Aλβανοί κακοποιοί αλλάζουν ονόματα και έρχονται στην Ελλάδα!


  Αλβανοί κακοποιοί, που απελαύνονται από την Ελλάδα, αλλάζουν… ονόματα στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας τους και επιστρέφουν για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εγκληματική δράση τους.
  Μόλις φτάνουν στην Αλβανία ετοιμάζουν  πιστοποιητικά προκειμένου να αλλάξουν -από τις αλβανικές υπηρεσίες- το όνομά τους και να εκδώσουν διαβατήριο με τα νέα του, ψεύτικα, στοιχεία. Έτσι δεν κινούν τις υποψίες στο συνοριακό έλεγχο, όπως διαβάζουμε στην «Κάτοψη»

  Να αναφερθεί ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που διαθέτουν τα τμήματα ελέγχου διαβατηρίων στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία,  έχουν τη δυνατότητα διενέργειας αναζήτησης των στοιχείων ενός προσώπου με βάση το όνομα και το επώνυμο.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διοικητικά ή άλλα μέτρα (καταχωρημένοι στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών/ΕΚΑΝΑ ή στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν/SIS) από τη χώρα μας ή από άλλο κράτος μέλος της ζώνης Σένγκεν, να προβαίνουν σκοπίμως στην αλλαγή του ονόματος ή του επωνύμου τους (τηρώντας τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες στη χώρα τους) και να εφοδιάζονται με αλβανικά διαβατήρια νέου τύπου (βιομετρικά).

  Εν συνεχεία, με τη χρήση των νέων διαβατηρίων που περιέχουν το αλλαγμένο όνομα, εισέρχονται στη χώρα μας από τα νομοθετημένα συνοριακά μας σημεία, αφού κατά την πληκτρολόγησή τους, στην «ειδική εφαρμογή» προκύπτει αρνητική καταχώρηση και έτσι πλέον διασφαλίζεται ελεύθερα και δίχως προβλήματα η είσοδος στη χώρα μας, όσο και σε άλλα κράτη μέλη του χώρου Σένγκεν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: