ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ Νέες πυραυλικές επιθέσεις από τη Χαμάς – Εννέα ρουκέτες αναχαίτισε το Iron Dome

Νέες πυραυλικές επιθέσεις στο νότιο Ισραήλ σήμερα το πρωί από τη Χαμάς θέτουν το όλο επιχείρημα της εκεχειρίας εν αμφιβόλω ενώ επίκειται και η απόφαση του Ισραήλ για στρατιωτική επέμβαση με δυνάμεις εδάφους στη Λωρίδα της Γάζας. Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 16 ρουκέτες της Χαμάς εκτοξεύτηκαν εναντίον θέσεων στο νότιο Ισραήλ ενώ το αντιπυραυλικό σύστημα που καλύπτει όλη την περιοχή κατάφερε να αναχαιτίσει 9 εξ αυτών.
Τρεις ρουκέτες Grad χτύπησαν την Μπερ Σεβά (Beersheba) στις 07:30 σήμερα το πρωί προκαλώντας υλικές μόνο ζημιές ενώ μια ρουκέτα λίγο έλλειψε να τινάξει στον αέρα ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο.
Από αυτές μόνο μια σύμφωνα με πληροφορίες αναχαιτίστηκε.
Δύο ακόμη ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον του λιμανιού του Ashkelon, μια από αυτές αναχαιτίστηκε από το Iron Dome ενώ η δεύτερη έπεσε σε ανοικτό χώρο χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή τραυματισμούς.
Άλλες ρουκέτες έπληξαν την πόλη του Ofakim.
Οι νέες επιθέσεις αυτές της Χαμάς αλλά ναι της ισλαμικής Τζιχάντ αναμένεται να τινάξουν στον αέρα τις όποιες προσπάθειες για εκεχειρία την πρωτοβουλία για την οποία είχε αναλάβει η Αίγυπτος.
Το Ισραήλ δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για μια χερσαία επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας εφτά ημέρες από την έναρξη των βομβαρδισμών, αλλά η αποτυχία των όποιων προσπαθειών για παύση πυρός ανάμεσα στα δύο μέρη, αναμένεται να προκαλέσει νέα επιδείνωση με την ισραηλινή Αεροπορία να εξαπολύσει –όπως κάνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- αντίποινα εναντίον στόχων στη Γάζα.
Η ισραηλινή Αεροπορία επιχείρησε να σκοτώσει και το νέο στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς Raed al-Atar με τρεις πυραύλους οι οποίοι έπληξαν την κατοικία του αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς ο τελευταίος δεν βρισκόταν εκεί.
Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι αεροσκάφη έπληξαν τουλάχιστον 100 τρομοκρατικούς στόχους συμπεριλαμβανομένων και θέσεων εκτόξευσης ρουκετών και χώρους αποθήκευσης όπλων. Κατοικίες υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς επλήγησαν επίσης χωρίς όμως να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα των επιθέσεων αυτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: