ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...ΠΑΝΤΟΥ...

Έκαψαν Ελληνική εκκλησία στη Μελβούρνη


Άγνωστοι έκαψαν την ιστορική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Μελβούρνη.

Η εκκλησία βρίσκεται στην περιοχή Malvern East
και τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα, οι οποίες ξεπερνούσαν και τα 20 μέτρα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα οι ζημιές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τον εμπρησμό, ο οποίος έγινε πιθανότατα με κοκτέιλ μολότοφ.

Πηγή:troktiko


mitrooasssttTο μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι υπάρχει βόμβα στη Μητρόπολη Αθηνών. Οι πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής κινητοποιήθηκαν αμέσως, αφού στον χώρο βρέθηκε τσάντα από την οποία εξέχουν καλώδια. Τελικά κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.

Έκρηξη και φωτιά μικρής έντασης προκάλεσε όμως ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελούνταν από τουλάχιστον δύο γκαζάκια, προσάναμμα τζακιού και μπουκάλι με άγνωστο υγρό, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε σακ βουαγιάζ που άγνωστος ή άγνωστοι είχαν αφήσει στο εσωτερικό της Αγίας Τριάδας, της Μητρόπολης Πειραιά.
Την ώρα της έκρηξης -14.45- εντός του ιερού ναού βρίσκονταν ο ιερέας και ο νεωκόρος οι οποίοι με τους πυροσβεστήρες έσβησαν τη φωτιά που δεν πρόλαβε να επεκταθεί και να προκαλέσει υλικές ζημιές.
Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού εξετάζονται από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Απειλητικά τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν και στην Θεσσαλονίκη, που αναφερόντουσταν στους ναούς του Αγ. Δημητρίου και της Αγ. Σοφίας, στους οποίους και βρέθηκαν γκαζάκια.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: