Αυτη ειναι η ηρωίδα Κουρδισσα που σκόρπισε τον θάνατο στους ισλαμοφασιστες!
Μαχήτρια κουρδικής καταγωγής πραγματοποίησε σήμερα επίθεση αυτοκτονίας εναντίον θέσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα της συριακής πόλης Κομπάνι,
προκαλώντας τον θάνατο αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής αριθμού ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη ανατολικά της πόλης Κομπάνι, τρίτης σε μέγεθος κουρδικής πόλης της Συρίας, που πολιορκείται από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση "έχει νεκρούς αλλά ο αριθμός τους δεν έχει επιβεβαιωθεί", δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας από μαχήτρια κουρδικής καταγωγής εναντίον του ΙΚ.

Οι τζιχαντιστές απέχουν πλέον ένα χιλιόμετρο από την πόλη. Αν καταφέρουν να την καταλάβουν, τότε το ΙΚ θα εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας μεγάλης συνεχούς λωρίδας εδάφους στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Οι μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη έχουν προκαλέσει τη φυγή 300.00 κατοίκων, από τους οποίους 180.000 έχουν καταφύγει στην Τουρκία.Αριν Μιρκαν. Με μια ηρωική επιχείρηση αυτοκτονίας πηρε μαζί της δεκάδες ισλαμοφασιστες καταφέρνοντας να αλλάξει την ροή της μάχης. ΑΘΑΝΑΤΗ.
Το Kobane ειναι ακομα ελευθερο…

 http://www.geopolitics.com

 http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: