“ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ” ΦΩΝΑΞΑΝ Τ/Κ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ!

Ιδιαίτερη προβολή παίρνει στον τ/κ Τύπο η κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό και η ένταση που προέκυψε προχθές γύρω από τα μαθήματα για το Κοράνι.
Από τη δημοσιογραφική κάλυψη των όσων επακολούθησαν της πορείας διαμαρτυρίας ισλαμιστών (εποίκων) προς την τ/κ συντεχνία εκπαιδευτικών αλλά και της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών προς την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα προκύπτουν πρωτόγνωρα αλλά και ενδεικτικά στοιχεία για την κατάσταση και τις αντιλήψεις που έχουν διαμορφωθεί στο ψευδοκράτος λόγω της παρουσίας χιλιάδων εποίκων στα κατεχόμενα καθώς και λόγω της πολιτικής εκτουρκισμού της τ/κ κοινότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα κατεχόμενα ακούστηκε εν μέσω διαδήλωσης το γνωστό στον μουσουλμανικό κόσμο «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» με τις ομάδες ισλαμιστών να ζητούν τη θεσμοθέτηση των μαθημάτων για το Κοράνι υπό το απειλητικό σύνθημα «Ας σπάσουν τα χέρια που απλώνονται πάνω στο Κοράνι». Κατά την πορεία δε των ισλαμιστών ακούστηκαν αποσπάσματα από το Κοράνι....

συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: