παρουσιάσει μεγάλα και σοβαρά σημεία ύφεσης.
Παράλληλα αυτές τις μέρες υπάρχουν μεγάλες επιστροφές τουρκικών αγροτικών προϊόντων πίσω στην Τουρκία από την Ρωσία, γιατί οι Ρώσοι έχουν αποφανθεί ότι πρόκειται για ληγμένα τρόφιμα που ήθελαν οι Τούρκοι με πονηρό τρόπο να τα διοχετευόσουν στην ρωσική αγορά.
Το θέμα έχει και συνέχεια!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Σύμβουλος-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Αδειάζουν τους Τούρκους οι ΗΠΑ: Πρόκειται για θέμα που αφορά τις κυβερνήσεις Τουρκίας και Ρωσίας


USAΕκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ χαρακτήρισε το ζήτημα

της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους ως θέμα που αφορά τις κυβερνήσεις Τουρκίας και Ρωσίας, κρατώντας αποστάσεις από την Άγκυρα.

 

ΠΗΓΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ...!!! ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ...!! ΒΙΝΤΕΟ: ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΑΛΛΑΧΟΥΑΚΜΠΑΡ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ...!!!



Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές.Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη τους. Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή για την ανεύρεση των πιλότων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.



Όλα έγιναν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στην μεθόριο Τουρκίας Συρίας σε μια περιοχή που κατοικείται από τουρκμένους και ελέγχεται από αντάρτες που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ. Στην περιοχή εδώ και ημέρες οι Ρώσοι πλήττουν στόχους προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας. Λίγο μετά τις 09:00 τουρκικά μαχητικά, σύμφωνα με την Τουρκία εντόπισαν ένα πολεμικό αεροσκάφος να κινείται εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Μετά από 10 προειδοποιήσεις να αποχωρήσει οι Τούρκοι πιλότοι, πάντα σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, άνοιξαν πυρ πλήττοντας το “αγνώστου ταυτότητας” αεροσκάφος. Η κατάρριψη καταγράφηκε από κάμερα που βρισκόταν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

ΤΩΡΑ... Η «ΑΡΚΟΥΔΑ» ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτηρίζει το γεγονός «πολύ σοβαρό», ενώ αναμένεται και παρέμβαση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τον τουρκικό στρατό, κάτι που πάντως προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει η τουρκική πλευρά. Ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος επρόκειτο να έχει συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία για το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και για το Κυπριακό, θα συμμετείχε στη συνεδρία της Ομάδας Κοινού Σχεδιασμού του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 στη Συρία "πολύ σοβαρό γεγονός", αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής.

"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Αμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος", δήλωσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας βασίζεται σε προκαταρκτικές πληροφορίες.

"Θα ήταν σφάλμα να κάνουμε αυτή τη στιγμή εκτιμήσεις, να κάνουμε δηλώσεις, χωρίς να έχουμε την ολοκληρωμένη εικόνα", είπε.

"Είναι πιθανόν ότι ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) θα θίξει το θέμα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον βασιλιά (της Ιορδανίας Αμπντάλα) και ότι θα υπάρξει κάποια αντίδραση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
 

EKTAKTO: Οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό Su-24 στα σύνορα με τη Συρία - Τη συνδρομή του ΝΑΤΟ ζήτησε η Τουρκία (vid)


σχόλιο Γ.Θ : Όλο και πιο κοντά το τέλος της τουρκίας...


του Βασίλη Καπούλα
 
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως τουρκικά F-16 κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στα σύνορα με Συρία τον Αχμέτ Νταβούτογλου να ζητάει από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να μεταβεί και να συζητήσει άμεσα με το ΝΑΤΟ και ΟΗΕ τις καταιγιστικές εξελίξεις, πιθανότατα θα ζητήσει βοήθεια.


Οι Τούρκοι αναφέρουν πως το μαχητικό κατερρίφθη από F-16 ενώ σκόπιμα με διαρροές μέχρι στιγμής λένε πως πρόκειται είτε για Su-24 ή για MiG-23.

Πληροφορίες του CNN Turk αναφέρουν ότι ο ένας από τους δύο πιλότους έχει συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές.


Την είδηση ότι πρόκειται για ρωσικό μαχητικό αναφέρουν πάντως ρωσικά ΜΜΕ.


Το μαχητικό βομβάρδιζε θέσεις των ισλαμιστών στα βουνά των Τουρκμένων.


Σημειώνεται ότι με Su-24 επιχειρούν τόσο η ρωσική αλλά και η συριακή Αεροπορία. Σε περίπτωση πάντως που το επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι το αεροσκάφος είναι ρωσικό τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε σύγκρουση των δύο χωρών.


Την πληροφορία μερί κατάρριψης μαχητικού μεταδίδει και το Reuters.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και εγκατέλειψαν επιτυχώς.


Επίσης στο σημείο επιχειρούν ρωσικές δυνάμεις με δεκάδες άρματα μάχης Τ-90.
Embedded image permalink
pro news


Η Ρωσία "τελειώνει" τις συναλλαγές του πετρελαίου με δολάρια! - Τέλoς η εξάρτηση από το Brent

ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ

του Βασίλη Καπούλα
 
Η Ρωσία θα ξεκινήσει συναλλαγές του ρωσικού πετρελαίου με νέο δείκτη αναφοράς/τιμολόγησης, το οποίο θα ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του και θα τελειώσει την εξάρτηση από την τιμολόγηση του Brent με αποτέλεσμα η συναλλαγή του ρωσικού πετρελαίου να γίνετε πλέον σε ρούβλια!
 
Μέχρι τώρα ως σημείο αναφοράς/τιμολόγησης (benchmark oil)  για αγοραστές και πωλητές αργού πετρελαίου υπήρχαν τα West Texas Intermediate (WTI), Brent Blend, και Dubai Crude.
 
To σχέδιο δημιουργίας ενός ρωσικού σημείου-δείκτη αναφοράς/τιμολόγησης υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. 
 
Για να αναγνωριστεί ένας νέος δείκτης τιμών πετρελαίου στη διεθνή αγορά πρέπει να ακολουθεί τις τρεις εξής απαιτήσεις: Πρέπει να κυκλοφορεί στο εμπόριο σε σαφείς και διαφανείς τιμές, πρέπει να είναι εγγυημένος ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών και τέλος  πρέπει να φτάνει τα 10-15 εκατ. τόνους το χρόνο ή 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
 
Ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας αναμένει ότι η πρώτη συναλλαγή θα γίνει πριν το τέλος του 2015 ή το αργότερο το πρώτο μισό του 2016.
 
Το σχέδιο προϋπέθετε την συναλλαγή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ρωσικού πετρελαίου με εγγυήσεις παραλαβής. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα τον σχηματισμό ενός μηχανισμού τιμολόγησης του Ρωσικού πετρελαίου, ο οποίος θα ήταν ανεξάρτητος των υπολοίπων δεικτών αναφοράς πετρελαίου.
 
Πρώτον, ο νέος μηχανισμός θα είναι καλός για τις ρωσικές εταιρείες πετρελαίου οι οποίες θα εμπορεύονται το πετρέλαιο σε υψηλές τιμές.
 
"Κύριος στόχος είναι να κάνουμε το ρωσικό πετρέλαιο σημείο αναφοράς και ο δείκτης τιμολόγησης του να κυριαρχήσει. Τώρα, οι τιμές εξαρτώνται από το Brent. Το ρωσικό παραγόμενο πετρέλαιο είναι κλειδί για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής αγοράς και της περιοχής της Μεσογείου.
 
Κύριος στόχος πάνω απ' όλα αποτελεί η συναλλαγή των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου να γίνονται σε ρούβλια.
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Β.Πούτιν, έδωσε έντολή να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια.
 
Σύγκεκριμένα, είχε δώσει εντολή να διακοπεί  η  χρήση ξένου νομίσματος (δολαρίου)  για τις πληρωμές  πετρελαίου στη χώρα, αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα ,να εκφράζονται σε δολάρια.  
 
Σε μια συνεδρίαση  της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β.Πούτιν αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της.
 
Ο Β.Πούτιν τόνισε στο  Ρώσο ΥΠΟΙΚ, Anton Siluanov, ότι οι υπολογισμοί σε ξένο νόμισμα είναι παράνομοι.
 
"Τί συμβαίνει στην πράξη; Οι τιμές μεταφόρτωσης του πετρελαίου και πετρελαιοειδών στα ρωσικά λιμάνια όπως είναι το Νοβοροσίρσκ, Ταμάν, Ουστ-Λούγκα , Κοζμίνο, Πριμόρσκ αλλά και όλα τ'άλλα  τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι οικονομικές πράξεις στο διαδίκτυο  γίνονται και αυτές σε δολάρια ,σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι απαράδεκτο και παράνομο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές;"
 
 "Πρέπει να δυναμώσουμε το ρόλο του ρουβλίου στους υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο και ενέργεια, μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος με τις χώρες με τις οποίες έχουμε ενεργές εμπορικές σχέσεις. Είναι κάτι που θα το κάνουμε προσεχτικά, ώστε οι οικονομικοί παράγοντες να μην υποστούν ζημίες, αλλά οφέλη".
 
 
pronews
 

Ρωσικός τύπος: Οι Νεοπαγανιστές θα ξεκινήσουν «πόλεμο» εναντίον των Χριστιανών στην Ελλάδα

Η Μητρόπολη του Πειραιά της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε ειδική ανακοίνωση σε σχέση με την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων των αρχαιολατρών, αναφέρει ρωσική εκκλησιαστική ιστοσελίδα.

Το έγγραφο επισημαίνει «την πρωτοφανής ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων νεοπαγανιστικών οργανώσεων», οι περισσότερες εκ των οποίων «υπερβαίνουν την δικαία οργή των κανόνων της ευπρέπειας».
Μέσα από τις σελίδες τους στο Διαδίκτυο οι νεοπαγανιστές βλασφημούν τον Χριστό και τους Ορθόδοξους Αγίους, απειλούν τους ιερείς και τους ορθοδόξους πιστούς. «Δηλώνουν ανοιχτά τον σχηματισμό των ένοπλων ομάδων, οι οποίες αποκαλούνται « «πολεμιστές των θεών», και οι οποίες , υπό την διεύθυνση Παγανιστών Ιερέων(!), θα ξεκινήσουν μια ένοπλη εξέγερση, έτσι ώστε να «ελευθερώσουν» τους Έλληνες από την «χριστιανική σκλαβιά».
«Μιλάνε για ένα ποτάμι από αίμα και σωρούς των πτωμάτων … Αυτοί εκφράζουν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν έναν « ιερό απελευθερωτικό αγώνα ενάντια Ορθοδόξων Χριστιανών, τους οποίους αποκαλούν «εισβολείς οι οποίοι  κατέλαβαν το έδαφος της Ελλάδος».

Η πρόσφατη εμφάνιση των μελών μιας ριζοσπαστικής νεοπαγανιστικής οργανώσεως στην πόλη της Καλαμάτας δείχνει ότι ειδωλολάτρες δεν θα περιοριστούν μόνο σε λεκτικές απειλές.
Νεοπαγανιστές έριξαν εκρηκτικά κάτω από το μνημείο του τελευταίου Βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (1405-1453) στην Σπάρτη και σχεδιάζουν να υλοποιήσουν μια σειρά από επιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς, πολιτιστικά κέντρα και οργανισμούς.
Η Μητρόπολη Πειραιώς σημειώνει ότι οι νεοπαγανιστές νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε ορθόδοξες εκκλησίες και ζητά από την αστυνομία να επιθεωρήσει την βιβλιογραφία που δημοσιεύθηκε από ιστοσελίδες νεοπαγανιστών, και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των Ορθοδόξων πιστών.
Ο όρος Νεοπαγανισμός (ή Νεο-Παγανισμός, σύγχρονος παγανισμός) χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν μεγάλο αριθμό νέων θρησκευτικών κινημάτων, που βασίζονται κυρίως στα διάφορα παγανιστικά δόγματα, που προϋπήρχαν του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Τα Νεοπαγανιστικά κινήματα είναι ποικίλα και διαφορετικά, και μπορεί να συνδέονται με τον πολυθεϊσμό, τον ανιμισμό, τον πανθεϊσμό κ.α. Αν και πολλά Νεοπαγανιστικά δόγματα προσπαθούν να αναβιώσουν τις παλιές τελετές αρχαίων παγανιστικών θρησκειών, άλλα έχουν αναπτύξει νέες και σύγχρονες μεθόδους λατρείας.
Ο Νεοπαγανισμός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στις αναπτυγμένες χώρες, βρίσκοντας μεγάλη απήχηση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια. Η μεγαλύτερη Νεοπαγανιστική θρησκεία είναι η Γουίκα (Wicca), μικροομάδες της οποίας, καθώς και μεμονωμένα άτομα υπάρχουν και στην Ελλάδα.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι ενέργειες αυτές από τέτοιες τυχόν ανατρεπτικού χαρακτήρα ομάδες σαφώς και δεν εκφράζουν την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Οι Έλληνες είναι Χριστιανοί ορθόδοξοι στην συντριπτική πλειοψηφία και προφανώς καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά της νομιμότητας στην χώρα μας . Εμείς θα λέγαμε καλύτερα για όλους αυτούς « ας τους φωτίσει καλύτερα  ο θεός».

Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει στην Συρία...




alt
ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ;
Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει στην Συρία...

Θυμηθείτε τις δύο γνωστές μαρτυρίες που αναδείξαμε από τον παρόν:
καθώς και την εντυπωσιακή μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος:
Σχετικά:
ΠΗΓΗ

Ο ΣΤΟΧΟΣ: Επιβολή «Στρατιωτικού Νόμου» σε Όλο τον Κόσμο… Στην Ελλάδα, «Μέσο Πίεσης» τα Επεισόδια στο Ντέρμπι



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αποκάλυψη… Το Μακελειό στη Γαλλία Φέρνει Παγκόσμιο Στρατιωτικό Νόμο και Ευρωπαϊκό Στρατό
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ… Η Κατάρρευση Έρχεται Σε Πολλά Μέτωπα… Δεν Είναι Ζήτημα, Αλλά Μια Μαθηματική Βεβαιότητα…
ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΑΡΙΣΙ: Στρατιωτικός Νόμος… Οι Έλληνες Φοιτητές Τρέχουν για Επιστροφή… Οι Γέροντες Προειδοποιούν
ΞΕΚΙΝΗΣΕ… Η Πρώτη «Στρατιωτικού Νόμου» Δύναμη στον Απόηχο της Προσφυγικής Κρίσης Είναι Γεγονός!
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ…
ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ….ΕΡΧΕΤΑΙ……
ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ-NOMOΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ
Η Ευρώπη στο πόδι λόγω τρομοκρατίας και η Αθήνα πεδίο μάχης λόγω ενός… ποδοσφαιρικού αγώνα! (βίντεο)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ…
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! SHEMITAH III ! Η Σούπερ Shemitah και η Πτωτική Περίοδος της Κρίσης
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ… ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ…