ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ

Mε τιμή δημοσιεύουμε την γεωπολιτική ανάλυση του αγαπητού φίλου Cs :

«Ήγγικεν η ώρα

Προσπαθώντας να προσεγγίσω τις τελευταίες γεωπολιτικές - γεωοικονομικές εξελίξεις διαπιστώνω το πόσο κοντά είναι στιγμές της ιστορίας με απόσταση ακόμη και χιλάδων ετών μεταξύ τους.
Ειδικά αυτή η μικρή γωνιά της γης , ευλογημένη απο τον ίδιο τον Θεό , αποδεικνύει καθημερινά πως μπορείο να γεννήσει τόσο αντικρουώμενες απόψεις , ανθρώπους , ιδεολογίες και πολιτικές όσες κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
Είναι φαίνεται χαρακτηριστικό του Έθνους μας , του έθνους των Ελλήνων απο την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του σε αυτό τον πλανήτη να δημιουργεί αντιθέσεις ακόμη και μέσα στους κόλπους του.Το οξύμωρο βέβαια είναι πως πάντα οι λίγοι αντιλαμβάνονταν την πραγματική διάσταση της ιστορίας, οι λίγοι μάχονταν, οι λίγοι έχαναν μια μάχη και με το μήνυμα της ΗΤΤΑΣ δημιουργούσαν τις συνθήκες οι πολλοί να αντισταθούν και να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ τον πόλεμο. Θα μου πείτε γιατί τόσο μεγάλη εισαγωγή.Θα σας εξηγήσω παρακάτω.
Πριν απο λίγους μήνες κατηγορήθηκα ως φιλομνημονιακός όταν υποστήριξα  (στο άρθρο ΕΔΩ) πως την δεδομένη χρονική στιγμή της ψήφισης του σχεδίου νόμου του μνημονίου Β δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για το σύνολο των αντιδράσεων που οδήγησαν στο κάψιμο του κέντρου της Αθήνας.
Τότε άκουσα πολλές απόψεις , που έφταναν ακόμη και τα όρια της προδοσίας(ευτυχώς το απέφυγα).
Ένα απο τα πράγματα που έλεγα τότε είναι πως δεδομένου πως οι δύση και κυρίως ο Γερμανικός άξονας δεν θέλει στην πραγματικότητα την επιτυχία του όποιου προγράμματος στην πράξη θα επιθυμούσε την απόρριψη του εκ μέρους μας ώστε να βγει απο την δύσκολη θέση.
Η προσέγγισή μου ήταν πως δεδομένου αυτής της απροθυμίας και γνωρίζοντας ότι γεωπολιτικά αναμένονται εξελίξεις πλανητικού επιπέδου (ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ) και οικονομικά ανατροπές που φτάνουν μέχρι την διάλυση της Ε.Ε.(Εκλογή Ολάντ, αντίδραση του Ευρωπαικού Νότου, κατάρρευση κρατών δορυφόρων της Γερμανίας όπως η Ολλανδία , αντίδραση της Βρετανία βασικού εταίρου της Αγγλοσαξωνικής τρόϊκας) γιατί θα έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση η οποία θα μας αποδυνάμωνε εντελώς μιας και θα είχαμε άμεση και άτακτη χρεωκοπία.Κάποιοι θα σκεφτούν πως το επιχείρημα δεν έχει βάση μιας και στη πράξη ο λαός έχει χρεωκοπήσει και πιέζεται παντιοτρόπος έχοντας σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.Δεν αντιλέγω στα προβλήματα μιας και επηρεάζουν και εμένα τον ίδιο.Είναι δεδομένο όμως στο οτι ο μέσος Έλλην βρίσκεται πολύ μακριά ,λόγω της εσωστρέφειας που τον διακρίνει απο , απο το να καταλάβει το πραγματικό διακύβευμα αυτής της οικονομικής κρίσης , μια κρίση που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί απο μια εντελώς χρεωκοπημένη χώρα , τουλάχιστον τώρα υπάρχουν κάποιες συνθήκες να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι
Το ζήτημα δεν αφορά την Ελλάδα ούτε τον λαό της , αφορά ανακατατάξεις που θα επηρεάσουν το σύνολο του πλανήτη για τα επόμενα 50-70 έτη και σίγουρα πολύ λιγότερο πληθυσμό απο όσο αυτή την στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχει πάνω στην γη.
Τα στρατόπεδα είναι χωρισμένα , ο παράταιρος με όνειρα υπερδύναμης υπάρχει , οι θρησκόληπτοι ακολουθούν την δική τους πορεία.
Απο την μια έχουμε με σαφήνεια το Αγγλοσαξωνικό μπλοκ το οποίο κατα βάση αποτελείται απο ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΚΑΝΑΔΑ και βέβαια τα κράτη δορυφόρους όπως πολλές Βαλκανικές χώρες και αυτές του πρωην Ανατολικού μπλόκ .Αντίστοιχα ο Γερμανικός άξονας με τα κράτη δορυφόρους του.Υπενθυμίζω εδώ το εξής που σε γενικές γραμμές έχει παραμεληθεί αλλά έχει την σημασία του.Παραμονές του Β ΠΠ το Γ Ραιχ οι πρώτες κινήσεις που έκανε μετά την Πολωνία που λόγου μεγέθους είχε την προτεραιότητα ήταν να κατέβει προς τα Βαλκάνια.
Εκεί κατα βάση οι περισσότεροι λαοί με βασικό άξονα τους Κροάτες (Ούσταζι), τους Αλβανούς( Τσάμηδες συνεργάτες των Ιταλών) και Βούλγαροι συνεργάστηκαν ευθέως με τους ΝΑΖΙ του Βερολίνου.Δε πέρασαν 50 χρόνια απο το τέλος του πολέμου και οι Γερμανοί με την ίδια λογική αρχές δεκαετίας του 1990 επέβαλαν την διάλυση της Πρωην Γιουγκοσλαβίας με την δορυφοροποίηση της περιοχής στο Γερμανικό Μάρκο κατ' αρχάς και αφού τελείωσαν με αυτό το κομμάτι (με άλλους ρυθμούς βέβαια μιας και μιλάμε για οικονομικό πόλεμο) κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα με όχημα το ισχυρό Ευρώ και συνεργάτες τους εγχώριους πολιτικάντες.
Τρίτος και ανερχόμενος άξονας βέβαια το λεγόμενο BRIC , Brasil-Russia-India-China και τελευταίο το κατα βάση ριζοσπαστικό Ισλάμ που κατηγοριοποιείται στις δυτικότροφες δημοκρατίες τύπου Τουρκία(μεγάλη κουβέντα λόγω των τεραστίων εσωτερικών συγκρούσεων) και των θεοκρατικών καθεστώτων τύπου Ιράν.

Όλα τα παραπάνω σας έδωσαν μια εικόνα για το ποιοι είναι οι ελέφαντες ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται το γεωπολιτικό ''μυρμήγκι'' όπως φρόντισαν οι πολιτκοί των τελευταίων 37 ετών να κάνουν την Ελλάδα.
Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο όπου οι Αγγλοσάξωνες(συμπεριλαμβάνω τον Εβραικό Παράγοντα) έχουν κατανοήσει πως η πραγματική γραμμή άμυνας στην περιοχή είναι η Ελλάδα, αποτελώντας για άλλη μια φορά στο ρου της ιστορίας το μοναδικό σημείο αναφοράς ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και να μην χάσουν τα πάντα στο το τελευταίο κομμάτι υδρογοναθράκων οι οποίοι ΔΕΝ ανήκουν σε Άραβες ή Ρώσους(η Βενεζουέλα είναι άλλο κομμάτι κουβέντας).
Τυχόν οριστική , πλήρης , άτακτη κατάρρευση της Ελλαδος σημαίνει πως αυτόματα ο Αγγλοσαξωνικός και Εβραικός παράγοντας αποκτά δυο ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα για την επιβίωση του.
1Ον Τα αποθέματα υδρογοναθράκων πέφτουν στα χέρια Γερμανών - Ρώσσων -ή στην χειρότερη Ισλαμιστών(Τουρκία)
2ον Το Ίσραήλ χάνει σημαντικό κομμάτι του ζωτικού του χώρου επιβίωσης , μιας και λόγω έλλειψης στρατηγικού βάθους είναι αναγκασμένο να έχει στραμένο το βλέμα προς την Μεσόγειο και βέβαια κατα δεύτερο απομονώνεται εντελώς με εχθρικές κατα βάση δυνάμεις γύρω του.

Είνα λοιπόν προφανές απο τα παραπάνω πως τον Φεβρουάριο το 2012 όταν η Ελληνική Βουλή βρέθηκε στο δίλημμα της ψήφου του μνημονίου δυο όσο επαίσχυντο και αν ήταν (δεν το αρνούμαι) θα έπρεπε (τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να κάνει) να συνυπολογίσει όλα τα παραπάνω.Θα έλεγα πως ακόμη και αν οι μικροκομματικές επιδιώξεις αντρών χωρίς ηγετικές ικανότητες δεν τους επέτρεπαν σκεφτούν έτσι το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι αυτό που ήταν.
Τρεις μήνες μετά παραμονές των εκλογών της 6ης Μαίου και τα πιόνια στην σκακιέρα κάνουν τις τελευταίες κινήσεις πριν την οριστική εκκαθάριση.
Η ανακοίνωση των ερευνών νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου εντός δυνητικής Ελληνικής ΑΟΖ απο την Τουρκία ήταν η τελευταία κίνηση.
Στο επόμενο βήμα και δεδομένων των αποτελεσμάτων της 6ης Μαίου που θα οδηγήσουν σε ακυβερνησία οι συνθήκες (αλήθεια πόσο μοιάζουν με τις παραμονές των Ιμίων με τον Αντρέα στο Ωνάσειο) θα είναι έτοιμες για την Τουρκία να κάνει το μοναδικό που μπορεί ώστε να μην χάσει τα πάντα μετά την ρήξη της με το Ισραήλ και την έντονη παρουσία του τελευταίου στην Κύπρο άρα την ΝΑ Μεσόγειο.
Αυτό που ενδεχομένως αναμένει η Τουρκία είναι εκείνο το γεγονός που θα στρέψει τον διεθνή παράγοντα σε άλλο σημείο του πλανήτη ώστε να μην έχει τον χρόνο , την διάθεση τους πόρους να ασχοληθεί με την περιοχή μας, και να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Ευτυχώς παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις ένοπλες δυνάμεις ( υπαρκτά μεγάλα , σημαντικά δεν αντιλέγω σίγουρα ΟΧΙ όμως σε επίπεδα ολοκληρωτικής κατάρρευσης , άλλωστε σε τέτοια περίπτωση πολλά πράγματα που γίνονται τα τελευταία δυο χρόνια δεν θα γινόντουσαν ) βρίσκονται σε ένα επίπεδο που θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Άλλωστε υπήρξαν πάμπολες φορές στο παρελθόν που έχουμε πολεμήσει με λιγότερα.
Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα , η ώρα του τελικού ξεκαθαρίσματος με τους απέναντι , αλλά και τους υπολοίπους στα Βαλκάνια που δε μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο του status quo στην περιοχή , η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα και επιθυμει τις καλύτερες των σχέσεων με όλους τους γείτονες της.Πότε όμως όταν χρειάστηκε δε δίστασε να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους το ξεχνούν.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής , δεν επιβιώσαμε γιατί είχαμε τα καλύτερα καρυοφίλια , τα περισσότερα τουφέκια , τις καλύτερες φουστανέλες ή τις ομορφότερες τριήρεις.Επιβιώσαμε στα βάθη των αιώνων γιατί κυρίως η Ελλάδα είναι ιδέα , είναι ψυχή ,είναι .....ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ να υπάρχει και να φωτίζει , να δίνει πολιτισμό , να δημιουργεί ανατροπές , να πέφτει και να σηκώνεται στα πόδια της αναγνωρίζοντας τα λάθη της και προσπαθώντας να τα διορθώσει.Επιβίωσε γιατί δεν δίστασε να χύσει το αίμα των παιδιών της , γιατί πολέμησε όποτε χρειάστηκε ....ΈΞΥΠΝΑ , όποτε αγνόησε αυτό το τελευταίο απλά το πλήρωσε(1891,1922).
Όπως λέει και ο Καβάφης:
Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες"
δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ' ευσπλαχνία"
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε"
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ' οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
Αυτό που δεν λέει είναι τι κατάληξη θα έχουν οι ....Εφιάλτες.
Και ένα βίντεο για την 341Μ
http://vimeo.com/40998668

Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά.
Δεδομένου ότι πιθανά να είναι η τελευταία φορά που τα λέμε , καλό κουράγιο σε όλους σας
cs»

Δεν υπάρχουν σχόλια: