Ο ΠΡΩΗΝ ΕΤΑΙΡΟΣ Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟΥΣ "ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ" - Νέα οριζόντια μέτρα κατά των Ελλήνων - Η Χρυσή Αυγή επιστρέφει με... 9,5%

Η ωμή πραγματικότητα αποκαλύπτεται μετά την επικοινωνιακή καταιγίδα που συνόδευσε την επιχείρηση και τις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Οι αξιώσεις της τρόικας για νέα και μάλιστα οριζόντια μέτρα εκθέτουν την κυβέρνηση και «ανεβάζουν» το Λαϊκό Σύνδεσμο που παραμένει τρίτο κόμμα και μάλιστα κοντά στο 10% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το «στήσιμο» της υπόθεσης με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να πληγεί και να ανακοπεί η κατακόρυφη άνοδος της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως γυρίζει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πολιτικής απάτης. Και αυτό είναι πλέον εμφανέστατο, αν και απο την αρχή οι πολίτες είχαν αντιληφθεί το "παιχνίδι" της κυβέρνησης.
Σε δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» (μία εφημερίδα που κινείται στο χώρο της κεντροαεριστεράς) η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,5%. Ποσοστό που είναι χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων. Κάτι που σημαίνει ότι κινείται στο 13-14%.
Όχι μόνο λοιπόν ο Λαικός Σύνδεσμος διατηρεί τις δυνάμεις του και παραμένει τρίτο κόμμα μετά τη φυλάκιση της ηγετικής της ομάδας, με ένα κατηγορητήριο που δεν «στέκεται», αλλά κινείται κοντά στο 10%.
Ποσοστό μεγάλο (αν και έχει υποχωρήσει κατά περίπου 3,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας) αν κανείς αναλογιστεί πώς για εβδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ επιχειρούσαν να βγάλουν τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» και να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες ότι πρόκειται για… δολοφόνους.
Η επιχείρηση της κυβέρνησης απέτυχε και τώρα όπως όλα δείχνουν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση, καθώς η ατζέντα επέστρεψε στα μέτρα της τρόικας. Αυτό που ήθελε να κρύψει η κυβέρνηση.
Μέχρι και ο πρώην συνέταιρος των Σαμαρά-Βενιζέλου τους αδειάζει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με συνέντευξη του στα «Νέα» κάνεις σαφές πώς η τρόικα ζητά νέα οριζόντια μέτρα. «Όσο και αν κρύβονται πίσω από την περιποιημένη έκφραση “διαρθρωτικά μέτρα”, μέτρα θα είναι, και μάλιστα οριζόντια», είπε χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζει μάλιστα πώς η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και προβλέπει εκλογές. Αυτές μπορεί να έρθουν και σύντομα αν οι δανειστές επιμείνουν σε νέα επώδυνα μέτρα. Και τότε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν.
Το κόμμα της Ν.Δ. παλεύει να κρατηθεί πάνω από το 20%, (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται) ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 5 και 6,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 21%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
Η επικοινωνιακή καταιγίδα κατά της Χρυσής Αυγής τέλειωσε, οι κατηγορίες κατέρρευσαν στη συνείδηση των πολιτών, τα οριζόντια μέτρα ολοκληρωτικής εξόντωσης των Ελλήνων έρχονται και ο Λαικός Σύνδεσμος επιστρέφει… δυναμικά.

ΠΗΓΗ

Οι Δημοσιογράφοι τα παίρνουν από το ΔΝΤ

Να μια καλή ιδέα για το τι να κάνετε με όσους δηλώνουν εθνικιστές!!

ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑΤΙ... Ρώτησε τον Τ.Κέρι αν ανήκει στους Skull n' Bones (vid) Στη Νέα Εποχή θα πρέπει να προσέχουμε πολύ τι ρωτάμε. Οι νεοταξίτες κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται για τις απαντήσεις γιατί αυτές τις "βαφτίζουν" γραφικές, σου κάνουν και αγωγές και τελειώνει το θέμα. Ενοχλούνται από τις ερωτήσεις γιατί ξυπνούν τον εγκέφαλο των μαζών, και δεν μπορούν (ακόμα) να διωχθούν ποινικά,έτσι καταφεύγουν στην ωμή μεσαιωνική βία, και εφόσον τα ΜΜΕ δεν θα την προβάλουν λίγοι την παίρνουν χαμπαρι. Από 1:37 και μετα του κανουν ηλεκτροσοκ οι αστυνομικοί επειδη τολμησε να ρωτησει τον Τζον Κερρυ αν...ανηκει στην μασονικη αδελφοτητα κρανιο και οστα...! Αυτη ειναι η δημοκρατια τους... η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει ξεσαλώσει. ΠΗΓΗ

Πάγωσε ο Ευαγγελάτος όταν ο πολίτης που του έγινε κατάσχεση μισθού του είπε οτι πλέον θα ψηφίσει...

Στο δελτίο του ΣΚΑΙ ο Ν. Ευαγγελάτος είχε καλέσει τον πατέρα 4 παιδιών που του έγινε κατάσχεση του μισθού των ...... 550 ευρώ επειδή χρωστάει στην εφορία. Και εκεί που η συζήτηση είχε μπει στην ουσία ο πολίτης έριξε την βόμβα που πάγωσε τον παρουσιαστή. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ 7,45 ΠΗΓΗ

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ''Μόνο οι στρατηγοί του καναπέ φοβούνται''


FRAGOULIS+FRAGOS
Ο στρατηγός,  δήλωσε πως «μόνο οι στρατηγοί του καναπέ φοβούνται», ενώ με αφορμή τις αντιρρήσεις για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ότι «παρέλαση σημαίνει πρώτα απ' όλα εκπαίδευση».

Μιλώντας στην «δημοκρατία» επισήμανε πως  το θέμα της παρέλασης της Θεσσαλονίκης έχει υπερτροφοδοτηθεί, καθώς «όλα τα οπλικά συστήματα που είναι να παρελάσουν εδώ βρίσκονται στον περίγυρο. Έτσι, δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων εκτός έδρας. Οι καταδρομείς είναι από τη Ρεντίνα, η μηχανοκίνητη ταξιαρχία από την Ασσυρο, το ίδιο και το πυροβολικό, τα Hawk από τον Χορτιάτη. Συνεπώς για ποια τεράστια κονδύλια μιλάμε;».

Για τις αντιρρήσεις, σημειώνει με νόημα: «Κάποιοι κουλτουριάρηδες λένε ότι αυτά είναι για την Ουγκάντα. Δηλαδή όταν στα Ηλύσια Πεδία οι Γάλλοι κάνουν παρέλαση αυτό είναι Ουγκάντα;» αναρωτιέται. Και προσθέτει: «Αυτά τα λένε οι στρατηγοί με τα κοστούμια που δεν έχουν διοικήσει μονάδες. Αν έχεις λιώσεις χιλιάδες άρβυλα κάνοντας πορείες με 35 κιλά στην πλάτη, όπως οι καταδρομείς, τότε ξέρεις να σέβεσαι και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Οι στρατηγοί της πολυθρόνας το μόνο που ξέρουν είναι να φοβούνται μη γίνει κανένα ατυχηματάκι ή μην πάθουμε κάτι». Μάλιστα, καταλήγει ότι και το ποσό που γνωστοποιήθηκε ως κόστος για τα καύσιμα της παρέλασης (35.000 ευρώ) είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό. «Αρα, κόστος ουσιαστικά μηδέν» καταλήγει.

Ένα άλλο θέμα το οποίο θέτει είναι αυτό της εκπαίδευσης που όπως ισχυρίζεται, κάποιοι τεχνηέντως κρύβουν. «Γιατί η παρέλαση είναι και εκπαίδευση. Οι μετέχοντες πρέπει να ελέγξουν τα οπλικά συστήματα και να δουν αν λειτουργούν σωστά, να κάνουν συντήρηση και να τα καθαρίσουν για να είναι πραγματικά ευπαρουσίαστα. Η παρέλαση είναι ένα επιπλέον έναυσμα για το προσωπικό να εργασθεί με ζήλο, ώστε να εμφανίσει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Εκεί πάνω όλη η μονάδα μπαίνει σε μια διαδικασία κινητοποίησης. Άρα υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα εκπαίδευσης, που γίνεται στα θέματα συντήρησης των οπλικών συστημάτων, τα οποία θα παρελάσουν. Από το 45άρι ως το πιο βαρύ οπλικό σύστημα» σημειώνει.

Επιπλέον εκπαίδευση προσφέρει και η διαδικασία μεταφοράς των οχημάτων. «Ένα άρμα μάχης για να φύγει στη Θεσσαλονίκη πρέπει να φορτωθεί στον αρματοφορέα. Άρα και εκεί γίνεται εκπαίδευση. Μετά κατά τη διάρκεια της παρέλασης επακολουθεί η μηχανοοδήγηση μέσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με απόλυτο ρυθμό και ακρίβεια. Άρα και εδώ υπάρχει επιπλέον εκπαίδευση. Προσθέστε σε αυτά και τις επικοινωνίες, γιατί όλη η παρέλαση πρέπει να συντονίζεται, αλλά και την ασφάλεια, που επίσης είναι σημαντικό θέμα για τη μεταφορά των οχημάτων» εξηγεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι άσκοπο. Όλα συντελούν στην καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού και τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων», σημειώνει ο κ. Φράγκος.

Πηγή hellas-now.com

Έχασε τον έλεγχο της ΑΟΖ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς;


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δημιούργησε, με πλήρη μυστικότητα, μια Επιτροπή που θα ασχολείται με τα θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Αποτελείται από τέσσερις ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών που είναι πιστοί στη γραμμή ότι δεν πρέπει να “προκληθεί” η Τουρκία με μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ.
Βέβαια, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της ΑΟΖ μια και είχε για χρόνια άτυπο σύμβουλό του τον πιο ειδικό Έλληνα στα θέματα της ΑΟΖ, τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Η σύνθεση της Επιτροπής ΑΟΖ είναι η ακόλουθη:
>Πρέσβης Δημήτρης Χρονόπουλος, Διευθυντής Δ1 (ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμοί)
>Πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού, Διευθυντής Α4 (Θέματα Τουρκίας)
>Μάνια Δελαλιάν, Διευθύντρια Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας
>Αναστασία Στρατή, Εμπειρογνώμον Δίκαιου Θάλασσας
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι στην Επιτροπή αυτή δεν συμμετέχει κανείς από τους Έλληνες που γνωρίζουν, για χρόνια τώρα, το θέμα της ΑΟΖ, και τους οποίους χρησιμοποιούν άλλες χώρες, ακόμα και οι ΗΠΑ, για να διαφωτίσουν τους αξιωματούχους τους σ’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα.
ΠΗΓΗ: «http://mignatiou.com»
ΣΧΟΛΙΟ «defence-point.gr»: Θεωρούμε το θέμα ως μείζον και το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να αναζητήσει την αλήθεια και να μας την πει, αφού υποτίθεται ότι διέθετε τη δική του ομάδα που μελετούσε το θέμα.
Τι συμβαίνει; Έχει χάσει τον έλεγχο ο Αντώνης Σαμαράς που υποτίθεται ότι θα προχωρούσε στην ανακήρυξη της ΑΟΖ όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο και στη συνέχεια να ακολουθούσε η διαχείριση της υποβολής αντιρρήσεων και ενστάσεων… Ή μήπως όχι και το «μπαλάκι» πέρασε στο υπουργείο Εξωτερικών διότι κάτι προέκυψε στην πορεία;
Δεν νομίζουν ότι πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι έχει αλλάξει από όσα μας είχαν πει μέχρι σήμερα;

ΠΗΓΗ

Συμφωνία στο παρά πέντε



Σε συμφωνία κατέληξαν στο παρά πέντε, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, πάνω στο σχέδιο για τον ομαλό περιορισμό του χρέους και τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη απόφασης αναφορικά με το χρέος ήταν η 17η Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, σκοπεύει να ψηφίσει επί του νομοσχεδίου που θα προκύψει από τη Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ και τον τερματισμό του κλεισίματος μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, δήλωσε  συνεργάτης της ηγεσίας του σώματος αυτού. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των ψήφων που χρειάζεται για να δοθεί η τελική έγκριση του Κογκρέσου στη δικομματική πρόταση της Γερουσίας.

Ο Χάρι Ρέιντ, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, σε δηλώσεις του μετά την επίτευξη συμφωνίας ευχαρίστησε τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών Μιτς Μακκόνελ για τη συνεργασία του, προκειμένου να αποφευχθεί η κρίση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία σύμφωνα με την οποία θα διοριστεί επιτροπή προϋπολογισμού, στην οποία θα ανατεθούν αρμοδιότητες επίλυσης μακροπρόθεσμων οικονομικών και δημοσιονομικών ζητημάτων. Επιβλέποντες της επιτροπής θα είναι οι γερουσιαστές Μουρέι και Ράιαν. Επίσης, η συμφωνία σηματοδοτεί τον τερματισμό της αντιπαράθεσης για τον όριο του χρέους, αλλά και την επαναλειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, ο Μακκόνελ είπε ότι ραχοκοκαλιά των αρμοδιοτήτων της προαναφερθείσας επιτροπής, αλλά και της συμφωνίας η οποία θα έχει δίμηνο χρονικό ορίζοντα, αποτελεί η Πράξη Ελέγχου του Προϋπολογισμού, που είχε ψηφιστεί το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία άρχισαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, να αποτραπεί η χρεοκοπία και να επαναλειτουργήσουν οι κλειστές ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετά την αποτυχία που προέκυψε λίγο νωρίτερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Λίγο πριν τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ο Ντον Στιούαρτ, εκπρόσωπος του επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, του Μιτς Μακκόνελ, είχε δηλώσει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα γεγονότα απόψε, οι ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν προς μια λύση που θα ανοίξει εκ νέου την κυβέρνηση και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία, και είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Χάρι Ρέιντ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, είχε πει ότι οι δύο ηγέτες «είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή».

ΠΗΓΗ

Χάλασες το χατήρι του Σόρος πρόεδρε και δεν βομβάρδισες την Συρία; Πάρε μια πτώχευση…

Ο Σόρος έχει ποντάρει 1.25 δις δολάρια στην κατάρρευση του δείκτη S&P 500 ( http://en.wikipedia.org/wiki/S%26P_500 ) που ουσιαστικά θα σημαίνει κατάρρευση των ΗΠΑ. Το κέρδος του θα είναι 12.5 τρις (!!!) δολάρια.

George Soros bets $1.25 BILLION on put option for US Financial collapse
Μήπως πρέπει ν’ ανησυχούμε και ίσως ν’ αρχίσουμε να μαζεύουμε κανένα τρόφιμο μακράς διαρκείας; Μια κατάρρευση των ΗΠΑ θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και πιθανόν θα έχουμε ελλείψεις και στα τρόφιμα καθότι όλα τα κράτη θα κοιτάξουν να σώσουν πρώτα τον δικό τους απόπατο…

Γιώργος Μ.

 

ΠΗΓΗ

Όταν τα θαύματα συμβαίνουν ακριβώς μπροστά στα μάτια μας! (Συγκλονιστικό βίντεο)

ΠΗΓΗ

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

aoz2
ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες πάντα στο επίκεντρο…
Δώδεκα έργα ελληνικού ενδιαφέροντος εντάχθηκαν στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της ΕΕ, σύμφωνα με τον κατάλογο που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Περιλαμβάνονται οι διασυνδέσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου με την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (Κύπρος-Ισραήλ), κάτι που ενισχύει τον γεωστρατηγικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς σχετίζονται με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και άρα διευκολύνουν την ελληνική ανακήρυξη ΑΟΖ, με το σκεπτικό ότι βάσει των τωρινών δεδομένων θα διοχετεύεται στην ΕΕ μέσω Ελλάδας.
Συγκεκριμένα:
  • Ηλεκτρική Ενέργεια: Διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας μεταξύ Hadera (Ισραήλ) και περιοχής Αττικής, γνωστή ως Euro Asia Interconnector.
  • Southern Gas Corridor (SGC, Νότιος Διάδρομος): Αγωγός από υπεράκτια περιοχή Κύπρου προς ελληνική ενδοχώρα μέσω Κρήτης. Ο αγωγός αυτός αποτελεί συμφωνημένη με την κυπριακή πλευρά και την Επιτροπή ενοποίηση δύο αρχικών παράλληλων οδεύσεων (East-Med ΔΕΠΑ /Trans- Med Κύπρος).
Το Ισραήλ χρειάζεται την χώρα μας, ειδικά τώρα που o φανατικός ισλαμισμός το περικυκλώνει, καθόσον ο Ελληνισμός μπορεί να δώσει στην παρούσα φάση στο εβραϊκό κράτος στρατηγικό βάθος, τουτέστιν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα δύναται, εφόσον το επιθυμεί, να συνεννοηθεί διακριτικά με την Ρωσία, η οποία δείχνει να «ανησυχεί» για την πιθανή αλλαγή των ενεργειακών συσχετισμών στην Ευρώπη, με βάση τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της προσοχής. Γι” αυτό επιχειρείται αναθέρμανση των ελληνό-ρωσικών σχέσεων (επίσκεψη Ματβιένκο και έπεται του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ), ειδικά τώρα που οι Αμερικανοί δείχνουν απασχολημένοι με τα εσωτερικά τους.
Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σίγουρα εξελίξεις στα ενεργειακά ζητήματα. Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να δουλέψουν μαζί για ό,τι καλύτερο! Εκτός κι αν οι εξελίξεις στην Αμερική μας οδηγήσουν σε άλλου είδους καταστάσεις. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει, ενδεχόμενα θα επιχειρηθεί (αν δεν επιχειρείται ήδη) «υποχθόνια» αντίδραση στην προοπτική συγκυριακής γεωπολιτικής αναβάθμισης του Ελληνισμού από συμφέροντα που θίγονται έμμεσα ή άμεσα.
ΠΥΓΜΗ.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Λευκός Οίκος απέρριψε την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων


20131015-195057.jpgΣυνεχίζει το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, αφού ο Λευκός Οίκος απέρριψε το σχέδιο των επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Η προθεσμία που έχουν οι ΗΠΑ για το ανώτατο όριο χρέους είναι η 17η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Newspeak και χειραγώγηση σκέψης: «Ρατσισμός»

Το Newspeak (‘Νέα Ομιλία’) είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» ή «Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα», όπως έμεινε γνωστό (Nineteen Eighty-Four)*. Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».
Το Newspeak εξηγείται στα κεφάλαια 4 και 5 του βιβλίου. Η γλώσσα μοιάζει να είναι η αγγλική, αλλά έχει ένα πολύ πιο περιορισμένο και συνεχώς μεταβαλλόμενο λεξιλόγιο. Συνώνυμες και αντίθετες έννοιες, μαζί με ανεπιθύμητες έννοιες έχουν εξαλειφθεί. Ο στόχος είναι ο κάθε υπήκοος του καθεστώτος να μιλάει αυτή τη γλώσσα έως το έτος 2050 (η ιστορία διαδραματίζεται στο έτος 1984 - εξού και ο τίτλος). Κάποιοι όμως, (οι 'proles', η εργατική τάξη) ακόμα μιλάνε την παλαιά γλώσσα, το λεγόμενο ‘Oldspeak’.
Μορφές του Νewspeak, όπως ‘Ingsoc’ (το κυβερνών κόμμα) και ‘Minitrue’ («το υπουργείο Αλήθειας»), είναι εμπνευσμένες από τις συλλαβικές συντμήσεις στα ρωσικά που χρησιμοποιούνταν στην ΕΣΣΔ, όπως ‘politburo’ (Πολιτικό Γραφείο), Κομιντέρν (Κομμουνιστική Διεθνής), κολχόζ (τύπος σοβιετικής γεωργικής συνεταιριστικής επιχείρησης) και Κομσομόλ ( Ένωση Νέων Κομμουνιστών), πολλές από τις οποίες έγιναν μέρος του λεξιλογίου των κομμουνιστών και σε άλλες χώρες. (Διάβασε και: Ο Snowden, ο Orwell και η ακατονόμαστη προέλευση του κράτους παρακολούθησης).
Σύμφωνα με τον Όργουελ, «ο σκοπός του Newspeak δεν ήταν μόνο να παρέχει ένα μέσο έκφρασης για την κοσμοθεωρία και τις ψυχικές συνήθειες «κατάλληλες» για τους θιασώτες του IngSoc, αλλά για να καταστήσει κάθε άλλο τρόπο σκέψης αδύνατο. Το λεξιλόγιο του Newspeak ήταν έτσι κατασκευασμένο ώστε να δίνει ακριβή και συχνά πολύ λεπτή έκφραση σε κάθε έννοια που θα μπορούσε ένα μέλος του κόμματος να εκφράσει «σωστά», ενώ θα απέκλειε κάθε άλλη έννοια, αλλά και τη δυνατότητα να έρθει σε αυτό με έμμεσο τρόπο».
Το Newspeak σχεδιάστηκε προσεκτικά για να περιορίσει το εύρος σκέψης των «υπηκόων» και τελικά να τους κάνει μικρόνοες και… βλάκες:
«Μια ‘αιρετική’ σκέψη ... θα πρέπει να είναι κυριολεκτικά αδιανόητη, τουλάχιστον καθόσον η σκέψη εξαρτάται από τις λέξεις»,λέει ο Όργουελ.
Και φυσικά, η σκέψη, εξαρτάται πράγματι, κατά πολύ, από τις λέξεις και τις έννοιες. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η ίδια η σκέψη είναι απότοκη των λέξεων που χρησιμοποιούμε.
Οι λέξεις επίσης, είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μαχών, όχι μόνο επειδή είναι απαραίτητες για την ορθολογική σκέψη, αλλά και επειδή μπορεί να εξαλείψουν την ορθολογική σκέψη.
Έτσι στην ουσία όταν μιλάμε για Newspeak, μιλάμε για έλεγχο σκέψης. Ο τρόπος που «μας μαθαίνουν» να μιλάμε, ή μας αναγκάζουν να μιλάμε, σταδιακά μεταβάλλει και τον τρόπο που σκεφτόμαστε! Πρόκειται για ένα πολύ πονηρό σχέδιο, από εκείνους που ξέρουν καλά πώς να χειραγωγούν τις μάζες, χωρίς να τις «εξαγριώνουν», με παλαιού τύπου «χούντες» και «επιτροπές λογοκρισίας».  
Σήμερα, στην ‘πολιτικά ορθή’ Δύση (και φυσικά και στην πατρίδα μας), οι λέξεις «ρατσιστής», «φασίστας» ή και «ναζί» (ή «νεοναζί» ανάλογα), είναι σε ευρεία χρήση και ξεστομίζονται με μεγάλη ευκολία, σχεδόν σε ρυθμό πολυβόλου, εναντίον οποιουδήποτε δεν συμφωνεί με το «καθεστώς». Και το καθεστώς αυτό άσχετα αν ονομάζεται «δεξιό», «κεντροδεξιό», «σοσιαλιστικό», «αριστερό», ή «κεντροαριστερό», είναι ξεκάθαρο ότι προωθεί και προσπαθεί να επιβάλλει στους ιθαγενείς την πολυπολιτισμικότητα, την «διαφορετικότητα», ως εκ τούτου συμπλέγματα ενοχής για την εθνική/πολιτιστική ταυτότητα και τελικά την απώλεια κάθε ταυτότητας, ώστε οι λαοί να χωνέψουν καλύτερα την πολυπόθητη παγκοσμιοποίηση και τη εξαγγελλόμενη νέα παγκόσμια τάξη.
Όλα αυτά βέβαια δεν μπορούν να επιτευχθούν σε συμπαγείς, ομοιογενείς κοινωνίες. Μπορούν όμως να επιτευχθούν μέσω της μαζικής λαθρομετανάστευσης και της σταδιακής δημογραφικής αλλοίωσης.
Όπως διαπίστωσε στην σοκαριστική έρευνά του ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ρόμπερτ Πάτνα, (ο οποίος ήταν θερμός υποστηρικτής του πολυπολιτισμικού μοντέλου!) οι "καρποί" των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, είναι η απομόνωση, η απάθεια, η αδιαφορία και η έλλειψη κοινωνικής συνοχής. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τους θιασώτες της νέας παγκόσμιας τάξης!
Το μόνο πρόβλημα, η μόνη παραφωνία, φαίνεται να είναι οι… «ρατσιστές». Η λέξη βλέπετε, έχει χάσει το νόημά της. Έχει γίνει του «συρμού». Κάποτε ακούγαμε «ρατσιστές» και το μυαλό μας πήγαινε στο Απαρτχάιντ ή στην Κου Κλουξ Κλαν. Σήμερα ο ένας Έλληνας κατηγορεί τον άλλο ως «ρατσιστή»! Και όταν η συζήτηση πάει στο «καυτό» θέμα της (λαθρο)μετανάστευσης, ο ένας συνομιλητής πρέπει πριν πει τη γνώμη του, να δηλώσει στον άλλον συνομιλητή, ότι… δεν είναι «ρατσιστής». «Μην με θεωρήσεις ρατσιστή, αλλά εγώ πιστεύω…» είναι η απαραίτητη εισαγωγή.
Φυσικά, όσες προσπάθειες και να κάνει, τελικά, την ταμπέλα του «ρατσιστή» δύσκολα θα την αποφύγει.

Έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, γέμισε η χώρα «ρατσιστές» και «αντιρατσιστές». Η παράνοια αυτή έχει οδηγήσει σε διάφορα ευτράπελα. Έτσι ο ‘πολύς’ Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, αποκάλεσε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο «ρατσιστές», εκείνους τους Ευρωβουλευτές (κεντροδεξιούς!) που ανέβαλαν την ψηφοφορία για την επέκταση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ. «Ρατσιστή» αποκάλεσε ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων Ελγαντούρ τον πρωθυπουργό Σαμαρά! Η Κανέλλη είπε τον Άδωνι Γεωργιάδη «φασίστα». Και πάει λέγοντας.
"Φασίστες" και "αντιφασίστες" σε χαρούμενο ενσταντανέ κατά την παρουσίαση βιβλίου για τους.. πιο "φασίστες"
Τώρα όμως, οι «φασίστες» συνεργάζονται με τους «αντιφασίστες» και οι «ρατσιστές» με τους «αντιρατσιστές», γιατί μπροστά τους βγήκαν πιο… «φασίστες» και πιο «ρατσιστές». Αύριο όλα αυτά βέβαια, μπορεί να ξανά-αλλάξουν, γιατί σημασία έχουν οι εντυπώσεις, τα σλόγκαν και η καλλιέργεια ενοχικών συμπλεγμάτων. Πες πες, κάτι θα μείνει.
Με την μέθοδο αυτή, όποιος δεν συμφωνεί με το σύστημα και φοβάται μην τον πουν «φασίστα» ή «ρατσιστή», θα πάψει να σκέφτεται «φασιστικά» και «ρατσιστικά» και θα πάψει να μιλάει «φασιστικά» και «ρατσιστικά». Π.χ. είναι ζήτημα χρόνου η λέξη «λαθρομετανάστης», να θεωρηθεί ‘Oldspeak’. Όποιος την ξεστομίζει θα στιγματίζεται ως «ρατσιστής». Ίσως και όποιος λέει τις λέξεις «έθνος», «πατρίδα» ή ακόμα και «ελληνικός λαός». Δεν έχετε παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί απευθύνονται στους «πολίτες». «Πρώτα ο πολίτης», λένε τα σλόγκαν τους. Ένα σύνθημα του στυλ «πρώτα ο Έλληνας» είναι σαφώς «ρατσιστικό» και πιθανόν να επισύρει ποινές.
Το να κατηγορεί σήμερα κάποιος τον άλλον για «ρατσισμό», δεν είναι πλέον επειδή εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο συλλογισμό, ή πολύ περισσότερο γιατί ο άλλος έχει εκδηλώσει το «μίσος» του (άλλη φράση κλισέ της εποχής μας) για κάποιο λαό ή φυλή, αλλά το κάνει απλώς και μόνο για να δηλώσει την νίκη του πάνω στο «θύμα» του και να ανακηρύξει τον εαυτό του νικητή. Ζούμε βλέπετε, στην εποχή της καταδίκης των πάσης φύσεως «ρατσιστών» και στον θρίαμβο των «αντιρατσιστών»
Στο βιβλίο του ‘Racism, Schmacism: How Liberals Use the "R" Word to Push the Obama Agenda’, ο Αμερικάνος ‘παλαιοσυντηρητικός’ James Edwards, εξετάζει την σύγχρονη χρήση της λέξης «ρατσισμός» στις ΗΠΑ του Ομπάμα και ισχυρίζεται ότι η λέξη «ρατσιστής» έχει χάσει το εννοιολογικό της περιεχόμενο :
«Δεν έχει σημασία αν δεν μισείτε κάποιον ή αν πιστεύετε ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​από το νόμο και πολιτισμένα από τον συνάνθρωπό τους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του». Ο ορισμός του «ρατσιστή» έχει γίνει κάτι πολύ απλό :
«Έχει γίνει όλο και πιο εμφανές, εδώ και χρόνια τώρα  ότι «ρατσιστής» δεν σημαίνει κάποιος που μισεί τα μέλη άλλων φυλών και θέλει να τους βλάψει (φυσικά η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί - ή την έμαθαν να θεωρεί – ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο με τους λευκούς ανθρώπους. Οι άλλες φυλές είναι αδύνατον να σκέφτονται έτσι). Αντίθετα ο «ρατσιστής» έχει γίνει μια φυλετική προσβολή που απευθύνεται σε λευκούς γηγενείς ως «ντροπή» για τον τρόπο που ψηφίζουν, που πιστεύουν ή που συμπεριφέρονται. Με άλλα λόγια, όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί», φιλελεύθεροι λευκοί και μη λευκοί, χρησιμοποιούν τη λέξη για να "μας κρατάνε στη θέση μας" και, μα την αλήθεια, τα καταφέρνουν μια χαρά!"
«Αν δεν αρχίσουμε να ανταποδίδουμε τα χτυπήματα και δεν επιμείνουμε στο δικαίωμά μας να γελοιοποιούμε, να σατιρίζουμε και να κοροϊδεύουμε κάθε πολιτικό με τον οποίον διαφωνούμε, ανεξαρτήτου χρώματος, τότε δεν θα χάσουμε μόνο το πολύτιμο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, αλλά θα καταστούμε και πολιτικά αδύναμοι .... Δεν πρόκειται για καλούς τρόπους και ευγένεια, αλλά για μια ψεύτικη δικαιολογία των ελεγχόμενων από τους αριστερούς και τους φιλελεύθερους media για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους κατά της ελευθερίας του λόγου μας. Θέλουν να παραλύσουν τους συντηρητικούς κάνοντας μας να αισθανόμαστε ενοχές και ντροπή για την γνώμη μας και επειδή διαφωνούμε με ένα μη λευκό πολιτικό.... Ήρθε η ώρα να πούμε «δεν είμαι πια το ‘καλό παιδί’» και να αρχίσουμε να γελάμε μπροστά τους όταν μας λένε «ρατσιστές» λέει ο Edwards.
Και καταλήγει:
Όταν σε λένε «ρατσιστή» μην τρέξεις να αρνηθείς, να διαφωνήσεις. Μην προσπαθείς να αποδείξεις ότι, προς Θεού!, δεν είσαι ένας «ρατσιστής».
«Μόνο γέλα μπροστά στα πρόσωπά τους. Και πέρνα στην αντεπίθεση. Πες τους ότι είναι οι μειονοτικές ομάδες που θέλουν ρατσιστικές προτιμήσεις. Πες τους ότι αυτοί έχουν εμμονή με  τη φυλή, και όχι με το τι είναι καλύτερο για τη χώρα μας».
*Μπορείτε να δείτε την ταινία "1984" εδώ

Υποδοχή ηρώων για τους αγωνιστές κατά της ” επένδυσης” των ισλαμοφασιστών

Υποδοχή ηρώων επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Ιερισσού, στους δύο προφυλακισμένους για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός», που αφέθηκαν ελεύθεροι…
τη Δευτέρα.
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στις 14 Απριλίου 2013. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι δεν κρίνεται αναγκαία η παράταση της προσωρινής τους κράτησης και διέταξε την αποφυλάκισή τους.

Ο Σαμαράς δίνει ψήφο στους λαθρομετανάστες

Φόβος για μεγάλο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ!

Φωτογραφία για Φόβος για μεγάλο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ!
Ο σεισμός στην Κρήτη έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ανησυχίες για σεισμό που ξεπερνά τα 7 ρίχτερ και ενδεχομένως να προκαλέσει... μεγάλες καταστροφές κι θύματα.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αποδείχθηκε έως ενός σημείου προφητικός, μιλώντας για κτήρια-φέρετρα που μπορεί να προκαλέσουν θύματα μετά από μεγάλο σεισμό. 'Ήμασταν τυχεροί που ο σεισμός έγινε σε βάθος 60 χλμ. κάτω από την θάλασσα" τόνισε ο κ. Χουλιάρας. Ωστόσο, όπως αναφέρει η "Ελεύθερη Ώρα" στο σημερινό της φύλλο, αν ο ίδιος σεισμός γινόταν στην Πελοπόννησο σε μικρό εστιακό βάθος, η περιοχή θα πήγαινε 20 με 30 χρόνια πίσω από πλευράς ανάπτυξης, αφού λίγα πράγματα θα έμεναν όρθια. Ενώ αν ο ίδιος σεισμός γινόταν στην Πάρνηθα ή τις Αλκυονίδες, μάλλον τώρα δεν θα υπήρχε η Αθήνα όπως την ξέρουμε!

"Το φαινόμενο της Κρήτης προβληματίζει", λέει ο σεισμολόγος κ. Παπαζάχος ο οποίος δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν είναι ο κύριος σεισμός. "Εάν δεν είναι ο κύριος σεισμός τότε πάμε για 8άρηδες", επισημαίνει ο κ. Χλουλιάρας ο οποίος υπενθυμίζει ότι στο ιδιο σημείο προκλήθηκε το μεγαλύtερο τσουνάμι στην Μεσόγειο από σεισμό το 365 μ.Χ. !

O φόβος ότι πάμε για σεισμό πάνω από 7 ρίχτερ είναι έκδηλος και στην κυβέρνηση η οποία έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Παιδείας να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης, ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Εάν μάλιστα το συνδυάσει κανείς με τα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ στα οποία πρωταγωνιστεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και αναφέρονται στους σεισμούς, μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε κάποια συμπεράσματα.

Εάν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το δημοσίευμα της Le Monde η οποία αναφερόταν σε επικείμενο σεισμό επιπέδπου 9 ρίχτερ στην Ελλάδα, τότε οι φόβοι είναι έκδηλοι.

Αυτό όμως που προκαλεί οργή είναι αφενός η στάση της τρόικας που ζητεί από την ΕΕ να κόψει όλα τα κονδύλια που δίνει στην Ελλάδα και αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές αλλά και οργή απέναντι στην κυβέρνηση η οποία κάνει την πάπια και δεν λεει τίποτε στους τροϊκανούς!

indobserver.blogspot.gr

Η Καθολική Εκκλησία στην Ισπανία αγιοποίησε εκατοντάδες θύματα των κομμουνιστών



Έγινε σήμερα και στην Ισπανία, άρχισαν οι καυγάδες! Η οικεία Καθολική Εκκλησία προχώρησε στην αγιοποίηση 522 θυμάτων του Εμφυλίου Πολέμου, που σφαγιάστηκαν από τους κομμουνιστές που πολεμούσαν τον Φράνκο. Όπως διαβάζουμε, «η αγιοποίηση 'συνοδεύτηκε' και από τις ευχές του Πάπα Φραγκίσκου μέσω video που προβλήθηκε στην τελετή». Αυτό ήταν! Οι αριστεροί, αντί να ζητήσουν έστω και ετεροχρονισμένα μια συγνώμη από τις οικογένειες των καλογραιών και των μοναχών που δολοφονήθηκαν από τις «δημοκρατικές» δυνάμεις, διαμαρτύρονται κι από πάνω! Όπως και να έχει, στην τελετή παρέστησαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας.
Υ.Γ. Η παραπάνω φωτογραφία απεικονίζει «δημοκράτες» κομμουνιστές και αναρχικούς που πυροβολούν το άγαλμα του Χριστού.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ Α.Φ.ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ - Το ΝΑΤΟ τελειώνει λόγω έλλειψης χρημάτων...

“Η Ευρώπη κινδυνεύει με περιθωριοποίηση στο διεθνές στερέωμα λόγω των συνεχών περικοπών στους αμυντικούς προϋπολογισμούς (πλην της Τουρκίας)” , δηλώνει για τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινη της Κυριακής.
Ο κ.Ράσμουσεν λέει ότι “η μείωση των ελλειμμάτων είναι κρίσιμη παράμετρος για την εθνική άμυνα. Οι χρεωμένες χώρες είναι πάντοτε πιο ευάλωτες και ως πολιτικός καταλαβαίνω την ανάγκη να μπει τάξη στα οικονομικά.
Από την άλλη πλευρά όμως η μεγάλη μείωση των αμυντικών δαπανών συνέπεια της κρίσης ,υπονομεύει τη δυνατότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης της ακεραιότητας των Συμμαχικών κρατών και θα οδηγήσει σε περιθεριωποίηση της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή.
Η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να παίζει ρόλο στη διαχείριση κρίσεων και το κενό θα καλύψουν νέες ανερχόμενες δυνάμεις . Εκεί έγκειται η ανησυχία μου”.
Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι ΝΑΤΟ σήμερα σημαίνει μόνο ΗΠΑ, ολίγη από Βρετανια και Γαλλία, αλλά και Τουρκία (στο βαθμό που η Τουρκία θέλει να είναι στο ΝΑΤΟ γιατί η επιλογή του κινεζικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς HQ-9 δείχνει ότι χαράζει  τον δικό της δρόμο);
Καλά θα κάνει να το πάρει απόφαση ότι το παλιό ΝΑΤΟ πέρασε στην ιστορία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΗΠΑ - «Οδηγήσατε τον κόσμο στο χάος» - Θέτουν ζήτημα νέου παγκόσμιου νομίσματος


Ενώ στις ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν τον τρόπο και τη συμφωνία για να ανοίξει ξανά το κράτος, στην Κίνα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν μια πρωτοφανή πολεμική κατά της Ουάσιγκτον καλώντας τον κόσμο να προχωρήσει στην από-αμερικανοποίηση, ζητώντας ένα νέο νόμισμα για συναλλαγές στη θέση του δολαρίου και μιλώντας ευθέως για την ανάγκη δημιουργίας μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα και σε ανοικτή επιστολή στο Xinhua το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων το οποίο βέβαια απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του κινεζικού καθεστώτος  δημοσιεύτηκε μια εντονότατη κριτική απέναντι στις ΗΠΑ στα όρια της πολεμικής πρόκλησης κατηγορώντας τις ΗΠΑ «ότι κακοποίησαν το status της υπερδύναμης που έχουν εισάγοντας το χάρος στον κόσμο, πραγματοποιώντας πολέμους χωρίς εξουσιοδότηση κάτω από την κάλυψη ψευδών δικαιολογιών».
«Καθώς οι Αμερικανοί πολιτικοί και των δύο πολιτικών κομμάτων αποτυγχάνουν να φτάσουν σε μια συμφωνία για να επαναφέρουν την ομαλότητα στην πολιτική ζωή τους για την οποία καυχώνται , είναι ίσως η κατάλληλη ώρα  για την ζαλισμένη παγκόσμια κοινότητα να αρχίσει να σκέφτεται το κτίσιμο ενός νέου, ενός από-αμερικανοποιημένου κόσμου.
Μια Νέα Τάξη Πραγμάτων πρέπει να δημιουργηθεί όπου όλα τα έθνη, μεγάλα ή μικρά, πλούσια ή φτωχά να έχουν τα βασικά συμφέροντά τους πάντα σεβαστά  και να προστατεύονται όλα το ίδιο», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του Xinhua και συνεχίζει λέγοντας:
«Ο φαύλος κύκλος στασιμότητας στον οποίο  έχει περιέλθει η Ουάσιγκτον γύρω από μια βιώσιμη δικομματική λύση αναφορικά με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και την έγκριση για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού δανεισμού  έχει αφήσει -και πάλι –τα τεράστια αποθεματικά σε δολάρια πολλών εθνών σε κίνδυνο και τη διεθνή κοινότητα σε αγωνία.
Αντί να τιμά τη θέση που έχει ως παγκόσμια ηγέτιδα δύναμη μια ιδιοτελής Ουάσιγκτον έχει παραβιάσει το status της υπερδύναμης που έχει και έχει δημιουργήσει περισσότερο χάος στον κόσμο μετακινώντας τα οικονομικά ρίσκα στο εξωτερικό και την ίδια ώρα «επιτίθεται» δημιουργώντας περιφερειακές συγκρούσεις μέσω εδαφικών διαφορών και πραγματοποιώντας πολέμους χωρίς εξουσιοδότηση στηριζόμενους σε ψεύδη».
Και το άρθρο του Xinhua καταλήγει: «Ο κόσμος πρέπει  να εξετάσει τη δημιουργία ενός νέου νομίσματος που θα αντικαταστήσει το παντοδύναμο δολάριο ώστε η διεθνής κοινότητα να μείνει έξω από την διάχυση της έντονης εσωτερικής πολιτικής  αναταραχής που ταλανίζει τις ΗΠΑ»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ''Πρώτου Θέματος''


Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τίτλο: «Ποιος κοριός τον τσίμπησε»
 
Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι η συζήτηση που διεξάγεται στην ΕΥΠ και οι έρευνες της υπηρεσίας επικεντρώνονται σε πέντε περιστατικά όπου φέρεται να υπάρχει εμπλοκή στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Ειδικότερα:
 
Επίθεση στις Σκουριές: Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν επικοινωνία με βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», την Κατερίνα Ιγγλέζη 
 
Ο εμπρησμός στη Marfin: Η εφημερίδα επικαλείται εντονη φημολογία που αναφέρει ότι υπάρχει ταυτοποίηση εμπλοκής δύο προσώπων από τότε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ
Σε υπόθεση που αφορά περιφερειακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε νησί του Αιγαίου η εφημερίδα αναφέρει ότι η ΕΥΠ διαπίστωσε ότι σχετίζεται με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT 
 
Τέταρτη υπόθεση αφορά στέλεχος του κόμματος που όπως σημειώνει η εφημερίδα φέρεται να έχει επαφές με οργάνωση που ασκεί φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στη Βόρεια Ελλάδα. 
 
Πέμπτη υπόθεση αφορά στο βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Όπως γράφει η εφημερίδα η ΕΥΠ έχει στοιχεία ότι στο πρώτο δίωρο μετά το συμβάν εστάλησαν από τηλέφωνα πρώην συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ 55.000 γραπτά μηνύματα σε μαθητές με περιεχόμενο το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ότι τους υποκινούσε σε βίαιη εξέγερση. 
 
:Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Θέλουμε να συγχαρούμε δημοσίως το Πρώτο Θέμα και τον φερόμενο ως εκδότη του, Θέμο Αναστασιάδη, για την προαγωγή τους από τον κλάδο των απαρχαιωμένων DVD (υπόθεση Ζαχόπουλου) στον πιο εξελιγμένο κλάδο των κοριών. 
 
Θέλουμε, επίσης, να δηλώσουμε ότι το εν λόγω δημοσίευμα είναι εντελώς τυχαίο και ανιδιοτελές, δεν συνιστά απόδειξη συμμετοχής στην προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά εντάσσεται στην προσπάθεια να εμπλουτιστεί η θεωρία των δύο άκρων με «αποκαλύψεις», «κοριούς», παρακολουθήσεις και βαθιά λαρύγγια. 
 
Αυτό εκτινάσσει στα ύψη, μέχρι ζαλάδας, την αξιοπιστία της εν λόγω εφημερίδας. Μια αξιοπιστία στην οποία έχουν προσθέσει το λιθαράκι τους συνεκδότες και χρηματοδότες, όπως ο φυλακισμένος Ρέστης και ο καταζητούμενος Πάλλης. Την έχουν καταστήσει αναμφισβήτητη οι περιπέτειες του κ. Αναστασιάδη στους λαβυρίνθους της φοροδιαφυγής. Και την έχει θεμελιώσει η αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής ως φιλανθρωπικής οργάνωσης με πληθώρα από ρεπορτάζ. 
 
Το εν λόγω δημοσίευμα πιστοποιεί, επίσης, ότι, παρ' όλες τις περιπέτειές τους, τόσο το Πρώτο Θέμα, όσο και ο Θέμος Αναστασιάδης εξακολουθούν να έχουν τις καλύτερες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Αναβαθμισμένες, μάλιστα, γιατί κάποτε παρέδιναν εκεί «υλικό», ενώ τώρα παραλαμβάνουν κιόλας. 
 
Συνεπώς, και μετά απ' όλα αυτά, δηλώνουμε ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις αποκαλύψεις για τον κοριό που «τσίμπησε» τον Τσίπρα, καθώς και για τους άλλους κοριούς που «τσιμπούν» βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και ευχαριστούμε το Πρώτο Θέμα και τον Θέμο που όχι μόνο επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω τα οποία έχουμε καταγγείλει ως σχέδιο προβοκάτσιας εις βάρος μας, αλλά προσθέτει και στοιχεία που αγνοούσαμε, όπως ότι στελέχη μας παρακολουθούνται ως ύποπτοι κατασκοπείας και εσχάτης προδοσίας! Λέει, δηλαδή, δημοσίως εκείνα που ψιθυρίζουν τα κέντρα του παρακράτους και οι έξαλλοι του Μαξίμου. 
 
Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν θέση για όλα αυτά. Γιατί αν κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν σε κίνηση σκοτεινούς μηχανισμούς και μια πρωτοφανή μαύρη προβοκάτσια που μας γυρίζουν στο κλίμα του εμφυλίου, πρέπει να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού. 
 
Τέλος, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως δεν είναι εύκολο να μας κάνουν ξεχάσουμε πως και φέτος το πετρέλαιο θα είναι πανάκριβο, πως κάποιοι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν το ένα και μοναδικό τους σπίτι, να μην βρίσκουν δουλειά και να βυθίζονται στην απελπισία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις κεντρικές τράπεζες

Οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ενεργήσουν προσεκτικά όταν έρθει η ώρα να σφίξουν τα λουριά της νομισματικής πολιτικής, ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των αναδυομένων αγορών, ανέφερε η διευθύνουσα επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Καθώς ενισχύεται η μεγέθυνση (ανάπτυξη) στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η στροφή προς μια περισσότερο «φυσιολογική» νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι «καλά συγχρονισμένη, προσεκτικά βαθμονομημένη και σαφώς επικοινωνημένη», ανέφερε σε δήλωσή της η επιτροπή.
Η προοπτική ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα περιορίσει μέχρι το τέλος του χρόνου την απεριόριστη αγορά ομολόγων πανικόβαλε νωρίτερα φέτος και βύθισε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες σε αναταραχή, καθώς στέρεψε η πηγή φθηνών δολαρίων που εισέρρεαν στις οικονομίες τους, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ Α.Φ.ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ - Το ΝΑΤΟ τελειώνει λόγω έλλειψης χρημάτων...


“Η Ευρώπη κινδυνεύει με περιθωριοποίηση στο διεθνές στερέωμα λόγω των συνεχών περικοπών στους αμυντικούς προϋπολογισμούς (πλην της Τουρκίας)” , δηλώνει για τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινη της Κυριακής.
Ο κ.Ράσμουσεν λέει ότι “η μείωση των ελλειμμάτων είναι κρίσιμη παράμετρος για την εθνική άμυνα. Οι χρεωμένες χώρες είναι πάντοτε πιο ευάλωτες και ως πολιτικός καταλαβαίνω την ανάγκη να μπει τάξη στα οικονομικά.
Από την άλλη πλευρά όμως η μεγάλη μείωση των αμυντικών δαπανών συνέπεια της κρίσης ,υπονομεύει τη δυνατότητα αποτελεσματικής υπεράσπισης της ακεραιότητας των Συμμαχικών κρατών και θα οδηγήσει σε περιθεριωποίηση της Ευρώπης στην παγκόσμια σκηνή.
Η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να παίζει ρόλο στη διαχείριση κρίσεων και το κενό θα καλύψουν νέες ανερχόμενες δυνάμεις . Εκεί έγκειται η ανησυχία μου”.
Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι ΝΑΤΟ σήμερα σημαίνει μόνο ΗΠΑ, ολίγη από Βρετανια και Γαλλία, αλλά και Τουρκία (στο βαθμό που η Τουρκία θέλει να είναι στο ΝΑΤΟ γιατί η επιλογή του κινεζικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς HQ-9 δείχνει ότι χαράζει  τον δικό της δρόμο);
Καλά θα κάνει να το πάρει απόφαση ότι το παλιό ΝΑΤΟ πέρασε στην ιστορία...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το «άλλο άκρο» για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι… Αντιμνημονιακοί!


SAMARAS-BENIτου Γιώργου Δελαστίκ
Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσιγκτον. Προσδιόρισε ποιους θεωρούν «άλλο άκρο» αυτός και η κυβέρνηση του:
«Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση, που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε αμερικανικό ακροατήριο, προσδιορίζοντας τα «δύο άκρα» εναντίον των οποίων επιτίθεται.
Αφού, δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαμηνύσει στον ελληνικό λαό διά στόματος του στενότατου συνεργάτη του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου», τώρα ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μας ανακοινώσει ότι είναι ίδιο πράγμα οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και όλοι οι Έλληνες που τάσσονται εναντίον του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!
Όλοι, δηλαδή, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ -πιθανότατα η πλειοψηφία των Ελλήνων ή κάπου εκεί κοντά- συμπεριλαμβάνονται κατά τον Αντώνη Σαμαρά στο «άλλο άκρο»! Ο πρωθυπουργός τούς βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τους νεοναζιστές! Με άλλα λόγια, όποιος αρνείται να υποταχθεί στη μνημονιακή πολιτική υποτέλειας του Σαμαρά ανήκει στο «άλλο άκρο», πολιτικά ταυτόσημο με τους νεοναζιστές!«Σφαίρες» και «σκυλολόι»
Όχι και τόσο ταυτόσημο, πάντως, όπως μας πληροφορεί ο πρωθυπουργός διά της γραφίδος ενός άλλου στενότατου συμβούλου του, του Φαήλου Κρανιδιώτη, εκλεγμένου μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο οποίος ανέλαβε να διευκρινίσει στους χρυσαυγίτες, μέλη και ψηφοφόρους, τι ακριβώς εννοεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Έγραψε, λοιπόν, ο Φ. Κρανιδιώτης στο facebook: «Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ’ αρχί…α μου τα δυο μου επιτίθενται με μίσος, γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χρυσής Αυγής, γιατί δηλώνω και είμαι εθνικιστής, γιατί δεν νιώθω κανένα δέος γι’ αυτούς τους μαλά.,.ς».
Μετά τη σεμνή αυτή δήλωση, διατυπωμένη κατά καθόλου υβριστικό τρόπο, ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού στέλνει το μήνυμα προς τους χρυσαυγίτες: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές. Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο».
«Πατριώτες», λοιπόν, οι χρυσαυγίτες για τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και «αληθινός αντίπαλος» ο ΣΥΡΙΖΑ και το «σκυλολόι» του. Την αλήθεια λέει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας τον τρόπο σκέψης του Αντώνη Σαμαρά.
Πολύ λογικά το σκέφτεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που απειλεί να τον διώξει από την εξουσία, άρα αυτός είναι ο «αληθινός αντίπαλος»! Η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μια δεξαμενή ψηφοφόρων για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.
Όσο περισσότερους «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής κατορθώσει να κολακεύσει και να πάρει την ψήφο τους, τόσο περισσότερες ελπίδες έχει ο πρωθυπουργός -έτσι νομίζει ο ίδιος, αφελώς κατά την άποψη μας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- να αποφύγει το μοιραίο, όταν γίνουν εκλογές.
Διαβάζοντας τις δηλώσεις Κρανιδιώτη, ο πειρασμός είναι μεγάλος να θέσουμε προς συζήτηση το εξής ερώτημα: Αλήθεια, φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα -ομόλογος, δηλαδή, του Φαήλου Κρανιδιώτη-, είχε γράψει κι αυτό στο facebook… «φυλάω τις “σφαίρες” μου για το σκυλολόι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον αληθινό αντίπαλο»;
Το στίγμα του «δωσίλογου»
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ως αυτονόητο υπέρτατο πολιτικό στόχο να κατορθώσει με όλα τα μέσα να παραμείνει στην εξουσία και γι’ αυτό θεωρεί ως κύριο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος όμως έχει ακόμη πιο δύσκολο στόχο. Παρέλαβε ένα ΠΑΣΟΚ διαλυμένο από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος «πέτυχε» το ακατόρθωτο: να κερδίσει τις εκλογές του 2009 με το εξαιρετικό ποσοστό του 44% και μέσα σε δύο χρόνια, με τη μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε, να παραδώσει το κόμμα με ποσοστό… 13%!
Ο ακόμη χειρότερος Βενιζέλος βούλιαξε το ΠΑΣΟΚ βαθύτερα και θεωρείται θαύμα σήμερα να πάρει το κόμμα αυτό ποσοστό που να προσεγγίζει από τα κάτω το 10% στις επόμενες εκλογές. Η ουσία είναι πως το ΠΑΣΟΚ, με το στίγμα του κατεξοχήν μνημονιακού κόμματος, απειλείται να εισέλθει στο τελικό στάδιο του στροβιλισμού διάλυσης μόλις ο λαός κληθεί στις κάλπες.
Έτσι, το πρωτεύον ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο η θεμελιώδης στις μέρες μας διάκριση των πολιτικών δυνάμεων σε μνημονιακούς συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων και σε αντιμνημονιακούς που αντιστέκονται στην ξένη κατοχή της πατρίδας μας.
Αυτό αντανακλάται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ υποκρινόμενο την «αντιφασιστική» δύναμη, την ώρα που έχει πλήρη επίγνωση πως η δική του κατάπτυστη μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που εκτόξευσε τη Χρυσή Αυγή από το 0,29% των εκλογών του 2009 στο 6,92% με τους 18 βουλευτές του Ιουνίου του 2012.
«Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου “αντιμνημονιακού μπλοκ”, το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ξέπλυμα της;» αναφέρει με αγγελική αθωότητα η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, ακόμη και ηλίθια αν ήταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρχε περίπτωση να συμπαραταχθεί με πολιτικούς δωσίλογους.
Πολιτικά «ρετάλια»
Να απαλλαγεί από το στίγμα της «μνημονιακής Αριστεράς» που απειλεί να την αφήσει ακόμη και εκτός Κοινοβουλίου επιδιώκει και η ΔΗΜΑΡ, η οποία προσπαθεί να προετοιμάσει τις συνθήκες προσκόλλησης της σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές και βεβαίως γι’ αυτό αποχώρησε από την κυβερνητική συνεργασία με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου απειλούν να δώσουν το πρώτο δείγμα εξοβελισμού της. Στο πλαίσιο αυτό, ο εντυπωσιακά αποτυχημένος, στα όρια της πολιτικής ανυπαρξίας, δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προσπάθησε να προωθήσει την πολιτική αντεπίθεση της κεντροαριστερής συνιστώσας των μνημονιακών δυνάμεων.
«Να βγούμε από το ψευτοδίλημμα “Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο”. Το δίλημμα αυτό γίνεται επικίνδυνο γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ένα κατεξοχήν αντιμνημονιακό κόμμα», δήλωσε με βαθυστόχαστο ύφος, ελπίζοντας ότι με τέτοιες ανοησίες μπορεί να τη γλιτώσει και να παραμείνει δήμαρχος της πρωτεύουσας.
«Ψευτοδίλημμα», λοιπόν, και κατά Καμίνη η τραγωδία που ζουν εκατομμύρια Έλληνες εδώ και τριάμισι χρόνια λόγω της πολιτικής των κομμάτων που τον στήριξαν και τον έβγαλαν δήμαρχο.
Ας ελπίσουμε ότι οι κάλπες θα μας απαλλάξουν από κάθε είδους πολιτικά «ρετάλια» μνημονιακής εκτροφής και βοσκής.
Ελευθερίες σε κίνδυνο
«Ετοιμάζουν και άλλες συλλήψεις δεξιά και αριστερά» ανέφερε ο τίτλος του τεύχους των «Επικαίρων» της προηγούμενης εβδομάδας. Τον επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
«Εμείς καταστέλλουμε τη μία ανομία και πρέπει να καταστείλουμε και την άλλη», δήλωσε και εξήγησε τι εννοεί: «Υπάρχουν στο 3% που είναι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θύλακες που τους έχουμε δει τι στάση τηρούν απέναντι στην ανομία που κάνουν οι διάφορες παραφυάδες της άκρας Αριστεράς, των αντιεξουσιαστών, με απαράδεκτες δηλώσεις, με επιθέσεις στην Αστυνομία».
Μία δηλαδή η ανομία της Χρυσής Αυγής και μία η ανομία των «θυλάκων» του ΣΥΡΙΖΑ του 3%!
Έχουν απόλυτο δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ να φοβούνται προβοκάτσιες και να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση τους, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τα αίτια της απειλούμενης εκτροπής από το πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας.
Είναι πέρα για πέρα σωστή η θέση που διατύπωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής και στέλεχος της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η εξομοίωση αριστερών απόψεων με απόψεις της Χρυσής Αυγής είναι βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «αν συνεχιστεί αυτό, η χώρα θα οδηγηθεί σε ανώμαλες καταστάσεις».
ΕΠΙΚΑΙΡΑ