Β. Μουλόπουλος το 2011: «επικίνδυνη η πρόταση για ποινική αντιμετώπιση του εγκωμιασμού ή της άρνησης των εγκλημάτων γενοκτονίας»

Τελικά, τι θέλουν στην αριστερά, εκτός από το να μας τρελάνουν;
Αυτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε μιλώντας τον Δεκέμβριο του 2011, σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε προς ψήφιση ο τότε ΠΑΣΟΚος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου 2011, ο Βασίλης Μουλόπουλος είπε ως ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τα κάτωθι:
«Η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη... το νομοσχέδιο εγκυμονεί κινδύνους περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών» και επικαλούμενος τις επισημάνσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου τόνιζε ότι «το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ρατσιστική βία και όχι ο ρατσιστικός λόγος... Το STOP στον αντισημιτισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, σε εγκλήματα πολέμου και στις γενοκτονίες, δεν περνάνε μέσα από ειδικούς και έκτακτους νόμους... οι διατάξεις του ποινικού δικαίου είναι επαρκείς για να τιμωρήσουν τις συγκεκριμένες πράξεις».
Σήμερα, τα αλλάζουν, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Αλλά, για την αριστερά μιλάμε, που έχει διακριθεί για τον οπορτουνισμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: