Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;;;

Για να εξοντωθεί το ΙΚ θα πρέπει να γίνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις επί του εδάφους. Οι αεροπορικές επιδρομές δεν μπορούν να επιφέρουν σημαντικά πλήγματα σε ένα στρατό 30.000 περίπου φανατισμένων που είναι απλωμένος σε μία αχανή έκταση μεγαλύτερη από τη Μ. Βρετανία, με πολλές ερήμους και βουνά.


Οι αμερικανοί κ.λ.π. προς το παρόν δεν επιλέγουν αυτή τη λύση. Αντίθετα οι Ρώσοι έχουν
ήδη μεταφέρει χιλιάδες στρατιώτες έτοιμους να επέμβουν και ταυτόχρονα αφενός κτυπούν με την αεροπορία το ΙΚ και τους Τουρκμάνους, αφετέρου εξοπλίζουν με τόνους πολεμοφοδίων τους Κούρδους.

Στόχος πλέον της Ρωσίας είναι να δημιουργήσει ένα κουρδικό κράτος στα πλευρά της Τουρκίας που θα εκτείνεται από τη Συρία μέχρι το Ιράκ. Η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση, μετά και τον περιορισμό της τροφοδοσίας της από το λαθραίο πετρέλαιο του ΙΚ.

Από έγκυρους αναλυτές εκτιμάται ότι η Τουρκία αναμένεται να μεταφέρει την κρίση στο Αιγαίο, όπου θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι μια εύκολη υπόθεση γι’ αυτήν. Αυτό θα το κάνει, κατά τους αναλυτές, αφενός για να αποσπάσει την προσοχή του τουρκικού λαού από τις νότιες ήττες της, αφετέρου για να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να αποκτήσει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, με την πλήρη ανοχή του ΝΑΤΟ βεβαίως, την ώρα που η χώρα μας είναι πτωχευμένη, κάτω από τη διοίκηση των δανειστών. Και όλοι γνωρίζουμε καλά πως, όπου μπαίνουν οι Τούρκοι δεν φεύγουν ποτέ, παρά μόνο με τα όπλα. Καλό είναι να έχουμε το νου μας λοιπόν.

Τώρα φαίνεται ότι αρχίζει η πραγματική κρίση για μας. Για ένα κράτος ανελεύθερο και πτωχευμένο που βρίσκεται υπό την κατοχή της διεθνούς ολιγαρχίας της παγκοσμιοποίησης και με μια Βουλή που δεν μπορεί να αποφασίσει αν δεν συμφωνούν οι δανειστές.

hassapis-peter
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: