Ψάχνουν να βρουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις

Ο ΟΑΕΔ αρνείται να χρηματοδοτήσει με τα αποθεματικά του την πληρωμή μισθών και συντάξεων

euro-100-744x520
Κάθετα αρνητική ήταν η απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας, κ. Πάνου Σκουρλέτη και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους  για να κατατεθούν τα αποθεματικά των φορέων κοινωνικής ασφάλισης -μαζί και του ΟΑΕΔ- στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να επενδυθούν σε κρατικά ρέπος (βραχυπρόθεσμες καταθέσεις) και έτσι να διασφαλιστεί -εφόσον χρειαστεί- η κρατική χρηματοδότηση για μισθούς και συντάξεις.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Capital.gr από υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας, 12 από τα 17 μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ (συγκλήθηκε την περασμένη Τρίτη) ψήφισαν κατά της πρότασης, ενώ οι άλλοι 5 ψήφισαν υπέρ.
Το ερώτημα το οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ είναι αν δέχονται να κατατεθούν τα ρευστά αποθεματικά του οργανισμού στην ΤτΕ στην προοπτική της επένδυσής τους σε κρατικά ρέπος.
Τα ρευστά αποθεματικά του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ περίπου (πολύ περισσότερα, δηλαδή, από οποιονδήποτε άλλο φορέα ασφάλισης).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ενάντια στην πρόταση ΟΔΔΗΧ – Σκουρλέτη τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ αλλά και των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: