ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
...
Πήραν τα όπλα και απλοί κούρδοι χωρικοί!
...
Δεν υπάρχει μέρα χωρίς μάχες στην Ανατολική τουρκία μεταξύ των κρατικών δυνάμεων, στρατού ή στροτοχωροφυλακής και ανταρτών του PKK. Μάλιστα οι κούρδοι αυτονομιστές όχι μόνο φαίνεται να ανατούν το έδαφος που έχασαν από την προηγούμενη επιχείρηση των τουρκικών ειδικών "δυνάμεων", αλλά μάχονται πιό μαζικά και με βαρέα όπλα, (που βρίσκουν εύκολα λόγο των συνθηκών στο Βόρειο Ιράκ) χωρίς όμως να εγκαταλείπουν τους παραδοσιακούς τρόπους. Μάλιστα στον χορό φαίνεται να μπαίνουν και κούρδοι χωρικοί που πήραν τις...καραμπίνες! Έτσι λοιπόν...
Επίθεση με μακρύκανα όπλα έγινε προχθές, εναντίον οχήματος μεταφοράς προσωπικού της Αστυνομίας, κατά τη διέλευσή του από την περιοχή Seyrantepe του Νομού Diyarbakir, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 5 αστυνομικοί και να τραυματισθούν 18 άτομα.
Την ίδια μέρα σε συμπλοκή μεταξύ των Δυνάμεων Ασφαλείας και ανταρτών του «ΡΚΚ», στην ορεινή περιοχή Kupeli της Επαρχίας Guclukonak του Νομού Sirnak, σκοτώθηκαν 4 μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα γινόταν γνωστή στην τουρκία η ανεύρεση των σορών των δύο υπαξιωματικών των ειδικών "δυνάμεων" που είχαν εξαφανισθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα δημοσιεύματα τουρκικού τύπου που εκφράζουν το βαθύ κράτος και εμπλέκουν την Ελλάδα στην κάλυψη ηγετικών στελεχών του PKK, αποτελούν απάντηση σε προηγούμενα δημοσιεύματα που αναρωτιόντουσαν τι χρειάζεται η "στρατιά Αιγαίου" όταν γίνεται αυτός ο χαμός στην Ανατολική τουρκία. Την ίδια εποχή κερδίζει έδαφος η εκδοχή ότι οι περασμένες βομβιστικές επιθέσεις με θύματα δεκάδες αθώους πολίτες εξυπηρετούν τις επιθυμίες της Άγκυρας να παραμείνει το PKK στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: