Ο Λευκός Οίκος διέταξε τη CIA να πλαστογραφήσει επιστολή προς Σαντάμ

Ο Λευκός Οίκος διέταξε τη CIA να πλαστογραφήσει χειρόγραφη επιστολή του αρχηγού των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών Ταχίρ Χαμπούς προς τον Σαντάμ Χουσεϊν, για να «αποδείξει» στον αμερικανικό λαό τους (ανύπαρκτους στην πραγματικότητα) δεσμούς του Ιρακινού δικτάτορα με την Αλ Κάιντα! Η αποκάλυψη-σοκ, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον, περιέχεται στο τελευταίο βιβλίο του δημοσιογράφου-ερευνητή Ρον Σούσκιντ, μόνιμου πονοκέφαλου της κυβέρνησης Μπους.
«Πρόκειται για δημοσιογράφο που βγάζει το ψωμί του με λάσπη. Για να πουλήσει τα βιβλία του, πετάει ακραίους ισχυρισμούς που δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οβάλ Γραφείου, Τόνι Φράτο.
Το βιβλίο «The Way of the World», που κυκλοφόρησε χθες στις ΗΠΑ, υπονοεί πως ο Μπους θα μπορούσε ακόμη και να διωχθεί ποινικά αν αποδειχτεί ότι διέταξε τη CIA να κατασκευάσει «ψευδή επιχειρήματα» για να παραπλανήσει τον λαό ότι είναι αναγκαίος ο πόλεμος.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ο Λευκός Οίκος αγνόησε την ειλικρινή αποκάλυψη αξιωματούχου των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών πως η χώρα του δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής. Η σχετική πληροφορία περιήλθε έγκαιρα σε γνώση της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε να ματαιώσει την εισβολή στο Ιράκ. Η περίφημη πλαστογραφημένη επιστολή με αποδέκτη τον Σαντάμ Χουσεϊν είχε παρουσιαστεί ως γνήσια από τη βρετανική «Σάντεϊ Τέλεγκραφ» το Δεκέμβριο του 2003, «αποδεικνύοντας» μεταξύ άλλων πως οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν εκπαιδευτεί στο... Ιράκ.

Πηγές: strategy-geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: