ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ !!


«Η Τουρκία απαιτεί από τον Διεθνή Υδατογραφικό Οργανισμό να μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσης των χαρτών από την Ελλάδα, γιατί όπως διατείνεται, στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και περιοχές που συνιστούν γκρίζες ζώνες!!!»

ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ !! ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ( ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ) ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΊΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ...... >>>>

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ :ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Αντέδρασαν οι Τούρκοι και συμφωνήσαμε
να συζητήσουμε το θέμα παρότι είχαμε πάρει
την έγκριση του Διεθνούς Υδατογραφικού Οργανισμού

Δεν έχουν πλέον αρχή και τέλος οι απαιτήσεις της Τουρκίας ως απόρροια της «εποικοδομητικής στάσης» που έχει υιοθετήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, υπό την κα Μπακογιάννη.
Οι νέες αξιώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης αλλά και του λεγόμενου βαθέως κράτους (συγκεκαλυμένου πλέον από την κυβέρνηση Ερντογάν) αφορούν στην σύνταξη διεθνών ναυτιλιακών χαρτών κλίμακας 1:500.000 για το Αιγαίο.

Τους χάρτες αυτούς για τις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου είχε αναλάβει να τους συντάξει και να τους εκδώσει η Ελλάδα, με απόφαση του Διεθνούς Υδατογραφικού Οργανισμού που εδρεύει στο Μονακό.
Εκ των υστέρων, και αφού όλα είχαν δρομολογηθεί, η Τουρκία απαιτεί από τον διεθνή αυτό οργανισμό να μπλοκάρει τη διαδικασία έκδοσης των χαρτών από την Ελλάδα, γιατί όπως διατείνεται, στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και περιοχές που συνιστούν γκρίζες ζώνες!!!
Με το επιχείρημα αυτό, που ερμηνεύει κατά αυθαίρετο και εξόχως υποκειμενικό τρόπο τις διεθνείς συμβάσεις που διέπουν το καθεστώς του Αιγαίου, οι Τούρκοι εκπρόσωποι στον διεθνή οργανισμό άσκησαν αφόρητες πιέσεις στον Τυνήσιο πρόεδρο της Επιτροπής Μεσογείου – Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση έκδοσης των χαρτών από την Ελλάδα.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε γνώση της έντονης αυτής προσπάθειας της Τουρκίας. Η αντίδρασή του όμως δεν υπήρξε και πάλι ανάλογη της εθνικής σπουδαιότητας του θέματος. Εκτιμήθηκε, αντίθετα με τα πρόδηλα συμφέροντα της χώρας μας όπως παγίως αντιδρά σε ζητήματα ελληνοτουρκικού ενδιαφέροντος, ότι δεν πρέπει να κοντράρουμε την Τουρκία και να επιμείνουμε μέχρι τέλους!!!
Μέχρι τέλους όμως σε τί; Των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας;
Η νέα παρέμβαση των Τούρκων έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη –προ μηνός περίπου- ενέργεια, κατά την οποία η Τουρκία απαίτησε σχεδόν το μισό Αιγαίο, χωρίς να πάρει ξεκάθαρη απάντηση από την Ελληνική πλευρά, η οποία με την συγκεκριμένη ενδοτικότητά της ουσιαστικά παραχωρεί σταδιακά αλλά σταθερά σειρά Ελληνικών συμφερόντων στην γείτονα Τουρκία…

Εις αναμονή των εξελίξεων, υποβάλλουμε μία ερώτηση στην απελθούσα αλλά και στην επερχόμενη κυβέρνηση: Έως πότε τα Ελληνικά νησιά θα είναι αμιγώς Ελληνικά;

Πηγές: ENANTIΩΝ ΟΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: