ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ (upd) "Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν τη Λαττάκεια από βάσεις στην Τουρκία"! (βίντεο)

Ισραηλινά μαχητικά χρησιμοποίησαν τουρκική αεροπορική βάση για να βομβαρδίσουν εγκαταστάσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων στο λιμάνι της Λαττάκεια αναφέρουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμύνης σε ρωσικά ΜΜΕ.
Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τότε οι εξελίξεις στην περιοχή αναμένεται να είναι σοβαρές, καθώς φαίνεται ότι κτυπήθηκαν ή έγινε προσπάθεια να κτυπηθούν αποθήκες όου φυλάσσονται τα βλήματα cruise επακτίου αμύνης Ρ-800 Yakhont.
Σοβαρές τόσο για την περιοχή όσο και για την Τουρκία την ίδια καθώς θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, εάν επιβεβαιωθεί η Άγκυρα βοήθησε το Ισραήλ στο να επιτεθεί εναντίον ενός άλλου μουσουλμανικού κράτους.
«Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ισραηλινά μαχητικά εξόρμησαν από αεροπορική βάση μέσα στην Τουρκία και πλησίασαν την Λαττάκεια από την πλευρά των Μεσογειακών ακτών έτσι ώστε να εκτελέσουν την επιχείρηση του βομβαρδισμού αλλά και για να μην παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας δίνοντας έτσι πρόφαση για αντίδραση από την συριακή αεράμυνα», εξηγεί η Paula Slier δημοσιογράφος του Russia Today.
Σε μια πρώτη αντίδραση η Τουρκία διέψευσε τις πληροφορίες αυτές. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu δήλωσε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για το περιστατικό είναι «απολύτως λάθος» ενώ αποκάλεσε «ως πράξη προδοσίας»(!) όσους τις διασπείρουν, προφανώς μέσα στην Τουρκία.
Το Ισραήλ με τη σειρά του αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του RT αλλά και δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει τις σχετικές αναφορές.
Από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε επαφή που προσπάθησε να έρθει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο δήλωσαν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην ρεπορτάζ τους, ενώ εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο αναφορικά με το θέμα.
Το Σάββατο το αμερικανικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει και επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι ήταν ισραηλινά τα αεροσκάφη που είχαν πραγματοποιήσει την επίθεση της 5ης Ιουλίου στην Λαττάκεια με στόχο τα βλήματα επάκτιας άμυνας P-800 Yakhnot και όχι τα βλήματα S-300 όπως αρχικά πιστευόταν.
Όλα αυτά ενώ πηγές των μυστικών υπηρεσιών στη Μέση Ανατολή υποστήριζαν ότι η πρόσφατη επίθεση σε αποθήκη όπλων στο συριακό λιμάνι της Λαττάκειας, που πίστευαν ότι συνδεόταν με χτύπημα από την ισραηλινή Αεροπορία στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκε από ένα ισραηλινό υποβρύχιο κλάσης «Dolphin». Αυτό ανέφερε η εφημερίδα Sunday Times, προφανώς για να συγκαλυφθεί η επιδρομή από τα ισραηλινά μαχητικά που είχαν εξορμήσει από τουρκικό αεδροδρόμιο.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, στόχος της επίθεσης ήταν μία παρτίδα 50 πυραύλων Yakhont P-800 ρωσικής κατασκευής,
Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά επλήγησαν οι πύραυλοι...

Ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού Channel 2 στο οποίο δημοσιοποίήθηκαν δορυφορικές φωτογραφίες του υπόστεγου που καταστράφηκε απο την ισραηλινή επιδρομή και που μέσα σε αυτό υπήρχαν βλήματα P-800 Yakhnot.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: