Eπεισόδια στη Τουρκία κατά το δημοψήφισμα

Επίθεση 20 μασκοφόρων ατόμων που φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΡΚΚ έγινε στη Μερσίνα την ώρα που εκατομμύρια Τούρκοι προσέρχονταν στις κάλπες για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν σε δημοψήφισμα τις συνταγματικές αλλαγές που πρότεινε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ομάδα 20 μασκοφόρων, συγκεντρώθηκε σε σχολείο όπου βρίσκεται εκλογικό τμήμα, φώναξε συνθήματα υπέρ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και προσπάθησε να εμποδίσει τους ψηφοφόρους από το να μπουν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι έκαψαν με βόμβες μολότοφ δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Σε άλλο περιστατικό, επίσης στη περιοχή της Μερσίνας, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες σε ψηφοφόρους που προσέρχονταν στις κάλπες ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και προχώρησε σε προσαγωγές..

Εντωμεταξύ, έξι αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε επεισόδια στην επαρχία Μπάτμαν, στα νοτιοανατολικά.

Το κόμμα της κουρδικής μειονότητας είχε καλέσει σε αποχή από το δημοψήφισμα τονίζοντας ότι οι αλλαγές δεν εξασφαλίζουν την αποτροπή των διακρίσεων σε βάρος των Κούρδων.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης κοντά στην πόλη Σιίρτ.

«Η τουρκική δημοκρατία βρίσκεται σε σημείο καμπής σήμερα, περνάμε σημαντικές εξετάσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη.

Η ψήφος των Κούρδων μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία σε μία σκληρή εκλογική μάχη. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η έκκληση για αποχή δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις, εκτός από την περιφέρεια Χακάρι στα σύνορα με το Ιράν.

Τουλάχιστον 120 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: