O ΟΗΕ υποβαθμίζει τις ωμότητες του ISIS: "Δεν διαπράττουν μόνο οι ισλαμιστές εγκλήματα πολέμου αλλά και το Ιράκ"


Απίστευτη προσπάθεια του ΟΗΕ να ταυτίσει και να υποβαθμίσει τους αποκεφαλισμούς και τα εγκλήματα πολέμου των ισλαμιστών του ISIS με το καθήκον του κράτους του Ιράκ να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από τους εισβολείς!

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους διαπράττουν ωμότητες εναντίον μειονοτήτων που ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώ οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εκτελέσει κρατουμένους και βομβαρδίσει περιοχές αμάχων, πράξεις που ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Η Φλάβια Πανσιέρι, αναπληρώτρια του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε κατά την έναρξη στη Γενεύη έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πως η σύγκρουση έχει σοβαρές επιπτώσεις στους άμαχους Ιρακινούς, ιδιαίτερα σε γυναίκες και παιδιά.

"Συστηματικές και εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον αμάχων ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άτομα, ανάμεσα στα οποία και διοικητές, είναι υπεύθυνα γι' αυτές τις ενέργειες", δήλωσε η Πανσιέρι, αναφερόμενη σε εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από αμφότερες τις πλευρές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: