Αποκάλυψη σοκ: Τρεις φορές κάλεσαν τον στρατό να κατέβει- ΒΙΝΤΕΟ.



Σε μία φοβερή αποκάλυψη προέβη ο επίτιμος Αρχηγος ΓΕΝ, Κοσμάς Χριστίδης μιλώντας στο onalert.gr και στον δημοσιογράφο- στρατιωτικό συντάκτη Πάρη Καρβουνόπουλο.

Σύμφωνα με τον κύριο Χρηστίδη σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις υπήρξε πολιτική εντολή για να
διατεθεί προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ως υποστηρικτικός μηχανισμός των σωμάτων ασφαλείας.

Ο επίτιμος αρχηγός σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες οτι είχε λάβει τέτοια εντολή η οποία αφορούσε την παρέλαση τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη όπου και το αίτημα μερικώς ικανοποιήθηκε.

«Το αίτημα αφορούσε ο στρατός να βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για παν ενδεχόμενο. Υπουργός Άμυνας εκείνη την περίοδο ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, υποθέτω οτι το αίτημα έχει έρθει ακόμα πιο ψηλά» δηλώνει στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος.

http://www.triklopodia.gr/2014/04/blog-post_4735.html

"Τραβάει τ΄αυτί" της Άγκυρας ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκεϊ Λαβρόφ - Αυστηρή προειδοποίηση για Στενά.

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Image

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας  Σεργκέϊ Λαβρόφ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι αποδεχόμενη την παρατεταμένη παρουσία του Αμερικανικού Στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, ουσιαστικά  παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ (Montreux) για το καθεστώς των Στενών Βοσπόρου και Δαρδανελλίων και τους κανόνες για την παρουσία πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο κ. Λαβρόφ - καθώς η χώρα του εκτιμά ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν τη ναυτική τους παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα- επεσήμανε και προς την Αγκυρα και προς τις ΗΠΑ ότι παραβιάζονται οι διεθνείς κανόνες από τον αμερικανικό Στόλο, πλοία του οποίου έχουν «αρκετές φορές παρατείνει αντικανονικά την προθεσμία παραμονής τους στη Μαύρη Θάλασσα».

Αυτό συνέβη μια-δυο φορές το τελευταίο διάστημα είπε ο κ. Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι η ρωσική πλευρά θα παρακολουθεί πλέον αυστηρά την τήρηση των προβλέψεων της Συνθήκης του Μοντρέ, που θέτει χρονικούς και άλλους περιορισμούς στην παραμονή εντός της λεκάνης του Ευξείνου Πόντου των πολεμικών πλοίων χωρών, οι οποίες δεν βρέχονται από τα νερά του..

Λαβρόφ προς ΗΠΑ και Αγκυρα: <<Εφιστούμε την προσοχή...>>


Ο Ρώσος υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα πως η Μόσχα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και τις ΗΠΑ και την Τουρκία σχετικά με την ακολουθία τους στις αρχές της σύμβασης.
«Υπάρχει η Σύμβαση του Montreux , η οποία εισάγει κριτήρια απολύτως σαφή που περιορίζουν την παρουσία πολεμικών πλοίων των ξένων κρατών που δεν βρίσκονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από πλευράς χωρητικότητας.
>>Έχουμε δώσει προσοχή στο γεγονός, πως πρόσφατα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν παρατείνει δύο φορές την παρουσία τους εκεί, κάτι που είναι αντίθετο με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ και συνέχισε: «Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τουρκία που βρίσκεται στην περιοχή. Η θέση μας είναι να τηρούνται αυστηρά οι αρχές της σύμβασης. Και θα υπάρχει συνεχής έλεγχος».

Τι απαντά η Άγκυρα 

 Από την πλευρά της η Τουρκία  χαρακτήρισε ανεδαφική την κατηγορία του κ. Λαβρόφ. <<Η Τουρκία τηρεί με συνέπεια τους όρους της Συνθήκης για 78 χρόνια>>, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ κ. Τανζού Μπιλγίντς,  σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  Vatan.

  Οι νέες ναυτικές παρουσίες 
Στο μεταξύ Ρωσικά και Αμερικανικά πλοία  αυξάνουν την παρουσία τους στην περιοχή.Σύμφωνα με τις αρμόδιες  αρχές των Στενών, τα ρωσικά πολεμικά πλοία Kaliningrad και Olenegorsky Gornya πέρασαν από τα Στενά των Δαρδανελίων , προερχόμενα από το Αιγαίο.Τα πλοία αυτά είχαν πλεύσει προς ενίσχυση του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, αλλά τώρα  επιστρέφουν στη ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας.
Εξάλλου σύμφωνα με πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου -όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα- οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα ως μια συμβολική κίνηση για την παρουσία τους εκεί.Το αμερικανικό Πεντάγωνο σημειώνει ότι η ανάπτυξη των αμερικανικών πολεμικών πλοίων έχει ως στόχο την προστασία των συμμάχων του NATO στην περιοχή.       http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=33576

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ 30.000 ΚΑΛΠΕΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

kalph


Περίεργες συγκυρίες και συμπτώσεις…H εσπευσμένη έξοδος στις αγορές, η διάταξη στο νομοσχέδιο για την εκλογή των ευρωβουλευτών η οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που η διενέργεια βουλευτικών εκλογών συμπέσει με τις ευρωεκλογές, τότε η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, η αποκάλυψη από τη βουλευτή Zωή Kωνσταντοπούλου ότι το υπουργείο Εσωτερικών παρήγγειλε 30.000 επιπλέον κάλπες. Tέλος, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι με αυτά που γίνονται δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές».
Το ζήτημα ωστόσο είναι να διευκρινιστεί τι από αυτά δεν σχετίζεται με τυχόν σχεδιασμό που να περιλαμβάνει εθνικές εκλογές.     http://www.makeleio.gr/?p=78563

Συνεχίζουν να βεβηλώνουν εκκλησάκια! (εικόνες)


Στην Αγία Βαρβάρα «χτύπησαν» αυτή τη φορά οι ιερόσυλοι, που έχουν βεβηλώσει ουκ ολίγα εκκλησάκια στο Νομό Ηρακλείου, καθιστώντας πλέον τη σύλληψη τους, ως μια επιτακτική ανάγκη!
 
Οι άγνωστοι δράστες έκαναν τη νέα τους επιδρομή σε ένα μικρό εκκλησάκι, αυτό του Αγίου Γεωργίου. Ο εφημέριος του χωριού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσε ότι οι δράστες αυτή τη φορά… σεβάστηκαν το ναό, αφού δεν πήγαν να βάλουν φωτιά όπως σε άλλες περιπτώσεις.
 
Ωστόσο έγραψαν στους τοίχους και πάλι αραβικά, ενώ πριν φύγουν είχαν φροντίσει να σπάσουν και το μάρμαρο, στο οποίο αναγραφόταν η ημερομηνία θεμελίωσης του ναού.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαρτίου οι δράστες έβαλαν στόχο το εκκλησάκι της Παναγίας Καρδιώτισσας στον Προφήτη Ηλία, στη θέση «Ξερή Κάρα». Οι δράστες τότε, όχι μόνο έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, αλλά προσπάθησαν να βάλουν φωτιά, καίγοντας άμφια και ιερά σκεύη!
 
Κάτοικος του χωριού, είδε κατά τύχη τους καπνούς που έβγαιναν από το εκκλησάκι και ειδοποίησε τις Αρχές. Αστυνομία και Πυροσβεστική έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές από τη φωτιά.
 
 
 
 
τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Θεία Δίκη: Μέχρι και φαντάσματα από την ΕΥΠ κυνηγούν την κυβέρνηση...

Φαντάσματα βλέπουν στην κυβέρνηση και το κακό είναι ότι το διαδίδουν και στα φιλικά τους ΜΜΕ αλλά εν συνεχεία τα διαψεύδουν οι ίδιοι: Με ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναρτήσεις σε φιλικές ιστοσελίδες προς την κυβέρνηση στο διαδίκτυο για εντοπισμό κυκλωμάτων στην ΕΥΠ και συσκέψεις στη Γενική Γραμματεία Τύπου.
«Οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο περί συσκέψεων στη Γενική Γραμματεία Τύπου, εντοπισμού κυκλωμάτων στην ΕΥΠ κ.λπ., είναι παντελώς αναληθείς και ανυπόστατες» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου.
Φυσικά και είναι ανυπόστατες γιατί ούτε σύσκεψη έχει γίνει ούτε υπάρχουν "κυκλώματα" στην ΕΥΠ. Αντίθετα στην ΕΥΠ υπάρχουν γνήσιοι πατριώτες που δεν επιθυμούν η χώρα τους να κατευθύνεται από ξένα κέντρα και είναι βέβαιο ότι θα έκαναν ότι μπορούσαν για να μην αλωθούμε σε όλα τα επίπεδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πολιτειακή Ανωμαλία.


Κασιδιάρης: αν πω ονόματα θα αρχίζει τρίζει το πολιτικό σύστημα...

 σχόλιο Γ.Θ : Εκτροπή του πολιτεύματος και με αποδείξεις πλέον. Δεν έχει σημασία αν ο Σα(χλα)μαράς παρενέβη στην δικαιοσύνη κατά της χ.α ή της δημάρ ή των αν.Ελ. σημασία έχει ότι έπεσε και η τελευταία μάσκα της ψευτοδημοκρατίας τους και του υποτιθέμενου κράτους δικαίου.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά από την μοναρχία πλέον και καμία διαφορά από τα στυγνά δικτατορικά καθεστώτα που φυλακίζουν πολιτικούς αντιπάλους.
Δεν υπερασπίζεται κανείς τον Μιχαλολιάκο (που θέλει να συνεργαστεί και με τον διάβολο, δες ΕΔΩ) αν διαπιστώσει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα με την χ.α και αύριο ποιος ξέρει σε ποιον άλλο είναι πολιτική εκτροπή και ανωμαλία.






Η Gazprom αυξάνει εν μία νυκτί κατά 70% τις τιμές του φυσικού αερίου στο Κίεβο.

Αντιδρούν Κίεβο και Ουάσιγκτον στην αύξηση της τιμής του φ. αερίου από τη Gazprom 

σχόλιο Γ.Θ : Περαστικά τους και καλά μνημόνια με την Δύση...

Μόσχα: Οικονομική πίεση στο Κίεβο μέσω του φυσικού αερίου
Η ρωσική Gazprom αυξάνει εν μία νυκτί κατά 70% τις τιμές

Σφίγγει τη μέγγενη της πίεσης στην ουκρανική οικονομία η Ρωσία με όπλο το φυσικό αέριο: Η ρωσική Gazprom ακυρώνει εξ ολοκλήρου την έκπτωση στο Κίεβο, αυξάνοντας εν μία νυκτί κατά 70% τις τιμές, ενώ ζητά από την Ουκρανία να αποπληρώσει τις συσσωρευμένες οφειλές της (σταματώντας να κάνει τα «στραβά μάτια»).
Αντιδρά το Κίεβο χαρακτηρίζοντας «καθαρά πολιτική απόφαση» την αύξηση των τιμών, ενώ την κίνηση επικρίνει και η Ουάσινγκτον.

infognomonpolitics.blogspot.gr

Δήλωση μίσους κατά ΧΑ από τον ταραγμένο Α.Σαμαρά

Φανερά ταραγμένος από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη και εν μέσω σύσκεψης με στενούς του συνεργάτες όπου αναζητούν "πυρήνες που τον παρακολουθούσαν στην ΕΥΠ" ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς προχώρησε στην πρώτη  δήλωση για την υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και για τις λοιπές επικείμενες αποκαλύψεις:
“Πολέμησα εξαρχής την Χρυσή Αυγή σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. Δεν θα επιτρέψω σε μία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου, ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες συμπεριφορές από οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Με την ίδια αποφασιστικότητα στηρίζουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όποιος ζητά την παραίτηση των υπουργών ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή για μικροκομματικά οφέλη”.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι: “Η χώρα κάνει τεραστιο βήμα μπροστά, βγαίνει από την κρίση. Προχωράμε με ομοψυχία και πολιτική σταθερότητα. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση βγαίνει στις διεθνείς αγορές και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την τραβήξει πίσω. Την ευθεία γραμμή που έχω τραβήξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω”.
Το αστείο της ημέρας: Ζήτησε από τους συνεργάτες του "να αλλάξει η ατζέντα και να δοθεί βάρος στις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα"!
Τώρα ... "ψώνισε από σβέρκο"!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στα σκαριά μεγάλη συμφωνία – ‘εκδίκηση’ Ρωσίας και Ιράν…


Πολύ σημαντική εξέλιξη που θα επηρεάζει τις περιφερειακές αλλά και τις παγκόσμιες ισορροπίες, θα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και τη Ρωσία, η οποία θα «σπάσει» τον κλοιό των δυτικών – κυρίως – κυρώσεων…

Η υπό διαπραγμάτευση εδώ και αρκετό καιρό συμφωνία, εντάσσεται σαφέστατα στις κινήσεις που κάνει η Μόσχα στην παγκόσμια σκακιέρα την επαύριον όσων συνέβησαν στις σχέσεις με την Ουκρανία και την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας. Ασφαλώς, η δημοσιοποίηση της «προόδου» που επιτεύχθηκε το τελευταίο διάστημα στη διαπραγμάτευση, μόνο τυχαία δεν είναι.
Στόχος είναι να πιεστούν οι ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα, ώστε να συμβιβαστούν με τη Ρωσία, με τη Μόσχα να κατοχυρώνει τα ζωτικά της συμφέροντα στο «εγγύς εξωτερικό» (near abroad), τις χώρες δηλαδή που κάποτε αποτελούσαν τμήμα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Η συμφωνία ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προβλέπει την αγορά από τη Μόσχα σε ημερήσια βάση 500.000 βαρέλια ιρανικό πετρέλαιο και σε αντάλλαγμα η Ισλαμική Δημοκρατία θα προμηθεύεται ρωσικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων και οπλικά συστήματα αλλά και τα δυο νέα πυρηνικά εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής (μόνο;) ενέργειας.
Είναι καταφανές, ότι σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, θα τιναχθούν στον αέρα… http://www.defence-point.gr/news/?p=99591

Ηρθε η ώρα της αυλαίας για τον Τ.Ερντογάν.


Η υπεροψία και η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας οδήγησαν το φτωχό αγόρι από τη μικροαστική συνοικία Κασίμπασα, όπου ως μαθητής πουλούσε -προς τιμήν του- στους δρόμους της Πόλης λεμονάδες και κουλούρια για να βγάζει τα προς το ζην, στο να πιστέψει ότι μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που θέτει διαχρονικά η πολιτική. Ο εύστροφος, μαχητικός και ικανός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκλωβίστηκε στο φάσμα ενός υπερδιογκωμένου εγώ.

Ετσι συγκρούστηκε ανοιχτά με το Ισραήλ. Προσέβαλε σκαιότητα τον Ισραηλινό πρόεδρο Σίμον Πέρες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του 2009 στο Νταβός: «Κύριε Πέρες, είστε μεγαλύτερος από εμένα. Ισως αισθάνεστε ένοχος και γι’ αυτό υψώνετε τη φωνή σας. Οταν η συζήτηση έρχεται στο θέμα των σκοτωμών, το γνωρίζετε πολύ καλά. Θυμάμαι ότι σκοτώσατε τα παιδιά στις παραλίες». Μετά ακολούθησαν ο αποκλεισμός της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ από την ετήσια τουρκική άσκηση «The Anatolian Eagle», ο στολίσκος της Γάζας, οι σχέσεις με τη Χαμάς, η παράδοση 10 Ιρανών στην κυβέρνηση της Τεχεράνης στις αρχές του 2012 με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ και την Τουρκία σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως αποκάλυψε η έγκριτη «Washington Post», η δήλωση του Ερντογάν τον Φεβρουάριο του 2013 ότι ο σιωνισμός αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, συνώνυμο του φασισμού κ.ά.
Παράλληλα, συγκρούστηκε σφόδρα με τον πανίσχυρο Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει κακές πλέον σχέσεις με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ, αιματοκύλισε την Τουρκία γιατί ήθελε να καταπατήσει το πάρκο Γκεζί στην Πόλη και στη θέση του να φτιάξει εμπορικό κέντρο σε κλασικό οθωμανικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, οι κατηγορίες για διαφθορά έχουν πλήξει το πρόσωπό του και μέλη της οικογένειάς του, ενώ απαγόρευσε την πρόσβαση στο twitter και στο YouTube επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.
Κι όμως, νίκησε στις περιφερειακές εκλογές! Αν μου επιτρέπεται να κάνω μια πρόβλεψη, δεν το κάνω συχνά, τον Αύγουστο ο Ερντογάν, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας. Δεν επέτυχε, όμως, το «πέρασμα» αποφασιστικών συνταγματικών αρμοδιοτήτων στον θεσμό του προέδρου ούτε διαθέτει πλέον τις συμμαχίες μέσα στο κόμμα του με τους «βαρόνους» που έχουν την ισχύ να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και θα ελπίζει η θητεία του να περάσει απαρατήρητη. Ομως το τουρκικό πολιτικό σύστημα έχει δείξει ότι κινείται με αδυσώπητο ρεμβασισμό, ακόμα και για δημοφιλείς πρωθυπουργούς.
Η Τουρκία εισέρχεται σε έντονο χαμηλό βαρομετρικό λόγω της πολιτικής υπερεξάπλωσης που προκάλεσε η υψηλή στρατηγική του νεοοθωμανισμού και της φούσκας των στεγαστικών δανείων στην Κωνσταντινούπολη. Η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας οφείλεται, όμως, και στον αυταρχικό τρόπο που επέλεξε ο Ερντογάν να διοικήσει το κράτος. Φυλάκισε σχεδόν όλη την κεμαλική στρατιωτική ηγεσία, δεν έκρυψε τη διάθεσή του να ελέγξει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, συγκρούστηκε με περισσή σφοδρότητα με τους πανίσχυρους κεμαλιστές εκδότες καταφέροντας να δημιουργήσει χώρο για δικούς του που δεν κρύβει ότι τους ελέγχει όπως παλιά οι γυμνασιάρχες τους μαθητές με τα πηλήκια. Εν ολίγοις, άνοιξε πολλά μέτωπα, δημιούργησε επιφανείς εχθρούς και σύντομα θα κληθεί να τους αντιμετωπίσει. Το φτωχόπαιδο από το Κασίμπασα με τις πολλές ικανότητες αλλά και το μεγάλο εγώ δεν κατανόησε ότι βασικός κανόνας της πολιτικής είναι «ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και τίποτε δεν διαρκεί για πάντα».ΥΓ. Σε ένα παράλληλο σύμπαν τη νύχτα της 30ής Μαρτίου ο Ερντογάν αφήνει συνεργάτες να πανηγυρίζουν για το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτός σε ένα διακριτικά φωτισμένο γραφείο με ένα ποτήρι single malt και με μουσική υπόκρουση το «My way» του Σινάτρα κάνει τη δική του αποτίμηση της πολιτικής του πορείας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η ώρα της αποχώρησης έχει πλέον φτάσει. Σε αυτό το σύμπαν όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο. Αλλωστε είναι σίγουρο ότι η πρώτη κυρία Εμινέ Γκιουλμπαράν - Ερντογάν δεν επιτρέπει την κατανάλωση δυτικών αλκοολούχων ποτών ούτε, ασφαλώς, τη δυτική μουσική.

Σπύρος Λίτσας.       http://www.dimokratianews.gr/content/23729/%CE%B7%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%AC%CE%BD

Απειλεί να φύγει από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Απειλεί να φύγει από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. To θέμα όμως είναι ότι δεν θέλει να φύγει λόγω των αποκαλύψεων Μπαλτάκου αλλά λόγω της σχέσης που υποστηρίζει ότι είχε ο πρώην γγ με το Λαϊκό Σύνδεσμο! Για τα απίστευτα που ακούγονται στο βίντεο ούτε λέξη!
Συγκεκριμένα, είπε: «Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μείνει με “Μπαλτάκους” στην κυβέρνηση».
Στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου κρίνεται η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ουσιαστικά αν η χώρα θα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές.
Μετά την αποκάλυψη του βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη που συγκλόνισε την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ θέτει συγκεκριμένα θέματα και απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του.
Αυτό ακριβώς θα διαμηνύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με το γραμματέα του κόμματος, ο Βενιζέλος θα βάλει «κόκκινες γραμμές» στο Σαμαρά σήμερα στη συνάντηση που θα έχουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία προς ΗΠΑ – Τουρκία: Όχι παιχνίδια μ’ εμάς!


ΡΩΣΙΑ – Αυστηρό μήνυμα σε  ΗΠΑ και Τουρκία

Μήνυμα σε ΗΠΑ και Τουρκία έστειλε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε πως η Μόσχα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις ΗΠΑ και την Τουρκία σχετικά με την ακολουθία τους στις αρχές της σύμβασης του Montreux. Αυτή αφορά στο καθεστώς των Στενών και θέτει τους

κανόνες για την παρουσία πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Υπάρχει η Σύμβαση του Montreux , η οποία εισάγει κριτήρια απολύτως σαφή που περιορίζουν την παρουσία πολεμικών πλοίων των ξένων κρατών που δεν βρίσκονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από πλευράς χωρητικότητας. Έχουμε δώσει προσοχή στο γεγονός, πως πρόσφατα αμερικανικά πολεμικά πλοία έχουν παρατείνει δύο φορές την παρουσία τους εκεί, κάτι που είναι αντίθετο με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», ανέφερε αρχικά ο Λαβρόφ.

Και συνέχισε: «Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τουρκία που βρίσκεται στην περιοχή. Η θέση μας είναι να τηρούνται αυστηρά οι αρχές της σύμβασης. Και θα υπάρχει συνεχής έλεγχος».

http://www.hellasforce.com/blog/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81/

Πρόβες παγκοσμίου πολέμου από το ΝΑΤΟ – η Μόσχα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της.


20140402-082020.jpgΟι συνεχιζόμενες προκλήσεις των νατοϊκών καθώς και τα γεγονότα με το Αμερικανικο και Τουρκικό πολεμικό ναυτικό που συνιστούν κατάφορη παραβίαση των διεθνών συνθηκών, οδήγησαν την Μόσχα στο να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το…

ΝΑΤΟ. Ο Λαβρόφ ανακάλεσε τον πρεσβη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ για διαβουλεύσεις, απαιτώντας παράλληλα εξηγήσεις για την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει η “συμμαχία” στην Ανατολική Ευρώπη.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η απάντηση του ΝΑΤΟ που διέκοψε την συνεργασία με την Μόσχα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το δημοψήφισμα στην Ταυρίδα. Με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι νομιμοποιεί να παραβιάζει τις συνθήκες…

ΠΗΓΗ

Η Ρωσία θέλει απαντήσεις σχετικά με την μετακίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία αναμένει λεπτομερείς εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ, σχετικά με την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας του στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. Η δήλωση έρχεται όταν το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής του παρουσίας στην περιοχή. Russian Foreign Minister Sergey Lavrov (RIA Novosti / Grigoriy Sisoev)
«Έχουμε απευθύνει ερωτήσεις στη στρατιωτική συμμαχία του Βόρειου Ατλαντικού. Περιμένουμε όχι μόνο απαντήσεις, αλλά οι απαντήσεις που να βασίζονται πλήρως στο σεβασμό των κανόνων που συμφωνήσαμε," είπε ο Λαβρόφ  σε μια κοινή ενημέρωση στο Καζακστάν FM: erlan Idrisov.
Η δήλωση ήρθε όταν ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι το μπλοκ θα αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να "αναθεωρήσει τα επιχειρησιακά σχέδια, τους στρατιωτικούς ελιγμούς και τις επαρκείς ενισχύσεις στρατευμάτων.« Αυτή η στρατιωτική συγκέντρωση εγκρίθηκε από πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Την 1η Απριλίου, ο Πολωνός Πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ ,επαίνεσε την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Μετά την ανακοίνωση της ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι αναστέλλει κάθε στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με τη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης, μια κίνηση που ήταν καταραμένη αμέσως από τη Μόσχα, η οποία είπε ότι ούτε η Ρωσία, ούτε το ΝΑΤΟ δεν θα επωφεληθούν από ένα τέτοιο βήμα . Η Ρωσία δήλωσε για την κίνηση αυτή,ότι θυμίζει τη γλώσσα του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης τις εξουσίες του κόσμου να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Σύμβασης του Moντρέ, η οποία επιτρέπει σε ένα πολεμικό πλοίο οποιασδήποτε [μη-Μαύρης Θάλασσας] χώρας  να παραμείνει στην περιοχή μόνο για 21 ημέρες.
"Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ  πρόσφατα επέκτειναν τη παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα αρκετές φορές," είπε, "Αυτή η επέκταση δεν υπακούει πάντα τους κανόνες της Σύμβασης του Moντρέ." Η δήλωση έγιναν για το USS Truxtun ,το αντιτορπιλικό που ξεκίνησε  στρατιωτικές ασκήσεις τον Μάρτιο με τις βουλγαρικές και τις ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις ,μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τις ρωσικές δυνάμεις ,από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Εν τω μεταξύ, ο Λαβρόφ απάντησε επίσης στις Δυτικές επικρίσεις, για την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, λέγοντας ότι η ΕΕ και το Κίεβο δεν θα πρέπει να ανακατεύουν τις συγκρούσεις γύρω από τις ρωσικές ασκήσεις που ξεκίνησαν στα νότια της χώρας. A NATO AWACS (Airborne Warning and Control Systems) aircraft takes-off for a flight to Poland from the AWACS air base in Geilenkirchen near the German-Dutch border April 2, 2014.  (Reuters / Ina Fassbender)
Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Ρωσία έχει το δικαίωμα να μετακινήσει τις δυνάμεις στο έδαφός της, και, επιπλέον, τα στρατεύματα θα επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων.
"Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τα στρατευμάτα της Ρωσίας και την μεταφορά τους στο έδαφος της Ρωσίας», είπε.
Τον Μάρτιο, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ξεκίνησε ασκήσεις πυροβολικού στη νότια στρατιωτική περιοχή, στην οποία συμμετείχαν περίπου 8.500 στρατιώτες και ένα μεγάλο ποσό  υλικού. Συνέπεσε με τα παιχνίδια πολέμου που διεξάγονται από αερομεταφερόμενα στρατεύματα της χώρας.
Παρόλο που η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί οποιαδήποτε στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα με την Ουκρανία, καθώς και σχέδια για να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, η Δύση κωφεύει στις αξιώσεις.
Ο Λαβρόφ σχολίασε επίσης την κατάσταση στην κρίση, στην Ουκρανία, λέγοντας ότι όλες οι περιοχές της θα πρέπει να συμμετέχουν στη συνταγματική διαδικασία.
«Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι σωστή, δεν είναι« καλλυντικό », είναι αναγκαίο να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και να ξεπεράσουν την κρίση", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε στις ουκρανικές αρχές ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση γράφτηκε στη συμφωνία στις 21 Φεβρουαρίου- σχετικά με την επίλυση της κρίσης, η οποία υπεγράφη από τον ανατραπέντα πρόεδρο Γιανούκοβιτς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Arseny Yatsenyuk και του Vladimir Klitschko, για τον τερματισμό της πολιτικής κρίση στη χώρα. Στη συμφωνία ήταν μάρτυρες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ από τη Γερμανία και την Πολωνία.        http://rt.com/news/lavrov-ukraine-nato-convention-069/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com. 

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ 
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
ΩΣ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Ο Ιωάννης Καποδίστριας συνειδητοποιώντας τη θέση και το ρόλο της Ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής του Ελληνικού λαού, μέσα στο γενικότερο εκπαιδευτικό και πολιτικό του έργο, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος σε οδηγίες του προς τους δασκάλους της Επικράτειας τόνιζε :


«Θέλετε καταβάλει θεμέλιον της παιδείας εις τας απλάς ψυχάς των παίδων τον φόβον του Θεού, που είναι η αρχή της σοφίας, και στοιχειούντες αυτούς εις την αληθινή παιδεία, την ευσέβειαν, θέλετε τους διδάσκει την ιεράν κατήχησιν, εκ της οποίας μυούμενοι τα αληθινά του χριστιανού χρέη, θέλουν διδάσκεσθαι και τα του αγαθού πολίτου καθήκοντα δια της ηθικής προσαρμοζόμενης εις τον ουράνιον νόμον του ιερού Ευαγγελίου».

Αναφερόμενος ειδικά στο ρόλο της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής τον καιρό της ανασύστασης του νεοελληνικού κράτους, έγραφε το 1827 : «Πρώτον και σπουδαιότερον των καθηκόντων της Ελληνικής Κυβερνήσεως θεωρώ την θρησκευτικήν αγωγή του Έθνους».

Αγωνίσθηκε να πείσει τους ξένους, διότι με αυτούς πάλεψε περισσότερο παρά με τους Τούρκους, για πόσο δίκαιος ήταν ο αγώνας των Ελλήνων. Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε στον Ουίλλμοτ Όρτον, υφυπουργό του Πολέμου, όταν εκείνος έθεσε το ερώτημα: «Τι θα πρέπει να εννοήσουμε σήμερα όταν μιλάμε για την Ελλάδα;»

Ο Καποδίστριας τότε απάντησε: «Το Ελληνικόν Έθνος αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως δεν έπαυσαν να ομολογούν την πιστότητά τους στην ορθόδοξη πίστη τους, δεν σταμάτησαν ποτέ να ομιλούν την γλώσσα των πατέρων τους, την ελληνική, και παρέμειναν ακλόνητοι υπό την πνευματική ή κοσμική δικαιοδοσία της εκκλησίας τους, σε οποιοδήποτε μέρος της τουρκοκρατουμένης πατρίδας τους και αν ευρίσκονταν».
 

Σοκαριστικές εικόνες από σατανιστικά συνθήματα-τελετές σε εκκλησάκι στο Αγρίνιο.


koi-satanistiki-teleti1

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα στα όρια της φρίκης θα έρθουν όσοι επισκεφθούν το υπό κατασκευή εκκλησάκι του Άγιου Σπυρίδωνα που χτίζεται ανάμεσα στα Κοκκινοπήλια και την Καμαρούλα.
Συνθήματα και σατανιστικά σύμβολα βαμμένα στους τοίχους, ίχνη από φωτιές και καμένα κεριά και ένα «ματωμένο» νάιλον βαμμένο με κόκκινη μπογιά να κρέμεται από το ταβάνι, παραπέμπουν σε «σατανιστική» τελετή.

Σύμφωνα με τον πατέρα Καντάνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια φαινόμενα καταγράφονται στην περιοχή μας. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, πρόσφατα εντοπίστηκαν σε καταβόθρα κοντά στο Πετροχώρι Θέρμου κούκλες-ομοιώματα με καρφιά που μοιάζουν σαν να προήλθαν από τελετή «βουντού». Επίσης σε σημείο κοντά στην εθνική οδό, μετά την Αγία Ελεούσα όπως κατευθυνόμαστε προς το Μεσολόγγι, εντοπίστηκαν απομεινάρια από την πραγματοποίηση κάποιου είδους τελετής, με βαμμένους κόκκινους σταυρούς, κεριά και ένα ζωγραφισμένο ομοίωμα κριαριού στο βράχο.
Αντίστοιχα όμως σημάδια της δράσης ατόμων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους πρακτικές υπάρχουν διάσπαρτα και σε άλλα σημεία της πόλης όπως είναι το Πάρκο, ενώ οι νυχτερινές «επισκέψεις» και οι προσπάθειες βεβήλωσης σε χώρους ιερών ναών είναι σύνηθες φαινόμενο. Παλιότερα είχε παρατηρηθεί και η πραγματοποίηση διαφόρων «τελετουργικών» σε υπαίθριες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους και ναούς, στο κάστρο της Παραβόλας, ακόμη και μέσα σε λιοστάσια όπου βρέθηκαν πέτρινοι βωμοί
koi-satanistiki-teleti2
koi-satanistiki-teleti3

Η έξαρση που παρατηρείται όμως τελευταία δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού συνδυάζεται με την εποχή της Άνοιξης και την εαρινή ισημερία, ημερολογιακά συμβάντα με ιδιαίτερο συμβολισμό για κάποιες ομάδες. Στη δε περίπτωση των νεοσατανιστικών ομάδων, μέσω των «τελετών» που πραγματοποιούν επιχειρείται η διαστρέβλωση αντίστοιχων θρησκευτικών τελετών και ο «από-βαπτισμός» των μελών. Ομοίως, συγκεκριμένα σύμβολα που ζωγραφίζονται, όπως ανάποδοι σταυροί και τρίγωνα, γίνονται σε μια προσπάθεια «κοροϊδίας» θρησκευτικών συμβόλων.
Όπως παραδέχεται ο πατέρας Καντάνης, «η αγάπη για το έθνος δεν μπορεί να δρα ως αφορμή για την ένταξη σε τέτοιου είδους ομάδες, τις οποίες η Εκκλησία της καταδικάζει ανεξαιρέτως αφού τις θεωρεί καταστρεπτικές για τον άνθρωπο αλλά και επικίνδυνες για την κοινωνία». Όσον δε αφορά στο ποινικό κομμάτι τέτοιων υποθέσεων, όπως μας ενημερώνει ο πατέρας Καντάνης, υπάρχει κενό του νόμου και πέρα από την πρόκληση του θρησκευτικού συναισθήματος, η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει παρά μόνο αν τελεστή κάποιου είδους παράνομη πράξη.
Αυτού του είδους οι «δράσεις» αναμένεται ότι θα κορυφωθούν μέσα στους επόμενους μήνες καθώς σύμφωνα με το «σατανιστικό ημερολόγιο» υπάρχουν αρκετές ημερομηνίες με ιδιαίτερη σημασία, όπως είναι η 1η Μαΐου και το Θερινό Ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου. Όπως και να έχει όμως τα φαινόμενα αυτά είναι τουλάχιστον αποκρουστικά και κάποιος θα πρέπει να παρέμβει ώστε να σταματήσουν οι βανδαλισμοί και η πρόκληση του θρησκευτικού συναισθήματος.
koi-satanistiki-teleti4
koi-satanistiki-teleti5
koi-satanistiki-teleti6  http://www.agriniopress.gr/%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%83%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba/

Τουρκία: Συναγερμός στα σύνορα με Συρία- πληροφορίες για αντίποινα


Απρίλιος 2, 2014.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, έχουν ενημερώσει τον τουρκικό στρατό ότι πιθανόν να υπάρξει επεισόδιο αντιποίνων από την πλευρά του Άσαντ, για την κατάρριψη, πρόσφατα,  του αεροσκάφους της Συρίας από τους τουρκικούς πυραύλους.

Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας, έστειλε σήμα στις στρατιωτικές μονάδες κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί συναγερμός επαγρύπνησης.

Συναγερμός κηρύχθηκε και στην 8η Διοίκηση της αεροπορική βάσης στο Ντιγιαρμπακίρ, από όπου έχουν απογειωθεί μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) για καταγραφή των κινήσεων του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρκικά F-16,  φορτωμένα πλήρως με πυρομαχικά, έχουν απογειωθεί από το Ντιγιαρμπακίρ για την επιτήρηση της γραμμής των συνόρων.      http://www.echedoros-a.gr/2014/04/blog-post_2278.html

Bόμβα Γ.Παπανδρέου: Οι διώξεις κατά ΧΑ ήταν στημένες από το παρακράτος!


Εμμεσα πλην σαφώς, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχεται σε ανακοίνωση του που εξέδωσε πριν λίγο ότι υπήρξε συνωμοσία μεταξύ κυβερνητικών και δικαστικών προκειμένου να φυλακιστεί οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Μιλάει για "παρακράτος" και "αντιδημοκρατικές πρακτικές", για "γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν τις θεσμικές λειτουργίες"  και για "υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις" και γενικά σφυροκοπεί την κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως τις αποκαλύψεις περί κυβερνητικής συνωμοσίας τις οποίες κάνει στο γνωστό βίντεο ο Π.Μπαλτάκος.
Γενικά το μόνο που δεν ζητά - έστω και αν εμμέσως προκύπτει από όσα υποστηρίζει - είναι η άμεση αποφυλάκιση των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου...
Το "κερασάκι" όμως κρύβεται αλλού; Ζητεί την διάλυση της συγκυβέρνησης υποστηρίζοντας: «Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;».
Πάντως ακόμα αναζητείται ευθιξία από τους δύο υπουργούς, Ν.Δένδια και Χ.Αθανασίου. Εστω οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, αν δεν υποβάλλουν την παραίτησή τους, να τη θέσουν στη διάθεση του πρωθυπουργού, επιτέλους! Ας τον διευκολύνουν. Γιατί οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές...
Η ανακοίνωση του Γραφείου του Γ.Παπανδρέου έχει ως εξής:
«Μια "οικογενειακή υπόθεση" της δεξιάς, με πρωταγωνιστές του κυρίους Παναγιώτη Μπαλτάκο και Ηλία Κασιδιάρη, αναδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, μείζονα διακυβεύματα που συνεχίζουν να ταλανίζουν τη χώρα και την Ελληνική κοινωνία.
Κυρίαρχο διακύβευμα; Η Δημοκρατία. Και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση των αντιδημοκρατικών αντιλήψεων και πρακτικών που έχουν εμπεδωθεί και αφορούν τους θεσμούς και την λειτουργία τους.
Αυτή την εθνικά κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται η αντοχή και η υπομονή του Ελληνικού λαού, μέσα από μια επίπονη δημοσιονομική προσαρμογή, η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει το πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος.
Αυτές δηλαδή, που μας οδήγησαν στην κρίση και την εξάρτηση της χώρας από τους πιστωτές μας:
Τις γκρίζες πελατειακές εξαρτήσεις που υπερβαίνουν θεσμικές λειτουργίες, για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες.
Τις υπόγειες διαδρομές, που ταυτίζουν την εξουσία με τις πάσης φύσεως εξωθεσμικές ή παρακρατικές απολήξεις.
Το αντίθετο συνέβη.
Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και του χρέους. Μάλιστα, όχι μόνον δεν υπερασπίστηκε μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει μετά το 2009, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις τις αποδόμησε.
Ακόμα χειρότερα, έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας.
Με αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται και η σταθερότητα της πορείας μας, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά και η αξιοπιστία της χώρας μας, που ματώσαμε ως Έλληνες να αποκαταστήσουμε.
Πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;
Οι ευθύνες της κυβέρνησης, είναι προφανείς. Και η απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου, δεν αρκεί.
Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία, έχουν ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα απαλλαγμένο από τα κακώς κείμενα του πελατειακού κράτους, που να λειτουργεί με αρχές, αξίες, θεσμούς, με σεβασμό στην λειτουργία τους, με διαφάνεια και ευνομία.
Αυτό παραμένει εδώ και χρόνια το διακύβευμα.
Οι σημερινές εξελίξεις, αναδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Χρέος μας είναι, να ανταποκριθούμε στα μεγάλα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας. Και μπροστά σε αυτά τα διακυβεύματα όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η παραίτηση Μπαλτάκου, ο διάλογος με Κασιδιάρη, η δήλωση Σαμαρά και η ο χαμός στους διαδρόμους της βουλής την ώρα της επίθεσης απο τον γιό του Μπαλτάκου! (video)


«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος. Αυτό δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει ανακύψει για την κυβέρνηση, μετά από την δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, όπου εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος να συνομιλεί με τον Ηλ.Κασιδιάρη και αφενός να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την δίωξη της Χρυσής Αυγής, αφετέρου δε να υποστηρίζει ότι εν γνώσει του πρωθυπουργού στήθηκε πολιτική δίωξη με στόχο να σταματήσει η διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς την ΧΑ.

 Την «αποκάλυψη» του υλικού, το οποίο είναι προφανώς προϊόν υποκλοπής, έκανε ο ίδιος ο υπ’ αριθμόν 2 του ακροδεξιού κόμματος Ηλ. Κασιδιάρης, μιλώντας από του βήματος της Ολομέλειας, κατά τη διαδικασία συζήτησης και λήψης απόφασης επί του αιτήματος των εισαγγελικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας τοσο του ίδιου, όσο και άλλων συναδέλφων του με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης «εγκληματικής οργάνωσης». Η σχετική αποκάλυψη δεν προκάλεσε ανατροπή στο αναμενόμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας: Για άπαντες, η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία αποφάνθηκε ότι η βουλευτική ασυλία πρέπει να αρθεί.

Εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας, ωστόσο, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε κατακόρυφα: Ολα τα στελέχη και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωναν πως εγείρεται θέμα όχι μόνο προσωπικά για τον κ. Μπαλτάκο αλλά συνολικά για την κυβέρνηση, ενώ ορισμένοι εκ των βουλευτών της πλειοψηφίας, ανεπισήμως και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σημείωναν πως πέραν της ύπαρξης πολιτικού προβλήματος, πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο εξέτασης της «υπόθεσης Μπαλτάκου» από την Δικαιοσύνη.

Επεισόδιο στη Βουλή με το γιο του κ. Μπαλτάκου 
Θερμό επεισόδιο με μπουνιές, κλωτσιές και ύβρεις, μεταξύ του γιου του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε πριν λίγο στη Βουλή.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το γραφείο του γγ της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, κλώτσησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που πήγαινε στα γραφεία του κόμματος τα οποία βρίσκονται στον ίδιο διάδρομο.
Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ακολούθησε σύρραξη και ο γιος του κ. Μπαλτάκου μπήκε στα γραφεία του κόμματος ζητώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος χαστούκισε τον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, κλώτσησε τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο.
Οι φωνές και οι ύβρεις ακούγονταν μέχρι το ισόγειο του Κοινοβουλίου και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν άναυδοι τον υιό του κ. Μπαλτάκου να αποχωρεί από τη Βουλή με γρήγορα βήματα συνοδευόμενος από την αστυνομική φρουρά του Παναγιώτη Μπαλτάκου. Ο νεαρός μπήκε στο αυτοκίνητό του φορώντας την κουκούλα από το μπουφάν του και αποχώρησε από τη Βουλή.









Η νίκη του Ερντογάν, η ¨θλίψη¨ της Αμερικής,η ¨ανακούφιση¨ της Ρωσίας και όλα αυτά προς το παρόν.

Από το περασμένο καλοκαίρι το γεωπολιτικό ¨ψητό¨ ψηνόταν στην γειτονική μας χώρα. 
Οι πρόσφατες γεωστρατηγικές ανατροπές έδειξαν ότι η προσπάθεια αποκαθήλωσης του κ. Ερντογάν εδώ και καιρό  ήταν το προαπαιτούμενο για να τρέξουν τα γεγονότα στην Ουκρανία εκ του ασφαλούς και να ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που ήθελαν οι εμπνευστές τους.
Τι ήθελαν λοιπόν αυτοί;
Τουλάχιστον μια Τουρκία σε ένα βαθμό αποσταθεροποιημένη και ένα Ερντογάν να ασχολείται  με  εσωτερικά  προβλήματα  ουσιαστικά κόβοντας την φόρα του να έχει και αυτός λόγο  στις ευρύτερες ανατροπές που σχεδίαζαν.
Δεν ήταν μόνο αυτό, ήθελαν επίσης  να αποσταθεροποιήσουν  και την κρυφή λυκοφιλία που υπέβοσκε μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ( εμπορικές συμφωνίες, ενεργειακά).
Τα τηλεγραφήματα και οι δηλώσεις μετα τις εκλογικές νίκες μπορεί  να φαίνονται τυπικά δείχνουν όμως στην πίσω πλευρά της ανάγνωσης τους πραγματικές διαθέσεις και ¨πισωμαχαιρώματα¨ .
Την ευχαρίστησή του για τη νίκη Ερντογάν, μαζί με τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν. Για την ακρίβεια, κι αυτό έχει ενδεχομένως τη σημασία του, ο Πούτιν ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που συνεχάρη τον Ερντογάν και αυτό παρά τις διαφωνίες των δύο χωρών στο θέμα της Συρίας πρωτίστως και της Κριμαίας, δευτερευόντως.
Ο Πούτιν επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια της Δύσης απέναντι στον Ερντογάν, με βάση το γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων δόγμα, «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», αφού στο πλαίσιο των διπλωματικών του ελιγμών, πάντα σε τακτικό επίπεδο,εξυπηρετείται από το να εμφανίζεται η Ρωσία στα μάτια του Ερντογάν, ως ενδεχόμενο αντιστάθμισμα, σε περίπτωση κλιμάκωσης των σχέσεων Άγκυρας-Δύσης.

 Την ακριβώς προηγούμενη μέρα και από το μπαλκόνι της νίκης ο κατ εξοχήν νικητής των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία διαμήνυε στην  ¨νύφη για να τα ακούσει η πεθερά¨.
«Ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του»
«Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας, του κράτους και της χώρας και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο εσωτερικών» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο τάγμα του Γκιουλέν και συνέχισε:
«Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας».
ΚΑΙ Η ¨ ΠΕΘΕΡΑ¨ απάντησε…
Η Μαρί Χαρφ-εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με δήλωσή της έκανε σαφές προς την Άγκυρα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να της "δώσει" τον Γκιουλέν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι το αίτημα “είναι κωμικό”.
Όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον “νοιώθει” πιο κοντά στον Φετουλλάχ Γκιουλέν που φέρεται να υποστηρίζει την αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας , απάντησε λέγοντας:

“Η Τουρκία είναι σύμμαχος χώρα ,μέλος του ΝΑΤΟ. Να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Η Τουρκία είναι ένας στενός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε πάντα και σε όλα τα θέματα αλλά εμείς ποτέ δεν συμφωνούμε με κάποιον σε όλα. Για αυτό ξεχάστε τον κύριο που ζει στην Πενσυλβάνια. Έχουμε μια διμερή συμμαχία με την τουρκική κυβέρνηση. Όταν έχουμε διαφωνία το εκφράζουμε. Το ίδιο κάνουμε και όταν συμφωνούμε”.


Έτσι σήμερα η Αμερική και κατά επέκταση το ¨Ευρωπαικό¨ ΝΑΤΟ έχουν να διαχειρισθούν τα ¨τρέχοντα ¨γεωπολιτικά της Ουκρανίας αλλά και έναν επι πλέον πονοκέφαλο που λέγεται  ¨επανα- ισχυροποίηση¨ της θέσης του κ. Ερντογάν.
Να το πούμε με απλά λόγια… οι δυτικοί πήγαιναν ¨για μαλλί και έφυγαν κουρεμένοι¨.
Στην μεν Ουκρανία έχασαν την Κριμαία εν μία νυκτί!
και στην δε Τουρκία εν μία νυκτί είδαν τον κ. Ερντογάν πάλι αφεντικό!
Γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό  ότι ο Ερντογάν θέλει να παίξει έξω από τους κανόνες του δικού τους παιχνιδιού και λόγω των προσωπικών του φιλοδοξιών να καταστήσει την χώρα του όχι μόνο σαν μία περιφερειακή υπολογίσιμη δύναμη , αλλά σαν μια μεσογειακή  υπερδύναμη( βλ. εξοπλιστικά προγράμματα, εγχώρια αμυντική βιομηχανία κ.α).
¨Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το πρακτορείο BLOOMBERG σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Erdogan Channels Putin in Turkey» αναφέρεται στην σαρωτική επικράτηση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι αναμένεται τώρα να ενισχυθεί ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησής του, όπως και να δημιουργηθεί ένα έντονα πολωμένο κλίμα ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η Τουρκία σήμερα μοιάζει ολοένα περισσότερο με την Ρωσία του Προέδρου Πούτιν, όπου όλες οι εξουσίες βρίσκονται υπό έναν μόνο άνδρα και όπου οι αντίπαλοι αντιμετωπίζονται ως προδότες.¨ BLOOMBERG
Τι σημαίνουν όλα αυτά για την σημερινή Ελλάδα;
¨όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια¨.
Πόσο βολικό έρχεται σε κάποιους στον σχεδιασμό  των νέων πλάνων εξ αιτίας της αποτυχίας των παλαιών να επισπεύσουν τις αποσταθεροποιήσεις γειτονικών περιοχών πέριξ της Τουρκίας;
Πόσο βολικό σαν γάντι γίνεται να μεταφέρουν τα γεωπολιτικά προβλήματα της Ουκρανίας στην Μεσόγειο ή στο Κουρδιστάν;
ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται όσο και  αν αφελές  αυτή την στιγμή φαντάζει..
Σε περίπτωση εμπλοκής με τους γείτονες που απευχόμαστε, αλλά η καθημερινή αυξητική θρασύτητα τους στο Αιγαίο και τον Εθνικό μας εναέριο χώρο άλλα δείχνουν…
Σε  τέτοια περίπτωση εμπλοκής οι υπάρχουσες μνημονιακές  δεσμεύσεις μας κατά πόσο θα επηρεάζουν και αν όχι τις στρατηγικές δυνατότητες επιλογής  των κατάλληλων χειρισμών που θα διασφαλίζουν την  Εθνική Ασφάλεια και την Εδαφική Ακεραιότητα ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥ;
Η νίκη του κ Ερντογάν έχει επισπεύσει την εξέλιξη  των γεωπολιτικών γεγονότων  ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί η Τουρκία πλέον θεωρείται  από τους  ισχυρούς της γης ο υπ αρ 1 αστάθμητος παράγων.
Ίσως και να φτάνουμε  γρηγορότερα από το αναμενόμενο στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ που πρέπει να κλείσουν ιστορικοί λογαριασμοί αιώνων!!!
 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ

ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ! 18.000 παιδιά από την Συρία, σφάχτηκαν για εμπόριο οργάνων στην Τουρκία! Στον ΟΗΕ η αποκάλυψη, σιωπή από τα ΜΜ”Ε”. (βίντεο)


ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ!

Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως “κράτος βρυκόλακα”.

Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία.

Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ.

Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ”Ε”, παρά το ότι η συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων. Η απάντηση του…

…εκπροσώπου; Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική επιτροπή κλπ. Την ώρα που η σφαγή παιδιών συνεχίζεται…

Ποιός θυμάται την σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου σε Αλβανικό έδαφος για τον ίδιο λόγο; Από τα ίδια κτήνη; Από τους υπανθρώπους που όμως έχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος για να κλείνουν τα στόματα δημοσιογράφων, πολιτικών και λειτουργών κάθε είδους;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ; ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ;

18,000 Syrian Children Victim to Organ Harvesting
18,000 Syrian Children Victim to Organ Harvesting

Το θέμα το είχε αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και αρκετό καιρό. Πάλι θάφτηκε σε απόλυτη σιωπή.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ” ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ “ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ!

Μαρτυρία: Οι Τούρκοι κατέστρεψαν την Συρία. Εμπόριο οργάνων, βιασμοί, πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία.

Τα ισλαμοφασιστικά κτήνη σφάζουν ανθρωπους για εμπορία οργάνων στην Συρία. Όπως στο Κοσσυφοπέδιο.

Και στην Τουρκία πουλήθηκαν τα όργανα των κομματιασμένων Σέρβων.

 

ΠΗΓΗ

Manuel Valls, νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας: «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο Ισραήλ»



Από 1η Απριλίου ο Μανουέλ Βαλλς (Manuel Carlos Valls) είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Γεννημένος στις 13 Αυγούστου 1962 στην Βαρκελώνη της Καταλωνίας, υπήρξε Υπουργός Εσωτερικών, δήμαρχος του Εβρύ και βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS).



Ο Valls γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1962 και απέκτησε την γαλλική υπηκοότητα με πολιτογράφηση το 1982. Είναι φίλος με τον Alain Bauer (φωτο) – που είναι νονός σε ένα γιο του – ο οποίος είναι ο Μέγας Διδάσκαλος της στοάς της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας (GRAND ORIENT DE FRANCE) τα έτη 2000-2003 (βλ. κι εδώ). Παρίσταται στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ο Valls ήταν και ο ίδιος μασόνος, μέλος της στοάς της Μεγάλης Ανατολής, από το 1989 έως το 2002 σε μια στοά που ονομάζεται «Ούτε Θεός, ούτε Αφέντης». Σήμερα θεωρείται ότι είναι «ανενεργός» για αρκετό διάστημα.



Είναι υπέρ της απαγόρευσης του μουσουλμανικού πέπλου από τα πανεπιστήμια, αλλά υποστηρίζει το δικαίωμα να φοράει κάποιος το εβραϊκό kippa.



Όταν καθολικοί διαμαρτύρονταν για το "Golgota Picnic", ένα αντι-χριστιανικό βλάσφημο θεατρικό "έργο", ο Valls υποστήριξε τον διευθυντή του θεάτρου, στο όνομα της «ελευθερίας του λόγου».  Όταν η χειρονομία quenelleτου Dieudonné έγινε δημοφιλής το 2013, ο Valls είπε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε νόμιμο μέσο» για να απαγορεύσει τις δημόσιες εμφανίσεις του Dieudonné, γιατί προσβάλει «την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».



Manuel Valls : «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο Ισραήλ»



Η εκπληκτική αυτή δήλωση ενός ανθρώπου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας του, της Γαλλίας, δεν αναφέρθηκε από πολλούς δημοσιογράφους.



Στις 28 Νοεμβρίου 2012 αρκετές προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομία και τα media συμμετείχαν στο "ετήσιο γκαλά για την υποστήριξη του Radio J". Πρόκειται για το ραδιόφωνο της εβραϊκής κοινότητας, που ιδρύθηκε το 1981 από τον Serge Hajdenberg. Όπως και ο προκάτοχός του, Claude Gueant, ο Manuel Valls ως υπουργός Εσωτερικών και "τιμώμενο πρόσωπο", δέχτηκε να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του ραδιοφώνου. Σε βίντεο που λήφθηκε από κινητό τηλέφωνο, σε ομιλία του μπροστά σε 400 άτομα, ο Valls εξέφρασε την αφοσίωσή του σε μια ξένη χώρα.



Δείτε το βίντεο:

Ο τότε υπουργός επίσης δεν ξέχασε να αποτίσει φόρο τιμής στους ιμάμηδες που ήταν παρόντες στην αίθουσα, αν και έκανε λάθος να τους πει «ραβίνους» και όχι «ιμάμηδες» προτού τον διορθώσουν.



Στις 23 Αυγούστου 2013 έκανε μια άκρως επιθετική ομιλία εναντίον της «άκρας δεξιάς» καθώς και κατά του (πρώην κομμουνιστή) κινηματογραφιστή και δοκιμιογράφο Alain Soral (βλ. κι εδώ) και του μαύρου κωμικού Dieudonné.



Σε αυτό το βίντεο ο Alain Soral απαντάει στον «σιωνιστή Valls»:




Ο άνθρωπος που φιλοδοξούσε να ανέβει στις υψηλότερες θέσεις της πολιτικής εξουσίας αποδείχθηκε συνεπής όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά τη φανατική σιωνιστική δέσμευσή του:



01/11/10 : συνυπογράφει ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde κατά του μποϊκοτάζ στο Ισραήλ.



17/06/11 : Δήλωση που έγινε στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας του Στρασβούργου και αποκαλύφθηκε τρεις μήνες αργότερα : «Η γυναίκα μου και εγώ, είμαστε δεσμευμένοι αιώνια στην εβραϊκή κοινότητα και το Ισραήλ!».



Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία αυτής της δήλωσης, το γραφείο του Valls προσπαθεί μάταια να αφαιρέσει το βίντεο από το Διαδίκτυο.



25/09/11 : Ο Manuel Valls αντιτίθεται στην αναγνώριση της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι δεν είναι συνετό να «διευθύνει το Ισραήλ».



18/03/12 : συμμετοχή στο πρώτο συνέδριο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στη Γαλλία με τον Jean - Francois Cope και τον Claude Gueant. Μετά την αναφορά στην οικογένεια της συζύγου του που έφυγε από τη Μολδαβία, ο Manuel Valls αποκαλεί «νόμιμη» αυτή την «σύνδεση με τη γη» του Ισραήλ ως ένα εβραϊκό κράτος, «ένα πνευματικό σπίτι για τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο».



03/04/12 : Ο Valls υπογράφει ένα υπερ – σιωνιστικό έγγραφο (που ονομάζεται «Σύμφωνο Φίλων του Ισραήλ»).



22/05/12 : στο δείπνο του CRIF – PACA, ο τότε υπουργός Εσωτερικών χαιρετίζει τη «συμβίωση μεταξύ της Δημοκρατίας και του Γαλλικού Εβραϊσμού».



22/07/12 : Ο Valls υπόσχεται να «πολεμήσει τον αντι-Σιωνισμό, τον αντισημιτισμό, που προσπαθεί να αρνηθεί το Ισραήλ» και δήλωσε «υπερήφανος που είναι μέρος μιας κυβέρνησης που θέλει να οικοδομήσει μια ισχυρή φιλία με το Ισραήλ».



23/09/12 : Με αφορμή το εβραϊκό νέο έτος, αναφέρει ότι «οι Εβραίοι της Γαλλίας μπορούν να φορούν με περηφάνια το kippa τους» προσθέτοντας ότι «η κατά σάρκα σχέση των Εβραίων της Γαλλίας με την  χώρα τους προφανώς δεν μπορεί να τους αποτρέψει την σύνδεσή τους με τη γη του Ισραήλ».



Τέσσερις ημέρες αργότερα, ο ίδιος άνθρωπος θα πάει στους μουσουλμάνους στο Στρασβούργο μιλώντας τους, αυτή τη φορά, για προσκόλληση σε ΜΙΑ χώρα: «Υπάρχει μόνο μία κοινότητα που αξίζει, η οποία επιβάλλει: η εθνική κοινότητα».



31/01/13 : «Η Γαλλία είναι ένας φίλος του κράτους του Ισραήλ. Έχει στενές σχέσεις μαζί του, είναι βαθύτατα προσηλωμένη στην ύπαρξη και την ασφάλειά του και στην αναγνώριση των συνόρων του. . », λέει ο Valls σε δείπνο του CRIF Rhône - Alpes. Το βράδυ εκείνο έκανε και μια προειδοποίηση : «προειδοποιώ όλους (.... ), από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, που χρησιμοποιούν επικρίσεις για το Ισραήλ τροφοδοτώντας αυτόν τον παλιό τρόπο σκέψης που εξασφαλίζει τον αντισημιτισμό».



02/06/13 : Ο Valls και ο Hollande χαιρετίζουν θερμά τους εκπροσώπους της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας. Ο δισεκατομμυριούχος Ronald Lauder, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (εξελέγη το 2007 και επανεξελέγη το 2013), με την ευκαιρία αυτή λαμβάνει το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.



Από την άνοιξη του 2011, ο Manuel Valls συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Πρόγραμμα ανταλλαγής και αναπτύχθηκε από την American Jewish Committee (AJC), έναν βασικό παράγοντα του λόμπι υπέρ του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο στόχος ; Να δείξει μια θετική εικόνα για το Ισραήλ και να δημιουργήσει επαφές με τοπικούς αξιωματούχους από όλο τον κόσμο.

Στις 28 Ιουνίου 2013, κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, με τον David Harris, (φώτο), εκτελεστικό διευθυντή της AJC.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ/ Πηγές: εδώ και εδώ