Συγκέντρωση
διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο
πραγματοποίησαν ένστολοι αστυνομικοί, κάνοντας λόγο για πολιτικό θέμα
που δεν αφορά την αστυνομία η, οποία έχει βρεθεί απέναντι στην κοινωνία.
Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει «πιόνια για εξυπηρέτηση
σκοπιμοτήτων και σάκος του μποξ για απορρόφηση των κραδασμών των
κοινωνικών αναταράξεων».«Γίναμε “κόκκινο πανί” για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας» ανέφεραν συνδικαλιστές της αστυνομίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση.
Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.
«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής από τα 350 άτομα που συγκροτούν συνολικά τη δύναμη στην Χαλκιδική, τα 100 περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
Όπως είπε ο Θ. Παπαδάκης, 70-80 αστυνομικοί μεταβαίνουν κάθε μέρα στις Σκουριές για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρείας εξόρυξης χρυσού. «Αυτό συνεπάγεται τεράστιο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για τους συναδέλφους μας», ανέφερε ο γραμματέας της ΕΑΥΘ.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές το κόστος μετακίνησης για κάθε διμοιρία ανέρχεται ημερησίως σε 1.500 ευρώ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μετακινήσεων προτείνουν τη δημιουργία μόνιμης αστυνομικής δύναμης στη Χαλκιδική, με εθελοντές αστυνομικούς αποσπασμένους στην περιοχή.
Οι αστυνομικοί επίσης κατήγγειλαν με δραματικούς τόνους, ελλείψεις σε υλικό και εξοπλισμό κάτι που όπως αναφέρουν στέκεται εμπόδιο στην ασφάλεια των πολιτών
«Αύξηση της αστυνόμευσης συνεπάγεται πρόληψη του εγκλήματος. Αλλά και όταν ο πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με το έγκλημα οφείλουμε να σπεύδουμε κοντά του. Και για να σπεύδουμε κοντά του έχουμε ανάγκη από περιπολικά! Απαιτούμε το απολύτως αυτονόητο» υπογραμμίζουν.
Οι συνδικαλιστές, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής
Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής εδώ.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου