Ιστορική Εκκλησία στην Αγγλία μετατρέπεται σε τζαμί, ενώ οι τάφοι καταστρέφονται

Ιστορική Εκκλησία στο Μάντσεστερ της Αγγλίας μετατράπηκε σε τζαμί, ενώ ο περίβολος της Εκκλησίας στον οποίον υπήρχαν παλαιοί χριστιανικοί τάφοι, σκάφτηκε με εκσκαφέα και ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα πολλοί τάφοι να καταστραφούν και άλλοι να μεταφερθούν αλλού.

Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή (St John the Apostle and Evangelist) κτίστηκε το 1845 σε μια τοποθεσία που δώρισε ο Sir JWH Anson και μέχρι πρόσφατα ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία της Αγγλικανικής ενορίας στο Longsight, συνοικίας του Manchester, ενώ ήταν η μόνη στην περιοχή που είχε νεκροταφείο.

Με την συνεχή εισροή μεταναστών – ειδικά από χώρες του τρίτου κόσμου – τα τελευταία χρόνια, η περιοχή άρχισε να αποκτά συμπαγείς πληθυσμούς μεταναστών, την ίδια ώρα που οι Βρετανοί εγκατέλειπαν την περιοχή.

Σήμερα στην περιοχή αυτή ο γηγενής βρετανικός πληθυσμός έχει αντικατασταθεί πλήρως από τους Ασιάτες και Αφρικανούς μετανάστες.

Καθώς δεν έμεινε κανένας Βρετανός πλέον στην περιοχή, η Αρχαιολογική Υπηρεσία άναψε το «πράσινο φως» ώστε η Εκκλησία να μετατραπεί σε Τζαμί.

Σήμερα πλέον, μόνο η ταμπέλα της οδού ‘St. John’s Street’ θυμίζει την ιστορική Εκκλησία.

Έξω από την εκκλησία υπάρχει μεγάλη ταμπέλα με αραβικούς και αγγλικούς χαρακτήρες που κάνει γνωστό στους περαστικούς ότι εκεί βρίσκεται το «Ισλαμικό Κέντρο» ‘Dar-ul-Ulum Qadria Jilania’.

Μία μικρότερη ταμπέλα στην παλιά ξύλινη είσοδο, ενημερώνει ότι ο χώρος είναι ήδη «ανοικτός για προσευχή», κάτι που στην ουσία δηλώνει ότι το «Ισλαμικό Κέντρο» χρησιμοποιείται για τζαμί.


Οι βρετανικοί χριστιανικοί τάφο - το μοναδικό απομεινάρι της βρετανικής χριστιανικής ταυτότητας στην περιοχή – αποτελούσε προφανώς πρόβλημα ή και προσβολή, για τους νέο-εγκατασθέντες μουσουλμάνους και έτσι με την βοήθεια μεγάλου εκσκαφέα 'Komatsu', «καθάρισαν» τον χώρο καταστρέφοντας πολλές ταφόπλακες, οι οποίες μετατράπηκαν σε ερείπια.


Σύμφωνα με το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (British National Party*) η ιστορία της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου και Ευαγγελιστή είναι ένα πραγματικό μάθημα ιστορίας για το τι θα συμβεί στη Βρετανία αν δεν σταματήσει η παράλογη πολυπολιτισμική πολιτική των άλλων κομμάτων που μαθηματικά οδηγεί στην ‘εθνοκάθαρση’ των Βρετανών μέσα στην πατρίδα τους από τα κύματα μεταναστών από τον Τρίτο Κόσμο

Πηγές:

http://islamnowayuk.com/?p=2878&

http://bnp.org.uk/

(*) Το British National Party – BNP, είναι το κόμμα των Βρετανών εθνικιστών, με αρχηγό τον Nick Griffin. Στις Εθνικές εκλογές του 2005 το ποσοστό του ήταν 0,7%. Στις Ευρωεκλογές του 2009, κατόρθωσε να εκλέξει 2 Ευρωβουλευτές και να λάβει περίπου 1 εκατομμύριο ψήφους.

Δείτε το βίντεο



Πηγή:
Κόκκινος Ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια: