ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

xanthopoulos-patata

ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΡΣΑΡΕΙ ΜΕ ΘΟΡΥΒΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ
Η είδηση για τo «κίνημα της πατάτας», βρίσκει αντίθετο το ΚΚΕ! Ναι καλά ακούσατε. Το κόμμα της κολεκτίβας που εδώ και χρόνια καπηλεύεται το ελληνικό αγροτικό κίνημα( με τους αγρότες να είναι η μόνη παραγωγική τάξη της χώρας που ποδηγετημένη από τα Σοβιέτ του Περισσού δεν έχει δόσει εδώ και καιρό σημείο αντιμνημονιακής δράσης), επιτίθεται με λάβρο τρόπο κατά των πατατοπαραγωγών(σαν κι αυτόν που βγήκε στο ΜEGA νωρίτερα και τα'χωσε στους μεσάζοντες). Γιατί; Εδώ είναι το μεγάλο μυστήριο.

Μάλλον η κ.Παπαρήγα(εαν προχωρήσουν οι φθηνές τιμές και άλλων μεταφερόμενων προιόντων)προφανώς έχει συνομιλήσει και έχει δεχτεί πιέσεις από διάφορους νταβατζήδες των τιμών στην περιφέρεια. Κάτι που δείχνει ότι οι μεσάζοντες, οι τσιφλικάδες, οι μεγαλοπαραγωγοί και οι μεταπράτες μάλλον έχουν κατακόκκινο χρώμα, είναι εργατοπατέρες και πολύ λίγο ενδιαφέρονται για το πορτοφόλι του λαού. Όπως αυτοδιαφημίζεται ότι υποστηρίζει το γκουβέρνο του σφυροδρέπανου.
Ο λαός όμως έχει "τσιμπήσει" στην καλή και φθηνή αγροτική μονάδα και ποσώς ενδιαφέρεται για τον πατερναλιστικό τρόπο έκφρασης του ΚΚΕ που με πομφόλυγες για να μην του λακίσουν τα συνδικάτα, καταριέται και βλαστημάει τους πάντες και τα πάντα με την παλιά ξύλινη γλώσσα του Στάλιν και του Λένιν.
Σύντροφοι, ο κόσμος ξύπνησε. Πάρτε το χαμπάρι. Και πείτε στους συνδικαλιστές σας να ρίξουν τις τιμές για να μην τους πάρει ο διάολος και τους σηκώσει, όπως θα σηκώσει και άλλους. Εαν δεν το κάνετε, είστε εχθροί της αλήθειας άρα και εχθροί του λαού.

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

Η κοινωνία αντιδρώντας ανακαλύπτει και υλοποιεί νέες μορφές συναλλαγής μεταξύ των πολιτών ώστε να κτυπηθεί η αισχροκέρδεια, να τιθασευτούν οι τιμές των προϊόντων αλλά και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο ρόλος των διαμεσολαβητών.
Ο καταναλωτής ανήμπορος, λόγω κρίσης, να ακολουθήσει την βάναυση λογική των καρτέλ ανακαλύπτει βήμα – βήμα την άμεση και την απευθείας συναλλαγή με τον παραγωγό. Έτσι η πατάτα, το λάδι, τα δημητριακά, το ρύζι και σιγά σιγά και άλλα μη ευπαθή προϊόντα σε πρώτη φάση αλλά εγνωσμένης ποιότητας, φθάνουν στον καταναλωτή σε απίστευτα χαμηλότερες τιμές.
Η αρχή έγινε με τις πρωτοβουλίες ομάδων πολιτών όπως στην Πιερία για να συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και δήμους σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για την συνειδητοποίηση από τους πολίτες –καταναλωτές της δυνατότητας αυτό-οργάνωσης και αυτοεξυπηρέτησης.
Παράλληλα οι παραγωγοί που εδώ και δεκαετίες καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους τον ρόλο των μεσαζόντων, ανακαλύπτουν και αυτοί μία διέξοδο από την αβάστακτη αισχροκέρδεια η οποία τους ταλαιπωρεί. Μία αισχροκέρδεια που τους καταδικάζει σε τιμές πείνας για τα προϊόντα τους που τα βλέπουν να φθάνουν στο ράφι του καταναλωτή με επαυξήσεις που ζαλίζουν.
Λίγα λόγια για το Νευροκόπι και την περίφημη καλλιέργεια της πατάτας
Το Νευροκόπι είναι μια ιδιαίτερα όμορφη ακριτική γωνιά της χώρας μας όπου οι κάτοικοι του καταφέρνουν στο πέρασμα του χρόνου να διατηρούν την ομορφιά του τοπίου, τις παραδόσεις και την ήσυχη καθημερινή ζωή της επαρχίας.
Γηγενείς Μακεδόνες, πρόσφυγες του Πόντου και της Μικρασίας δημιούργησαν ένα όμορφο κράμα και πάντρεψαν τον πολιτισμό αλλά και την καθημερινή τους κουλτούρα στην πάροδο των ετών.
Η κύρια οικονομική δραστηριότητα του Δήμου είναι ο πρωτογενής τομέας, μιας και η καλλιεργήσιμη έκταση καλύπτει περίπου το 18% της συνολικής επιφάνειας του Δήμου. Η γεωργία με τη μονοκαλλιέργεια της πατάτας και των φασολιών να ξεχωρίζουν, αφού απασχολείται το 80% του ενεργού πληθυσμού στον αγροτικό τομέα. Οι παραγόμενες πατάτες θεωρούνται οι καλύτερης ποιότητας για τον ελληνικό χώρο και διατίθενται κυρίως στην ελληνική αγορά ενώ αποτελούν προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Η καλλιέργεια πατάτας στο Νευροκόπι

Η καλλιέργεια πατάτας στο λεκανοπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου έχει μεγάλη παράδοση και ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Η ονομαστή γεύση της πατάτας που παράγεται στο Κ. Νευροκόπι οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, όπου λόγω του παρατεταμένου χειμώνα συντελείται μόνο μια καλλιεργητική περίοδος ανά έτος με αποτέλεσμα η ωρίμανση της πατάτας να είναι πλήρης.
Συσκευασία 10 κιλών = 0,33 ευρώ.
Συσκευασία 20 κιλών = 0,32 ευρώ
Συσκευασία 30 κιλών = 0,30 ευρώ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: