Βουλγαρικές «σκιές» στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη



Τη ματαίωση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης μπορεί να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με βουλγαρικά πρακτορεία ειδήσεων, ο κ. Rosen Plevneliev, ο οποίος θεωρείται ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, άφησε χθες να εννοηθεί ότι η Σόφια δεν έχει λόγους να υλοποιήσει το πρότζεκτ.

«Δεν βλέπουμε βάσιμους λόγους για την υλοποίηση του έργου και δεν έχουμε την πρόθεση να προωθούμε έργα που δεν μας προσφέρουν» δήλωσε ο κ. Plevneliev στο εθνικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας. Μόλις κέρδισε τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, o αρχηγός του κόμματος GERB Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε από τον απερχόμενο υπουργό Ενέργειας και Οικονομίας Ντιμιτρόφ να διακόψει κάθε δραστηριότητα σε όλα τα μεγάλα ενεργειακά πρότζεκτ της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης σχεδιάζεται για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου στην Ελλάδα, με παράκαμψη του Βοσπόρου. Ας σημειωθεί ότι σε τοπικά δημοψηφίσματα, οι κάτοικοι του Μπουργκάς, του Πομορί και της Σοζόπολης, πόλεις της Βουλγαρίας , έχουν καταψηφίσει το πρότζεκτ.

Αναθεώρηση


Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις κατά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της αναθεώρησης της βουλγαρικής συμμετοχής σε αγωγούς που μεταφέρουν ρωσικά καύσιμα. Η οικονομική κρίση εξάλλου θεωρείται βέβαιο ότι θα καθυστερήσει την υλοποίηση πολλών από τους διεθνείς αγωγούς που σχεδιάζονται.

Πηγή



ΠΗΓΗ:hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια: