Κατέβασαν την Ελληνική σημαία και τους πρόλαβαν πριν την κάψουν

Μαθητές του Λυκείου οι δράστες

"Τούρκος" δήλωσε ο ένας μαθητής

Πριν από λίγες ημέρες, στο ορεινό Πομακικό χωριό Γλαύκη, του νομού Ξάνθης, δύο 18χρονοι νεαροί Πομάκοι, αποφάσισαν να «παίξουν» (σύμφωνα με ομολογίες συμμαθητών τους) με τον «ιδιότροπο» διευθυντή, που δεν επέτρεπε να πειράζουν την Ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στο προαύλιο του σχολείου. Και αποφάσισαν να κατεβάσουν την σημαία από τον ιστό και να την κάψουν!
Η προσπάθειά τους δεν ολοκληρώθηκε, όταν τους αντιλήφθηκε υπάλληλος του σχολείου ο οποίος και φώναξε αμέσως για βοήθεια τον διευθυντή. Φυσικά, οι «δράστες» είχαν ήδη φύγει, αλλά μόλις τότε ξεκινούσε μία περιπέτεια που θα την θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια.
Οι έρευνες ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου έφτασαν γρήγορα σε αδιέξοδο, αφού οι νεαροί που αποφάσισαν να «σπάσουν πλάκα» μαζί του, είχαν εξαφανιστεί. Δεν υπήρχαν μαρτυρίες, επειδή το περιστατικό συνέβη χρονική στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχαν μαθητές στο προαύλιο. Έτσι, η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία, που ανέλαβε να την εξιχνιάσει και να βρει τους δράστες απόπειρας καταστροφής και προσβολής της σημαίας, του εθνικού μας συμβόλου....

συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: