ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τοιχογραφίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων στην Ιερά Μονὴ Μεγάλου Μετεώρου αποδεικνύουν την ενότητα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.

Αφιερώνεται σε πολλούς και διάφορους, που προσπαθούν να μας πείσουν πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ιδιαίτερα οι Ιερωμένοι καὶ μοναχοί μισούν τον Ελληνισμό και την κλασική αρχαιότητα.

Οι τοιχογραφίες βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου. Εικονίζονται ο Σόλωνας, η Σίβυλλα, ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Όμηρος, ο Θουκυδίδης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Πλούταρχος και δίπλα τους ο Άγιος Ιουστίνος ο φιλόσοφος και μάρτυρας του 2ου αιώνα μ.Χ. Αντίστοιχες τοιχογραφίες υπάρχουν σε ...


πολλές Μονές του Αγίου Όρους (π.χ Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθώς και σε Μονές στο νησάκι των Ιωαννίνων.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...












Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό.

Αναρτήθηκε από το ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Ένταση στο Αιγαίο… Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πολεμήσει;

Το Ισραήλ αντιδρά και ετοιμάζεται…

Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι
«η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!

«Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πολεμήσει για τα δικαιώματα της;

Πληροφορίες αναφέρουν για μεγάλη ετοιμότητα στην 95 ΑΔΤΕ το καλό είναι ότι εκεί είναι ο υποστάτηγος Μανωλάς Χ. και όποιος επιχειρήσει κάτι στην ζώνη ευθύνης του θα το μετανιώσει πικρά.

Όσο για το βάθος της βόρειας Ελλάδος η παρουσία του Στρατηγού Κωσταράκου Μ. στο Γ΄ Σώμα βεβαιώνει ότι οι Αντίαεροπορικοί πύραυλοι των "ΧΩΚ" θα δουλέψουν άψογα και δεν θα αφήσουν τα Τούρκικα F-16 να αλωνίζουν στο Βόρειο Αιγαίο και στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Να είχαμε και S -300 έτοιμα στην Κρήτη θα είχαμε κλειδώσει την λεκάνη όλης της Μεσογείου.

Οι συνεχείς ενημερώσεις του Αρχηγού ΓΕΣ για τις ειδικές δυνάμεις και την Αεροπορία Στρατού είναι ενδεικτικό για ποιο είδος επιχειρήσεων μιλάμε.

Ο αρχηγός ΓΕΝ ενημερώθηκε ότι θα υπάρχουν στο Αιγαίο αρκετές Φρεγάτες 10 τον αριθμό και ικανός αριθμός υποβρυχίων, ενώ μετά την βολή των επάκτιων και εποχούμενων συστοιχιών Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα τουε είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, τα Τούρκικα πλοία θα το καταλάβουν.

Το θέμα όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι ευνοϊκά για την Ελλάδα είναι δε η πρώτη φορά που θα έχουμε σημαντικό στρατιωτικό πλεονέκτημα εκ των προτέρων γιατί γνωρίζουμε τον τόπο και τον χρόνο…

Έχουμε σημαντικό συμμαχικό πλεονέκτημα και για πρώτη φορά παραδόξως να είμαστε Ελλάδα και Κύπρος μαζί και μαζί μας μια εμπειροπόλεμη πολεμική μηχανή το ΙΣΡΑΗΛ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ αρκεί να το καταλάβουμε και εμείς και να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο!

Έχουμε την απόφαση του ΟΗΕ που δικαιώνει το ΙΣΡΑΗΛ και υπάρχει νομικό προηγούμενο
Αλλά, εκείνο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα αντιδράσει η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος ο Παπανδρέου είναι γνωστό ότι φοβάται τον Ερντογάν, ο Βενιζέλος τρέμει στην ιδέα ενός πολέμου και το ΥΠΕΞ είναι απλά για τα μπάζα, όπως λένε οι ίδιοι οι διπλωματικοί…

Ο Μπεγλίτης δείχνει να έχει τσαγανό αλλά είναι κομματικός και προέρχεται από το διπλωματικό σώμα και παρά ότι έχει κατανοήσει το πρόβλημα με την Τουρκία και βλέποντας ότι δεν έχουμε άλλο τρόπο, μπορεί να αντιδράσει σωστά…

Αλλά μην ξεχνάμε και τον παράγοντα Πάγκαλο ο οποίος είναι απρόβλεπτος και Τουρκολάγνος
Ένα πολύ βασικό θέμα ειναι, να απομονώσουμε τους εγκάθετους της Τουρκίας στην Θράκη και να κλείσουμε τον Τουρκικό Προξενείο.

Για να μην έχουμε τον Εχθρό στις πλάτες μας...

Άμεση ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής παντού KAI με αυξημένες αρμοδιότητες, οι Αλβανοί του UCK ειναι παντού και οπλισμένοι με πολεμικά όπλα.

Επιτέλους ας σταματήσουμε μια φορά να κλαιγόμαστε και ας πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Το χρωστάμε στά Παιδιά μας και στην Πατρίδα μας.

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ