Πιέζουν για δημιουργία ελληνικού λάθους και κατάρριψης πολεμικού τους αεροσκάφους οι Τούρκοι!


Κινούνται προκλητικά σαν να πετούν σε δικό τους εναέριο χώρο
Επικίνδυνη εισβολή τουρκικών μαχητικών μέσα σε ενεργό ελληνικό πεδίο βολής ανάγκασε την Ελλάδα σε άμεση αναβολή άσκησης αντιεροπορικών όπλων
Παραλίγο κατάρριψη τουρκικών F-16 σήμερα το πρωί από βολές που εκτελούσε στο Πεδίο Βολής Άνδρου η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ! Τα τουρκικά αεροσκάφη (δύο ζεύγη F-16) μπήκαν θρασύτατα στο δεσμευμένο Πεδίο Βολής Άνδρου ακριβώς στα ύψη που εκτελούσε αντιαεροπορικές βολές η φρεγάτα.
Συγκεκριμένα το ένα ζεύγος μπήκε στα 3.000 μέτρα και το άλλο μόλις στα 750 μέτρα δίπλα ακριβώς από το αεροσκάφος που έσερνε το ανεμούριο το οποίο στόχευαν τα αντιαεροπορικά πυροβόλα της φ/γ ΑΙΓΑΙΟ!
Το ραντάρ του σκάφους εντόπισε τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία βέβαια είχαν αρχικά εντοπιστεί από τα τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά των τουρκικών αεροσκαφών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα.
Τα τουρκικά μαχητικά ήταν συνολικά έξι (μπήκαν στις 10:54 και ελήλθαν στις 11:38) και τα τέσσερα από αυτά στις 11:09 εκτέλεσαν απότομη στροφή και βρέθηκαν εντός της εμβέλειας των πυροβόλων της φ/γ ΑΙΓΑΙΟΝ. Άμεσα δόθηκε εντολή στην φρεγάτα να σταματήσει τις βολές. Κάποια βλήματα "επεσαν πολύ κοντά" στα τουρκικά αεροσκάφη, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ
Το ΕΚΑΕ ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή», ήρθε σε επαφή με το Εσκί Σεχίρ και διαμαρτυρήθηκε για να εισπράξει την απάντηση ότι «Εμείς έχουμε δεσμεύσει την περιοχή Μυκόνου-Ίκαρίας-Φούρνων και δεν έπρεπε να ασκείται στον ίδιο χρόνο το σκάφος σας σε δεσμευμένη για τουρκικές ασκήσεις περιοχή»!
Το όλο επεισόδιο είναι απόρροια της ΝΟΤΑΜ που έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, και με την οποία η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για ένα ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων, δηλαδή τις ίδιες περιοχές που έχει δεσμεύσει και η ΥΠΑ για ασκήσεις από το Π.Ν. και την Π.Α.
Και την εξέλιξη την είχαμε προβλέψει, όταν στις 4/01/2010 γράφαμε σχετικά:
"Ξεκινά από σήμερα ένα «καυτό» τρίμηνο στο Αιγαίο με την Τουρκία να προχωρά στην δέσμευση δύο περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων! Στην βόρεια περιοχή θα διεξάγουν σειρά ασκήσεων επί τρίμηνο (04/01-31/03/2010) μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους (περιοχή GK).
Και στις δύο περιοχές στο μεγαλύτερο τμήμα τους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν αντίστοιχες ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αρνηθεί την έκδοση ΝΟΤΑΜ για λογαριασμό της Τουρκίας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτρέψει την Άγκυρα να προχωρήσει σε παράνομη δέσμευση του.
Έτσι η Τουρκία, την 1η Ιανουαρίου εξέδωσε παράνομη ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων και με αυτό τον τρόπο «συμπλήρωσε» την αρχική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την βόρεια περιοχή GK.
Είναι δύο 100% παράνομες ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Άγκυρας που αμφισβητούν ευθέως τα ελληνικά δικαιώματα επί του FIR Αθηνών, αλλά το κυριότερο πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και πρακτικά δημιουργούν και προβλήματα εκπαίδευσης στην ελληνική πλευρά.
Αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Μαχητικά και σκάφη επιφανείας των δύο χωρών θα ασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών επί δύο μήνες (η αντίστοιχη ελληνική άσκηση θα διαρκέσει από τις 04/01-26/02/2010) και στη βόρεια περιοχή όποτε η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει σε ασκήσεις! Και επιχειρησιακά βέβαια υπάρχει θέμα: Το τρίγωνο Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων (περιοχή GP) είναι η «μήτρα» των υπερπτήσεων επάνω από Φούρνους-Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι. Κατευθυνόμενα σε αυτή την περιοχή η προερχόμενα από αυτή την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά προχωρούν στις υπερπτήσεις.
Επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει Πεδίο Βολής στο μέσον του Αιγαίου εξ ου και η ετήσια ΝΟΤΑΜ για Μύκονο-Ικαρία-Φούρνους".
«Παίζει με τη φωτιά» η Άγκυρα στο Αιγαίο
Το σημερινό επεισόδιο με την πτήση των τουρκικών F-16 εντός της περιοχής που βαλλόταν με καταιγιστικά αντιαεροπορικά πυρά από την φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ, ήταν ουσιαστικά αντιγραφή του πρώτου μέρους του σχεδίου "Βαριοπούλα" που αποκαλύφθηκε πριν από είκοσι ημέρες και θα οδηγούσε τις τουρκικές δυνάμεις σε δεύτερο χρόνο να εισβάλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος το σχεδίου "Bαριοπούλα", το επιχειρησιακό σχέδιο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ιδού ένα μικρό τμήμα αυτού του σχεδίου που δημοσιεύεται ολόκληρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
«…To σχέδιο θα τίθετο σε εφαρμογή ημέρα Παρασκευή (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους), ώρα τρείς το πρωί με την ανάπτυξη των δυνάμεων των 4 Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής που εδρεύουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι άνδρες των Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής θα καταλάμβαναν στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες μέσα στην πόλη περιμένοντας το σύνθημα για την κινητοποίηση τους.
Την ίδια ημέρα οι Τούρκοι ιθύνοντας του Πραξικοπήματος σχεδίαζαν την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού κατηγορώντας την Ελλάδα ως υπαίτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προβλεφθεί ακόμα και η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από αεροσκάφος όπου ανήκε σε ειδικό Σμήνος της Αεροπορίας της Τουρκίας.
Με την πράξη αυτή θα κινητοποιούταν ο μηχανισμός των δημοσιογράφων που ήταν συμπαθούντες των Πραξικοπηματιών, οι οποίοι θα δημοσίευαν την είδηση στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στο ραδιόφωνο στοχεύοντας στο εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού.
Η είδηση της κατάρριψης τουρκικού αεροπλάνου από ελληνικό μαχητικό, ακόμα και αν αυτό δεν ήταν αλήθεια και θα διαψευδόταν από την Ελλάδα, θα ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει τα πλήθη, ειδικότερα δε τους υποστηρικτές του Κεμαλικού κατεστημένου, και τις οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες μέλη.
Το πλέον κατάλληλο σημείο για την εισβολή και αποκοπή αυτού του μέρους του Νομού, είναι το σημείο βορείως της πόλης του Διδυμοτείχου και η προέλαση των δυνάμεων με κατεύθυνση προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποκόπτοντας το βόρειο μέρος του Νόμου έχοντας ως κάλυψη προς το Νότο τον παραπόταμο του Έβρου τον Ερυθροπόταμο/Ξηροπόταμο.
Στο συγκεκριμένο σημείο το ποτάμι είναι ιδιαίτερα στενό (μόλις μερικές δεκάδες μέτρα), ενώ στην τουρκική πλευρά υπάρχουν μικρές νησίδες οι οποίες συμβάλλουν στην ευκολότερη διάβαση του ποταμού. Η περιοχή μεταξύ των χωριών Ισαάκιο, Πραγγίων και Πετράδες προσφέρει επαρκή χώρο (απαιτείται χώρος εύρους 700 μέτρων για την εξόρμηση δύο λόχων) για την ανάπτυξη του πρώτου κύματος της 4ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού και της 10ης ΤΘ Ταξιαρχίας. Συνολικά απαιτούνται 2000 μέτρα μέτωπο στο ποτάμι για την επιτιθέμενη Ταξιαρχία. Αρχικά θα αποστέλλονταν τα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα 4X4 Cobra, τα οποία είναι αμφίβια και μπορούν να περάσουν το ποτάμι χωρίς δυσκολία με σκοπό να ελέγξουν την περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ από την ελληνική όχθη.
Τα οχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χλστ, ενώ μπορούν να φέρουν και αντιαρματικούς πυραύλους. Στόχος τους η εκκαθάριση της ελληνικής όχθης, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει το πρώτο κύμα των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ.
Με βάση τη διαμόρφωση της ελληνικής όχθης στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να περάσουν από δύο τουλάχιστον σημεία διεκπεραιώνοντας δύο τάγματα ταυτοχρόνως. Το πρώτο Τάγμα μεταξύ των χωριών Ισάακιο και Πραγγίο και το δεύτερο μεταξύ των χωριών Πραγγίου και Πετράδες...»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: