Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσ/νικης επέστρεψαν στην θέση της την εικόνα του Χριστού που είχε αφαιρεθεί με εντολή του κοσμήτορα

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα  Έλληνες πραγματικοί ήταν οι  φοιτητές από το Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  επέστρεψαν  στην θέση της την εικόνα του Ιησού Χριστού, η οποία είχε  αφαιρεθεί με απόφαση του κοσμήτορα.

Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δική τους πρωτοβουλία επέστρεψαν στην ακριβή θέση το τέμπλο με την εικόνα του Ιησού Χριστού...
που ευρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου της Σχολής μετά από την ακατανόητη και  προκλητική εντολή αφαίρεσης  της από τον  νέο πρύτανη Κωνσταντίνο Μιλτιάδη τον Φεβρουάριο το 2016.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από τους μαθητές αναφέρεται ότι : «Εμείς, οι φοιτητές του Τμήματος Θεολογίας, επανατοποθετήσαμε πλέον στην  σωστή θέση  το τέμπλο  με την εικόνα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Απαιτούμε από το γραφείο του κοσμήτορα να μην μετακινηθεί η εικόνα του Κυρίου μας από  αυτό το μέρος. Απαιτούμε να σέβονται όλοι οι καθηγητές και ο Κοσμήτορας την γνώμη της πλειοψηφίας των μαθητών …».

Σε άκρως συναισθηματική και συγκινητική στιγμή οι Έλληνες  φοιτητές μετά την τοποθέτηση του τέμπλου έψαλαν «Μακάριος είσαι, Χριστέ ο Θεός ημών.»

Η απόφαση του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι εντελώς και πέρα από τα επιτρεπτά όρια ακατανόητη .

Ο Κοσμήτορας απαίτησε με έναν τρόπο έξω από τα συνηθισμένα ήθη  την αφαίρεση της εικόνας του Ιησού Χριστού από την είσοδο του κτιρίου της Σχολής  προκαλώντας σάλο στην ορθόδοξη ελληνική κοινωνία .

Μέχρι τον Φεβρουάριο 2016 η εικόνα ευρίσκονταν  στον πρώτο όροφο του κτιρίου κοντά στην είσοδο, αλλά μετά από «άνωθεν εντολή»  μετακόμισε στον τέταρτο όροφο στην εκκλησία του  πανεπιστημίου .

«Αυτή είναι μια επαίσχυντη απόφαση. Οι μαθητές που συνηθίζουν να έρχονται στο πανεπιστήμιο, πρέπει δηλαδή να προσκυνούν  την εικόνα του Χριστού. Ίσως αυτή να ενοχλεί κάποιους»,  είπε ο πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Ιωάννη Κουγκούλης .

«Χωρίς την εικόνα του Χριστού είναι αδύνατο να φανταστούμε οποιαδήποτε Ορθόδοξο θεολογικό  ίδρυμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση », τόνισε σε συνέντευξή του,  ο πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.  Αριστοτέλης Μιχαήλ. «Κατά τη γνώμη του, «η μεταφορά της εικόνας μπορεί να είναι ένα κακό παράδειγμα, δεδομένου ότι ξεκινά  έναν φαύλο κύκλο αφαίρεσης  εικόνων και από άλλα δημόσια κτίρια».

Ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν  ότι η αφαίρεση της εικόνας σχετίζονται με τα σχέδια της κυβέρνησης να ανοίξει ως μέρος της Θεολογικής Σχολής, τμήμα  ισλαμικής εκπαίδευσης.

Περιττό να αναφέρουμε την αντίδραση της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους για το ζήτημα αυτό και την ευτυχία των μοναχών για την ενέργεια των Ελλήνων φοιτητών. 

Εμείς απλά θα τονίσουμε ότι «Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά».

Η Ελλάδα βάλλεται συγκροτημένα εδώ και πολλά χρόνια , αλλά ουσιαστικά την πολεμούν τα «θεριά» εδώ και χιλιάδες χρόνια , αλλά η χάρη του Ιησού Χριστού και η σκέπη της Παναγίας μας τους «πνίγει» και στο τέλος  θα τους εξαφανίσει από προσώπου γης.


Πηγή