Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί το ΠΑΜΕ στις 3 Νοεμβρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στην Ομόνοια, στα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μετανάστες και πρόσφυγες να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας για να διεκδικήσουν, μεταξύ άλλων, τις φυλακίσεις και επιχειρήσεις κατά μεταναστών, νΝα υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης και να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

Επίσης, προστίθεται ότι πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

Ακόμη, το ΠΑΜΕ ζητά τη νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων καθώς και τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική οδηγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: