H σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι θέμα χρόνου

Επικίνδυνα επιθετικές θέσεις καταλαμβάνει στον διπλωματικό γεωπολιτικό και γεω-οικονομικό χάρτη η Άγκυρα απέναντι στην Αθήνα

Η Τουρκία ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα και με δεδομένη την μειονεκτική – δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, έχει αυξήσει –και μάλιστα τελείως απροκάλυπτα- τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά τις γεωπολιτικές της κινήσεις, επιβεβαιώνοντας αρχικά πως η οπτική της γωνία στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι αποκλειστικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας εκείνων των συνθηκών που θα επιφέρουν τα μέγιστα δυνατά θετικά αποτελέσματα για την Άγκυρα.

Η κλιμάκωση των τουρκικών κινήσεων – προκλήσεων δεν είναι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο (μέσω του οποίου γίνεται μία προσπάθεια μέτρησης αντιδράσεων και διαθέσεων της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά), αλλά η τουρκική προκλητικότητα παίρνει χαρακτηριστικά επίθεσης και επεκτείνεται με δηλώσεις τούρκων πολιτικών (π.χ. Μπαγίς, Νταβούτογλου κ.α.) παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και δημιουργώντας έτσι «υποδομές» για μελλοντική (μεσοπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα) διπλωματική εκμετάλλευση.

Ουσιαστικά, η Τουρκία μέσω ενός διαφαινόμενου καλοσχεδιασμένου στρατηγικού σχεδίου, τοποθετείται γεωπολιτικά και γεωοικονομικά τόσο διπλωματικά όσο και πολιτικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (παρενοχλώντας την Κύπρο και αμφισβητώντας ευθέως την Κυπριακή ΑΟΖ), αλλά και μέσα σε ένα πνεύμα απόλυτου παραλογισμού ταυτόχρονα τορπιλίζει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αμφισβητώντας την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και οικειοποιούμενη την Ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελλόριζου και Ανατολικά της Κρήτης.

Ουσιαστικά, η Τουρκία καταλαμβάνει θέσεις στον χάρτη και αναμένει την επόμενη ημέρα μιάς ιδιαίτερα θερμής περιόδου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία και θα οδηγήσει σε εξελίξεις τέτοιες που θα «εξαναγκάσουν» την Αθήνα να ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Και σε αυτή ακριβώς την εξέλιξη στοχεύει η Άγκυρα, προκειμένου να κατορθώσει το ακατόρθωτο, δηλαδή να μοιράσει το Αιγαίο με την πολιτική της «χατζάρας» και να καταπατήσει μεγάλο ή μικρό μέρος από την Ελληνική ΑΟΖ λόγω μη ανάλογης παράλογης απαίτησης από την Ελληνική πλευρά, αφού η Αθήνα δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί τόσο τον τρόπο λειτουργίας των Διεθνών Δικαστηρίων (αποδίδουν σολομώντειες λύσεις, εμπλουτισμένες με ισχυρή πολιτική – διπλωματική χροιά που καλύπτουν τα συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη) και έχει μεταβληθεί σε μία γραφική καρικατούρα διαμαρτυρόμενου κατά της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία και παραμένει κατ’ ουσίαν και αναπάντητη από την πλευρά της Ελλάδας.

Αυτή ακριβώς η λανθάνουσα(;) αντίληψη της Αθήνας ως προς την τουρκική πολιτική και διπλωματική γεωπολιτική επέλαση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, αποτυπώνεται στην δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τσιάρα, ο οποίος δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου πως «οι όποιες τουρκικές ενέργειες διεκδίκησης υφαλοκρηπίδας είναι ατελέσφορες»!!! Βέβαια, ο κ. Τσιάρας ξεχνά τις τοποθετήσεις του Νταβούτογλου σχετικά με το Καστελλόριζο που «επιπλέει» πάνω σε τουρκικά νερά (εννοώντας ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών πως η περιοχή νότια του Καστελλόριζου ανήκει στην τουρκική ΑΟΖ). Είναι το ίδιο ακριβώς πνεύμα απόλυτου παραλογισμού που καλύπτει τις συνομιλίες των «επιτροπών σοφών» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τη στιγμή που δεν έχει αρθεί το casus belli της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα!

Εν κατακλείδι, η Άγκυρα σήμερα λαμβάνει θέσεις για την επόμενη ημέρα μίας ελεγχόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ελλάδα. Μία σύγκρουση η οποία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο Διεθνές Δικαστήριο, στο οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί συρόμενη (και πιθανότατα με δική της βούληση) λόγω των τεράστιων λαθών της Ελληνικής πλευράς. Δυστυχώς, αυτή η φοβικότητα των Αθηνών αντανακλάται (και εν μέρει επιβάλλεται) σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι με την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας και οδηγεί σε μία βέβαιη εθνική ήττα και ταπείνωση, αφού ελλείψει ίσου βάρους (και παραλογισμού) επιχειρημάτων – απαιτήσεων θα εξαναγκαστεί να μοιραστεί την Ελληνική ΑΟΖ και να ικανοποιήσει τα πιο τρελά όνειρα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, όμως, θα συμπαρασύρει και την Κύπρο, η οποία θα βρεθεί αποκλειστικά μόνη (έχει ήδη αρχίσει να εισέρχεται στο στάδιο αυτό), αφού οι πολιτικές της ηγεσίες ποτέ δεν φρόντισαν να ενισχύσουν τους φόβους της Άγκυρας, αλλά αντίθετα, λειτούργησαν αποδομητικά -σε όλα τα επίπεδα- ως προς την εξασφάλιση και την θωράκιση της άμυνας αλλά και των διεθνών κεκτημένων της μεγαλονήσου.

Μπροστά σε μία διαφαινόμενη απόλυτη διπλωματική ήττα, η Αθήνα οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να αναδιατάξει τους σχεδιασμούς της, μέσω ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού να επικεντρωθεί στα μείζονα εθνικά ζητήματα και να ενισχύσει το διπλωματικό της οπλοστάσιο με διπλωμάτες εγνωσμένης αξίας (και όχι με κομματικούς κολαούζους ή φερέφωνα της πολιτικής διαπλοκής), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ανεβάσει εμφανώς τους τόνους μέσω μίας άμεσης διακοπής των ελληνοτουρκικών συνομιλιών και με προειδοποιητικά διαβήματα στον ΟΗΕ μέσω των οποίων θα καλεί την Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες των εξελίξεων που δημιουργεί η Άγκυρα, διατρανώνοντας ταυτόχρονα και την διάθεση της Αθήνας για άμεση και απόλυτη σε ισχύ απάντηση με χρήση όλων των μέσων που διαθέτει η Ελλάδα ως χώρα.
Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και η Αθήνα δεν κατορθώσει να αναστείλει τις διαθέσεις καταπάτησης των Ελληνικών συμφερόντων (σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές) από την πλευρά της Άγκυρας, πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί να μετράει τα κομμάτια της και η κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγηθεί σύσσωμη απέναντι στις ιστορικές, πολιτικές και ποινικές της ευθύνες…

ΠΗΓΗ

Αιχμηρή σάτιρα για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους, από έναν ομοφυλόφιλο σκηνοθέτη


Η προπαγάνδα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης αποσκοπεί στο να επιβάλλει στις συνειδήσεις των ανθρώπων τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ομοφυλόφιλων, ως κάτι απόλυτα «φυσιολογικό» και «υγιές» με το να ωραιοποιεί την εικόνα τους. Όποιος διαφωνεί και ασκεί κριτική βαφτίζεται αμέσως «ομοφοβικός», δαιμονοποιείται και πετιέται στην «πυρά» από τους σύγχρονους Ιεροεξεταστές της «ανεκτικότητας». Εκεί που όλα όμως, μπερδεύονται είναι όταν ασκείται κριτική, έστω και ως σάτιρα, εκ των έσω. Πώς να βαφτίσεις «ομοφοβικό» «ρατσιστή» έναν ομοφυλόφιλο; Το δυσλειτουργικό "lifestyle" των «παντρεμένων» ομοφυλόφιλων ζευγαριών παρουσιάζεται στο "Buyer's Remorse" («Τύψεις Αγοραστή». Ο νομικός όρος στα ελληνικά είναι ‘αναστροφή πώλησης’), μία από τις 5 σπονδυλωτές ιστορίες της ταινίας "Burning Palms" (2010) του ομοφυλόφιλου Christopher Landon. Ένα έργο που παρουσιάζει μια ρεαλιστική εικόνα δύο ομοφυλόφιλων ανδρών που υιοθετούν ένα μαύρο κορίτσι.

Άρθρο του Henry Makow Ph.D. / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η αλήθεια είναι συναρπαστική και, ένας Θεός ξέρει, πόσο σπάνια πλέον μπορεί κανείς να την δει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Εντυπωσιάστηκα βλέποντας το "Buyer's Remorse" μια αιχμηρή μη πολιτικά ορθή σάτιρα για την υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια από τον ομοφυλόφιλο  σεναριογράφο / σκηνοθέτη Christopher Landon, 37 ετών, γιο του εκλιπόντος Michael Landon, που έμεινε γνωστός από την συμμετοχή του στην Bonanza και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στο «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι».
Όπως οι Εβραίοι είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να ασκούν κριτική χωρίς να κατηγορούνται για «αντισημιτισμό», οι ομοφυλόφιλοι είναι οι μόνοι άνθρωποι που επιτρέπεται να ασκούν κριτική χωρίς να βαφτίζονται «ομοφοβικοί». Παρ’ όλα αυτά, για το "Buyer's Remorse," ο ομοφυλόφιλος Landon χαρακτηρίσθηκε «ομοφοβικός» αλλά και «ρατσιστής»!
Η σάτιρα είναι μία από τις πέντε ταινίες μικρού μήκους (περίπου 25 λεπτά η κάθε μια) σε μια ταινία που ονομάζεται "Burning Palms" που απεικονίζει τον εκφυλισμό στο σύγχρονο Λος Άντζελες. Δεν συνιστώ τις άλλες ιστορίες. Το Tag line της ταινίας είναι "Five Tales that Will F**k You Up for Life." 
Το "Buyer's Remorse" ξεχωρίζει για την πνευματώδη απεικόνιση ενός οικονομικά καλοστεκούμενου λευκού γκέι ζευγαριού (ηθοποιοί: Peter Macdissi, αριστερά και Anson Mount, δεξιά) που αποφασίζει να υιοθετήσει ένα κορίτσι επτά ετών από την Αφρικής (στο ρόλο η Tiara McKinney) από κάποιους Ρώσους διακινητές παιδιών. Το παιδί, που έχει το όνομα "Mahogany," αρνείται να μιλήσει.
Το αξιοσημείωτο με το "Buyer's Remorse" είναι ότι επιβεβαιώνει πολλές μη κολακευτικές "προκαταλήψεις" για τους ομοφυλόφιλους και την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Οι δύο ομοφυλόφιλοι που ζουν ως ζευγάρι είναι εντελώς επιπόλαιοι, φλερτάρουν με κάθε αρσενικό στον ορίζοντα, και έχουν «εξωσυζυγικό» σεξ όποτε είναι δυνατόν. Το σεξ έχει γίνει κουραστικό και απαιτεί ναρκωτικά και στην περίπτωση αυτή crystal meth.
Βασίζεται στην πραγματική ζωή. «Διασκέδασα πολύ βλέποντας τους δύο πιο ανεύθυνους ομοφυλόφιλους άνδρες στη γη να υιοθετούν ένα παιδί το οποίο είναι εντελώς ανίκανοι να φροντίσουν», δήλωσε ο Landon σε συνέντευξή του.
Το ζευγάρι των δύο ανδρών είναι μια παρωδία αρσενικού - θηλυκού με τον Macdissi να παίρνει τη θέση του θηλυκού. Στην ταινία υπάρχει και μια σκηνή ομοφυλοφιλικού σεξ.
Ο Macdissi, ο οποίος έχει τον ρόλο της «μητέρας», είναι ανεύθυνος. Κοροϊδεύει την "finger-f**king" Mahogany, μπροστά της. Ο άλλος ως «πατέρας», αναγκάζεται να του κλείσει το στόμα λέγοντας ότι οι οργανισμοί προστασίας των παιδιών παρακολουθούν αυτού του είδους την ομιλία.
Ο Macdissi παίρνει Chrystal meth και πηγαίνει για σαδομαζοχιστιικό σεξ, αφήνοντας την Mahogany να σκάσει από την ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο μια καυτή ημέρα. Εκείνη βρίσκει το meth και δοκιμάζει λίγο. Όταν ο Mount έρχεται σπίτι από τη δουλειά, το παιδί είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών και σχίζει σε κομμάτια τις κούκλες της.
Ο Mount υποψιάζεται τον Macdissi για απιστία και αρχίζουν να παλεύουν.
Η Mahogany εμφανίζεται στην πόρτα και προφέρει την πρώτη της λέξη: "Faggots!" (κάτι σαν ‘αδελφές’, στο πιο προσβλητικό).
Σε αυτό το σημείο, το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι δεν κάνουν για ανατροφή παιδιών. Δεδομένου ότι το παιδί φαίνεται να είναι άγριο, σαν πολεμιστής Ζουλού, αποφασίζουν να το εγκαταλείψουν σε ένα δάσος με λίγες σοκολάτες. Φαίνονται τρισευτυχισμένοι και απελευθερωμένοι που το παράτησαν και υιοθετούν ένα σκυλί στην θέση του.
Το "Buyer's Remorse" είναι μια δροσιστική μαύρη κωμωδία που η σταλινική Αμερική δεν μπορεί να καταλάβει, να ανεχτεί και να συγχωρήσει. Η ταινία βγήκε απευθείας σε DVD και η μόνη χώρα που παρουσιάστηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες ήταν η Ρουμανία!
Οι ταινίες σήμερα είναι ένας χώρος για προπαγάνδα, πορνογραφία, παραπληροφόρηση και κλαψιάρικο συναίσθημα. Δεν είναι μια ειλικρινής αντανάκλαση ή κάποιος σχολιασμός της πραγματικότητας που ζούμε.
Σπάνια κάτι ειλικρινές ξεφεύγει από τα φίλτρα της πολιτικής ορθότητας. Και όταν γίνει αυτό είναι εντυπωσιακό. Μόνο για αυτό σε ευχαριστώ Christopher Landon.
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τι μας περιμένει το τριήμερο 29-31 Μαρτίου που δεν λειτουργούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, λόγω του Bank Holiday; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάντης κακών ο γνωστός οικονομολόγος Δ. Καζάκης εξηγεί τι φοβάται πως θα συμβεί το τριήμερο 29 εως 31 Μαρτίου που οι Ευρωπαϊκές τράπεζες αργούν
Ακούστε τον να αναλύει τεκμηριωμένα τις απόψεις του, στο video που ακολουθεί
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΠΗΓΗ

Πώς το υπ. Οικονομικών στήνει παγίδα με τον ΑΦΜ

Ηλεκτρονική παγίδα στήνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, στον οποίο σύντομα θα «καθρεφτίζεται», εκτός από τη φορολογική κατάσταση, το σύνολο των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, η πλήρης περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου μαζί με όλες τις δοσοληψίες που πραγματοποιεί καθημερινά.

Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζεται, η κάθε δημόσια υπηρεσία ή κάποιος ελεγκτής που έχει σχετική εξουσιοδότηση θα μπορεί να πληκτρολογεί όποιο ΑΦΜ επιθυμεί και με το πάτημα ενός κουμπιού να κάνει «φύλλο και φτερό» τα προσωπικά στοιχεία του φορολογουμένου, να βλέπει όλα τα ακίνητα που διαθέτει, τις καταθέσεις του και όλα τα εισοδήματά που εισπράττει. Θα μπορεί επίσης να βλέπει και τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο κάθε πολίτης μέσω πιστωτικών καρτών.

Το σχέδιο-κρεμάλα περιγράφεται στο Μνημόνιο 3 που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση. Στη σελίδα 31 παρουσιάζεται αναλυτικά το πώς θα λειτουργεί ο «Αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ως εξής: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2013, θα απαιτηθεί από όλα τα υπουργεία, τα οποία έχουν δημοσιονομική σχέση με φορολογουμένους, να χρησιμοποιούν τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους με τους πολίτες. Περαιτέρω, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 θα καθιερώσουμε μια κεντρική υπηρεσία η οποία θα ενοποιήσει και θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης που χρησιμοποιούνται τώρα στις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες».

Ο επονομαζόμενος ως «αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης» είναι το ΑΦΜ μας, μέσω του οποίου το Δημόσιο αλλά και τα ιδιωτικά ελεγκτικά γραφεία που προσλαμβάνει θα έχουν πρόσβαση στην περιουσιακή κατάσταση των πολιτών, στον μισθό, στη σύνταξη ή όποια άλλη αμοιβή εισπράττουν, στις κινήσεις στον τραπεζικό λογαριασμό αλλά και σε κάθε αγορά ή πληρωμή που γίνεται με πλαστικό χρήμα.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που αναπτύσσει το υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:

-Προβλέπεται η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών μέσω του οποίο το ΣΔΟΕ θα παρακολουθεί τις καταθέσεις και τις συναλλαγές που θα γίνονται ανά ΑΦΜ. Κάθε συναλλαγή θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται κεντρικά, στη νέα βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί. Το σύστημα θα παρακολουθεί κάθε κίνηση των λογαριασμών. Πότε και πόσα δόθηκαν ή ελήφθησαν και από ποιους.
-Από τον Ιούνιο του 2013 θα απαιτείται η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για τις συναλλαγές των πολιτών με όλα τα υπουργεία. Καμία οικονομική συναλλαγή πολίτη με το κράτος δεν θα πραγματοποιείται, αν οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τον ΑΦΜ του. Συντάξεις, Πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα θα αντιστοιχίζονται με το ΑΦΜ του υπόχρεου.
-Τον Ιούνιο του 2014, ένας κρατικός φορέας θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς αναγνώρισης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ΑΦΜ, όλοι οι αριθμοί μητρώου θα γίνουν ένας. Ολα αυτά θα συνδεθούν με το ΑΦΜ του φορολογουμένου.

Από το καλοκαίρι οι εφορίες δεν θα δέχονται πια πληρωμές με μετρητά. Ολες οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά στις τράπεζες. Ηδη απαγορεύεται κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών με μετρητά για ποσά 1.500 ευρώ και άνω. Οι αγοραπωλησίες με μετρητά περιορίζονται στο ελάχιστο, ενώ όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα περνάνε και θα καταγράφονται από τις τράπεζες,

Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει μία μεγάλη βάση δεδομένων ώστε όποτε καταχωρείται ένα ΑΦΜ να παρέχονται άμεσα τα στοιχεία του φορολογουμένου για:
-τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις επενδύσεις και τις μετοχές του,
-τα ακίνητα που απέκτησε ή πούλησε,
-τις πληρωμές και τις αμοιβές του,
-τις αγορές, τις εξόδους, τα ταξίδια κ.λπ.,
-τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα βοηθήματα που λαμβάνει,
-τις οφειλές του στην Εφορία, στους δήμους, στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.,
-τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις ιατρικές εξετάσεις του,
-την οικογενειακή του κατάσταση, τους γονείς ή τα παιδιά του και εν γένει ό,τι συνδέεται με την ατομική του ταυτότητα.

Σήμερα υπάρχει μια σωρεία από εθνικούς αριθμούς ταυτοποίησης, με πολλά και διαφορετικά πρότυπα αριθμοδότησης: το πρότυπο του δελτίου ταυτότητας (για πολίτες άνω των 12 που μπορεί και να αλλάζει), ο εννιαψήφιος ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ - Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που είναι η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε μέλους των εργαζομένων ή των συνταξιούχων και εξαρτάται από την οικογένειά τους στην Ελλάδα κ.λπ.

Ως το 2014 όλα αυτά θα έχουν συγχωνευθεί στο ΑΦΜ του πολίτη.


Η διπλή διάψευση του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων με το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, το ΣΔΟΕ εξέδωσε πρόσφατα δύο απανωτές ανακοινώσεις για να επιβεβαιώσει το γνωστό σχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων, αλλά και να διαψεύσει ότι αυτό το σχέδιο θα ξεκινήσει άμεσα! Το ΣΔΟΕ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Επιβεβαίωσε όμως την ουσία της είδησης λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο για «αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής πληροφοριών από το τραπεζικό σύστημα, που εξετάζει το υπουργείο, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αιτήματα των ελεγκτικών Αρχών προς τις τράπεζες».

Οπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», το σύστημα παρακολούθησης τραπεζικών λογαριασμών θα ενεργοποιηθεί αφού ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα περιληφθεί στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Απρίλιο. Οι τράπεζες, καθημερινά, θα αποστέλλουν στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν. Από τον server του Τειρεσία θα αποστέλλονται τα στοιχεία στον server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Στέλιος Κράλογλου

ΠΗΓΗ

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση να ενωθούν οι πιστοί όλων των θρησκειών για χάρη της «ειρήνης» και της «δικαιοσύνης»



Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τα μέλη όλων των θρησκειών και τα άτομα που δεν ανήκουν σε κάποια εκκλησία να ενωθούν για να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και το περιβάλλον.
 «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και αισιοδοξία και ελπίδα», δήλωσε ο ραβίνος David Rosen, από την Ιερουσαλήμ, διευθυντής των Διαθρησκευτικών Σχέσεων για την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.
 «Είναι βαθύτατα προσηλωμένος στις Καθολικό-εβραϊκές σχέσεις", είπε ο Rosen, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση.
 Ο Yahya Pallavicini, ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας της Ιταλίας, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από την επιμονή του Πάπα για την προώθηση της διαθρησκευτικής φιλίας.
O Φραγκίσκος συναντήθηκε με ηγέτες μη καθολικούς χριστιανικούς, όπως Ορθόδοξους, Αγγλικανούς, Λουθηρανούς και Μεθοδιστές, και άλλους όπως Εβραίους, Μουσουλμάνους, Βουδιστές και Ινδουιστές.
"Η Καθολική Εκκλησία έχει επίγνωση της σημασίας της για την προώθηση της φιλίας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις," δήλωσε ο Αργεντινός ποντίφικας στους θρησκευτικούς ηγέτες στο Βατικανό.
Μιλώντας στα ιταλικά στην Sala Clementina, είπε ότι τα μέλη όλων των θρησκειών, ακόμη και οι μη-πιστοί πρέπει να αναγνωρίσουν την κοινή ευθύνη τους "στον κόσμο μας, σε όλη τη δημιουργία, την οποία θα πρέπει να αγαπούμε και να προστατεύουμε.
"Πρέπει να κάνουμε πολλά για το καλό των φτωχότερων, των αδύναμων, και εκείνων που υποφέρουν, να ευνοήσουμε τη δικαιοσύνη, να προωθήσουμε τη συμφιλίωση και να οικοδομήσουμε την ειρήνη», είπε.
Αν και είπε ότι η ιστορία είχε δείξει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να εξαλειφθεί ο Θεός είχε φέρει "πολύ βία," αναφέρθηκε σε εκείνους που αναζητούν την αλήθεια, την καλοσύνη και την ομορφιά χωρίς να ανήκουν σε κάποια θρησκεία.
"Είναι πολύτιμοι σύμμαχοί μας στη δέσμευση για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την οικοδόμηση μιας πιο ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των ανθρώπων και την προστασία της φύσης», είπε.
 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από Yahoo News)