ETOIMΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΟΙ ΣΥΡΟΙ 5 τουρκικά μαχητικά εγκλωβίστηκαν από τις συριακές συστυχίες SA-2 & S-125Μ


Πέντε τουρκικά μαχητικά F-16 που πετούσαν πάνω από την τουρκική επαρχία Χατάι στα σύνορα με την Συρία, πλησίασαν σε απόσταση ενός μιλίου την όριο γραμμή και εγκλωβίστηκαν από συριακά αντιαεροπρικά συστηματα SA-2 και SA-3, της εκσυγχρονισμένης έκδοσης S-125 Pechora-2M.
Τα ραντάρ καταύγασης των συριακών αντιαεροπορικών συστοιχιών εγκλώβισαν σε παραμέτρους άμεσης βολής το τουρκικό μαχητικό και το σύστημα αυτοπροστασίας της Loral έδωσε ότι οι πύραυλοι ήτα έτοιμοι να εκτοξευθούν κατά του μαχητικού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου δύο F-16 απογειώθηκαν από την βάση του Ινσιρλίκ και λίγα λεπτά αργότερα στις 08:40 εγκλωβίστηκαν από τα ραντάρ κατεύγασης των συγκεκριμένων συριακών αντιαεροπροικών για 10 δευτερόλεπτα στο ραντάρ ενός πυραυλικού συστήματος SA-2.
To ίδιο συνέβη στις 12:51 σε ένα άλλο F-16 που απογειώθηκε από την βάση του Μερζιφόν την ώρα που πετούσε πάνω από το Χατάι, και το ίδιο για 10 δευτερόλεπτα πάλι σε ένα ζεύγος F-16 που απογειώθηκε πάλι από την Μερζιφόν και πετούσε πάνω από το Ντoργιόλ του νομού Χατάι.
Τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα έχουν ακτίνα δράσης που κυμαίνεται μεταξύ των 40 χλμ για την εκσυγχρονισμένη έκδοση του SΑ-3 Μέχρι τα 45 χλμ για τα SA-2.
Σαφές το μήνυμα που έστειλαν οι Σύροι, Αυτά ας τα βλέπουν κάποιοι άλλοι...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: