Με κυβερνητική εντολή "κόπηκαν" δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικές συνδέσεις




"Θα έρθει καιρός που δεν θα ακούτε (=μαθαίνετε) τίποτε"

Έχει κανείς αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και στην Ελλάδα όταν έρθει η σειρά μας;
Αντιλαμβάνεστε τον πανικό που θα επικρατήσει όταν δεν θα υπάρχουν κινητά, σταθερά και ίντερνετ;
Θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα!
Γι' αυτό ας προνοήσει ο καθένας να βρει τρόπους με τους οποίους δεν θα χάσει την επαφή με τους δικούς του...
Με κυβερνητική εντολή "κόπηκαν" δίκτυα τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικές συνδέσεις

Η αρχή του τέλους του παρόντος status quo

status quoΤι θα μπορούσε να δρομολογήσει η ξαφνική κρίση στην Τουρκία…
Ο «συνωστισμός» των Μεγάλων Δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα οδηγούσε αναγκαστικά σε έξαρση των ήδη υποκινούμενων εξεγέρσεων στην γύρω περιοχή. Οι Δυτικοί με προεξάρχοντες τους Αμερικανούς δυσκολεύονται να αποδεχθούν την ανάμειξη των Ρώσων στα ενεργειακά της περιοχής και μόνο μια μεγάλη κρίση θα «πάγωνε» τις όποιες εξελίξεις στο γεωπολιτικό κομμάτι.
Έτσι λοιπόν, όπως δείχνουν τα πράγματα, ολοκληρώνεται ο κύκλος των κρίσεων στην Μεσόγειο με την Τουρκία στην παρούσα φάση να αποτελεί ξαφνικά την αιχμή του δόρατος. Εδώ και καιρό γράφω ότι η γείτονα δεν μπορεί για πολύ ακόμα να λογίζεται ως παράγοντας σταθερότητας και ότι οι Αμερικανοί θα ακολουθήσουν εκ των πραγμάτων τον ρου των γεγονότων. Ήδη η Ουάσινγκτον, με σχετική ανακοίνωση ανάλογη των αντίστοιχων σε σχέση με Λιβύη και Συρία, πήρε αποστάσεις από την στάση της τουρκικής κυβέρνησης. Ο νέο-οθωμανισμός της Τουρκίας απέτυχε, επαληθεύοντας την εκτίμηση ότι η γείτονα χώρα είναι «γίγαντας με γυάλινα πόδια» και όχι το μέγα φόβητρο που μας παρουσίαζαν οι «ειδικοί» της γεωστρατηγικής ανάλυσης.
Από την μία στιγμή στην άλλη ξεσηκώθηκε μέσω sms ολόκληρη η Τουρκία με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους «Anonymous» να επιτίθενται μανιωδώς σε τουρκικές ιστοσελίδες. Οι κεμαλιστές δε, δείχνουν έτοιμοι -εφόσον επιλεγούν να αναλάβουν ξανά τα ηνία- να χτυπήσουν την γροθιά στο μαχαίρι. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό;
Ο διαφαινόμενος «προβιβασμός» της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο σε συνδυασμό με την αδυναμία του Ερντογάν να τον εμποδίσει με πολιτικά μέσα, δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε αδιάφορο το κεμαλικό «στρατόπεδο», το οποίο δεν έχει αποδυναμωθεί στον επιθυμητό βαθμό παρ’ όλες τις προσπάθειες των νέο-οθωμανών, Ερντογάν και Νταβούτογλου. Επιπλέον η συνεννόηση Άγκυρας-Κούρδων καθώς και η «αφύπνιση» άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία έχει εκνευρίσει αρκετά τους οπαδούς του κεμαλικού εθνικισμού, ο οποίος πρεσβεύει ένα κοσμικό και «φυλετικά καθαρό» τουρκικό κράτος.
Επομένως οι κεμαλιστές θα μπορούσαν, με αφορμή την κρίση, να επιχειρήσουν την απευθείας αντιπαράθεση με Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να εμποδίσουν την γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού. Κάτι που ίσως ευνοεί εμμέσως και τα αμερικανικά σχέδια δημιουργίας τεχνητής κρίσεως στην περιοχή προς αντιμετώπιση της ρωσικής ενεργειακής διείσδυσης στα της Ελλάδας, που δύσκολα μπορεί να παρεμποδιστεί με θεμιτά μέσα, καθόσον οι Ρώσοι φαίνεται να κερδίζουν το παιχνίδι σε γεωοικονομικό επίπεδο.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, η επόμενη μέρα στην Τουρκία δεν θα είναι η ίδια με την προηγούμενη. Η «Άνοιξη» μπήκε για τα καλά στην γείτονα και μάλλον η μοίρα της θα είναι η ίδια με την υπόλοιπη Μέση Ανατολή: «Μπαχαλοποίηση και διαμελισμός».
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πρόλαβε να πείσει το Πεκίνο αλλά κυρίως την Μόσχα, πως έχουν συμφέροντα στην χώρα μας. Έτσι λοιπόν σε περίπτωση γενίκευσης της έντασης οι Ρώσοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Μήπως όμως αυτό θέλει να πετύχει η Ουάσινγκτον; Την ρωσική δηλαδή ανάμειξη σε πιθανή σύρραξη, έτσι ώστε να υπάρχει δικαιολογία στρατιωτικής αντιμετώπισης της «Αρκούδας», η οποία δεν αφήνει με την πολιτική της τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης να προχωρήσουν.
Κατά τα φαινόμενα πλησιάζει η ώρα της μεγάλης αντιπαράθεσης, η οποία θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές στον παγκόσμιο χάρτη. Οι εξελίξεις θα συνεχιστούν με ταχύ ρυθμό και τους επόμενους μήνες. Εισερχόμαστε στην αρχή του τέλους του παρόντος status quo…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr

Μην παραμυθιάζεστε (με τις διαδηλώσεις στην Τουρκία)…

Ειδικού συνεργάτη
Κάποιοι έχουν αναγάγει τη διαχείριση της λαϊκής οργής σε επιστήμη. Η εμπειρία τους από ανάλογες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι τεράστια.
Η συνταγή είναι απλή: Απαιτείται να υπάρχει όντως υποβόσκουσα λαϊκή αντίδραση για διάφορα θέματα, η κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας να έχει πιστέψει ότι κανένας και τίποτα δε μπορεί να την απειλήσει, να υπάρχει αντίδραση εκ μέρους της σε βασικά ζητήματα που θέλει να προωθήσει ο παγκόσμιος ηγεμόνας και να υπάρχουν επίσης στο εσωτερικό ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που δέχθηκαν πλήγματα υπό την παρούσα κατάσταση (και βεβαίως κηδεμονεύουν επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας).
   Ο Ερντογάν άλλαξε πολλά στην Τουρκία.
   Από τη χρεωκοπία, τους τεράστιους εξωτερικούς δανεισμούς και την οικονομική εξάρτηση, την οδήγησε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
   Δημιουργήθηκαν νέα οικονομικά τζάκια και μειώθηκε κατακόρυφα η ισχύς και η επιρροή των υπαρχόντων.
   Βασίστηκε πολιτικά στο παραδοσιακά συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας, κυρίως στους προερχόμενους από αγροτικές περιοχές, οι οποίοι έχουν επίσης σταθερούς δεσμούς με τη θρησκεία.
   Έκανε σημαντικά βήματα στο ζήτημα της διαφορετικότητας, εντάσσοντας όμως όλες τις εκφράσεις της μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους «κατανόησης».
   Προώθησε την πολιτική της υπεράσπισης των μουσουλμανικών πληθυσμών σε Κεντρική Ασία, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Ανατολική Αφρική, Βαλκάνια και Καυκασία.
   Δημιούργησε πολεμική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, πλήττοντας τα συμφέροντα των μόνιμων προμηθευτών του εξωτερικού.
   Δεν έφραξε το δρόμο ενεργειακού ενδιαφέροντος της Ρωσίας προς τη Μέση Ανατολή, αλλά συνεργάστηκε και συνεργάζεται σε πολλά επίπεδα μαζί της. 
   Επιδίωξε την περαιτέρω ισχυροποίησή του στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, συνεργαζόμενος με Ιαπωνία, Ρωσία και Γαλλία, παρά τις αντιρρήσεις του «αφεντικού».
   Ακολούθησε γραμμή αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, με βάση τους σχεδιασμούς του νέο-οθωμανισμού, παραβλέποντας την ουσιαστική παγκόσμια επιρροή και κυριαρχία εκπροσώπων του «αντιπάλου».
   Δε δέχτηκε να παίξει το ρόλο του «χρήσιμου και πειθήνιου ηλιθίου» στην περίπτωση του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε την αρχή τους τέλους για τα δικά του οράματα.
   Άρχισε να αποστασιοποιείται από την «τυφλή υποταγή» του μέντορά του Γκιουλέν, παρά τις αντιστάσεις του ετέρου πόλου Γκιούλ.

   Πίστεψε ότι οι απανωτές εκλογικές νίκες και τα «χάδια» των πραγματικά ισχυρών του κόσμου, τον έχουν κάνει «ανίκητο».
   Έβαλε στην άκρη το κεμαλικό κατεστημένο, πολιτικό και στρατιωτικό, προσβάλλοντας ταυτόχρονα πολλές φορές τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.
   Ενοχλήθηκε και αντιτάχθηκε στη συνεχή και αναπόφευκτη δυτικότροπη προοδευτικοποίηση της μορφωμένης νέας γενιάς στα μεγάλα αστικά κέντρα.
   Τέλος, η αυθεντική μαυροθαλασσίτικη καταγωγή του, δεν του επιτρέπει να κάνει ουσιαστικούς συμβιβασμούς σε σχέση με όσα πιστεύει, αφού δεν τον αφήνει η γνωστή σε πολλούς από εμάς, ξεροκεφαλιά και άγνοια κινδύνου.
   Όλα τα υλικά λοιπόν υπάρχουν. Όπως και όλες οι αντίπαλες δυνάμεις, μικρές και μεγάλες, στο εσωτερικό. Οι τελευταίες απαγορεύσεις σε αλκοόλ, τσιγάρο και η προσπάθεια προετοιμασίας της Κωνσταντινούπολης, με αλλαγή της φυσιογνωμίας της προς το οθωμανικότερο, να αποτελέσει το νέο κέντρο, τη νέα πρωτεύουσα του Ισλάμ στον 21ο αιώνα, ήταν απλά η σπίθα.
   Η μεγάλη πλειοψηφία όσων διαδήλωσαν από την πρώτη στιγμή, ήταν οι μορφωμένοι νέοι της Πόλης που νιώθουν ότι απειλείται το μέλλον που ονειρεύτηκαν (και εν πολλοίς ήδη ζούσαν) ως πολίτες ενός κράτους του δυτικού κόσμου.
   Από τη δεύτερη μέρα και μετά, άρχισε η προσπάθεια καπελώματος από τους εκφραστές του σκληρού κεμαλισμού (με μανδύα σοσιαλδημοκρατίας), με αμφίβολα αποτελέσματα κατά την άποψή μου.
   Από κοντά οι «γκρίζοι λύκοι» που η ιδεολογία του νέο-οθωμανισμού απειλεί όλη την κοσμοθεωρία τους.
   Μαζί και υποστηρικτές του φιλοκουρδικού συνασπισμού που έχουν αποθέσει όλες τις ελπίδες τους πλέον στον «ισχυρό εξωτερικό παράγοντα».
   Δίπλα τους όλα τα αριστερά απομεινάρια, κληρονόμοι της ισχυρής επαναστατικής αριστεράς του ’70 και του ’80 κυρίως.
   Μαζί και όλες οι εκφράσεις του αλεβιτών που βλέπουν ως μεγάλη απειλή το σουνιτισμό των νέο-οθωμανών.
   Μπροστά και οι Χεμσινλήδες, οι συνειδητοποιημένοι Κιρκάσιοι, οι διαφοροποιηθέντες Ζαζά και λοιπές εθνοτικές ομάδες.
   Στην πρώτη γραμμή και τα δικά μας μαυροθαλασσίτικα  παιδιά που ενδιαφέρονται για τη διάσωση της γλώσσας και της κουλτούρας τους. 
   Με λίγα λόγια ένα συνονθύλευμα, διαφορετικών προσδοκιών, επιδιώξεων και αφετηρίας.

   Τι θα γίνει; Το πιο πιθανό είναι να καταφέρουν να «κοντύνουν» τον Ερντογάν και να επέλθει σύντομα η αντικατάστασή του με κάποιον του ιδίου κλίματος, αλλά της νοοτροπίας Γκιούλ.
   Επικράτηση των κεμαλιστών-σοσιαλδημοκρατών είναι πολύ δύσκολη, γιατί η μπογιά τους περνούσε τις δεκαετίες του ’70-’80-’90, αλλά η σημερινή προοδευτική νεολαία δε μασάει από «προβιές».
   Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να επιδιωχθεί εκτόνωση της κρίσης και πτώση του Ερντογάν με εμπλοκή στρατιωτικού χαρακτήρα μικρής χρονικής διάρκειας (μαντέψτε με ποιόν). Άλλωστε αυτό προέβλεπε και έτσι ξεκινούσε το σχέδιο «Βαριοπούλα».
   Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δε θα είναι ίδιο μετά από τα γεγονότα που βιώνει αυτές τις μέρες η Τουρκία.
   Μάλλον έφτασε η ώρα να «αποσυρθεί» ο Ερντογάν (να τον «αποσύρουν» δηλαδή).

   Στην περίπτωση αυτή θα παίξει το ρόλο του Μεγάλου Βεζίρη Ιμπραήμ στο γνωστό σήριαλ, το οποίο ο ίδιος έχει κατηγορήσει πολλές φορές.
   Άλλωστε ο τηλεοπτικός Σουλτάνος Σουλεϊμάν είναι στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων του Ταξίμ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.


ΠΗΓΗ

Δείτε τι έγραψαν οι «αγανακτισμένοι» Τούρκοι στην πόρτα του Ελληνικού Προξενείου!



Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν διάφοροι "γνωστοί - άγνωστοι" στην Κωνσταντινούπολη στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης.
Οι "αγανακτισμένοι" της Πόλης έριξαν μια βόμβα μολότοφ η οποία έσβησε γρήγορα όμως χωρίς να προκαλέσει ζημιές και εν συνεχεία προχώρησαν σε πρόκληση φθορών στα εξωτερικά φυλάκια και το θυρωρείο, τα οποία ήταν εντελώς αφύλακτα παρά την υποχρέωση της τουρκικής αστυνομίας να φυλάσσονται νυχθημερόν.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η πρόσοψη του κτιρίου έχει υποστεί σοβαρές φθορές. Στα μάρμαρα είναι γραμμένα με σπρέυ διάφορα συνθήματα ενώ ξεχωρίζει το "WC" με μεγάλα γράμματα.
Το παράξενο όμως στις φωτογραφίες δεν είναι στην πρόσοψη του κτιρίου αλλά ακριβώς δίπλα, που οι δράστες φρόντισαν να αναφέρουν και την....πολιτική τους "ταυτότητα".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ και εδώ

Πανικόβλητη η Ρεπούση φοβάται μην πάει φυλακή με τον «αντιρατσιστικό» νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση γενοκτονιών



Ένα απίστευτο έγγραφο που ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για τον «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, αποκάλυψε το Real.gr. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση γνωστής για την θεωρία - ύβρη περί «συνωστισμού» των Ελλήνων στη Σμύρνη, προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ*.
Η Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων!!!! 

Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο της απίστευτης αυτής συνωστιζόμενης  τουρκοπρακτόρισσας που βρέθηκαν και τόσοι προδότες νεογενίτσαροι που την ψήφισαν για να την στείλουν στην Βουλή...

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει «συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους» να μην «περάσει» η -όπως τη χαρακτηρίζει- «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου» γιατί μετά θα κινδυνεύει η ίδια και οι γραικύλοι σύντροφοί τους να πάνε μέσα...!
Όπως βλέπετε θέλουν "αντιρατσιστικό" αλλά ακριβώς στα μέτρα τους....!!!!
Το δε συγκεκριμένο άτομο πρέπει να έχει μίσος εναντίον των Ποντίων και γενικότερα των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο φορές, πέρσι και εφέτος, που τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την Γενοκτονία, η Ρεπούση έφυγε από την αίθουσα!
 
*Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η ρεπούση απάντησε ότι «Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Σήμερα η “Μεγάλη ημέρα” για τον Ερντογάν – Τεταμένη η ατμόσφαιρα στην Πλατεία Ταξίμ

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα, κατά την διάρκεια της οποίας θα φανεί εάν η κρίση στην γειτονική χώρα βαίνει προς εκτόνωση ή θα υπάρξει συνέχεια στις ογκώδεις διαδηλώσεις και κατ’ επέκταση στα επεισόδια.
Όπως μετέδωσε ηΝΕΤ η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για δύο νεκρούς και για περισσότερους από χίλιους τραυματίες, μόνο στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει νέες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Όπως μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης τελειώνουν τα αποθέματα των χημικών στην αστυνομία της Πόλης, καθώς τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγινε πολύ μεγάλη χρήση κατά των διαδηλωτών.
Το χρονικό των δραματικών γεγονότων
Μετά από περισσότερες από 48 ώρες σφοδρών συγκρούσεων με την αστυνομία, χιλιάδες διαδηλωτές προχώρησαν χθες το απόγευμα στην “ανακατάληψη” της πλατείας Ταξίμ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για “νίκη” επί του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς αλλά και περισσότερους από 1.000 τραυματίες. Για 939 συλλήψεις σε 90 διαφορετικές διαδηλώσεις κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να κατακλυσθεί η πλατεία από κόσμο, μόλις άρχισε η οπισθοχώρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας υπό τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, «πυροσβεστική» αποδείχθηκε η παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Αμέσως, κατά κύματα, εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν, άλλοι τραγουδώντας, άλλοι χορεύοντας, κάποιοι χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια. Στην πλατεία το πλήθος αντιπροσωπεύει όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Από την εθνικιστική ακροδεξιά μέχρι την αριστερά, πιστούς μουσουλμάνους και υποστηρικτές του λαϊκού κράτους. Κάποιοι από αυτούς κάλυψαν με πολύχρωμες σημαίες το μνημείο του “πατέρα” της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Σχεδόν όλοι, όμως, εκφράζουν θυμό για την κυβέρνηση και κατηγορούν τον Ερντογάν ότι επιδιώκει την “ισλαμοποίηση” της τουρκικής κοινωνίας.

Μάλιστα, χιλιάδες διαδηλωτές διέσχισαν τη γέφυρα του Βοσπόρου προκειμένου να ενωθούν με τους υπόλοιπους στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακύρωσε την προγραμματισμένη για το μεσημέρι του Σαββάτου συγκέντρωση και αποφάσισε να γίνει πορεία από το Μπεσίκτας με προορισμό την πλατεία.
Έλληνες περιγράφουν τα δραματικά γεγονότα στην Πόλη

“Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση το περίμενε. Οι άνθρωποι επαναστατούν για να εμποδίσουν μια σειρά από απαγορεύσεις που επιβάλει μια κυβέρνηση που δεν μας καταλαβαίνει”, είπε από την πλευρά του ένας φοιτητής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Παρά την ευφορία που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ορισμένοι διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο αυτή η “νίκη” θα έχει και απτά αποτελέσματα, για το αν θα σωθεί τελικά το πάρκο που στάθηκε η αφορμή για την κινητοποίηση.
“Η ατμόσφαιρα εδώ είναι πολύ χαρούμενη. Η αστυνομία επιτέλους αποσύρθηκε”, είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μπερκ Σεντούρκ. “Όμως, παρά το τεράστιο πλήθος που μαζεύτηκε εδώ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει και, αν το κάνει, θα μπορούσε να καταστρέψει ακόμη και το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ, εδώ από πίσω. Ας είμαστε λοιπόν συγκρατημένοι”, πρόσθεσε.

Παρόμοιες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην πρωτεύουσα Άγκυρα, στη Σμύρνη και άλλες πόλεις της χώρας.
Το «προφίλ» των διαδηλωτών
Νωρίτερα, στο διάγγελμά του ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι συντριπτικές εκλογικές νίκες του κόμματός του δεν συνιστούν “εισιτήριο για να επιβάλει τη θέληση της πλειοψηφίας στη μειοψηφία”. Η δήλωσή του, όμως, δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους διαδηλωτές. “Το Ταξίμ είναι παντού, η αντίσταση είναι παντού”, ήταν το σύνθημα που φώναζε μια ομάδα από αυτούς που δήλωναν αποφασισμένοι να περάσουν τη νύχτα “στην πλατεία τους, το Ταξίμ”.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέκρινε ακόμη και το δικαστήριο το οποίο το μεσημέρι του Σαββάτου εξέδωσε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του σχεδίου ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ. «Στόχος τους είναι η δημιουργία χάους με απώτερο σκοπό το στρατιωτικό πραξικόπημα» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Αλί Σαχίν.
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
UPD: ΩΡΑ 19.20 Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες απαγόρευαν την πρόσβαση, το απόγευμα του Σαββάτου. Οι διαδηλωτές καλούν σε παραίτηση της κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Νωρίτερα, η τουρκική αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσει εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, φώναζαν συνθήματα όπως «ενωθείτε ενάντια στο φασισμό» και «κυβέρνηση παραιτήσου», προσπαθώντας να φθάσουν προς την πλατεία Ταξίμ.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ:
Θορυβημένος από τις διαδηλώσεις που παίρνουν πλέον τη μορφή ντόμινο στην Τουρκία ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι διαμαρτυρίες.
Ο κ. Ερντογάν επικαλέστηκε τη ζημιά που προκαλείται στην εικόνα της χώρας στους επισκέπτες της Κωνσταντινούπολης και διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στην πλατεία Ταξίμ για να διατηρήσει την τάξη.
Πάντως ήταν κατηγορηματικός ότι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη θα συνεχιστούν.
«Ζητώ από τους διαδηλωτές να σταματήσουν αμέσως τις διαμαρτυρίες για να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στους επισκέπτες, τους περαστικούς και τους καταστηματάρχες», τόνισε ο Ερντογάν.
«Η αστυνομία ήταν εκεί χθες, εκεί είναι σήμερα και εκεί θα είναι αύριο γιατί η πλατεία Ταξίμ δεν μπορεί να είναι ένας τόπος όπου οι εξτρεμιστές θα κάνουν ό,τι θέλουν», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών τους.
«Κάθε τέσσερα χρόνια διεξάγουμε εκλογές και η χώρα αυτή κάνει την επιλογή της. Αυτοί που έχουν πρόβλημα με την πολιτική της κυβέρνησης μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους στα πλαίσια του νόμου και της δημοκρατίας. Ζητώ από τους διαδηλωτές να δώσουν αμέσως ένα τέλος στις πράξεις αυτές», κατέληξε ο Τ. Ερντογάν.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ
http://i0.wp.com/vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//8793F974519289168F755B1112A248DB.jpgΟι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τα σχέδια της κυβέρνησης να ισοπεδώσει το πάρκο, μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή, και να προχωρήσει στην ανέγερση ενός ακόμη εμπορικού κέντρου.
Σήμερα οι διαδηλωτές με το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού» ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, προσπαθώντας να διασχίσουν τον δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.
Ανυποχώρητος πάντως δηλώνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας ότι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη θα συνεχιστούν, καλώντας τη χώρα να δει «τα παιχνίδια που κάποιοι παίζουν στην Τουρκία».
Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη και να προκαλεί εντάσεις «υποστηρίζοντας ότι το κάνει επειδή κόβονται κάποια δέντρα».
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως ήταν λάθος η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης από τον υπουργό Εσωτερικών.
Προσπάθησε, μάλιστα, να διευκρινίσει ότι τα έργα αναδόμησης της πλατείας Γκεζί δεν αφορούν στην ανέγερση εμπορικού κέντρου.
Συμπλήρωσε δε, ότι όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι «η Τουρκία είναι μια χώρα όπου το κοινοβουλευτικό σύστημα λειτουργεί πλήρως. Κάθε μέθοδος, εκτός από τις εκλογές είναι αντιδημοκρατική. Δεν λέω ότι η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά, ακριβώς όπως η πλειοψηφία δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στην μειοψηφία, η μειοψηφία δεν μπορεί επίσης να επιβάλει τη θέλησή της στην πλειοψηφία».
Ταραχές σημειώθηκαν και στην Άγκυρα, όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν την οποία κατηγορούν για αυταρχισμό και ζητούν περισσότερη δημοκρατία.
Και στη Σμύρνη, εκατοντάδες νέοι αναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς που προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.
Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε την ανησυχία της, για την υπερβολική χρήση βίας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως συλλέγει στοιχεία για να διαπιστώσει, κάτω απο ποιες συνθήκες ξεκίνησαν τα επεισόδια καθώς και αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας απο την πλευρά της αστυνομίας.







ΠΗΓΗ

Λίγο πριν την μάχη…στην Πόλη

Κάποιοι παραμυθάδες του διαδικτύου, καλό είναι να σιωπούν σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και να μη δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα, σε αυτούς τους λίγους που έχουν μείνει εκεί…ο νοών νοείτω!Antexoume

Από το http://tixamperiaapothnpolh.blogspot.com Χτεσινή ανάρτηση του Θοδωρή, που ζει εκεί… Αξίζει να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του, θα σας ταξιδέψει μαγευτικά στην Πόλη!!!

Τις τελευταίες ώρες η Πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όλο τον πλανήτη και αφορμή είναι η πορεία διαμαρτυρίας, που έχει λάβει μορφή λαικής εξέγερσης. Αιτία δεν ήταν η αντίδραση των Πολιτών για την καταστροφή ενός πάρκου με σκοπό την δημουργία εμπορικού κέντρου. Αυτό μάλλον είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την νοοτροπία και τις δεκάδες αποφάσεις της κυβέρνησης. Η, όλο και πιο εμφανής και σε όλα τα επίπεδα, στροφή στον Ισλαμισμό, η δυσανέσχεια για την διαχείρηση του Κουρδικού ζητήματος, η κρίση της Συρίας με τις βομβιστικές επιθέσεις, τους δεκάδες νεκρούς και την συνεχή υποστήριξη στους ισλαμοφασίστες εισβολείς είναι μερικές μόνον από τις βασικές αφορμές εξέργεσης των πολιτών. Επιπλέον αυτό που εξοργίζει περισσότερο είναι η νοοτροπία: Αποφασίζουμε, διατάζουμε και εκτελούμε με κάθε μέσο και πρακτική.

Όλα αυτά τα χρόνια εδώ, κατόρθωσα να γίνω ένα με την Πόλη και δεν υπήρχε περίπτωση να μην βρεθώ στην καρδιά των γεγονότων και να αγγίξω τον παλμό της.

Τα αντανακλαστικά των Τούρκων σε διαδηλώσεις και πορείες είναι κλάσεις δυναμικότερα από τα δικά μας, καθώς παθιάζεται (ή παρασύρεται) πολύ εντονότερα. Δεν περίμενα πάντως να δω τέτοια αγανάκτηση, παλμό, αυθορμητισμό και συμμετοχή. Στο Καντικιόι βέβαια ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τίποτα και μόνον ο αποκλεισμός δρόμων, αρκετή αστυνόμευση και οι ετοιμασίες της απογευματινής συγκέντρωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης προμηνύουν το τι θα ακολουθήσει.

Αποκλεισμένοι δρόμοι στο Kadıköy που μάλλον προσέλκυσαν αρκετό κόσμο για τα ψώνια του…
…μα η παρουσία της αστυνομίας έχει γίνει από τώρα έκδηλη…
…γι’αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει…
…ετοιμασία διαδήλωσης με παρουσία ότι πιο ιερού διαθέτουν οι Τούρκοι
Οι προετοιμασίες της μάχης όμως έχουν ήδη ξεκινήσει στην απέναντι πλευρά, στο Πέραν, στο αποκλεισμένο Σταυροδρόμι, τα γύρω στενά, τις στοές και τους παρακείμενους μαχαλάδες.
Η συμμετοχή του κόσμου αυξάνεται με απίστευτους ρυθμούς και παρά την παύση αρκετών συγκοινωνιακών μέσων, χιλιάδες πλήθους καταφτάνει από παντού.
Ο όγκος του πλήθους είναι εντυπωσιακός. Ολάκερη η Πόλη βγαίνει στους δρόμους…
…και σχετικά καλά προετοιμασμένη
Η αστυνομία καταδεικνύει πρωτοφανή εχθρότητα και χρήση χημικών που είναι πρωτόγνωρη για τους Τούρκους πολίτες μα επιπλέον αυξάνει την συμμετοχή και φανατισμό τους. Δεν πρόλαβα καλά-καλα να φτάσω στην λεωφόρο Ιστικλάλ και αμέσως τα χημικά άρχισαν να πέφτουν βροχή, με τους απλούς διαδηλωτές να τρέχουν για προστασία όπου μπορούν και τους μπαρμπάδες κλεισμένους στα καταστήματα και τα γύρω στενά να βρίζουν τις δυνάμεις καταστολής που χτυπάνε τα δικά τους παιδιά. Στην μέση όλων αυτών και αρκετοί τουρίστες που δεν μπορούσαν να καταλάβουν την επικινδυνότητα της στιγμής και έστεκαν απλά εκεί, νομίζοντας ότι σε 5-10 λεπτά όλα θα έχουν τελειώσει.
Χημικά να πέφτουν παντού…
…μα το πλήθος να μην πτοείται μα να φανατίζεται περισσότερο
Κάπου μέσα σε όλα αυτά βρισκόμουν κι εγώ με αρχικό σκοπό μια ανάρτηση για το ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; μα στο μεταξύ είχα βρεθεί σε κατάσταση πολεμικού ανταποκριτή με δεκάδες χημικά, πετώμενες πέτρες και κροτίδες να σκάνε παντού.
Τα χημικά ρίχνονταν παντού γύρω μας
Φαίνεται ότι οι δυνάμεις καταστολής “ζήλεψαν” τις πρακτικές των δικών μας  ”Παπουτσήδων” στην πλατεία Συντάγματος και απαντούσαν με χημικά ακόμα και σε κάθε σύνθημα των διαδηλωτών. Τα πρώτα πολλά χημικά με βρήκαν κοντά στο Syriye Pasaji και μόνη διαφυγή ήταν να μπώ στην στοά. Γρήγορα αντιλήφθηκα ότι είχαμε παγιδευτεί σαν τα ποντίκια και το πρόβλημα με την αναπνοή, μας ταλαιπωρούσε όλο και περισσότερο. Ευτυχώς τότε οι άνθρωποι από τους ορόφους της στοάς μας άνοιξαν τις πόρτες τους προσφέρωντας προστασία σε κάμποσους από εμάς.
Το θράσος είναι μεγάλο αφού οι αστυνομία άρχισε να πετά χημικά ακόμα και μέσα σε στοές ή περάσματα. Εξάλλου και τα δρομάκια γύρω από το Πέρα είναι τόσο στενά που δεν αργεί να ποδοπατηθούμε μεταξύ μας.
Χημικά μεσα από πέρασμα
Δεν θέλει και πολύ για να ποδοπατηθεί ο κόσμος στα στενά δρομάκια του Πέρα
Χτες ακούστηκε οτι πετάχτηκαν χημικά ακόμα και από ελικόπτερα
Λαός αντιμέτωπος με δυνάμεις καταστολής
Σε λίγα λεπτά από τώρα αρχίζουν οι μεγάλες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες. Ήδη όλη η Πόλη είναι στο πόδι και όχι μόνον στο κέντρο μα σε δεκάδες άλλα σημεία της Πόλης. Από τις γύρω πόλεις  αναμένονται δίχως υπερβολή εκατοντάδες πούλμαν με διαδηλωτές. Τα αυτοκίνητα κορνάρουν παντού για συμπαράσταση. Ο κόσμος κατευθύνεται στα κεντρικά σημεία κατά χιλιάδες και δημιουργείται μια κατάσταση που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πριν μερικά εικοσιτετράωρα.
Σε θέση μάχης
Μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους Τούρκους και στους Έλληνες διαδηλωτές είναι ο φανατισμός τους και το παραλήρημα του όχλου. Οι επόμενες ώρες και ίσως μέρες θα είναι τρομερές και σίγουρα η περιπλάνηση στα Πολίτικα σοκάκια απαιτεί προσοχή. Ακόμα και αν μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει έρθει σε εκτεταμένη σωματική σύρραξη με τους διαδηλωτές…βρισκόμαστε λίγο πριν την μάχη…
 

Εξέγερση στη Τουρκία κρίση στο Αιγαίο; "Είμαστε έτοιμοι για όλα" λέει η Αθήνα που ανησυχεί

“Παρακολουθούμε τα πάντα , περιμένουμε οτιδήποτε, είμαστε έτοιμοι για όλα”. Η απάντηση από κορυφαίο αξιωματούχο που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η ερώτηση ήταν αν ανησυχεί ότι η κρίση που αντιμετωπίζει το καθεστώς Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας μπορεί να εξαχθεί στο Αιγαίο. Το σενάριο αυτό πάντα προκύπτει όταν η Τουρκία έχει θέμα. Ωστόσο αφήνοντας τα σενάρια και κοιτώντας πίσω την πραγματικότητα και την ιστορία ,διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία έκανε την κίνηση της κλιμάκωσης όταν η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα. Θα πείτε δεν έχει; Έχει αλλά μάλλον δεν εννοούμε το ίδιο.

Σταθερά έχουμε υποστηρίξει εδώ στο Onalert ότι η Τουρκία όσο νοιώθει ότι η Ελλάδα διατηρεί σε αξιοπρεπείς έστω “στροφές” τη λειτουργία της αμυντικής της μηχανής , δεν πρόκειται να τολμήσει κρίση τέτοιας έντασης που να μας ανησυχήσει σοβαρά. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι δυσάρεστο , εκνευριστικό και ταπεινωτικό να βλέπει ο Έλληνας πολίτης ένα τουρκικό πλοίο να φθάνει ανοιχτά της Αττικής και να πλέει επί 12 ώρες στο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους της Τουρκίας. Να “χτίσουν” πεποίθηση νίκης, να “τραυματίσουν” την ψυχολογία της ελληνικής κοινής γνώμης. Υπάρχουν κι άλλοι στόχοι βέβαια που δεν μπορούν να απαλύνουν την οργή για την ανοχή μας αλλά πρέπει να τους γνωρίζουμ ε και να τους συνεκτιμούμε . Όπως για παράδειγμα ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να μάθουν να κυβερνάνε πλοία στο Αιγαίο. Η “ατζαμοσύνη” τους είναι μυθική και από τη μία διασκεδάζει τους δικούς μας καπεταναίους ,αλλά από την άλλη τους εχει και στην “πίεση” γιατί η άγνοια των Τούρκων για τα βασικά πολλές φορές οδηγεί σε συνθήκες σύγκρουσης. Και βέβαια οι αλαζονικές βόλτες στο Αιγαίο έχουν κι ένα στοιχείο εκνευρισμού κάποιες φορές.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί όπως έλεγε πριν μερικές μέρες αξιωματικός του ΠΝ “μέσα σε δευτερόλεπτα”, εννοώντας ότι το Ελληνικό ΠΝ θα μπορούσε να βυθίσει ένα τουρκικό πλοίο . Αλλά όπως πρόσθετε ο ίδιος αυτό είναι απόφαση της όποιας πολιτικής ηγεσίας που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Εδώ είναι το θέμα που έχουμε και είναι πιστέψτε μας σοβαρότερο από το οικονομικό.

Όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά και υπεύθυνα με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει η χώρα τις συνεχώς κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις. Και υπάρχουν πολλά στάδια για να “κόψεις το βήχα” στον αντίπαλο πριν φθάσεις στο έσχατο και αρχίζεις να πατάς κουμπιά πυροδότησης. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έβαλε η Ελλάδα κόκκινες γραμμές. Ή για την ακρίβεια παρίστανε ότι έβαζε και στην πρώτη μικρή πίεση τις εγκατέλειπε και πήγαινε πιο πίσω. Αυτό έχουν “διαβάσει” οι Τούρκοι και σταδιακά αυξάνουν την πίεσή τους .

Οι ταραχές στην Άγκυρα είναι απολύτως λογικό να θέτουν την Αθήνα σ΄ αυτό που συνηθίζουμε να λέμε “κόκκινο συναγερμό”. Το θέμα είναι να υπάρχει όχι μόνο στα λόγια και στις “διαρροές” προς τους δημοσιογράφους. Σημασία έχει να είμαστε όλοι πρώτα απ΄ όλα ψύχραιμοι αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την νομιμότητα την οποία μόνο εμείς μπορούμε να επικαλεστούμε.

Από την άλλη τα όσα γίνονται στην Τουρκία νομίζουμε ότι επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει. Δεν πρέπει να υποτιμούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε την Τουρκία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτά που έχει μπροστά της είναι πολύ μεγάλα και πολύπλοκα.

ΠΗΓΗ

«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν...»


«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν - είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει - πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες... Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα...» μου είχε πέρυσι κάποιος γέροντας.
Τα λόγια του θυμήθηκα τώρα που στην Τουρκία ξεκίνησαν εσωτερικές αναταραχές :

ΠΗΓΗ