Επιστολή φίλου του blog (ΗΓΓΙΚΕΝ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisqR34Bz6liFzJ-WbiN22qZlKBJarHCwhC-dAtQbT30KftISnux_y1tP_sgsEbi_QNLYmmM7PH2G2OX1bKIn3KlBW0vFMzcuepcC01cGt2akJNwSxJxPALIt0DjckQVD8NFJ6HT7mHB4o/s1600/envelope.png

Ζητώ συγνώμη για το λόγο του ότι στέλνω αυτές τις σκέψεις μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά οι γνώσεις μου πάνω σε κοινωνικές ιστοσελίδες δεν είναι αρκετές και επιπλέον δεν γνωρίζω εάν κάνετε δεκτή την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Δεν είσαστε υποχρεωμένοι να διαβάσετε τα παρακάτω, ούτε ζητώ να δημοσιευτούν , ούτε και να απαντήσετε. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε κάποιες ιδέες εάν τις κρίνεται σωστές.
.............................................................................

Διαβάζω συνεχώς την ιστοσελίδα σας και μου αρέσει. Ένιωσα την ανάγκη να σας στείλω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς μου. Μπορεί σε κάποια από τα παρακάτω να μη συμφωνείτε, αλλά η δύναμη που έχετε μέσω μιας σοβαρής ιστοσελίδας μπορεί να δρομολογήσει αξιόλογα πράγματα.
Την επομένη της ψήφισης του μνημονίου διάβασα σε κάποιον ιστότοπο ότι, βγαίνοντας από τη βουλή η κα Βάσω Παπανδρέου έπεσε επάνω στον κύριο Παπαδήμο και αφού του ζήτησε συγνώμη διότι ψήφισε όχι , του είπε: Πρόεδρε τώρα έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Ο κος Παπαδήμος τότε της απάντησε : Άχ Βάσω μου, εάν γνώριζες αυτά που γνωρίζω εγώ τότε σίγουρα δεν θα είχες ήσυχη τη συνείδησή σου ...;
Προσπαθούσα να καταλάβω τι εννοούσε ο ποιητής.
Το φτωχό μου μυαλό τότε έκανε κάποιες σκέψεις τις οποίες σας παραθέτω:
Η Ελλάδα εάν πτωχεύσει θα πρέπει να πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου ( πολλά χρήματα ) εις βάρος της οικονομίας των Η.Π.Α.
Κάποιος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού παίρνει στο τηλέφωνο τον κο Παπαδήμα, Σαμαρά , όχι τον Καρατζαφέρη διότι είναι λαλίστατος ( δεν είναι πολιτικός ) και τους ενημερώνει: Εγώ ασφάλιστρα κινδύνου δεν πληρώνω. Πως θα γίνει αυτό; Τα εν λόγω ασφάλιστρα δεν πληρώνονται εάν η πτώχευση έλθει λόγω πολέμου. Αφήνω τους απέναντι , κάνουν το πραξικόπημα που ετοιμάζουν και την άλλη μέρα θα ανεμίζει η τούρκικη σημαία σε 3-4 ελληνικά νησιά-νησάκια. Έχεις ήδη πόλεμο και στο μήνα επάνω πτωχεύεις.
Κανονίστε λοιπόν σήμερα το βράδυ να περάσει το μνημόνιο.
Ο ευσεβής γέροντας Παϊσιος έλεγε : να έχετε καλούς λογισμούς ακόμη και για τους πολιτικούς μας που θα έπρεπε να είναι στην εξορία ( όχι κρέμασμα ) διότι και αυτούς τους παραπλάνησαν και τους έριξαν σε παγίδα. ( προς ΘΕΟΎ δεν δικαιολογώ κανέναν από αυτούς - αναφορά στα λόγια του αγίου γέροντα κάνω)
Εάν παρατηρήσατε τον κο Παπαδήμο κατά την ώρα της τελικής του ομιλίας , το αριστερό του χέρι έτρεμε συνεχώς. Πίστευα ότι θα καταρρεύσει και ότι η ψηφοφορία θα πήγαινε προς αναβολή. Τελικά επέζησε.
Επίσης ο γέροντας μιλά για πείσμα και εξέγερση των Ρωμιών Ελλήνων αλλά πιστεύω ότι θα γίνει και αυτό αλλά όχι ακόμη. Θα πρέπει πρώτα να ανέβει η Ελλάδα όλο τον Γολγοθά και να πεθάνει. Και τότε θα την αναστήσει ο Θεός.
Πιστεύω ότι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι δε θα αφήσουν τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει σύντομα, γιατί γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα ...; ...;. Με διάφορες προφάσεις θα εξαναγκάζουν κάθε φορά Σαμαρά και Παπαδήμο να παραμένουν ως κυβέρνηση. Τον Γιωργάκη δεν τον υπολογίζουν καθόλου. Θα λένε τώρα πρέπει να γίνει αυτό, ύστερα θα πρέπει να γίνει εκείνο, τώρα το άλλο και θα το πάνε έτσι όσο πάει. Έως ότου θα νομίσουν ότι σώθηκαν. Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα μας η πείνα , η ανεργία ,η εξαθλίωση η ανέχεια θα αυξηθούν με δραματικό ρυθμό. Ο κόσμος θα φωνάζει και τότε πιθανόν να γίνει κάποια εξέγερση ή κάποια ανταρσία στη βουλή. Δε γνωρίζω από αυτά , δεν ασχολήθηκα ποτέ με την πολιτική. Τα νέο μνημόνιο δεν μπορεί να περάσει από το λαό , κυρίως τα φορολογικά που προβλέπουν και ειδικές κάρτες, και εκπτώσεις κτλ . Το «ΟΧΙ» του Ελληνικού λαού είναι προ των πυλών. Είτε σαν συνδικαλιστής , είτε σαν αριστερός , είτε σαν απλός πολίτης , είτε σαν χριστιανός ορθόδοξος.
Οι μεγάλοι αποφασίζουν τελικά την πτώχευσή μας . Οι τουρκαλάδες μαθαίνουν σκοπίμως τρεις μέρες νωρίτερα το μυστικό , προετοιμάζονται καταλλήλως και μας ανοίγουν πόλεμο. Πρόκληση σε 3-4 νησιά μας . Εμείς πολιτικά δεν είμαστε για πόλεμο, κάνουμε διαβήματα και παρακαλάμε τους ευρωπαίους που ούτε που τους νοιάζει. Άλλο οι πολιτικοί και άλλο το ηρωικό στράτευμα μας.
Μας πτωχεύουν , τα ασφάλιστρα δεν πληρώνονται , αλλά όλοι λογαριάζουν χωρίς το νέο ξενοδόχο της περιοχής , διότι πλέον αναλαμβάνει κατά το σχέδιο του Θεού η αναγεννημένη Ρωσία. Όχι γιατί αγαπά τους Έλληνες , αλλά με πρόσχημα την κοινή ορθόδοξη πίστη και τη σωτηρία των ευσεβών ρώσων καλογήρων του Αγίου Όρους, καθαρίζει την περιοχή και δεν αφήνει τα πετρέλαια Ελλάδας και Κύπρου σε Αμερική και Ευρώπη. Και η Ρωσία τζάμπα θέλει να τα πάρει. Από το φιλότιμό μας ...; ...;.. ( μετά βοηθά και τον Άσσαντ που δεν έχει πετρέλαια -αλλά έχει μόνο χριστιανούς )
Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι λίγο πολύ σε όλους μας γνωστά από κείμενα αγίων προφητών και σεβάσμιων γερόντων μοναχών και οδηγούν στο να γυρίσει η πόλη εκεί που ανήκει. Στα χέρια των Ελλήνων και ο ναός της Σοφίας του Θεού στα χέρια της Παναγίας μας που θα τον παραδώσει να τον προσέχει ο ευσεβής ορθοδόξος Βασιλιάς Ι ...; ...; ...;ς.
( Μπορεί να είναι Ιωάννης ο Βατάτζης, μπορεί να είναι ο Ιωάννης Παλαιολόγος αδελφός του Κωνσταντίνου που παραπλανήθηκε και προδόθηκε από τον πάπα ελπίζοντας σε βοήθεια , μόνο ο θεός γνωρίζει ποιος θα είναι αυτός ο ευσεβής που αυτή τη στιγμή κοιμάται)
Είτε πάμε σε εκλογές , είτε δεν προλάβουμε και εξεγερθεί ο λαός , η Ελλάδα πτωχεύει υλικά διότι πρέπει να καθαρισθεί πνευματικά, ώστε με ευσέβεια να επιστρέψει ο λαός στις βάσεις του.
Όλα τα παραπάνω θα γίνουν , αλλά το θέμα για το οποίο σας έβαλα σε κόπο να διαβάσετε πράγματα που ήδη τα γνωρίζατε ή τα υποπτευόσαστε είναι το εξής:
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να βοηθήστε τον Έλληνα μέσα από την ιστοσελίδα σας. Έχετε μεγάλη δύναμη στα χέρια σας, είστε μορφωμένοι, πιστεύετε στην ορθοδοξία μας , επικοινωνείτε με άλλες ιστοσελίδες, είστε πολλοί. Εάν θέλετε μπορούμε να γίνουμε χιλιάδες. Πρέπει ο ΈΛΛΗΝΑΣ να μη χάσει το κουράγιο του, να σταθεί δυνατός , να ετοιμασθεί πνευματικά για το μαρτύριο και έπειτα για την Ανάσταση.
Βοηθείστε να οργανωθούμε γρήγορα. Η εκκλησία οργανώνει συσσίτια αλλά εκείνες τις στιγμές όλοι θα περιμένουν από το κράτος. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Μπορείτε να προτείνετε τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων γεγονότων ώστε να οργανώσουμε τη γειτονιά μας ( όσους θέλουν ) . Δεν πρέπει να αφήσουμε οικογενειάρχες που χάσανε τη δουλειά τους ή το σπίτι τους να αυτοκτονούν και να αφήνουν πίσω τους ορφανά ελληνόπουλα . Μπορούμε ας πούμε να χορηγήσουμε τα δεύτερα σπίτια μας που τα έχουμε κλειστά ( όσοι έχουν ) σε τέτοιες οικογένειες ώστε να μην πληρώνουν ενοίκιο παρά μόνο το ρεύμα τους και το νερό έως ότου ορθοποδήσουν. Να γίνουμε κίνημα αλληλεγγύης κοντά στα άλλα ήδη υπάρχοντα, προσφέροντας ότι μπορεί ο καθένας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά ενωμένοι , αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι γινόμαστε ένα μόνο σε ανάγκη. Όπως τώρα ας πούμε ...;. Οι κουκουλοφόροι προχθές ήταν οργανωμένοι και δείτε τι κακό έκαναν. Εμείς δεν μπορούμε να οργανωθούμε για να κάνουμε καλό;
To διεθνές κεφάλαιο , οι επώνυμοι πλέον Εβραίοι διακινούν τα κεφάλαια και παράλληλα έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση της Ευρώπης , Αμερικής ,Ασίας ώστε να ιδρύσουν επιτέλους την αυτοκρατορία τους στο νέο Ισραήλ ( πολιτική, οικονομική ,θρησκευτική ).
Ο θεός όμως έχει άλλα σχέδια. Αυτοί που αδίκησαν την Βυζαντινή του Θεού Αυτοκρατορία , θα τιμωρηθούν κατά παραχώρησή του, σύμφωνα με τα γραπτά και τα λόγια Αγίων . Και εμείς όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπό μας ώστε να τα χαρούμε περισσότερο αυτά που έρχονται.
Μπορεί να σας κούρασα , έγινα και λίγο παρορμητικός μα αν βρίσκεται ενδιαφέρον σε κάποιες από τις σκέψεις μου και ξεκινήστε οποιαδήποτε ενέργεια θα χαρώ πολύ να σας βοηθήσω. Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι στη διάθεσή σας. Συγχωρείστε με για το συντακτικό μου και παρακαλώ πολύ εάν θελήσετε να δημοσιεύσετε κάποιο κομμάτι του κειμένου ή κάποια ιδέα από αυτές που πρότεινα , μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα μόνο σας παρακαλώ να μη δημοσιευτεί το όνομά μου.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας,
Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: