Ρωσία : Συνεχίζεται η συγκρότηση της ναυτικής δύναμης Μεσογείου Θάλασσας

«H ρωσική ναυτική  δύναμη Μεσογείου  θα αποτελείται από 25 στελέχη  , στο πλαίσιο εκτέλεσης της εντολής του γενικού επιτελείου Ναυτικού» δήλωσε  ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε την Τρίτη στο Ria Novosti.
«Οι αξιωματικοί αυτοί θα αποσπαστούν από την διοίκηση του στόλου Μαύρης  Θάλασσας» δήλωσε ο αξιωματούχος στο RIA Novosti, προσθέτοντας ότι η βάση  διοίκησης της νέας δύναμης  θα εγκατασταθεί στο Νοβοροσίσκ ή στην  Σεβαστούπολη.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu δήλωσε τη Δευτέρα η  απόφαση για την ανάπτυξη μια μόνιμης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο είναι ειλημμένη . Αυτό που απομένει είναι το διαδικαστικό μέρος της συγκρότησης της δύναμης αυτής σε μέσα και προσωπικό για την προάσπιση των συμφερόντων της Ρωσίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο Ναύαρχος ε.α Βλαντιμίρ Komoyedov, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας της Δούμας , είχε δηλώσει ότι ο η δύναμη αυτή θα πρέπει να αποτελείται από 10 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, ως μέρος της τακτικής δύναμης προς κάλυψη όλων των επιχειρησιακών αναγκών που θα προκύψουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

Δεν υπάρχουν σχόλια: