"Θερμό" επεισόδιο στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

"Θερμό" επεισόδιο είχαμε πριν λίγο στα τουρκοσυριακά σύνορα καθώς συριακές ειδικές δυνάμεις επέδραμαν σε στρατόπεδο μισθοφόρων, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Τουρκία δίνοντας μάχη, άφησαν δύο νεκρούς, ενώ ένας Τούρκος, πιθανότατα στρατιωτικός που εκπαίδευε τους μισθοφόρους, τον οποίο οι Τούρκοι τον χαρακτηρήζουν "διερμηνέα", τραματίστηκε. Επίσης τραυματίστηκαν άλλοι 15 μισθοφόροι και αντικαθεστωτικοί.
"Ο αριθμός των τραυματιών που μας ήρθαν από τη Συρία έφθασε τους 17, ενώ δύο υπέκυψαν", δήλωσε στο Ανατολή ο διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας του Κιλίς, μιας τουρκικής πόλης κοντά στη συριακή μεθόριο.

Τη νύχτα οι συριακές ειδικές δυνάμεις επέδραμαν στο χωριό Σούκου, αφού προηγήθηκε σφοδρός βομβαρδισμός του χωριού, όπου είχε εντοπιστεί ότι λειτουργούσε στρατόπεδο μσθοφόρων.
Η επίθεση ήταν αιφνιδαστική και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, παρά μόνο να υποχωρήσουν πολεμώντας και να εγκαταλείψουν τη Συρία βρίσκοντας καταφύγιο στην Τουρκία, όπου ο Στρατός έβαλλε κατά την συριακών δυνάμεων για να καλύψουν την υποχώρηση των μισθοφόρων.
"Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, μεταφέραμε όσους μπορούσαμε", δήλωσε πηγή των αντκαθεστωτικών από το τουρκικό έδαφος.

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση των αμάχων στο μεθοριακό φυλάκιο του Κιλίς-Εντσιπινάρ, αναφέρει το πρακροτείο "Ανατολή", ενώ οι Σύροι αποσύρθηκαν από την μεθόριο αφήνοντας ένα λόχο τεθωρακισμένων για να "σφραγίσουν" το πέρασμα. Συριακές απώλειες δεν αναφέρθηκαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: