ΕΣΗΕΑ: Πειθαρχικές διώξεις στους «δημοσιογράφους» Τρέμη, Πρετεντέρη, Πορτοσάλτε, Καψή, Χούκλη, Μαλέλη, Οικονόμου, Κονιτόπουλου, Σαράφογλου


Δελτίο MEGAΠειθαρχικές διώξεις κατά δημοσιογράφων, που πρωτοστάτησαν την περασμένη εβδομάδα στη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες πειθαρχικές διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.

Στο μεταξύ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έβλεπε βίντεο από τις επίμαχες τοποθετήσεις των παραπάνω δημοσιογράφων και διάβαζε τις επώνυμες καταγγελτικές επιστολές πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλεοπτικά κανάλια επιχείρησαν να διαγράψουν από τις web πλατφόρμες τα επίμαχα βίντεο.

Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα με προσκόμιση αποδεικτικών βίντεο για δημοσιογράφους τους οποίους κατήγγειλαν ονομαστικά πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός και από την ΕΣΗΕΑ, ανάλογη για το ρόλο των εκπομπών γίνεται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και από την Εισαγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: