ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μετά την προσπάθεια Τούρκων ακτιβιστών να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα της Γάζας , μια ομάδα Ισραηλινών οργισμένων ακτιβιστών ,θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο στην Βόρειο Κύπρο.

http://tvxs.gr/news/κόσμος/με-στολίσκο-κατά-της-τουρκικής-κατοχής-στην-κύπρο-απαντούν-οι-ισραηλινοί

Στην ομάδα των Ισραηλινών συμμετέχει ο Alex Goldfarb, πρώην βουλευτής των κομμάτων Tzomet και Yiud, τη δεκαετία του ‘90, καθώς και ο ακτιβιστής του κόμματος Meretz, Pinhas Har-Zahav. Η κίνηση πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από πλούσιο Ισραηλινό, το όνομα του οποίου παραμένει άγνωστο.

Μετά την δημοσιοποίηση του εν λόγο εγχειρήματος από τους Ισραηλινούς , Έλληνας επιχειρηματίας (ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του) χρηματοδοτεί και αυτός το εν λόγο εγχείρημα , με την ενοίκιαση τριών σκαφών , τα οποία θα συμμετάσχουν στον στολίσκο που θα στείλει το Ισραήλ , στην Β. Κύπρο.

Τα τρία αυτά σκάφη θα μεταφέρουν δεκάδες Έλληνες ακτιβιστές οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν για την μη τήρηση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την άμεση αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Β. Κύπρο.

Ο Ελληνικός στολίσκος , θα συναντήσει στα ανοικτά (διεθνή ύδατα) της Κύπρου , τον Ισραηλινό στολίσκο και θα πλεύσουν μαζί προς την Β. Κύπρο.

Κατά πάσα πιθανότητα (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το ακριβές σημείο) ο διεθνής αυτός στολίσκος θα έχει ως στόχο το λιμάνι της Αμμοχώστου , όπου και θα αποβιβαστούν οι ακτιβιστές για την διαμαρτυρία τους.

Πληροφορίες από ακτιβιστές που θα λάβουν μέρος στον Ελληνικό στολίσκο λένε ότι γίνονται επαφές με Έλληνες , Κύπριους και ξένους Ευρωβουλευτές , να συμμετάσχουν στον διεθνή αυτό στολίσκο , έτσι ώστε να επλακεί και η Ευρωπαική Ένωση στο όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: