ΜΥΣΤΙΚEΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ-VIDEO

4857c58f4fe49Μυστικές συνομιλίες είχε ο περιβόητος Κίσσινγκερ στις 12 Δεκεμβρίου με τον Μεντβέντεφ, στην προεδρική κατοικία στο Γκόργκι. Το γεγονός αυτό δείχνει οτι κάποιοι στις ΗΠΑ μπορούν και ασκούν μέσω των οργάνων τους, εξωτερική πολιτική για τα σοβαρά θέματα, ακόμη και σε περιόδους που ο ένας πρόεδρος (Μπους) έχει αποχωρήσει και ο επόμενος (Ομπάμα) δεν έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr, o Kίσσινγκερ πήγε με σκοπό να ξανασυναντήσει τον Πούτιν, αλλά ο πρωθυπουργός της Ρωσίας δήλωσε οτι είχε "πολύ βαρύ πρόγραμμα" και τον παρέπεμψε στον Μεντβέντεφ. Ο Κίσσινγκερ πήγε μεταφέροντας μήνυμα, που σίγουρα δεν προερχότανε από τον απερχόμενο Μπους, ούτε από τον μη συμμετέχοντα Ομπάμα, αλλά από τα πραγματικά αφεντικά της Αμερικής, για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Οι θέσεις που μετέφερε ο Κίσσινγκερ ήταν σκληρές έως απειλητικές, αφού οι ΗΠΑ επιδιώκουν τον πυρηνικό αφοπλισμό, έχοντας, κατά τη γνώμη τους εξασφαλίσει μαζί με το ΝΑΤΟ, την συμβατική υπεροπλία απέναντι στην Ρωσία, η οποία δεν "προλαβαίνει" παρά το μετρητό που διαθέτει, να εξοπλίσει τον εαυτό της και τους νέους πρώην Σοβιετικούς συμμάχους της.

Ο Μεντβέντεφ του είπε οτι δεν αποφασίζει αυτός και οτι δεν μπορεί να του απαντήσει για λογαριασμό του Πούτιν.

Τα ανταλάγματα που προσέφερε ο Κίσσινγκερ ήταν η "χαλάρωση" της πολιτικής των ΗΠΑ στο θέμα Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας και η διαρκής συναίνεση της Ουκρανίας στην μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και η αποχώρηση των Αμερικανών από τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας.

Τα άδεια χέρια με τα οποία ο Κίσσινγκερ έφυγε από την Ρωσία, είχαν σαν αποτέλεσμα την διακοπή της ροής του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη, που την ζήσαμε όλοι. Η αντίδραση Πούτιν, ήταν τα πολιτικά ανταλάγματα που έδωσε στην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Τιμονέσκο με αποτέλεσμα το άνοιγμα των αγωγών προς την Ευρώπη, καθώς και ο εξαναγκασμός, μέσω πολύ μεγάλων οικονομικών ανταλαγμάτων, του Κιρτζιστάν να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΝΑΤΟικής βάσης που λειτουργεί στο έδαφός του.

Καταλαβαίνετε τώρα πως δένουν όλα τα γεγονότα καθώς και η προχθεσινή πρόταση Ομπάμα για μείωση κατά 80% των πυρηνικών οπλοστασίων ΗΠΑ και Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: