Έκοψαν υπογείως με μείωση μισθών τον 13ο και 14ο μισθό!

ImageΟνομαστικά μένει ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά κόβονται οι μισθοί σε επίπεδο τέτοιο που ισοδυναμεί με τον 13ο και 14ο μισθό. Πρακτικά, επί τη βάσει ετήσιου εισοδήματος, οι απώλειες είναι σχεδόν οι ίδιες όπως αν έκοβαν τους δύο μισθούς-δώρα!
.
Σε αυτό καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την αναδιάρθρωση του χρέους και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και αυτό θα ανακοινώσει ο Λουκάς Παπαδήμος στους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή. Οι κατώτατοι μισθοί της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα επανακαθοριστούν στα 650 ευρώ, δηλαδή θα μειωθούν κατά 100 ευρώ το μήνα και θα καταργηθεί κάθε διάταξη που σήμερα καθιστά ισχυρότερες τις κλαδικές συμβάσεις έναντι των επιχειρησιακών.

Επίσης το μόνο που επιτεύχθηκε για τους ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα κατόχους ομολόγων είναι να γλιτώσουν το κούρεμα μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.
Το όριο αυτό αποτελεί και το όριο εγγύησης των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες για κάθε φυσικό πρόσωπο και για κάθε λογαριασμό ξεχωριστά. Όσον αφορά κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ.

Εφ΄ όσον κάποιος ιδιώτης έχει τοποθετήσει μεγαλύτερο ποσό σε κρατικά ομόλογα (π.χ. 200.000 ευρώ) τότε θα είναι εγγυημένο το ποσό μέχρι 100.000 ευρώ κατά 100% στη λήξη του ενώ για το επιπλέον ποσό θα υποστεί "κούρεμα".Το πώς και πόσο θα καθοριστεί νομοθετικά.

Κατά τους επίσημους υπολογισμούς το ποσό που έχει τοποθετηθεί σε κρατικά χαρτιά από φυσικά πρόσωπα κυμαίνεται από 2 - 2,5 δισ. ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: