Γ.Δημητρουλάκης - Ήθελαν να μας βουλιάξουν με το Norman Atlantic


Σοκάρει η μαρτυρία για τον εφιάλτη που έζησαν οι επιβάτες του NORMAN ATLANTIC δια στόματος του διασωθέντα Γιώργου Δημητρουλάκη στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Σκληρές οι αναφορές του για τη στάση του Ιταλού πλοιάρχου και των μελών του πληρώματος. Των Ιταλών διασωστών και τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν όπως εκτιμά το σκάφος να μην διασωθεί.
Τον Έλληνα ύπαρχο τον απομόνωσαν κατήγγειλε και έλεγαν όχι στις προσπάθειες του για να μας σώσει. Ο καπετάνιος έκανε ότι μπορεί για να μας βουλιάξει.
Οι στιγμές που ζήσαμε στο NORMAN ATLANTIC ήταν εφιαλτικές. Ήθελαν να μας φουντάρουν . Τα όσα συνέβησαν δεν προκλήθηκαν από θεϊκό ή φυσικό φαινόμενο αλλά από ανθρώπινο χέρι και λάθος.
Συναγερμός στο πλοίο δεν σήμανε. Το πλήρωμα δεν ήταν πουθενά. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων παίρναμε τους πυροσβεστήρες . Μόνοι μας προμηθευτήκαμε τα σωσίβια μας. Οι Ιταλοί μηχανικοί ήταν οι πρώτοι που εγκατέλειψαν το πλοίο.
Η φωτιά συνέχισε, πρέπει να είχε εκδηλωθεί από πολύ νωρίς και ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα για όλους αν το πλοίο επέστρεφε στην Κέρκυρα ή κατευθυνόταν πως Αλβανικό Λιμάνι.
Ο Έλληνας ύπαρχος παρά τις προσπάθειες του δέχτηκε την επίθεση του ιταλού πλοιάρχου που του άρπαξε από το χέρι ακόμα και τον ασύρματο επειδή του έλεγε τι να κάνει. ‘’Εγώ διαταγές παίρνω μόνο από τη Ρώμη’’ φέρεται να του είπε σύμφωνα με την μαρτυρία του Γιώργου Δημητρουλάκη στο Ράδιο 9,84.
Για τα Ιταλικά σωστικά συνεργεία προτεραιότητα είχαν οι Ιταλοί στην υπηκοότητα συνέχισε. Τη γυναίκα μου την πήραν γιατί τους έβαλα τις φωνές και εγώ τους υποσχέθηκα ότι θα έμεινα στη θέση τους πίσω.
Στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού San Giorgio μας έβαλαν στα αμπάρια και δεν μας έδωσαν ούτε φαγητό. Όσα σας λέω πρόσθεσε τα έχω πει στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείο Ναυτιλίας και θα τα πω σε όποια άλλη αρχή μου το ζητήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: