Ρουχανί: Το Ισραήλ θα είναι «τρελό» αν επιτεθεί.

        Το Ισραήλ δεν θα τολμήσει να επιτεθεί στο Ιράν, γιατί ξέρει ποιές θα είναι οι συνέπειες, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Rouhani. Σε μια συνέντευξη  στο CNN, ο Ρουχανί δήλωσε ότι μια ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα ήταν «τρελή». Iranian president Hassan Rouhani
Iranian president Hassan Rouhani
        Το Ιράν θα συμφωνήσει να μην εμπλουτίσει περισσότερο ουράνιο σε επίπεδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πυρηνικά όπλα, αλλά δεν θα δεχόταν να παραιτηθεί από κάθε ουράνιο που είχε ήδη εμπλουτιστεί, είπε, για την αντιμετώπιση των πρόσφατων συζητήσεων μεταξύ του Ιράν και των δυτικών χωρών. «Είναι  ένα μέρος της εθνικής μας υπερηφάνειας, και η πυρηνική τεχνολογία έχει γίνει αυτόχθονας", δήλωσε ο Rouhani. "Και πρόσφατα, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε πολύ σημαντική ανδρεία σε σχέση με την κατασκευή φυγοκεντριτών", τους  οποίους η χώρα θα διατηρήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, είπε.
         "Στο πλαίσιο της Ε & Α και της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής τεχνολογίας, δεν θα δεχτούμε τυχόν περιορισμούς», είπε, προσθέτοντας ότι το Ιράν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του για ιατρικούς σκοπούς. "Στεκόμαστε στα δικά μας πόδια.Οι Ιρανοί επιστήμονες το έχουν σχεδιαστεί αυτό. Εμείς το κατασκευάσαμε. Εχει σχεδόν τελειώσει. Έτσι, όταν πρόκειται για ιατρικές ανησυχίες, δεν μπορούμε να δεχτούμε τους περιορισμούς. "
        Ο Rouhani απέρριψε την πιθανότητα ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. «Το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά ποια θα είναι η απάντηση . Το Ισραήλ γνωρίζει καλά τις περιφερειακές μας ικανότητες ", είπε. "Όταν πρόκειται για την πρακτική, οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να το κάνουν. Αν το κάνουν ένα τέτοιο τρελό πράγμα, η απάντησή μας θα τους κάνει να μετανιώσουν τη μέρα. "
          Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μια μακροπρόθεσμη συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, καθώς η Δύση προσπαθεί να το αναπτύξει, ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Μιλώντας κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε ότι τέτοιες διαπραγματεύσεις με το Ιράν "απλά δεν θα λειτουργήσουν. Ο Rouhani είπε ότι ευνόησε την αναγνώριση όλων των χωρών της  Μέσης  Ανατολής, αλλά αρνήθηκε ερωτήσεις που αναφέρονται στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ. Στην ομιλία του, δεν είπε μόνο ότι το Ιράν δεν θα διαλύσει (τις συσκευές φυγοκέντρησης), αλλά δεν θα καταργήσει ακόμα και μία φυγοκέντρηση. Το νόημα αυτής της δήλωσης είναι , εάν το Ιράν βρίσκεται πίσω από αυτό ", πρόσθεσε ο Νετανιάχου," είναι ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με το Ιράν που να μπορεί να λειτουργήσει. "              http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/176744     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: