΄Αρθρο της Αυριανής - ΦΩΤΙΕΣ



Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Κοσοβάρος εξτρεμιστής,ο ρόλος και η δράση του οποίου στα Βαλκάνια είναι γνωστός σε ξένες και εγχώριες υπηρεσίες ασφαλείας,κατονομάζεται σε απόρρητη έκθεση της Ε.Υ.Π. που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό ως ο εγκέφαλος
και κεντρικός συντονιστής των κυκλωτικών εμπρησμών που αποτέλεσαν την αιτία της πύρινης συμφοράς που πλήττει την Ελλάδα και για τέταρτη μέρα συγκλονίζει τον κόσμο.

Η αναφορά της Ε.Υ.Π. συνοδεύεται απο στοιχειοθετημένο υλικό παρακολουθήσεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα με στόχο τον Κοσοβάρο Ντανίλο,στον οποίο και αποδίδεται ο εκτελεστικός σχεδιασμός και η κατευθυντήρια δράση της τρομοκρατικής συμμορίας που υλοποίησε το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Τα συμπεράσματα των συντακτών της έκθεσης παραπέμπουν,με τεκμηρίωση κινήσεων κ επακριβώς χρονολογημένη αναφορά επαφών του Κοσοβάρου και των μελών της ομάδας του,στην επιβεβαίωση της κυβερνητικής αποκάλυψης περί ασύμμετρης απειλής που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας και σε επίπεδο πολιτικής προστασίας σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός με τη συνδρομή απο χθες πυροσβεστικών μέσων ξένων χωρών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με αδιαμφισβήτητα έγκυρες πληροφορίες που διαθέτει η ''Αυριανή'' απο την έκθεση της ΕΥΠ προκύπτουν τα εξείς:

-Πυρήνας Κοσοβάρων,με επικεφαλής τον αναφερόμενο Ντανίλο,εκτέλεσε το σχέδιο των σαρωτικών εμπρησμών.
-Ο τρομοκρατικός επιχειρησιακός σχεδιασμός εφαρμόστηκε στα πρότυπα των στρατιωτικών τεχνικών ψυχολογικών επιχειρήσεων και καταδρομικών πρακτικών δολιοφθοράς,αλλά και αντάρτικου πόλεων.
-Ο Ντανίλο πέρασε την περασμένη Δευτέρα τα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας και από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε παρακολούθηση από πράκτορες της Ε.Υ.Π.
-Την Τετάρτη βρέθηκε στο νομό Ηλείας
-Την ίδια μέρα,ομάδα πρακτόρων σήμανε όλες τις επικοινωνίες,τις κινήσεις και τις επαφές του Κοσοβάρου,από τις 09.00,με τη χρήση ελικοπτέρου που διέθετε προηγμένα ηλεκτρονικά μέσα παρακολουθήσεων.Αποκαλύφθηκαν επαφές του Ντανίλο με σειρά υπόπτων που καταγράφονται σε λίστες της Ε.Υ.Π. και μέλη του υποκόσμου της περιοχής,εμπόρους ναρκωτικών και βαρόνους της χασισοκαλλιέργειας.
-Στην Ε.Υ.Π. και την αντιτρομοκρατική σημάνει συναγερμός
-Αποφασίζεται ο Ντανίλο να τεθεί σε ασφυκτικό κλοιό και οι ομάδες που τον παρακολουθούν να είναι έτοιμες σε ετοιμότητα για την σύλληψη του.
-Ο κλοιός ελεγχού των κινήσεων του Κοσοβάρου διατηρείται με σκοπό να εντοπιστούν όσο το δυνατό περισσότερραμέλη της ομάδας του.
-Κοντά στη Ζαχάρω μετά από έλεγχο που διενήργησαν πράκτορες της Ε.Υ.Π. κρατήθηκαν προσωρινά δύο ύποπτοι που δήλωσαν Γερμανοί δημοσιογράφοι,η ταυτοπιοίση τους,ωστόσο,κατέδειξε ότι επρόκειτο για Αλβανούς.Αποφασίστηκε η απελευθέρωση τους με σκοπό την προσέγγιση και άλλων μελών του πυρήνα της προβοκάτσιας.
-Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου συλλαμβάνεται Τσέχος συνεργάτης του Ντανίλο,ένας από τους εκτελεστικούς βραχίονες του Κοσοβάρου,με τον οποιό ο Ντανίλο συνεκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο της C.I.A. Συλλαμβάνονται και οι δύο Αλβανοί,οι οποίοι ομολογούν ονόματα και στοιχεία του σχεδίου των εμπρησμών.

Εμπρηστική αποσταθεροποίηση
Η κεντρική απόφαση που όρισε και την πορεία των εξελίξεων σε επίπεδο τεκμηρίωσης της απειλής αφορούσε καταρχήν το να διατηρηθεί ο χειρησμός της κρίσης σε απόλυτη μυστικότητα ώστε να ελεγχθούν όλα τα δεδομένα της τρομοκρατικής διείσδυσης,να διασταυρωθουν όλες οι πτυχές εγχώριας ασφάλειας και οι διαστάσεις ελέγχου της κατάστασης από άποψη εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.Παράλληλα με τη δραματική κλιμάκωση της εμπρηστικής αποσταθεροποίησης,που έλαβε διαστάσεις συγκλονισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης ως μια από τις σφοδρότερες ανθρωπιστικές τραγωδίες και εθνικές συμφορές που έχουν καταγραφεί ποτέ διεθνώς,η κυβέρνηση κλήθηκε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια τεκμηρίωσης του ανθελληνικού εγκλήματος που ισοδυναμεί με πολεμική πράξη κατά της χώρας,η αποκάλυψη του οποίου αποτελεί γωπολιτική βόμβα.
Η επιβεβαίωση της κρισιμότητας των ωρών έρχεται απ'ευθείας απο τον εκπρόσωπο του ύψιστου πολιτειακού θεσμού,τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κάρολο Παπούλια,ο οποίος επαλήθευσε κατηγορηματικά την κυβερνητική αντίδραση περί ασύμμετρης απειλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: