Αυτά είναι τα αποτελέσματα της νομιμοποίησης της Μαριχουάνας στις ΗΠΑ,αύξηση θανάτων

Η τοπική βουλή του Κολοράντο εξετάζει την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στα καταστήματα που πουλάνε ελεύθερα μαριχουάνα, ύστερα από σειρά θανάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας τους περασμένους μήνες.
 
Κάτω από την επήρεια μεγάλης χρήσης μαριχουάνας ένας δεκαεννιάχρονος φοιτητής πήδηξε από τον τέταρτο όροφο ξενοδοχείου και ένας άντρας σε κατάσταση αμόκ σκότωσε την σαραντατετράχρονη γυναίκα του. Και οι δύο είχαν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα μπισκότων και σνακ που περιείχαν ως συστατικό τους την ινδική κάνναβη. Τα συγκεκριμένα περιστατικά ήρθαν να συμπληρώσουν τα ακόμα έξι που σημειώθηκαν από τις αρχές του 2014 όπου και επιτράπηκε η ελεύθερη πώληση του ναρκωτικού στην πολιτεία.
 
Οι αρχές  του Κολοράντο εξετάζουν τώρα την επιβολή περιορισμών στην ποσότητα αλλά και στο μέγεθος των προϊόντων που έχουν αυτό το συστατικό και τα οποία θα δικαιούνται στο εξής να αγοράζουν οι καταναλωτές. Επίσης συζητούν την μείωση των επιτρεπτών ορίων στην ποσότητα της δραστικής ουσίας ΤCH της μαριχουάνας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 10 mg ανά μερίδα.
 
Στα τέλη του 2012 η τοπική βουλή της πολιτείας είχε νομιμοποιήσει τη χρήση της μαριχουάνας για ενήλικες άνω των 21 ετών και για ψυχαγωγικούς λόγους. Επίσης είχε επιτρέψει να λειτουργούν καφετέριες στα πρότυπα των ολλανδικών Coffee Shops. 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: