Ο Γ.Καρατζαφέρης αποστομώνει τον Σκοπιανό Υπουργό Εξωτερικών Μιλοσόσκι


Καμία απάντηση δεν έδωσε ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών Α.Μιλοσόσκι στα επιχειρήματα του κ. Καρατζαφέρη αναφορικά με το όνομα των Σκοπίων και την αλυτρωτική - εθνικιστική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας.


Ο. κ. Καρατζαφέρης -παρουσία 300 και πλέον ευρωβουλευτών, στελεχών της Ε.Ε., διπλωματών, δημοσιογράφων και πολυάριθμων τηλεοπτικών δικτύων- ζήτησε από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ να χρησιμοποιεί το όνομα «Βαρντάρσκα» για την χώρα του και του ζήτησε να πληροφορήσει τους παριστάμενους σε ποια γλώσσα μιλούσαν και έγραφαν ο Αριστοτέλης, ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος. Του θύμισε ότι η Ελλάδα έχει πάντα το δικαίωμα να προβάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και υπογράμμισε ότι η Μεγάλη Βρετανία δεν έγινε ποτέ δεκτή στην τότε ΕΟΚ με αυτό το όνομα, αφού ο αείμνηστος στρατηγός Ντε Γκωλ απαίτησε -λόγω της γαλλικής Βρετάνης- και πέτυχε να ενταχθεί μόνο ως «Ηνωμένο Βασίλειο». Ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ να σταματήσει η χώρα του την εθνικιστική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και τον ρώτησε πότε και πού πρότεινε η ΦΥΡΟΜ οποιαδήποτε φόρμουλα συνεννόησης στην Ελλάδα αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων.


Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα αντίγραφα από γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο του 1939 που το γραφείο του Γ.Καρατζαφέρη μοίρασε σε ευρωβουλευτές και στελέχη της Ε.Ε. όπου παρουσιάζεται ο χάρτης της Γιουγκοσλαβίας και φαίνεται καθαρά ότι τα Σκόπια ονομάζονταν επισήμως «Βαρντάρσκα», ενώ ιδιαίτερα σχολιάσθηκε το γεγονός ότι ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ ομολόγησε την ανεπάρκεια των γνώσεων του αναφορικά με τον Αριστοτέλη και τον Αλέξανδρο...

Πηγές: Ελληνικές Γραμμές

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.
ΟΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.