Ινδονησία: Οι μουσουλμάνοι φοβούνται "εκχριστιανισμό" της χώρας και απειλούν με σφαγές

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αυξήσει κι άλλο τις θρησκευτικές εντάσεις στο Bekasi της Ινδονησίας, μια νέα ομάδα μουσουλμάνων, η οποία αυτοαποκαλείται ‘Ισλαμικό Κογκρέσο του Bekasi’ σχεδιάζει μια περιοδεύουσα έκθεση που αποσκοπεί στο να πείσει κάθε τζαμί στην πόλη να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο "πόλεμο" εναντίον του "εκχριστιανισμού", όπως λένε, της χώρας.


Η ομάδα, που αποτελείται από εννέα μέλη που εκπροσωπούν διάφορες ισλαμικές οργανώσεις στην πόλη, ιδρύθηκε την Κυριακή, την τελευταία ημέρα του Ισλαμικού Κογκρέσου του Bekasi στο Τζαμί Al Azhar που συγκλήθηκε για την αντιμετώπιση του λεγόμενου προβλήματος του ‘εκχριστιανισμού’.


Μεταξύ των προτάσεών της είναι ο σχηματισμός ισλαμικών παραστρατιωτικών ομάδων, ή Laskar, μέσα σε κάθε τζαμί και η σύνταξη μιας πολιτικής που θα βασίζεται στο νόμο της Σαρία από τη διοίκηση του Bekasi.


"Όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να ενωθούν και να είναι σε επιφυλακή, διότι ... οι χριστιανοί κάτι ετοιμάζουν", λέει ο Mur Χαλί Barda, επικεφαλής της ομάδας των σκληροπυρηνικών του Bekasi, του λεγόμενου Μετώπου Ισλαμικών Υπερασπιστών (FPI), δήλωσε στην Jakarta Globe.


"Προφανώς θέλουν να δοκιμάσουν την υπομονή μας. Σχεδιάζουμε να τους καλέσουμε σε έναν διάλογο για να ξεκαθαριστεί αυτό που πραγματικά θέλουν. Αν οι συνομιλίες αποτύχουν, αυτό μπορεί να σημαίνει πόλεμο», προειδοποίησε.


Ο Murhali ισχυρίστηκε ότι ένα συγκεκριμένο χριστιανικό ίδρυμα βαπτίζει ασταμάτητα ομάδες ανθρώπων στην πόλη, η οποία έχει γνωρίσει μια σειρά από θρησκευτικές συγκρούσεις τους τελευταίους μήνες.


"Ο τελευταίος ήταν την Τετάρτη. Ένας μεγάλος αριθμός λεωφορείων έχει παρατηρηθεί, να κατεβάζουν πολλούς ανθρώπους, ορισμένους φορώντας jilbabs, σε ένα σπίτι στην περιοχή Kemang Pratama στο Bekasi. Όταν οι άνθρωποί μας ρώτησαν τον φύλακα του σπιτιού, αυτός είπε ότι ήρθαν από την Τζακάρτα και πήγαν εκεί για να βαφτιστούν", είπε.


Ωστόσο, ο Αρχηγός Αστυνομίας του Bekasi, Comr Imam Sugianto, αρνήθηκε ότι έγινε μαζική βάπτιση. «Όλοι τους ήταν φοιτητές και πήγαν σε εκείνο το σπίτι για αναψυχή. Όλοι πήγαν εκεί για μπάνιο», είπε.


Ο Abdul Qadir Aka, γενικός γραμματέας του συμβουλίου για τον προσηλυτισμό του FPI του Bekasi, είπε ότι οι παραστρατιωτικές οργανώσεις είναι σημαντικές.

"Όταν χρειαστεί, θα έχουμε τις μονάδες μας που θα μπορούν να κινητοποιηθούν», είπε. «Δεν μπορούμε απλά να στηριζόμαστε στο FPI. Έχουμε εκατοντάδες και χιλιάδες τεμένη στο Bekasi. Φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί. "


Οι μονάδες, είπε, θα χρησιμεύσουν επίσης ως «αστυνομία ηθών» που θα στοχεύουν σε ‘ανήθικες’ δραστηριότητες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η πορνεία, το περιστασιακό σεξ και τα τυχερά παιχνίδια, όλα απαγορεύονται στο Ισλάμ.


O Saleh Mangara Sitompul, ο γραμματέας του ‘κογκρέσου’ και επίσης μέλος του παραρτήματος Bekasi στο Muhammadiyah, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας, δήλωσε: «Καθήκον τους είναι η πρόληψη και η φύλαξη των μουσουλμάνων του Bekasi και η επικοινωνία και ο συντονισμός για την εκλογή ενός αξιόπιστου ηγέτη τους μουσουλμάνους του Bekasi.


Αλλά ο Abdul τόνισε ότι οι μονάδες δεν θα είναι ένοπλες.


«Εκτός αν χρειαστεί», πρόσθεσε…


Η ομάδα αναφέρει επίσης ότι θα διαβιβάσει στη τοπική διοίκηση του Bekasi μία σειρά από προτάσεις που είναι συμβατές με το δίκαιο της Shariah. "Ελπίζουμε ότι οι συστάσεις προς την κυβέρνηση μπορεί να χρησιμεύσουν ως οδηγός έτσι ώστε να μην υπάρχει θρησκευτική δυσφήμηση ή διαθρησκευτικές συγκρούσεις", δήλωσε ο Σαλέχ.


Από τη πλευρά της διοίκησης του Bekasi, ο εκπρόσωπος Endang Suharyandi είπε: «Όσο δεν παραβιάζει κανονισμούς," ο δήμος θα στηρίξει την εφαρμογή των πολιτικών που στηρίζονται στην Σαρία και θα εκτελέσει τις συστάσεις του ‘κογκρέσου’».


Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι στο Ισλαμικό Κογκρέσο συμμετέχουν σχεδόν 2.000 μουσουλμάνοι του Bekasi οι οποίοι εκπροσωπούν διάφορες ισλαμικές οργανώσεις.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: