Πάνε να... τουρκέψουν την κοινότητα Οργάνη Ροδόπης!

Ό,τι έγινε με τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου, πάει να γίνει και στην Οργάνη Ροδόπης, με τον γραμματέα της κοινότητας Δημήτρη Περαζίδη αυτήν τη φορά, που έγινε επίσης στόχος γιατί είναι Έλληνας και δεν παίζει στα παιχνίδια «τουρκοποίησης» της περιοχής... Και μπορεί η δασκάλα να γλίτωσε τον... διωγμό (από το σχολείο) εξαιτίας της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση, άγνωστο είναι όμως τι θα γίνει με τον γραμματέα της κοινότητας, αφού ο εκεί περιφερειάρχης δεν φαίνεται «να μας τα λέει καλά...».

Ο Δ. Περαζίδης, ο μόνος υπάλληλος του ΟΤΑ στη Ροδόπη που μπήκε μέσω ΑΣΕΠ το 1998, διώκεται γιατί έκανε διάφορες καταγγελίες για ατασθαλίες κατά του προϊσταμένου του, τού προέδρου της κοινότητας Μεμέτ Εμίνογλου, γιατρού το επάγγελμα, και βέβαια υπέβαλε μήνυση και ένσταση μεροληψίας εναντίον του. Μάλλον όμως, όπως γράφουν στα ρεπορτάζ τους και οι τοπικές εφημερίδες «Χρόνος» και «Αντιφωνητής», τα αίτια της σύγκρουσης είναι πολύ... βαθύτερα. Και μάλλον ξεκινούν από τη φράση που φέρεται να είπε ο γραμματέας στον πρόεδρο της κοινότητας, ότι «η εποχή της Χούντας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασε ανεπιστρεπτί...».
Όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, και οι δύο μουσουλμάνοι, έχουν βρει σύμμαχο τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (για «άγνωστους» λόγους) και προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για να... απαλλάξουν από τα καθήκοντά του τον γραμματέα, μετά την παταγώδη αποτυχία τους να συγκεντρώσουν υπογραφές των κατοίκων σ' ένα κείμενο που είχαν ετοιμάσει, με το οποίο θα ζητούσαν οι κάτοικοι πλέον την απομάκρυνση του χριστιανού γραμματέα της κοινότητας (οι περισσότεροι κάτοικοι είναι πομακικής καταγωγής και δύσκολα εκβιάζονται από το τουρκικό προξενείο).
Όπως μαθαίνουμε, εάν καταφέρουν να διώξουν τον χριστιανό γραμματέα, θα το θεωρήσουν «θρίαμβο» της προσπάθειας για «τουρκοποίηση» της κοινότητας, κάτι που επιχειρούν να επιτύχουν σταδιακά από το 2003 που εκλέχτηκαν (προεκλογικά υπόσχονταν, όπως μας μεταφέρουν, να διώξουν όλους τους... χριστιανούς υπαλλήλους)! Πρόθεσή τους είναι να επιβάλουν τα τουρκικά ως γλώσσα ομιλίας στην κοινότητα (ο χριστιανός γραμματέας αναγκαστικά τους «επιβάλλει» να μιλάνε ελληνικά και να συνεννοούνται προφορικά και γραπτά στα ελληνικά) και να καταργήσουν κάθε εθνική εορτή, αφού δεν θα υπάρχει στη διοίκηση κανένας έλληνας χριστιανός, και γι' αυτόν τον λόγο δεν λειτουργούν το δημόσιο νηπιαγωγείο στην έδρα της κοινότητας, που έχει κατοίκους που θεωρούν εαυτούς τουρκικής και όχι πομακικής καταγωγής. Δηλαδή «έπεισαν» (με το καλό ή με το... άγριο) τους γονείς αυτούς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, με την αιτιολογία ότι δεν μιλάνε και τα τουρκικά κ.λπ. Τα νηπιαγωγεία όμως στους δύο άλλους οικισμούς της κοινότητας που οι κάτοικοί τους είναι πομακικής καταγωγής λειτουργούν κανονικά και φυσιολογικά...
Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Οργάνης, μαζί με τον φίλο τους περιφερειάρχη (προφανώς έχοντας περίεργες απόψεις για τα συγκεκριμένα θέματα), θέλουν να διώξουν τον χριστιανό γραμματέα, που όχι μόνο δεν συνεργάζεται μαζί τους στην «τουρκοποίηση» της κοινότητας, αλλά τους καταγγέλλει και τους... χαλάει τη σούπα!
Αυτά προς το παρόν, και θα παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση, γιατί δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: