ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Συστήνουν ψυχραιμία οι τραπεζίτες- Στις 371 μ.β. το spread -Στο -2% το ΧΑ

«Αν δεν υπάρξει πολιτική παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εφόσον βρισκόμαστε στο σημείο που μπορεί να χαθεί ο έλεγχος αφού από πρόβλημα Ελλάδος μετεξελίσσεται σε πρόβλημα του ευρωπαϊκού νότου δεν μπορεί να αποκλεισθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης της χρηματιστηριακής αγοράς» υποστηρίζει εκ των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών της χώρας, ωστόσο συστήνει ψυχραιμία "εχει ξεφύγει από τα όρια των τραπεζών ή της Ελλάδος έχει μεατραπεί σε ευρωπαικό θέμα ξεκάθαρα αλλά απαιτείται ψυχραιμία" Eν τω μεταξύ στην αγοράομολόγων το spread άνοιξε στις 371 μονάδες βάσης (υψηλό ημέρας 375 μ.β.) από 350 μονάδες βάσης το χθεσινό κλείσιμο ενώ το ΧΑ άνοιξε με μεγάλες απώλειες 2%.
Πρωτίστως που αποδίδονται οι γενικευμένες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και στην Εθνική.
Ξένοι αποχωρούν μαζικά από τις τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση σε κρατικό χρέος και η Εθνική είναι η μεγαλύτερη τράπεζα που διαθέτει έκθεση 18 δις ευρώ.
Δεν πρόκειται μόνο για κερδοσκοπία , δεν πρόκειται για τακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας η πτώση των τραπεζών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς χθες η Εθνική υποχώρησε -7,19% , Barclays -7,84% HSBC -3,71%, Lloyds -6,82% Royal Bank Of Scotland -5,79%Deutsche -4,22% BNP -5,14% Credit Agricole -5,17% αποδίδεται στην διάχυτη ανησυχία ότι η ύπαρξη ομολόγων της Ελλάδος , της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα προκαλέσει τεράστιες ζημίες στο τραπεζικό σύστημα διεθνώς.
Άρα οι ξένοι αποχωρούν από τις τράπεζες και ειδικά από τις μεγάλες ελληνικές φοβούμενες το ελληνικό χρέος τα ελληνικά ομόλογα.
Όμως μέχρι που μπορεί να οδηγηθεί η κατακρήμνιση των μετοχών των τραπεζών;
Σύμφωνα με το τραπεζικό στέλεχος αν η ΕΕ , η ΕΚΤ δεν παρέμβουν για να ανακόψουν την χιονοστιβάδα που μπορεί να παρασύρει τις αγορές τότε είναι πιθανό να δούμε εκ νέου να προσεγγίζουν τις ονομαστικές τιμές τους οι τράπεζες.
Σημειώνεται ότι η Εθνική εμφανίζει ονομαστική αξία 5 ευρώ η Eurobank 2,75 ευρώ η Alpha 4,70 ευρώ η Πειραιώς 4,77 ευρώ η Κύπρου 1 ευρώ η Marfin 0,85 ευρώ η ΑΤΕ 0,72 ευρώ η Emporiki 4,39 ευρώ , το ΤΤ 3,70 ευρώ και η Aspis 0,60 ευρώ.
Οι τραπεζίτες ξεκάθαρα τονίζουν «πλησιάζουμε το σημείο που θα χαθεί ο έλεγχος και αν χαθεί τότε ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς και ειδικά των τραπεζικών μετοχών δεν μπορεί να αποκλεισθεί»
bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: