Την άμεση διακοπή των Ισραηλινών βομβαρδισμών απαιτεί η Κίνα

Για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της, η Κίνα απαίτησε από το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς.


Η Κινέζικη ηγεσία εμφανίζεται “σοκαρισμένη” από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα που έχουν προκαλέσει εκατόμβες νεκρών και τραυματιών δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Li Keqiang.


Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μέση Ανατολή” και συμπλήρωσε ” Το να χρησιμοποιείς τις ένοπλες δυνάμεις προκαλώντας το θάνατο αθώων πολιτών, καταστρέφει την όποια προσπάθεια προσέγγισης”.

Τέλος, κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

Το ότι ο Κινέζος αξιωματούχος δε χρησιμοποίησε πουθενά τον όρο “Χαμάς” ή “ακραίοι Ισλαμιστές”, δείχνει μια διπλωματική κίνηση άμβλυνσης διαφορών με τον βασικό εσωτερικό κίνδυνο του Κινεζικού κράτους, τους αυτονομιστές Ισλαμιστές Οϊγκούρους.

Η χρονική συγκυρία δε, (προηγήθηκε η δήλωση του SD που δικαίωνε το Ισραήλ), δείχνει τη διάθεση της Κίνας να λειτουργήσει ως “αντίπαλος πόλος” σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου ότι η εκλογή του Ομπάμα θα μπορούσε να αναστρέψει το αρνητικό για τις ΗΠΑ κλίμα στον Ισλαμικό κόσμο. Η συνεχιζόμενη ισλαμοφοβία των Αμερικανικών κυβερνήσεων, διασφαλίζει κατά κάποιον τρόπο τα Δυτικά σύνορα της Κίνας.

Πηγή:olympia.gr , hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια: