ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι

ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ: Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι

Ημίγυμνες γυναίκες χορεύουν και ζητούν οργισμένες το φαγητό που τους είχαν υποσχεθεί. Τουρίστες τις βιντεοσκοπούν και τις διατάζουν να χορέψουν γι αυτούς. Κάτω από απάνθρωπες και εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης έχουν στηθεί ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι στα νησιά Ανταμάν της Ινδίας. Γυναίκες της φυλής Τζαράουα εξαναγκάζονται να χορεύουν για τους τουρίστες με αντάλλαγμα λίγα τρόφιμα.

Στην περιοχή έχουν ενταθεί τα φαινόμενα όπου ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνουν «ανθρώπινα σαφάρι» για τουρίστες που θέλουν να δουν και να φωτογραφίσουν τους Τζαράουα. Πέρσι τον Ιούνιο η Survival International είχε κατηγορήσει οκτώ ινδικά ταξιδιωτικά πρακτορεία γι’ αυτό το λόγο. Στην υπόθεση φαίνεται να είναι μπλεγμένοι και αστυνομικοί οι οποίοι χρηματίζονται για να κάνουν τα «στραβά μάτια» ώστε να επιτρέψουν αυτή την εξαθλίωση της ανθρώπινης φύσης.

Σύμφωνα με την ινδική νομοθεσία, για την προστασία των φυλών από τις εξωτερικές επιρροές και τις ασθένειες, απαγορεύεται στους ξένους να τραβούν φωτογραφίες ή ακόμη και να έρχονται σε επαφή μαζί τους. Αυτό όμως δεν αποτρέπει τους τουρίστες να τραβάνε βίντεο τα οποία σήμερα κάνουν τον γύρω του κόσμου.

«Είναι λυπηρό. Δεν μπορούμε να φερόμαστε σε ανθρώπινα όντα σαν να είναι ζώα σε εμποροπανήγυρη για να κερδίζουμε χρήματα. Αποδοκιμάζω πλήρως τον τουρισμό αυτού του είδους και θα τον απαγορεύσουμε» τόνισε ο Κισόρ Τσάντρα Ντέο, υπουργός αρμόδιος για θέματα των φυλών, στο ινδικό πρακτορείο Press Trust, ο οποίος έδωσε εντολή για διεξαγωγή έρευνας της υπόθεσης.






ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΟΥΡΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ (βίντεο)

Δείτε το βίντεο:
http://youtu.be/sA0XN974owU